Şimdi Ara

Türk Markaları da Oyuncu PC'si Yapabilir 'Exper Xcellerator' video inceleme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
2
Favori
8.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu bilgisayar sonucta ordaki insanların d dediği gibi donanım hakkında bilgisi olmayıp ama iyi bir oyun bilgisayarı isteyenler için yapılmış. Sonucta herkes Bu foruma gelip tavsiye isteyemiyor. En azından abuk subuk hazır PC lere bir alternatif olmuş. Çokda satacaktır ülkemizde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chromosty

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sorrow123

    Mesut abi veya Ender abi , oyunları kaydederken kamerayka monitörü çekmek degilde bilgisayar üzerinden kaydetseniz daha iyi görmüş olsak bizde efektleri felan

    +1


    Sağ veya sol üst köşeyede kendi videonuzu koyarsınız.

    Merhaba,

    Bilgisayar üzerinden kayıt aldığımızda doğal olarak bilgisayar oyun yanında kayıt işi ile de uğraştığı için performans düşüşü oluyor.

    Bu yüzden direkt monitörü seçiyoruz. Zaten olay grafiklerin ne kadar güzel göründüğünden çok en yüksek detayda kaç FPS gösterdiğini görebilmek olduğu için fraps değerlerinin net görünmesi yeterli diye düşünüyorum.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik




  • Adamlar stock fan koymuş dağılın.

  • Eleştiri konusunda üzerine bizim milletimizden daha iyisni tanımıyorum... herşeyi bilir herşeyi kötüler herşeyi eleştirir ...
  • Vatanda satılıp %25 indirim falan olurda alınır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris

    quote:

    Orijinalden alıntı: dogo argentino

    İyi de Mesut 60 fps daha akıcı değil diye birşey söylememiş ki, doğrusunu söylemiş, saniyede 24 kareden sonra görüntü göze akıcı gelir, akıcılığın en alt limiti budur, bu göreceli bir kavram değil ki 30 kare/saniye bana göre akıcı değil diyebilesin.


    İsterse 120 fps olsun insan gözü bunu ayırt edemez. Limit 24 kare saniyedir.


    24 fps'nin akıcı görünmesi için karelerin düzenli bir şekilde ekrana gelmesi lazım. kimi zaman iki kare arasında 5 ms süre olur kimi zaman 25ms olursa o zaman 24 fps göze akıcı gelmez, pratikte 25 fps'nin yetersiz oluşunun sebebi de bu olsa gerek. yoksa hiçbirimiz blueray film seyrederken 24 fps akmıyor görüntü dandik demeyiz.

    diğer bir problem de oyun üreticilerinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. koydukları bazı efektler insanı yüksek fps'ye mecbur ediyor. şöyle ki, ard arda gelen kareler arasında cisimler hareket doğrultusunda gölge bırakıyor ve bu gölge düşük fps'de gözü çok rahatsız ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faunus

    quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step
    quote:

    Orijinalden alıntı: evohan 30 fps ile akıcılıktan bir şey kaybetmiyor diyorsunuz , 60 hz bir monitör de 60 fps altında akıcılık bariz kaybolur bunu bilmediğiniz düşünmek istemiyorum , 3. sınıf internet kafe sahipleri gibi yorum yapmayın lütfen
    Merhaba, Akıcılık gözün gördüğü ardıl kare sayısı ile ilgilidir. Monitörün Hz değeri o monitörü saniyede kaç kare göstereceğini anlatır ki 24 Kare/sn sonrasında göz karelerdeki ardaşık hareketleri birbirinin parçası olarak görmeye başlar, akıcılık sağlanır. Sinema filmleri 24 Kare/sndir. Günümüz oyun konsolları Xbox 360 ve PS3de oyunların %70i 30 Kare/sn gösterim oranına kilitlidir. Bu oyunlar 60Hz gösteren televizyonlarda gayet akıcı görünmekte ve oynanmaktadır. Neye dayanarak 60Hz monitörde 30Kare/sn akıcı olmaz diyorsunuz? Teknik açıklamasını yaparsanız belki bizler de 3. sınıftan 2. sınıfa çıkarız. Sevgiler, Mesut Çevik
    Hocam bunun aciklamasi nedir bilmiyorum ama oyuncu arkadaslar bilirler, dusuk fps alindiginda oyunun yavasladigini hissediyoruz bir nevi. Ki bunu FPS sayaci olmaksizin pek cok sefer yasamis biri olarak soyluyorum. Monitorum 60 Hz olmasina ragmen 100-120 fps ile 60 fps arasindaki fark dahi hissedilir.


    Demişsinki 100 - 120 fps ile 60 fps arasındaki farkı bile hissetim. Matematik yapalım.

    60 Hz bir monitör 100 fps görüntüyü hz başına 1,5fps olarak yansıtır. Buda demek oluyor ki 100 fps bir görüntü de netlik azalacak fps atlamaları olacak çünkü yenileme esnasında ekranda gösteremediği frame ler olacak. Buda keskinliği, akıcılığı ve netliği düşürecek.

    Aynı şekilde 60 Hz bir monitörde 24 fps bir film seyrettiğinizi var sayalım o zamanda hz başına 0,4 fps düşecek yani monitör 3hz lik tazeleme yaptığında 1 fps tamamlanmış olacak. yani 1 fps lik bir görüntü 1 den fazlakere ekrana yansıtılarak kalite artırılmış olacak.

    Yani hz ve fps birbirine nekadar yaklaşırsa akıcılık görüntü kalitesi ve keskinlik o denli azalacak. 100 fps de ekranın 2. tazelenmesi sırasında 1 fps kaybolacak. yani 60 hz bir monitörde 60 fps ve 100 fps arasında fark hissetmeniz pek olası değil. hissettiğiniz fark ancak 100 fps lik kısmın atlamalar yaptığı olacaktır.





  • FPS neden bu kadar takıntılı hale getiriyorsunuz ki örnek olarak Crysis3 30-35fps bana akıcı gelirken BF3 30-35FPS bariz takıla takıla oynanıyor.Oyundan oyuna değişiyor.GRID2 Oyun içinde 45fps civarında oynayabilirken gerçekten yağ gibi oynanıyor.FPS takıntısı olmayın.
  • tooplama daha ucuza geliyor :D
  • Olmuş ama mesela gtx780 3000tl'ye yakın ama gtx 770slı yapsa 2200tl civarında daha ucuz daha iyi olurdu.

  • ahahaha mesut abi iyi kapak yapmış akıcılık konusunda . helal olsun

  • Tasarım,donanım ve isim hoş güzel ancak fiyat banada fazla geldi.Türkiye'de ben çokta fazla satabileceğini düşünmüyorum.Bilgisayardan anlamayan bir kişi zaten bu paraları vermez,fazla gelir.Bilgisayardan anlayan kişilerse kendileri toplar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hawloo


    quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris

    quote:

    Orijinalden alıntı: dogo argentino

    İyi de Mesut 60 fps daha akıcı değil diye birşey söylememiş ki, doğrusunu söylemiş, saniyede 24 kareden sonra görüntü göze akıcı gelir, akıcılığın en alt limiti budur, bu göreceli bir kavram değil ki 30 kare/saniye bana göre akıcı değil diyebilesin.


    İsterse 120 fps olsun insan gözü bunu ayırt edemez. Limit 24 kare saniyedir.


    Peter Jackson Hobbit filminin 2d olarak 48 fps yayınladı ve bu ilk 48 fps filmdi. İzleyenler daha akıcı olduğunu söyledi.

    HFR 3D olarak yayınlanması 192 fps idi. Bunu izleyen kişiler beğenmedi HFR 3D film teknolojisinin çünkü film aşırı gerçekçiydi o kadar hızlı yenilenmesi çok parlak gösteriyordu ve animasyonlar biz animasyonuz demek için çıkmışlardı sahneye.

    24 kareden sonrasını göremez kelimesine katılmıyorum. Daha fazlasını görür ama ne olduğunu fark edemez. Ne kadar çok fps o kadar gerçekçilik.

    Sanal gerçeklik. Fazla kaptırmayın kendinizi.

    Göremezsin çünkü ayırt edemezsin. Ona bakarsan 120 fps de de oyun oynarsın ama senin için akıcılık hala algılayabildiğin kadardır.

    O zaman yazılımsal olarak yükseltilen hertz değerlerine de aynı şeyi söylememiz lazım. Ama amaç bellidir o performansı sergileyecek sürücü yapmak ve panel hazırlamak maliyetli olacağından işi yazılımla çözmeye bakarlar.




  • Şu sistemi biriside toplamamış

    Dh ilk başta koyduğu sistem konfigürasyon resmine göre:

    Türk Markaları da Oyuncu PC'si Yapabilir 'Exper Xcellerator' video inceleme

    Kabaca elimden geldiğince benzeri parçalar ile toplamaya başladım.

    i7 4770k :http://www.extraucuzluk.com/urun/intel-core-i7-4770k-35ghz-8mb-vga1150p_180365.aspx?CatId=166&ref=akakce&v=1.23.5

    806.32 tl

    Anakart ben herhangi bir z87 çipsetli uygun fiyatlı çözümlere baktım,asrock çözümlerini bulamadım,hemen hemen stokta yok.

    Benzeri anakart msı buldum:http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/msi-z87-g43-intel-lga-1150-soket-ddr3-usb3-sata3-atx-anakart-haswell.html

    342.84 tl

    Ekran kartınıda herhangi bir gtx 780 baktım.

    http://www.sinerji.gen.tr/Urun/Zotac-GTX780-3GB-384Bit-GDDR5-16X-pmu28262.html?ref=akakce&v=1.92

    1774.13 tl

    Bellekleride 1600 mhz 8 gb kitlerden buldum:

    http://www.teknobiyotik.com/donanim/ram-bellek/corsair-xms3-8gb-ddr3-1600mhz-cl9-2x4gb-dual-kit-bellek-10904.html

    178.93 tl

    Hdd seagate 1 tb hdd baktım:

    http://www.sinerji.gen.tr/Urun/Seagate-1-TB-7200-64MB-SATA3-SV35-ST1000VX000-pmu25970.html?ref=akakce&v=1.91.4

    159.68 tl

    Kasayıda ayarında güzel birşey bulamadım daha iyisini buldum:

    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/aerocool-xpredator-1100w-80-plus-gold-guc-kaynakli-big-tower-kasa-cift-23cm-fan.html

    650.16 lira psu zaten daha iyi

    Toplam ne yaptı: 3912 küsür lira aynı grafik gücünü aynı işlem gücünü veren bir sistem elde etmiş oldum,ortalama 5 bin lirada satılıyor bu exper pc geriye bana 1080 küsür tl kalacak,o paraya çok güzel bir 24 26 inç monitör alabilirim,ses sistemi alabilirim,cpu daha iyi bir soğutucu alabilirim,windows 8 bakmayı unuttum onuda ekleyelim:http://www.trimshop.com.tr/MS-WINDOWS-8-64BIT-TURKCE-OEM-SL-4HR-00070,PR-713738.html 177,07 tl bununda fiyatı elimize kalacak olan para 900 lira civarı olacak,gene dediklerimden birilerini alabilirim,ssd alabilirim vs. seçenek çok,exper üretici toptan fiyatına daha uyguna aldığı zaten kesin,experin garanti hizmetleri mi yoksa her parçanın tek tek garantisimi diye sorarsanız bana her parçanın tek tek garantisi derim,casper exper bunlar garanti yönünden kullanıcıyı çok mağdur ettiler,türk bilgisayar firmalarından garanti hizmeti pek olmuyor,asus olsa ayrı evden eve garanti hizmeti 3 yıl vs. çok esnekliği var,giderim tek tek garantiye veririm experde sürünceğime kimse kusurabakmasın,ortalama ben 900 tl fazla parayı ne için vermiş oluyorum ? garanti hizmeti için olsa bile çok,bana dese ki ben senden bukadar parayı alıyorum ama sistemin her parçası 5 yıl garantili,evden eve hizmet herhangi bir kullanıcı hatasından dahi birebir yenisiyle yada daha iyisiyle değişim dese anlarım,gördüğüm kadarıyla hiçbirisi yok,niye ozaman daha fazla para vereyim ki forumdaşlarım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 28 Temmuz 2013; 14:55:20 >




  • her zaman kendin pişir kendin ye
  • Exper i tebrik etmek lazım. Bilgisayardan anlamayan oyuncular satın alır.
    Ben Arma 3 Betayı 25-30 fps oynuyorum. Gayet akıcı. Önemli olan fps değil oyun motoru sanırım. Mesela Cs 1.6 da 30 fps oynanmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lwd -- 28 Temmuz 2013; 14:10:08 >
  • Kaç gb peki bu bilgisayar o önemli






















    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    quote:

    Orijinalden alıntı: Chromosty

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sorrow123

    Mesut abi veya Ender abi , oyunları kaydederken kamerayka monitörü çekmek degilde bilgisayar üzerinden kaydetseniz daha iyi görmüş olsak bizde efektleri felan

    +1


    Sağ veya sol üst köşeyede kendi videonuzu koyarsınız.

    Merhaba,

    Bilgisayar üzerinden kayıt aldığımızda doğal olarak bilgisayar oyun yanında kayıt işi ile de uğraştığı için performans düşüşü oluyor.

    Bu yüzden direkt monitörü seçiyoruz. Zaten olay grafiklerin ne kadar güzel göründüğünden çok en yüksek detayda kaç FPS gösterdiğini görebilmek olduğu için fraps değerlerinin net görünmesi yeterli diye düşünüyorum.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik

    Biliyorum mesut abi performansın düşürdüğünü , ama şu test ettiğiniz aleti kullanıyorsunuz sanmıştım (pcı xprees portuna takılan donanımsal olarak ekran görüntüsü kaydeden alet ) inceleme videonuzda bizim gibi sürekli test yapan insanlar için yararlı bir alet olucaktır dediğinizi hatırlar gibiyim (: , ama tabi bu sadece bir öneriydi hertürlü izliyoruz inceleme videolarınızı abicim (:




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seran1

    quote:

    Orijinalden alıntı: evohan

    @Speed-Step 30 fps akıcı demek maalesef doğru bir yaklaşım değil , o zaman başka bir internet kafe sahibi de çıkıp 20 fps de akıcı kardeşim , benim makinalarım takılmadan oynatıyor diyebilirim yani :) ... hele ki bahsettiğiniz sahnelerde fps 60 lardan 40 lara iniyor buna akıcı demek 60 fps sabit de oyun oynayan gözlere hakaret oluyor :) buyurun birazda buralardan inceleyin http://boallen.com/fps-compare.html


    30 fps oynanabilirlik açısından gayet makul bir değerdir.Bu kanıtlanmış ve Dünyaca kabullenilmiş bir değerdir.Milyonlarca satan PS3 ve XBOX360 oyunlarının çoğunun 30 fps olduğunu biliyorsunuz ve bunları yapan ve alanlara 'Salaklar 30 fps de oyun mu oynanır?' mı diyorsunuz?

    Burada Mesut beyin demek istediği 30 fps oynanabilirlik için tatmin edici bir
    değer ve siz çıkmış 60 fps daha akıcı diyorsunuz.60 fps in daha akıcı olmadığını iddia eden bir salak yok ortada sadece siz kendinizi küçük düşürüyorsunuz.

    'Zaten 30 fps çok akıcı ! olduğu için ps4 ve xbox720 de çoğu oyun 60 fps olarak çıkacak.' diyen Dampierre isimli kullanıcıyada şöyle bir şey demek istiyorum; şuan ki konsollar mevcut oyunları 60 fps değerinde sabit çalıştıramadıkları için 30 fps e sabitlenmiş durumdalar.Bu deşer tatmin edicidir.Ancak yeni nesil konsollar donanımsal olarak çok daha güçlü oldukları için DAHA AKICI olan 60 fps deoyunları oynatabileceklerdir.Sanıyorum sebebi bu. birde XBOX ONE olacak o 720 değil.

    Ayrıca bizim için yıllardır emek edip böyle güzel incelemeler ve değerlendirmeler yapan birine 'Buyurun birazda buradan inceleyin' demeniz zaten sizin seviyenizi belli ediyor.Siz küçükken nasıl internet kafelere gidiyordunuz bilemem ama verdiğiniz örnekten hiç iç açıcı olmadığı belli.
    sevgiler.

    burası fps konusuna dönmüş biraz , ben başlattım sanırım rahatsız olanlar kusur bakmasın ama arkadaşa da bir şeyler yazmak lazım

    bakın video da oyun 70 fps leri görürken , birden 40 lara iniyor ve orada akıcılığı kaybetmiyor deniyor bunun herhangi mantıklı izahı yok zaten , bu ekran kartları pc için yapılıyor konsollar için değil amacı daha yüksek çözünürlük ve köşe yumuşatmalar ile yüksek fps verip gereken akıcılığı sağlamak , konsol denen alet zaten gücü yetse çoğu oyunu 60 fps de çıkartacak ki bazı oyunları da çıkarttı , bununda örneğini verip değinmiştim arka sayfalarda , e sen şimdi kalkmış oyun canavarı diye tabir ettiğin makineyi 7-8 senelik konsollar kadar "akıcı" oynatmasını kabul edebileceksen oda senin bileceğin iş ama evet konsolda çoğu oyun akıcı oynanmıyor maalsef


    ben şahsen o makinanın 2k nın yüksek ayalarda kasılmasını uygun görmedim 1080p de köşe yumuşatma ayarları da yüksekte oynanırsa gayet akıcı denilir yada 2k da biraz ayar kısılmalı ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 28 Temmuz 2013; 13:52:48 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.