Şimdi Ara

Türk Markaları da Oyuncu PC'si Yapabilir 'Exper Xcellerator' video inceleme (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
2
Favori
8.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • i5'li modeli 3200TL fiyatla satılıyor
    fiyat çok uçuk kalmış

  • o paraya bu performans? ssd bile yok?

  • bu tavsiye edilir mi?600 tl kafadan veriyorsun
  • Bilgisayar uzmani degilim standart kullanici olarak gözlemlerim league of legends oynarken ani fps düşmeleri acayip fark ettiriyor yani normal standart 60 fps oynuyorum bazen 30-34 e düşüyor fps acayip fark ediliyor 30 olunca sanki kasiyo gibi hissediliyor goruntu.Bu tabi kisisel gözlemim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok faydalı bir konu.Teşekkürler.
  • Toplama +1

  • ben bu oyunları açsam fraps 1den çok çıkmaz :D prototype 2 de bile 15 20orta ayarda :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: marfoglu

    quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan

    30-60fps tartışması dönüyor bazıları kabullenmek istemiyor, ama akıcılık ciddi farkediyor. Ben 120hz/120fps akıcılığında oynadığım bazı oyunları gördükten sonra 60hz bile yer yer düşük gelmeye başladı.
    60fps gerçekçilik hissi yaratıyor, 120hz/fps ise daha fazla gerçekçilik hissi yaratıyor sanki bir pencereden bakıp gerçek bir hareketi izliyormuşsunuz gibi hissettiriyor.
    Özellikle yarış ve fps oyunlarında yüksek fps değeri kendinizi oyuna daha çok kaptırabilmeniz açısından önemli. Bizzat denemiş biri olarak söylüyorum bunu.
    Oyunlarda kayan ve hareketli sahnelerdeki stutter izleri, kare izleri gerçekten rahatsız ediyor akıcılığa bir kez gözünüz alıştıktan sonra. Yeni üst seri shooter gaming odaklı monitörlerin 120hz sinyal algılama özelliklerinde
    gelmesi boşuna değil.

    Birak 120yi 60 fpsden sonrasini algilayamazsin bilimsel olarak ortada yani seninki tamamiyle psikolojik tamam 70den 40 a duserse hissedilir elbette Alisan biri icin cunku 30 ile 60 arasi akiciligi belirliyor halen ve anlasiyor ama 120 hicbir insan tarafindan anlasilamaz sen uzayliysan bilemem.Ayrica zannedersen hzyi fps ile bir tutoyrsun ama farkli seyler biri frame per second ekranda belirebilen kare sayisi sistem tarafindan oburu ise hz bazinda monitorun refresh ratei.Yani bir monitor 120 kere refresh yapabilir saniyede buda daha yuksek performans sunar ama fps Eger dusukse sistem tam uymaz vsyc Bunun icin var Eger fps yuksek hz dusukse tearing dedigimiz sey olur yani ayni degil Ben fps icin anlattim 120 fps olayini.Eger 120hz monitor varsa oyunda 60 yerine 120 kere refresh yapar ve daha akici olacaktir ve bunu Iyice hissetmek icin monitor icin 60 fpsden yukari olmalidir ama insan gozu 120 fpsyi algilayamaz ama 120 fps olmasi 120 hznin daha Iyi calismasini saglar o seviye bir refresh rate daha fazla frama per second saesinde akiciligini yansitabikir 60 ila 120 arasi her ne kadar biz fps olarak anlayamasakta bu performansa yardimci oluyor ve 60hzde gorulmeyen akicilik saglar.Yani daha akici oldugu gercek ama bu 120 fpsyi algilayabikiyorsunuz demek degil zaten onu kastetmediyseniz problem Yok.

    Dostum onu kastetmedim zaten 4. sayfada sonradan attığım mesajlarımda neden bahsettiğimi tam olarak açıkladım. Bahsettiğim şey sadece
    akıcılık ve gerçekçi hareket hissinin algılanması 60 yada 120 fps içerisindeki karelerin beyin tarafından tek tek algıya uğraması değil zira o şekilde üst limit 24 karedir.
    Bir de fps ile hz'i bir tutmadım ikisi de 120 değerindeyken anlamında yazdım. Yani 120hz'de ekranda 120fps gösterilirken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 30 Temmuz 2013; 15:22:18 >




  • Buna 5000 lira veren enayidir bence 5000 liraya ne pcler toplanır buna mı vercem.
  • SSD Nerde ?

  • Vay be... exper veya casper... yillardir minimum donanimi, en adi kasalarda ustune yazilim destegi de sunmadan bu ulkeye itelediler ve sonunda kazandiklari cuvallar dolusu paranin karsiliginda bu halka hizmet sunacaklar diye merak edip videoyu izledim. 5000 tl diye nitelikli dolandiricilik yapan bir fiyat cikmis.

    Bir de sanki teknik hizmetleri ve yazilim destekleri varmis da kasayi acmak garantiyi bozacak.

    Ustune mesut cevik klavyeye uflese artilar havada ucusuyor. Sonucta exper bu siteyi destekledigi icin bu videolarda acimasiz elestiri yapamazlar fakat bu forumdaki kullanicilari experin hicbir reklam videosu ikna edemez bu da bir gercek.

    Onerim, exper siteyi desteklesin ama site exper hakkinda reklam ve haber yapmasin. Haklarinda reklam ve haber yapilmamasi firmaya daha buyuk iyilik olur.

    Edit: experin teknik servisinden bir ozet sunayim... "nvidia`nin catalyst programini kurun" evet experin teknik servisi bu cumleyi kurmustur. Tarafima... kendilerine telefonda 30 dakika seminer verdikten sonra firmaya benim de nacizane bir katkim olmustur. Hani destek olun bunlar yerli firma diyenler var ya... bu millet bunlarin donanim coplugune cuvalla para akitmis daha canimizi mi verelim...
    #Direnmilletim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 30 Temmuz 2013; 18:31:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Hocam inceleme için sağ olun. Büyük emek..

    Rica etsem monitörün marka modelini söyler misiniz?
  • exper bu yorumları görse eminim hayal kırıklığına uğrar
  • Marka PC'de teknik anlamda gelişme olmuş ucuz Anakart, güç kaynağı, E.kartı,Kasa yerine orta seviye bileşenler eklenmiş güzel gelişme ama nedense küçük maliyetlerden kaçıp günü kurtarma olayından vazgeçmemişler.
    1.CPU üzerinde ki stock fan nedir ? 50-75 arası kule tipi cpu soğutucumu piayasada gani...

    2.Kasa üstü usb 3.0 için anakart bağlantısı yapan soket varken fiyatıda 20tl o kabloları kasa içinden geçirip arka usb 3.0 soketlerine bağlamak hangi akla hizmet?

    3. Kasa full mesh ve tozlanmaya müsait madem özel kasa yapıyorsun toz flitresi yok ama ses yalıtımı var

    4.SSD 120gb kasa içine sığmamış mı ? CPU: 4770k, GPU: gtx 780 bunlar sığdığına göre SSD olmalıydı..

    Eğer ki sen marka oyuncu PC'de çıtayı yükseltin ve 5000 gayme istiyorsun en küçük vidasına kadar özenle toplamak ve geri hizmetini vermen gerekir. PC parçalardan korkan kişilerde varda 5000TL ye daha afilli hatta full oyuncu sistemi çıkarılır. Marka PC alıp forumda acaba kazık mı yedim kişilerde var bilmem yedin mi ?

    Demem oki bileşenlerin çıtası yüksetilmiş ama mantık değişmemiş yersen....




  • DaRk_BeeR kullanıcısına yanıt
    Eğer hayal kırıklığı yaşayacaklarsa şaşırırım. Çünkü Exper'in hedef kitlesi donanım hakkında bilgisi olan insanlar değil. Hedef kitlesi bilgili olan insan olamaz zaten... GT620 ile oyun deneyiminde hayaller gerçeğe dönüşecek türünden zırvalıklar ve saçmalıklar burada sökmez... Ama Exper siteye para veriyorsa en azından insanların bunlara kaptırdığı paranın bir kısmı, insanların birikimlerini paylaştığı foruma geçecek ki bu da bir nebze iyi bir durum...

    Oyun kasası da yapabiliyoruz biz... Öyle bir söyleniyor ki sanki nazire yapar veya düşman çatlatır gibi... Sanki dersin Ay'a gidip sıfır toz ortamında kasa toplamışlar... Bu firmaların adını andıkça, logolarını gördükçe asabım bozuluyor. Geriliyorum. Çok mu abartıyorum hayır... Hatta az bile... Deniyor ya Türkiye'de PC tüketicisi RAM'e, Intel logosuna, ekran kartını gigabaytına bakar diye... Hani Türkiye pazarı anasının karnından böyle doğmuş da firmalar buna uygun - insanların kolay algılayacağı ve çabuk ikna olacağı türde ürünler üretiyor... Külliyen yalandır... Yalanın kuyruklusu ve art niyetlisidir. Bu ülkenin tüketicisinin ve pazarının algısı bu şekilde inşa edilmiştir.




  • exper topluyorda biz toplama yapmayı beceremiyormuyuz hangi kafayla bu ürünü çıkarmış exper aklım almıyor sonrada turk malı neyi kendin yaptında yerli üretim diyorsunkı

  • Kasanın arka tarafını görünce bitarafımla güldüm.4.5 milyar ben bi kasaya vericem.ve kusura bakmaayın masraftan kaçmak için arkadan verdik usb 3.0ı diyorlar.Sizde ufak bir kusur diyorsunuz.eskiden alıp topluyolardı,şimdi onuda becerememişler.Kuusura bakma exper senden yine bi halt olmaz.

  • Gerginix kullanıcısına yanıt
    "nvidia`nin catalyst programini kurun"


    gece gece noluyo dedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gerginix

    Vay be... exper veya casper... yillardir minimum donanimi, en adi kasalarda ustune yazilim destegi de sunmadan bu ulkeye itelediler ve sonunda kazandiklari cuvallar dolusu paranin karsiliginda bu halka hizmet sunacaklar diye merak edip videoyu izledim. 5000 tl diye nitelikli dolandiricilik yapan bir fiyat cikmis.

    Bir de sanki teknik hizmetleri ve yazilim destekleri varmis da kasayi acmak garantiyi bozacak.

    Ustune mesut cevik klavyeye uflese artilar havada ucusuyor. Sonucta exper bu siteyi destekledigi icin bu videolarda acimasiz elestiri yapamazlar fakat bu forumdaki kullanicilari experin hicbir reklam videosu ikna edemez bu da bir gercek.

    Onerim, exper siteyi desteklesin ama site exper hakkinda reklam ve haber yapmasin. Haklarinda reklam ve haber yapilmamasi firmaya daha buyuk iyilik olur.

    Edit: experin teknik servisinden bir ozet sunayim... "nvidia`nin catalyst programini kurun" evet experin teknik servisi bu cumleyi kurmustur. Tarafima... kendilerine telefonda 30 dakika seminer verdikten sonra firmaya benim de nacizane bir katkim olmustur. Hani destek olun bunlar yerli firma diyenler var ya... bu millet bunlarin donanim coplugune cuvalla para akitmis daha canimizi mi verelim...
    #Direnmilletim...


    Aklına sağlık dostum, çok güzel bir yorum.




  • "Performans" ödülü neyse de, "Tavsiye" ödülü vermeniz yakışmamış.

    SSD yok, şaka gibi bir sistem olmuş. Eklemek için kasayı açınca garanti de gidiyordur..

    4770K'ya stok fan koyulması da ayrı bir olaymış.

    Ses kartı olmaması da eksi. O sisteme en az Creative Z serisi bir kart gerekirdi.

    Kablo düzeni, ön USB çıkış meselesi vesaire, onlara girmiyorum..

    -------

    Bir de, 120 fps'yi insan gözü algılayamaz diyen arkadaşlar, bunu neye dayanarak söylüyor?

    100-120 fps farkı bile bariz anlaşılır. 144 fps de aynı şekilde.
    120hz monitörünüz yoksa bile, elinizdeki monitör düşük çözünürlükte 75hz destekliyordur. 75'e ayarlayın ve 60'a göre farkı görün.
    Denemeden atıp tutmamak lazım.

    30 fps akıcı değildir. Konsollar gamepad kullanır ve oyun türüne göre 30 fps yeterli gelebilir.
    PC için hiçbir anlamı yok. GTX 780'li bir senaryoda 30 fps'nin lafı olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 31 Temmuz 2013; 4:29:31 >




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.