Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.201
Cevap
32
Favori
78.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Elmanınbüyüsü hocam sorunu çözebildiniz mi? Sizinle tıpatıp aynı durumları yaşıyorum. 200den 1gbite geçtim. kablosuzda hiçbir değişiklik olmadı. wifi6 destekli modem kurdular yine hiçbir fark olmadı. modemin yerini değiştim kabloları değiştim. hiçbir değişiklik yok. kabloluda 900 wifi ile 250 veriyor.

  • Papirus P kullanıcısına yanıt

    1000 Mbps için dağıtmanız için en az deco sistemine ihtiyacınız var modemden sonra. Wifi 6 çift kanal destekli olan gerekiyor. 160 mhz destekleyen cihazlarınızda olmalı hocam. Yalnız deco sistemi tuzlu olsada evin her yerinden sıkıntısız şekilde yüksek hız kullanabilirsiniz.

  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt

    Telekomun verdiği modemler wifi 6 tek kanal üzerinde verdiği için 80 mhz yani en azından 450 500 arası hız verebiliyor tabi fazla cihaz faktörü olmadığında. 2.4GHz ile 5GHz ayırmanız elbette bir nebze faydalı olabilir telefon gibi ufak tefek aletleri 2.4ghz bağlarsınız yüksek performans isteyen cihazlarınızıda 5GHz bağlarsanız en azından stabil bir bağlantıya sahip olursunuz.


    800 850 Mbps hızlar için 160 Mhz çift kanal destekli wifi 6 routerine ihtiyacınız var hocam.

  • imate kullanıcısına yanıt

    Modemin Wi-Fi özelliğini sadece salonda kullanacak olsam bile Router kulanmam şart mı ? Yani 2-3000 TL civarında kaliteli bir Fiber modem alsam salonda işimi görmez mi ? Yoksa görür ama ileride 1000 Mbit kullanmak için mi Deco sisteme ihtiyaç duyarız ? Peki bir Deco sistem almayı düşünsem maliyeti ne civarlarda , biraz daha detay alabilir miyim bu konularda ?


    Yukarıdaki mesajdan anladığım 450-500 Mbit hızlara kadar bir kullanım için , ilk başta modem almak iş görecek ama daha üst hızlarda Router kullanmak şart gibi.


    Pekala Türk Telekom'un vereceği X marka fiber modemini almayıp kendim bir modem alsam ileriye yönelik daha doğru bir adım atmış olmaz mıyım ? Yada bu fibernet başlangıç aşamasında ne almalıyım ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 28 Şubat 2024; 13:24:18 >
  • samsung note 10 plus telefondan wifi6 ile aldığım hız




    TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)


    TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)



    kablolu pcden aldığım hız



    TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)



    Modem ax1800. Ben bu wifi hızını 200mbps paketinde aynen alıyordum. gigabite terfi ettim wifi aynen kaldı. modemin yerini değiştirdim. kanalı değiştirdim. mhz 80 yaptım. 2.4 5ghz ayırdım. 2.4ü kapattım. hiçbiri fayda etmedi. telekom personeli fiber optik kablodan olabilir diyor. öyle olsa kabloluda nasıl doğru hızı alabiliyoruz.. var mı bunun bir çözümü?

    ekleme: modem önceden archer c5v wifi5 modem idi. onun verdiği hızlardan hiçbir farklı yok ax1800ün. 5 farklı telefonda ve laptopta denedik. wifi takılmış gibi 250 275 üstüne atmıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C Vitamine -- 28 Şubat 2024; 13:28:52 >




  • imate kullanıcısına yanıt
    Router yerine mesh sistemi ile sorunu çözebilir miyim?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt

    Hocam Deco sisteminin mantığı kurumsal modemler gibi çalışıyor. Decoyu aldığınızda genelde 2 3"lü olarak alıyorsunuz birincisini modemin yanına decoyu konumlandırdığınızda diğer 2 li decoyoda odadan odaya koyduğunuzda özel bir sinyal gücüyle haberleştiği için. Daha stabil bir hizmet sunuyor ayrıca kullandıkları işlemci chipset olarak 50 60 bilgisayarı rahat kaldırabilecek şekilde üretiliyor.


    Fakat eviniz ortalama 2+1 veya 1+1 ise kaliteli bir router tercih edebilirsiniz evin ortasına konumlandırma maabında. Kısacası her hane metrekare detayını paylaşırsanız ona göre bazı kullanan arkadaşlarda size kullandıkları ürünleri önerebilirler.

  • Kullanacağınız mesh sistemine göre değişebilir hocam fakat sinyalden sinyale aktarım olacaksa ana modemden performans elde edemeyebilirsiniz. Bunun yerine üst kısımda belirttiğim cihazlara benzeyen router veya deco sistemi kurabilirsiniz eğer stabil hız istiyorsanız.

  • imate kullanıcısına yanıt
    Arka odalara Wi-Fi sinyalinin gitmesine şu an için ihtiyacım yok.Modem salonda TV ünitesinde duracak.Haliyle TV paneli , Apple TV ve NAS gibi cihazlara kablolu bağlantı yapacağım ve salonda otururkende sağlıklı bir Wi-Fi sinyaline ihtiyacım olacak.

    Bu güzel bilgiler için teşekkür ederim.

    Haliyle ilk başta Deco sistem kurayım diye bir düşüncem yok , çünkü ihtiyacım olmayacak.

    Ama Fibetnet kullanımı anlamında ileriye yönelik mantıklı bir adım atma anlamında soruyorum.Çünkü Türksat Kablonet kullandığım dönemde Türksat’ın verdiği Docsiss 3.0 modemlere mahkumduk ve alternatif modem alma şansımızda yoktu.

    Bu yüzden Türk Telekom’a geçmişken baştan Fibernet anlamında iyi bir modem alıp kullanmak istiyorum.

    İleride gerek duyarsam Router almayı tabii ki düşünürüm.Ama önceliğim şu an için kaliteli bir Fibernet modem almak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Düzgün wifi router olunca wifi ac bile yeterli. İkinci resim evdeki openspeedtest sunucusundan, yerel ağ için kullanıyorum.
    xiaomi router 3 pro
    samsung s23

    TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 28 Şubat 2024; 16:54:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşin içine girdikçe yeni yeni detaylar öğreniyoruz.

    Bugün Türk Telekom bayisinden öğrendiğime göre ; Fibernete başvurduğumuzda kurum tarafından verilen Fiber modemlerden birini seçip kullanmak zorundaymışız.Yani ben sizin verdiğiniz modemi almak istemiyorum deme gibi bir lüksümüz yokmuş.

    Dolayısıyla mecburen verilen Fiber modemi kullanacak ve ilerleyen süreçte Wi-Fi konusunda sıkıntı yaşarsakta Router kullanmayı yada Deca Sistem kurmayı düşüneceğiz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • C Vitamine kullanıcısına yanıt
    Maalesef çözemedim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba Türk Telekom binamızın içine turuncu fiber kablosu çekti. Kablonun üstünde 6 fo y yazıyor. tahmini ne zaman kutusu gelir. Bir de kutusu geldikten sonra ben doğrudan 1000 mbps hız için abonelik alabilir miyim, yoksa bu hızları almak için farklı modem mi almak lazım bu işte yeniyim daha pek bilgim yok. Bu arada fiber bağladıktan sonra sadece wifi üzerinde internete bağlanacağım. Telefon ve bilgisayardan. Bu da hızı etkiler mi? Madem fiber alacağım tek seferde yüksek hızlı bir abonelik almak istiyorum. Bunun için temelde hangi adımları takip etmek lazım. Bilgi verebilirseniz sevirinim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öğretmen Beg -- 1 Mart 2024; 1:24:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öğretmen Beg Ö kullanıcısına yanıt

    Hocam turuncu kablo geldiyse eve kadar fiber hizmeti alacaksınız 1000 Mbps hızlara kadar erişim hızı sunuluyor. Yalnız wifi üzerinden yüksek hız almanız için sağlam bir kablosuz modem ve cihazlarına ihtiyacınız var. Bu tarz süre bilgilerini bölgenizde bulunan Türk telekom müdürlüğünün altyapı planlama bölümü ilgileniyor oraya gidip süre hakkında net bilgiyi alabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imate -- 1 Mart 2024; 10:38:5 >
  • Türk net ya de Türk Telekom bağlatmayı düşünüyorum yalnız bildiğim kadarıyla ikisi de kendi modemlerini zorunlu tutuyor. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz. Bir de altyapı Türk Telekom’un olduğu için Türk net yüksek hızlar vermez deniyor var mı böyle bir şey, Hangisini tavsiye ederseniz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türk Telekom 1000 mbit fiber kullanıyorum evim 4+1 olduğu için çoğu odada kopma yaşadığımdan dolayıhttps://www.amazon.com.tr/dp/B09K6D67NB?starsLeft=1&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_Z813PS1H50TMZJ44DW9A bu ürünü kullanıyorum fakat hızımı yeteri kadar yansıtmıyor acaba bir yerde yanlış mı yapıyorum

    TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Netspeed den Türktelekoma geçiş yaptım.


    Antalya merkezde müstakil evlerin bulunduğu, havai hatların olduğu bir yer.

    Türktelekom saha ekibindekiler sağolsun her soruma çok iyi cevaplar sağladı.


    Netspeed 200mbit pakette 30mbit olan upload hızını tam veremiyordu, 23-24mbit up alıyordum ve santral kapasitesiyle ilgili bariz yalanlar söylüyordu. Bir diğer sıkıntıda Antalya da pop noktası olmadığından beni +500km daha ekleyerek Adana'ya oradan İstanbula bağlıyordu.


    Türktelekom 200mbit pakete geçtim, tam 30mbit upload hızı verdiler. Pop noktam yine Antalya oldu, 50km mesafe. 10-15ms ping farketti her oyunda. (lol - valo 19ms, avrupa sunucularındaki oyunların hepsi 51ms)

    TPLink siyah bir modem verdiler, o an ellerinde başka yoktu. İşin gıcık tarafı duvara montaja uyumlu değildi modem ve ben evimi yaparken kablolamayı evin girişine, elektrik sigortaların biraz yakınına verip oradan odalara, cihazlara dağıttım. Saha ekipleri sağolsun, masa monopod aparatına delik açarak duvarla arasında boşluk bırakıp duvara uygun yapıp vidaladılar haha.


    Bir gün sıkıntısız kullandıktan sonra tarifemi önce 500mbit sonra 1000mbite geçirdim, aşağıda ilk speedtesti atayım;


    TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)




    Saha ekibiyle tekrar konuştum, wifi6 destekli bir modem alabileceğimi söylediler. Soramadım o an ama sizin önerdiğiniz bir modeli var mı yoksa telekomun verdiği bir tane mi wifi6 modem var?

    Ayrıca wifi 6 modeme geçmek şart mı? Wifi'den ziyade, kablolu bağlantı kullanıyoruz çoğumuz. Cat7 iyi bir kablo ile dağıttım zaten ağımı odalara ve üst kata, ailemin olduğu kata da. Ancak 930mbit geçmiyor pek, wifi6 destekli bir modemle değiştirmemin bir avantajı olur mu wifi hızı dışında?


    Çok garip bir sorum daha var, tüm diğer cihazlar hatta wifi kullanan telefonlardan speedtest yapıtğımda upload hep 50mbit/s çıkıyor ancak sadece kendi masaüstümdeki bilgisayarımda 3-4mbit daha aşağı gözüküyor, çoğu hız testi sitesinde böyle oluyor bir kaçı dışı. Merak ediyorum acaba neden kendi bilgisayarımda böyle ufakta olsa bir fark var.


    Neden böyle bir paket aldığımıda söyleyeyim, yüksek upload hızı lazım home office tarzı çalışıp çok fazla içerik uploadladığım için. Ayrıca ailecek biraz büyük bir arsada, bir kaç ev beraber kullanıyoruz. Fiyatı 3 - 4 e bölünce 100mbit fiyatına geliyor :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zengin Goblin -- 1 Mart 2024; 20:52:52 >




  • Muco kullanıcısına yanıt

    2012 de bile hız iyiymiş ben o zamanlar 1/256 kbps alıyordum

  • Türk Telekom bu aralar galiba yolsuz kalmış. Eski 24 ay taahhütlü bir kampanyadan dolayı bir süredir 500 Mbps'lik paketi aylık 300 TL'dan kullanıyorum ama maalesef 15 Eylül'de taahhüt süresi bitecek...TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) 


    Az önce 444 0 375'den aradılar. "İnternet altyapınızı çok iyileştirdik, sizi 1000 Mbps'e terfi ettirelim.." teklifiyle. Tabi ki öpücükle değil daha fazla para alarak. Teşekkür edip, "halimden memnunum!" deyip aydın havasıyla kısa kesip kapattım....


    Gözükürdeki mevcut tarifelere göre 15 Eylül sonrası yine 200 Mbps'ye ineceğim. Evin içinde bir repeater (tekrarlayıcı) koyarak arka odalardaki Wi-Fi yayınını biraz daha iyileştirirsem 200 de bana fazlasıyla yeterli olacaktır... (Halen Telekom'un verdiği Zyxel Wi-Fi 6 HGW'yi kullanıyorum... HGW kapının girişindeki holde ve başka bir yere konumlandırmam çok zor... O nedenle koridora, HGW'yi de tam görecek şekilde bir kablosuz repeater koyacağım!)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 9 Mart 2024; 0:52:45 >




  • Telekomla hır gür sayesinde ZTE H3600 Wifi 6 modemi alabildim tabi ethernetle bile 500mbit tam alabiliyor muyum ? Tabi ki hayır....



    TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)
    TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)speedtest.net
    Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
    https://www.speedtest.net/result/15986408471



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SwpnX -- 8 Mart 2024; 23:3:32 >
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.