Şimdi Ara

Türk Markaları da Oyuncu PC'si Yapabilir 'Exper Xcellerator' video inceleme (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
2
Favori
8.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akıcılık olayı kişiden kişiye değişir. Her insanın algısı bir değil, gözlerde ki seçicilik değişiyor. Bazı insanlar 24 kareyi akıcı bulurken bazı insanlar 30-35 karelerin altındaki atlamaları seçebiliyor ve akıcı bulmuyorlar. Bu kişiden kişiye değişir fakat genel olarak 30 kare saniye akıcıdır.
  • Akıcılığı beli bi fps ye endekslemek bilgisizliktir (cahilliğin kibarcası). Bu sadece oyun için değil gerçek hayatta bişeylerin akıcı olarak algılanması için de böyle. Göz kontrast parlaklık farkını kolay algılar mesela. 1/60 sn de bile hızlı değişim gösteren kontrast farkı belirgin olan şeyleri yakalayabilir insan gözü ve beyni. Bunun türlü türlü yanları var.

    Belli ki reklam kaygısı var, bişekilde üstü örtülmek isteniyor 30fps ve akıcılık diye üstüne vurgulana vurgulana.

    Bi oyunda akıcılık sahne içeriği, çözünürlük, pixel / texture yapısı, görüntüleme tipi, gözün takip hızı, gözün karakteristiği gibi bi ton farklı şeyle alakalıdır. Sen tutarsın sahnede belli hareketlerle uyumlu texture hazırlarsın, göz iki yenileme arasındaki farkı algılamakta zorlanır. Düşük fps de bile akıcılık hissiyatı yaratır. Yada sahnede gözün algılayabileceği değişikler fazladır, yüksek fps bile yetmez. Bunun sabit bi değeri yok göz şunu algılar şurdan sonra akıcı gelir gelmez diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 29 Temmuz 2013; 2:38:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: evohan

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetcanack

    quote:

    Orijinalden alıntı: evohan

    @digimoney @ahmetcanack

    ustası değilim diyorsun ama tokat gibi cevap vb. yazmışsın yani önce biraz araştır demek istiyorum , 30 fps oynadığın bir oyunu fraps ile 60 fps ye ayarlayıp çekersen o video 60 fps olur kayıtla alakalı bir olay o video da anlatılmak istenen 30 fps de kare kaybı , akıcılıkla iligili görüşlerimi zaten paylaştım başka bir link de vermiştim ... oyunları yavaş çekimde oynamaya gerek yok 30 fps 60 fps arasındaki fark gayette anlaşılır 60 dan 40 lara düşerken akıcılık kaybolmuyor denemez , denmez

    gözümüz Maksimum 24 fps görebiliyorsa ki bu da demek oluyorki (hadi 30 diyelim)30 fps nin altına düşmediği sürece frame farkını slow motıona almadan fark edemezsiniz ki slow motıonda oyun oynuyorsanız o ayrı hayır 40 fps olsun 60 fps olsun yanı ne fark eder hayır fps senın gozunun kapasıtesının ustune cıkınca sen en fazla gozunun kapasıtesı kadar gorursun 40 la 60 ı ayırt edemezsın hayır ettiğini iddia ediyorsan o ayrı ama ne olursa olsun fps nin 60 dan 40 lara düştüğünü gözün fark edemiyorsa akıcılığı da fark edemezsin imzamdaki sisteme bak ben bf3 u ultrada bıtırdım bu sıstemle ve hep 30 fps 35 fps cıvarında oynadım hiçbir donma kasma sıkıntısı da olmadı ki zaten titan,780 vs bu kartlar sadece ısraf gereksız kartlar ben 560 ti la bile bf 3 u ultrada bıtırıyorsam sıkıntı yok.neyse sadece gelelım 60 fps den 40 fps ye dusunce akıcılık kaybetmıyor demek gayet normaldır cunku bızde o farkı algılayacak goz yok .

    kardeş maalesef yanlış biliyorsun sana bu konu ile ilgili link leri de verdim yani biraz inceleyebilirsin neden halen 24 kare sn üstünü algılayamayız gibi bir şeyde saplantın kaldın anlayamadım ...

    denemesi de bedava elindeki herhangi bir oyunu al önce bir 30 fps ye sabitle oyna sonrada 60 fps ye sabitle oyna sonrada gel burada yaz , alıntı yapıp örnek vermeye çalıştığınız mesut çevik bile son yazılarında zaten 60 fps ile 30 fps arasında fark olduğunu vurguladı ve bunun için yavaş çekime alıp bakmaya da luzum yok !!!

    oyunlar için devreye sokulan buffer ve vsync gibi özelliklerde var buda bazı oyun motorlarına göre daha düşük fps lerde , göze daha az batacak takılmalar sağlıyor bunları da ayrıca araştırmanı öneriyorum

    Vsync Mönitorun tazleme oranıyla oyunun tazeleme oranını eşitliyor. Tamam haklısınızda birşeyi unutuyorsunuz siz normalken 60 fps ile 30 fps arasındeki perf kaybını farketsenız de bu pekde goze alınacak bır durum degıl bilmeniz lazım madem sız 1. sınıf sınız genellıkle hangı oyuncuya sorsanız 30 kare/sn nın ustu akıcı der ve hangı oyuncuya sorsanız 60fps dede 40 fps dede oyun oynarım der.gönderdiğiniz videoya ilgili başka söylemek ıstedıgım ıse şu: kare/sn oranı demek sanıye kaç kare nın gosterıldıgı degılmı ? yanı sanıyede 60 kare gostermek demek sanıyenın 60/1 ınde bır kare gostermek demek 30fps ıse sanıyenın 30/1 ınde bır kare gostermek degılmıdır ? yanı sızın gozlerının (60 fps ye gore ) sanıyenın 60/1 ınde cekılen 30 fotografın olmamasıyla ve olmasıyla arasında olusan farkı anlıyormu ? hayır gercekten gorecelı bır kavram bı bakımdan son mesajı yazan arkadasas hak verıyorum farklı etkenlerde var oyunda yanı tamam fark edıyorum dıyorsanız sorun yok demekkı cok hassas gozlere sahıpsınız haaa ama su da var sız zaten basta 60 kare/sn den 40kare/sn ye dusus olunca akıcılık devam edıyor gıbı bırsey dedıgı ıcın tepkı vermıstınız mesut çevik'e yanı sormak ıstedıgım su siz her oyunu 60 fps de mı oynuyorsunuz yanı 40 a dusunce bılgısayarı cope mı atıyorsunuz yada oyunu 40 fps de gecıkerek mı oynuyorsunuz ? yanı buyutmeye gerek yok o zaman her ınsanın zevkı farklı zevkler ve renkler meselesi ? fps nın pc lerde asıl vurgulanma amacı oyunlardakı verdıgı performansı dıger pc lerle karsılastırmakdı akıcımı degılmı dıye tartısmak degıl akıcılıgı etkıleyen tek faktor fps degıl




  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Mesut abi Allah için sen tavsiye ediyor musun bu bilgisayarı ? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    Merhaba,

    Akıcılık gözün gördüğü ardıl kare sayısı ile ilgilidir. Monitörün Hz değeri o monitörü saniyede kaç kare göstereceğini anlatır ki 24 Kare/sn sonrasında göz karelerdeki ardaşık hareketleri birbirinin parçası olarak görmeye başlar, akıcılık sağlanır.
    Sinema filmleri 24 Kare/sndir. Günümüz oyun konsolları Xbox 360 ve PS3de oyunların %70i 30 Kare/sn gösterim oranına kilitlidir. Bu oyunlar 60Hz gösteren televizyonlarda gayet akıcı görünmekte ve oynanmaktadır. Neye dayanarak 60Hz monitörde 30Kare/sn akıcı olmaz diyorsunuz? Teknik açıklamasını yaparsanız belki bizler de 3. sınıftan 2. sınıfa çıkarız. Sevgiler, Mesut Çevik



    Merhaba,

    Akıcılık konusunun kişiden kişiye değişen bir konu olduğunu düşünüyorum ve burada arkadaşa, 60 fps'ye alışmış bir göze sahip olduğumdan hak veriyorum. Tabi şu değer kesinlikle akıcıdır demek de doğru değil.

    30 fps bana göre bir fps türü için oynanamaz değerdir ve 30 fps'de ancak aksiyon dozu düşük oyunlar oynayabilirim. Tabi oynamak isteyeceğimi de sanmıyorum.
    Hatta öyle ki strateji oyunu Shogun 2 Total War'da dahi 50 fps'nin altına düşmemek istiyorum. Çünkü animasyonlar doğallığını yitiriyor, gözlerim rahatsız olmaya başlıyor.

    Tabi bunun göze akıcı gelme durumunun dışında bir de kullanılan gamepad, mouse, klavye gibi çevre birimlerinin tepki sürelerine de ciddi etkisi var. Daha doğrusu oynanabilirliğe..

    Ama sadece akıcılık konusunu ele alacak olursak, 120hz monitörde 120 fps altı oynayamıyorum diyebilecek kişiler için "Uydurma!" denemeyecek kadar değişken bir değerdir.

    Saygılar.




  • exper oyuncu bilgisayarını çıkartsın sonra casper cıkartsın fiyatlar düşsün tek el olmasın adamlar bakmış türkiyede çıkaran yok biz çıkaralım demişler koymuşlar 5000 e bilmeyen adamlar alıp firmaya para kazandırıyolar çıkartsın casper da oyuncu bilgisayarıda rekabet olsun bizde kopalım köydeki dedem de kopsun








    o yee . rahatladım tamam sakinim

  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    özür dilerim, dalgınlık ile oldu.
  • Bilgisayar özellikleri konusunda yorum yapmayacağım. Hazır bilgisayarlar her zaman pahalı olmuştur.

    "Oyuncular için oyuncular tarafından tasarlandı" sloganı, razer'ın sloganı "for gamers by gamers". ve bunu derken hiçbir şey tasarlamamış olmaları ilginç. kullandıkları kasa inwin dragon rider ki bu kasayı bile alabileceğimiz bir hazır bilgisayar olduğu anlamına geliyor. yani bu bilgisayarı toplamaya kalksak exper'in kullandıklarının aynısını alabiliriz. bari kasayı kendiniz tasarlasaydınız da bi özelliği olsaydı demek istiyorum. ayrıca kasanın hiçbir parçasında en ufak katkıları yokken razer'ın "oyuncular için oyuncular tarafından tasarlandı" sloganını neye dayanarak kullanıyorlar çok merak ettim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozgunask

    Mesut abi Allah için sen tavsiye ediyor musun bu bilgisayarı ? :)

    Merhaba,

    Buradaki yorumların hepsinde ortak nokta ben kendim toplarım daha ucuza gelir anlayışı :) Zaten kendiniz toplayabiliyorsanız Hazır PC almazsınız. Sonuç olarak ben de kendim toplayabiliyorum ve bu yüzden hazır bir PC bana çok uzak geliyor.

    Fakat olayı ben yapmıyorsam kimse yapmıyordur diye genellemek ise tamamen yanlış bir durum. Türkiye'de her yıl yüz binden fazla hazır toplanmış markalı masa üstü bilgisayar satışı gerçekleşiyor. Bu alımların çoğu devlet ve şirketler tarafından yapılıyor olsa da önemli bir kısmı da ev kullanıcıları tarafından satın alınıyor. Çünkü herkes tek tek parça seçme ve bunları birleştirmeye yetecek bilgisayar bilgisine sahip değil.

    Oyuncu bilgisayarlarında ise durum bu kadar parlak değil zira tüm markalar toplamda bir kaç binden fazla oyuncu bilgisayarı satış rakamına ulaşamıyor.

    Yani Türkiye'de 2000'e yakın bilgisayar kullanıcısı oyun oynamak için bir PC almak istediğinde markalı Oyuncu Bilgisayarı olarak isimlendirilen cihazları tercih ediyor. Bu insanlar bugüne kadar bir kaç model hariç aldıkları cihazlarla bırakın oyunu, Full HD video izlemek istese sıkıntı yaşardı. Zira verdikleri para gerçek bir oyuncu sistemi parası ama aldıkları sistemdeki ekran kartı ve işlemci gibi bileşenler oyunlar için yeterli seviyede olmazdı.

    Exper, piyasadaki boşluğu görerek akıllıca bir adım atmış. Xcellerator Claw serisi donanım seçimleri bakımından diğerlerinden ayrılıyor. En azından oyun için aldığınız makinede oyun oynayabiliyorsunuz.

    Buradaki tavsiye eder logosu, olur da para verip bu cihazı alırsanız üzerinde yazan her şeyi yapabiliyor anlamına geliyor. Yani oyun oynatabilirim diyor ve oynatıyor, performansı zaten üst düzey, kasa tasarımı da hiç fena değil.

    Şunu unutmayın ki evde yapılan yemek ile lokantada yenen yemek arasında fiyat farkı vardır. Bu fiyat farkı nasıl oluyor da çiftlerin akşam yemeklerini lüks bir restoranda yemek yemesini engellemiyor ise bu tip hazır ürünlerin fiyatları da belli bir kesim için hiç önemli değil. Eğer böyle bir insansanız gidip bu ürünü aldığınızda, incelemede gördüğünüz her şeyi yapabilirsiniz.

    Yok ben kendim uğraşacağım diyorsanız mutfak sizin; gidip tek tek alın ürünleri, yakın ocağı, yapın yemeği.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik




  • Radeon 7850 Diye Aldım 6250 Çıktı Söylentileri Çıkar Yakında :D

  • Bu ülkenin adam olduğunu göremicez galiba.Yaş 21



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atı Radeon -- 29 Temmuz 2013; 10:35:08 >
  • 10. dakikada kapattım kusura bakmayın hadi usb 3.0 kabloları tamam kablolar da düzenli olabilirdi ama o işlemci fanı nedir ya emek yok üstünde . Ssd ye girmiyorum bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |Eren| -- 29 Temmuz 2013; 11:52:16 >
  • Mesut abi akıcıdır diyorsun da hangi oyuna göre akıcı ? Macera oyunu mu yarış oyunu mu ? Ben Point Blank diye bir FPS oyununda 50 FPS altına düştüğümde bilgisayarı tekmeliyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    quote:

    Orijinalden alıntı: evohan 30 fps ile akıcılıktan bir şey kaybetmiyor diyorsunuz , 60 hz bir monitör de 60 fps altında akıcılık bariz kaybolur bunu bilmediğiniz düşünmek istemiyorum , 3. sınıf internet kafe sahipleri gibi yorum yapmayın lütfen
    Merhaba, Akıcılık gözün gördüğü ardıl kare sayısı ile ilgilidir. Monitörün Hz değeri o monitörü saniyede kaç kare göstereceğini anlatır ki 24 Kare/sn sonrasında göz karelerdeki ardaşık hareketleri birbirinin parçası olarak görmeye başlar, akıcılık sağlanır. Sinema filmleri 24 Kare/sndir. Günümüz oyun konsolları Xbox 360 ve PS3de oyunların %70i 30 Kare/sn gösterim oranına kilitlidir. Bu oyunlar 60Hz gösteren televizyonlarda gayet akıcı görünmekte ve oynanmaktadır. Neye dayanarak 60Hz monitörde 30Kare/sn akıcı olmaz diyorsunuz? Teknik açıklamasını yaparsanız belki bizler de 3. sınıftan 2. sınıfa çıkarız. Sevgiler, Mesut Çevik


    Merhaba ,

    30 kare/saniye görüntü verebilen bir ekran kartı saniyede 60 kere tazeleyen bir monitörde akıcı olmaz. Zayıf halka kuralı geçerlidir. Ekran isterse 100 Hz olsun ekran kartından 30 kare saniye görüntü aldıktan sonra sadece gözü yormaz akıcı gösterir diye bir şey denemez. 30 kare saniye veren görüntü birimi 60 hz ile tazelenen monitörde sadece 1 kareyi 2 kere yeniler monitör tarafından akıcılık değişmez. Video izlerken haklı olabilirsiniz 24 FPS yeterli olacaktır macera maç yarış gibi oyunlarda da 30 kare saniye akıcılıkta çok kötü dedirtmez ama benim gibi FPS oyunu düşkünü insanlarda 50 kare saniyeye inince o bilgisayarı kırmamak elde değil.





  • O küçücük fan nedir bea :?
  • Kasa güzelmiş ama. Ayrı satılmıyor sanırım?
  • Aksiyon FPS türü oyun oynayacaksam ultra detaylarda 30 fps alıyorsam hemen performansa çeker max alacağım fps ile oynarım. Aksiyon oyunlarında; gelişmiş motorlu crysis,bf3,cod 60fps sınır olmalı, cs 100 fps ,css,csgo 300fps çakılı olmalıdır.minumum olarak ise sadece css,csgo 160 kabul edilebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ginga Bishounen

    Kasa güzelmiş ama. Ayrı satılmıyor sanırım?

    Kasanın markası ve modeli "In Win Dragon Rider" exper ürettiği bir kasa değil.

    Link :http://goo.gl/rMCwno
  • kasayı acınca garantısı bozuluyomu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9600_G_T

    kasayı acınca garantısı bozuluyomu

    her hazır pc gibi bununda öyle garanti saçmalığı vardır emin ol.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.