Şimdi Ara

Tunçmatik UPS Sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni topladığım sistemde "OCZ STEALTHXSTREAM 600W SLI POWERSUPPLY" kullanıyorum ve sistem için "Tunçmatik Digitech 900 VA" UPS aldım.

    UPS e sadece kasayı bağlıyorum. Fakat elektrikler gittiği zaman bu UPS kasayı kaldırmıyor. Kasa kapanıyor ve UPS overload uyarısı veriyor. Eski kasamı denediğimde sorun olmuyor fakat yeni sistemi bir türlü kaldırmıyor.

    Benmi bişeyleri yanlış yapıyorum. Normalde bu UPS in 600 watt lık kasayı kaldırması gerekmezmi? bu UPS lerin ayarı falanmı var bilen birisi varsa yardımcı olsun lütfen :(



  • VA cinsinden Watt cinsine güç çevirirken (yani hesap yapılırken ) VA yazan rakamın yarısını almak genelde daha rahat çözüm olur. çünkü firmaların yazdığı rakamlar bilumum yanıltmacalarla veya taktiklerle hesaplanmış rakamlar. cihazlarına güvenen firmalar etiketlerine watt cinsinden kaldırabilecek gücü de ayrı olarak yazar. (bkz APC ) not: apc deki VA / W oranını görüpte bunu başka markalarda uygulamak yapacağınız diğer bir yanlış olur.
    900Va lık bir ups sorunsuz bir şekilde 400-500W reel yükü sürekli çalıştırabilmesi lazım. 600 W güç çeken bir sistemi kaldırmaması normaldir. Burada sizin kasanızın sürekli olarak 600 W çektiğinden de emin olmak lazım tabii ki.
  • Teşekkür ederim.
    Demekki güç kaynağını değiştirecez :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.