Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (622. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30.202
Cevap
687
Favori
1.824.342
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 620621622623624
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: recruit1

    vallahi şaşırdım hocam. tamam normalde vekaletname noterden verilmeli ancak şahsi gönderilerde imzalamanızı da yeterli görürlerdi. size çıkartılan noter masrafının kimseye bir faydası da yok üstelik

    amazon yollarken butun masraflar bana ait olacak demiş, bunu kullanmaya çalışıyorlar adım gibi eminim.

    kaç gün kalırsa kâr hesabı yapıyor ups,orada tuttuğu her günden para alacak. Onu da amazona fatura edecek.
  • Merhaba,

    4 tane kitap almıştım japonyadan, artık basılmayan kitaplar olduğundan satanlar fahiş fiyatlardan satıyordu o yüzden fiyatı şişik gözüküyor gelen pakette. Anladığım kadarıyla gümrüğe girmiş ve hemen 200 lira bindirmişler şimdi bunu benim gidip almam mı gerekecek yoksa normal bana gelecek kapıda mı ödeyeceğim? Gitmek gerekecekse beni aramalarını ya da birşey göndermelerini mi beklemem gerekli?
    Bu mesaja eklenen görseller:

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

    Düzenleme: Zimmet alındı olmuş durumu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxximum_ -- 8 Mart 2016; 13:44:59 >




  • Bu aralar telefonlar takılıyormuş deniyor, bilgisi olan varmı ne zaman düzelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fairboy F kullanıcısına yanıt
    arkadaşım posta yoluyla telefon getirtmek çok uzun bir süredir yasak. yeni bir şey değil ki düzelsin
    riske girer alırsın o ayrı tabi. ben bugüne kadar 3-4 tane getirttim kontrole girip girmeyeceği tamamen şans.
  • gelişini takip edin. ya sizi çağırıyorlar ya da kapınıza kadar geliyor. sizin gümrük işlemleri tamamlandığı için muhtemelen kapınıza kadar gelir. ancak gönderi çok ağırsa en yakın ptt şubesinde de bekleyebilir. bir diğer ihtimal de gönderinin ilinizdeki ptt pim/kim'de gümrük bölümü varsa orada beklemesi. ancak işlemler tamamlanmış ve sisteme vergi vs girilmiş gözüktüğünden bu ihtimali düşük buluyorum. vergiyle ilgili kitapların istisna olması dolayısıyla 200tl+3tl'ye itirazda bulunabilirsiniz. konu içerisinde detaylı anlatımı mevcuttu. arama fonksiyonuyla bulabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: recruit1

    gelişini takip edin. ya sizi çağırıyorlar ya da kapınıza kadar geliyor. sizin gümrük işlemleri tamamlandığı için muhtemelen kapınıza kadar gelir. ancak gönderi çok ağırsa en yakın ptt şubesinde de bekleyebilir. bir diğer ihtimal de gönderinin ilinizdeki ptt pim/kim'de gümrük bölümü varsa orada beklemesi. ancak işlemler tamamlanmış ve sisteme vergi vs girilmiş gözüktüğünden bu ihtimali düşük buluyorum. vergiyle ilgili kitapların istisna olması dolayısıyla 200tl+3tl'ye itirazda bulunabilirsiniz. konu içerisinde detaylı anlatımı mevcuttu. arama fonksiyonuyla bulabilirsiniz.

    Teşekkürler. Zaten toplam paketin tutarı 350$, komple muaf olmasa bile her halukarda 200 lira vergisi olamaz yani. Ödeyip teslim aldıktan sonra itiraz ediliyor sanırım. İtiraz makamı neresi biliyor musunuz? Paket 1.8kg

    Son durum böyle:
     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxximum_ -- 8 Mart 2016; 14:23:45 >




  • gümrük müdürlüğü veya başmüdürlüğüne. yalnız bunların bir süresi var. ayrıca ödeme yaparken ihtirazi kayıt koymanız gerekecek (beyannameye konulması gerekiyormuş). bunu ptt şubesinden sanıyorum yapamazsınız. upim/ukim'e veya gümrük bölümü olan pim/kim'e gitmeniz gerekebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recruit1 -- 8 Mart 2016; 14:28:50 >
  • Tam %20 vergi yansıtmışlar. 70 dolar vergi. İtiraz etseniz de birşey değişmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farkındayım ama vergi hesaplamadan önce muafiyet tutarını düşmeleri gerekmiyor mu? 350$ - 80$(75€) = 270$?

    Zaten bu aldıklarım artık basılmayan şeyler olduğundan alırken kazığın en yağlısını yedim zaten bir kazık da buradan yemişim pek farketmiyor :) Tek derdim ukim ile falan uğraşmam gerekmeden bana gelmesi şu noktada.
  • recruit1 R kullanıcısına yanıt
    Bu arada ben bu konuda bahsettiğiniz genelgeyi gördüm ancak orada kitap vergiden muaf demiyor, yıllık 5 kere sınırlamasından muaf diyor. Ben mi yanlış okuyorum?
  • 2009/15481 BKK m. 69 gereği ek.10'da yer alanlardansa yaratabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferhatugur

    arkadaşım posta yoluyla telefon getirtmek çok uzun bir süredir yasak. yeni bir şey değil ki düzelsin
    riske girer alırsın o ayrı tabi. ben bugüne kadar 3-4 tane getirttim kontrole girip girmeyeceği tamamen şans.

    Hocam son 1 yıl içinde 100 e yakın telefon getirttim, 3-4 tanesinde sadece gümrük problemi oldu, fakat yılbaşından sonra gümrükte denetim olduğu söyleniyor hiçbir tane telefon geçmiyormuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllık 5 sınırı 2014 yılında yayınlanan genelgeyle kaldırılmadı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakanlığın eski genelgesine bakıyor olabilirsiniz. bahsettiğim bakanlar kurulu genelgesi.
  • recruit1 R kullanıcısına yanıt
    Amma çorba iş, sürekli birşeyleri değiştiriyorlar anlaşılan. Mantıken yasa dışı birşey olmadığı müddetçe ülke içerisinde satın alınamayan şahsi kullanım için getirilen herşeyin muaf olması lazım ama mantık kullanan kim... Rica etsem bahsettiğiniz metni görebileceğim bir link atar mısınız.
  • recruit1 R kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bunun tarihi 2009. Bu 75 euro ve 5 kere sınırı (ki kaldırılmış yukarıda söylendiğine göre) bu tarihten sonra getirilmedi mi? Aynı şekilde kitap muafiyeti de o zaman kalktı diye biliyorum ben. Yoksa ben de hatırlıyorum çok eskiden amazondan tonla kitap alırdım hiçbiri gümrüğe falan takılmazdı. Özetle ben bunu kaynak gösterip itiraz etsem bana bu artık geçerli değil demezler mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxximum_ -- 8 Mart 2016; 15:53:44 >
  • bu bakanlık değil bakanlar kurulu genelgesidir. bakanlık genelgesinden üstte yer alır. bakanlık genelgesinin buna uygun olması gerekir.
  • Arkadaşlar benim kargoda sorun mu var.
    16 gundur durum boyle.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @recruit1,

    Hocam öncelikle, size göstermiş olduğunuz ilgi ve çabalarınızdan dolayı teşekkür ederim. İlgili gönderiyi, bundan bir hafta evvel gidip maalesef 173 TL'lik bir vergi ödeyerek teslim aldım. Almadan evvel ve aldıktan sonra da olmak üzere, iki kez ''Acaba yurtdışından gelen gönderinin içeriğinde kitap olması durumunda, bahsi geçen gönderi vergiden muaf tutulmuyor muydu; bununla ilgili bir yönetmelik de var?'' diye sordum. Bana verdikleri yanıt; ''Gönderi ne olursa olsun, 75 Euro'luk sınırı aşarsa vergiye tâbi tutulur; kitap dahi olsa.'' oldu.
    Bir dahaki sefere, gümrük bordrosuna sadece ''75'' diye belirtmeyen, kutunun içerisindeki faturaya da 75 Euro'yu aşmayan fatura ibraz eden, akıllı bir satıcıdan kitap almaya dikkat edeceğim. Fransızlara zeki derler bir de... Böyleyken böyle...

    @maxx126,

    Mesajınıza verdiğim cevapta ilk başta yelkenleri direkt suya indiren bir tutum izlemiş olabilirim ama kesnlikle o vergi tutarına itiraz edin hocam. Benimkiyle kıyaslandığında akıl dışı bir meblağ talep etmişler sizden. Kurnazlara bak sen...
    Bana gelen kolinin içerisindeki asıl faturadaki miktar 358.60 Euro idi ve tarafıma 173 TL vergi kesildi. Kesinlikle itiraz edin. Hattâ kıllık yaparlarsa, bana yine mesaj yollayın, olmazsa özelden aldığım kitapların ve ödediğim verginin faturalarının kopyalarını tarafınıza yollayayım.

    İlkokulda kıl bir arkadaş vardı; babası gümrükçüydü. Şimdi ağzımı bozmayayım ama herifin okulda kullandığı tüm eşyalar(telefon, kıyafet vesaire) hep ithâldi. Bu halsiyetsizler keyfekeder iş(!) yapıyorlar; keriz olduğumuzu sanmasınlar...

    Esenlikler, selâmlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tjrr -- 8 Mart 2016; 18:57:07 >




  • 
Sayfa: önceki 620621622623624
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.