Şimdi Ara

TURBOSU BOZUK ARAÇ KULLANILIR MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
28.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • katkı maddesi olarak arabayı alırken verdiklerinden bulmak lazım:) ama onuda düzenli olarak kullanmak lazım.uuzn süre sonra kullanırsan *AXI* nin dediği gibi içindeki kiri pası söker sonra hortumlar fln tıkanır neyime lazım boşver:) içi pis kalsın çok kirlenirse bi ara temizletiriz serviste
  • kendi başımdan geçen bir olayı anlatayım. aracımın klima kompresörü bir türlü devreye girmediğinden klimayı kullanamıyordum. servıse gidip aracı gösterdim.
    servis elemanı: kompresör bozuk değişecek!
    ben: fiyatı ne kadar?
    servis elemanı: 1000 ytl


    ben içimden bir çüş dedikten sonra doğru göztepe sanayiye oto elektrikçisine gittim aracı gösterdim. meğerse kompresörün bir rölesi varmış o bozukmuş. usta 10 ytl ye yeni röleyi taktı ve hala sorunsuz bir şekilde klimamı kullanıyorum.
  • eaggle 66 senin aracındaki turbo bozzuk ise bir kere birinci viteste aracın 2500-3000 devire gelince gaz kesmiş gibi kesilir kalır.Vites büyültmek zorunda kalırsın , bunu anlamak çok kolay ,

    devirlerini doldura doldura hızlandır aracını turbosu sağlam olan araç zıplar yerinden eğer bozuk ise 3000 deviri gıdım geçiremezsin belki şansına 3500 olursa iyi.

    bu yüzden yaptığın hız değil de hızlanma konusu çok öenmlidir turboda.Mesela sollama yaparken yüreğin ağzına gelir bir daha solalayamazsın bir aracı , buradan turbonun bozuk veya bir şeylerin hatalı olduğunu anlarsın .Ayrıca fordlarda uyarı ışığın mutlaka yanar.Servis ışığı bilesin.

    benim focus dizel yakıt değişikliği nedeni ile yolda turbo arızası vedi ,uzun yolda aracı nasıl zor bela ankaraya döndürdüm gecenin köründe iyi bilirim.Sonra servise götürdüm pisilği atmış bir ayar yaptılar araç kendine geldi .Sen problemini bu forumda ford başlığı altında yaz sana en az 10 tane kişi net tavsiyede bulunurlar.




  • eaggle66 ford ile ilgili sorunlarını

    Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Markalar >> Ford
    altında yazabilersen sanırım sana daha iyi yardımcı olacaklardır.
  • servislerin çalışma mantığı böyle, sadece vw, opel, ford vs değil, bosch, siemens yada arçelik servisi de aynı sistemi işletiyor, serviste tamir değil sadece parça değişimi yapılıyor.

    diğer yandan bakınca, hayatımızı riske atarak bindiğimiz araçta tamirli parça kullanmak ne derece doğru insan düşünüyor.
  • arkadaşım garanti kapsamına sokarlar bir şekilde elbette
    birkaç servis dolaşmanda fayda var, ama aracın önceki sahibi turbonun Westgate ayarı
    yani basınç ayarı ile oynamışsa kesinlikle o turboyu değiştirmezler.
  • kayıtları hiçbiyerden bulamazsan mecbur servisleri arayacaksın.

    turbozu bozuk araç ta kullanılır;ama ilerde bozuk turbodan kaynaklanabilecek yeni arızalar ortaya çıkar;mesela turbonun egzosa direk yağ vermesi;turbonun kaçırmasından dolayı hem fazla ötmesi hem de verimli çalışmaması vs..

    yerinde olsam başka ford yetkili ve alanında uzman özel servis ve parça satıcılarıyla da görüşürdüm bu durumu.
    hemen otokoç'a gitme,fiyat araştır.
  • merhaba arkadaşlar. ankara oto sanayine bi tanıdıa gösterdim. gözümün önünde baktı araca. tam bozuk deil mil aşınmış dedi. yağ kaçırıyor. hafif de ses çıkarıyor. yağına dikkat edersen bu şekilde 2-3 sene daha götürür dedi ama değişirsen daha iyi dedi ve max 1580 lira fiyat verdi. dediniz gibi kalkarken ve stop ederken önce en az 15sn rolantıda tutman gerek arabayı dedi. ama benim aldıım 3 ay oldu benden öncekiler araca etmiş ayni. bir de tekleme olayı var depoz temizlendi yakıt filtresi değişti hala devam ediyor. seris aradım getir bakalım dedi. faturayı kabartacaklar. ayrıca araç otomatik vites. herkese görüşleri için teşekkür ederim. ford alt başlına da yazayım.
  • alırsın ford olursun madur kardesim arabanın tüm bilgileri onların bilgisayarında mevcut zaten ne faturası istemişler anlamadım koç doğuş
  • 1.580lira gibi bir para bence fazla değil hertürlü teknik ve yürüyen bakımını yaptırıp yola öle çık ve keyif al canında kıymetli değil sonuçta öyle değil mi ?
  • turbosu bozuk aracla 30-40 km den fazla hızlı gıdemezsin.

    Garantiden hemen değiştir.
    Böyle saçma bişey istemeleri cok saçma..Ben olsam ortalıgı yıkar gecerim.Nedemek fatura istemek??
  • sanayideki ustada bozuk dediyse bozuktur tabide bu fatura istemek ne oluyo bilgisayarları artık bilgisaymıyormu. pcden baktıkları zaman çıkar tüm bilgilerin ortaya
  • quote:

    Orjinalden alıntı: happycar

    turbosu bozuk aracla 30-40 km den fazla hızlı gıdemezsin.

    Garantiden hemen değiştir.
    Böyle saçma bişey istemeleri cok saçma..Ben olsam ortalıgı yıkar gecerim.Nedemek fatura istemek??


    iyi sallamışın tebrikler . 30-40 km demek
  • quote:

    Orjinalden alıntı: happycar

    turbosu bozuk aracla 30-40 km den fazla hızlı gıdemezsin.

    Garantiden hemen değiştir.
    Böyle saçma bişey istemeleri cok saçma..Ben olsam ortalıgı yıkar gecerim.Nedemek fatura istemek??



    yok kardes gene 120 filan yapar
  • Bizim 206'nın turbosuda pasif arıza nedeniyle devre dışı kalmıştı ve araba 3bin deviri geçmiyordu.Resmen ayağı olmayan insan gibi koltuk değnekleriyle gidiyordu araba.3bin devir civarı da bizim arabada 120km hıza falan geliyor.
  • Turbo dizelleri bilmiyorum ama benzinli turbo bir arabanın turbosu bozulunca çok yavaş gidiyor. Örneğin aynı aracın 2.0 düzü ve 2.0 T su olduğunu düşünün, 2.0 T nun, turbosunu sökersiniz 2.0 atmosferiği kadar bile gitmiyor. Bütün ayarlar turboya göre yapıldığı için araç bitiyor.
  • ıslık sesi gelıyorsa sureklı turbo bozuktur , geçenlerde turbosu bozuk böyle bir dobloyu kullandım tesadufen..
  • Bakımı eksikmiş o yüzden garantı dışı saydılar. Bu aracı iyice araştırmadan almanın cezası bana. acemiliğe geldi. evet ses bozuk oldundan geliyor. yağ attığını da gördüm boruda baya yağ vardı.
  • tamam turbosu bozuk onu anladık. arada bir tekliyor. trafikte beklerken stop ediyor. bazan da ekranda sınırlı ebs fonksiyonumu ne öyle bişey yazıyor. yakıttan diye yakıt filtresi ni değiştiler, depoyu yıkadılar ama hala devam ediyor.
  • TEKRAR MERHABA. TURBOYU DIŞARDA DEĞİŞTİRDİM 1000YTL. servisi 1900 dedi. Takılan aynı marka. Islık çalması da durdu aracın. O yüzden her turbo araça ıslık çalar diyen arkadaşlar turbolarını bi kontrol ettirsinler. Sınırlı EPB fonksiyonu ve tekleme problemi aracın beyni ile iletişim yetersizliği . yanı devir emrinin kesintiye uğraması imiş. elektronik problem yani. bilgisayara bağlanıp halledildi detayını sormadım. şimdilik problem yok. olmaz inşallah. bir de sınırlı epb ye geçince araç kendini korumaya alıyor. mesela 3000 den yukarı çıkmıyor devir. bu kalitesiz yakıt meselesi bi problem güvenilir bir istasyon nerden bulucaz. hep euro dizel alıyorum. servisteki arkadaş normalı c-maxe kalın gelir dedi. gerçi benden önceki sahipleri haşat etmişler güzelim arabayı.
    Saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.