Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.201
Cevap
32
Favori
78.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Keevo kullanıcısına yanıt

    Tesekkurler ustad. Biraz baktım dsl olanın router özelliği de varmış. Odn den gelen etherneti wan postuna takarak kurulum yapabiliyormusuz. Şayet bunu yapabiliyorsan fiber için bu tercih edebilirim keza seneye ev değiştirme ihtimalim var ve gideceğim yer henüz belli değil. Adreste fiber olmazsa direk modem olarak da kullanırım diye düşünüyorum.


    Aslında kısaca dsl ile router olanda donanımsal vs bir fark var mı? Dsl i fiber de kullanmak istersem router a göre daha düşük performans alır mıyım sizce

  • poeman P kullanıcısına yanıt

    Sorun olmaz bende de DSL-AC68U var ben de LAN lardan birini WAN a çevirip kullanıyorum, ping değerleri aynı birçok routerda. Mesela bu Tenda AC18, DSL-AC68U ile donanımı birebir aynı, aynı işlemci aynı switch. 2.4g ve 5g çipleri de aynı.

    TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)
  • inceoktay İ kullanıcısına yanıt

    Yoo ben nasıl alıyorum? Zyxel EX3301-T0 var bende. Aha bu da Iphone 12

    TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)
  • bir de speed testte denermisin

  • 80 MHz WiFi 6 hızı 2x2 MIMO ile teorik olarak 1200 Mbps.

  • Wifi 5 80 mhz üzerinden 866 Mbit teorik bağlantı hızı ile 700 MBit civarı hız görmüşlüğüm var, Wifi 6 ile 940 Mbit görülebilir. Ama bunun için dağ başı gibi radyo sinyallerinden temiz bir yerde olmanız lazım. Gaziosmanpaşa'da göremezsiniz :D

  • TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)
  • BJK kullanıcısına yanıt

    Hocam Bu forumdaki herkese 15 mbit internet bile dağıtsanız yine bitmez 1.3 gbps nedir a.g

  • BJK kullanıcısına yanıt
    Hocam speedtestte clouvider sunucularını seçip test yapabilir misiniz ?
  • TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)



    Yok artık daha neler TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)  @Keevo

  • 1000mbit hızda 940mbit alıyorum. 500mbit varken 520 gibi alıyordum.

    940 iyi mi? 1000mbit almanın yolu var mı?



    TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)
  • HSeldon H kullanıcısına yanıt

    Aldığınız değerler zaten yeterince iyi...


    Hız testini hangi cihazlarla ve "Fiber Modem"den ne kadar uzaklkta yapıyorsunuz. (Her halükarda 5.0GHz'de yapmanız gerek....)


    Kablolu ile deneme yaptınız mı?


    "Fiber Modem" olarak hangi cihazı kullanmaktasınız?

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Şu GPON cihazı Nokia, verdikleri router ZTE H298A. Bilgisayar Cat6 ile ethernetten bağlı.

    Niye hız 1000mbiti görmüyor olabilir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HSeldon -- 23 Nisan 2024; 12:53:28 >
  • HSeldon H kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen ZTE'den kaynaklanan bir yetersizlik durumu. Aslında ZTE H298A'da hesapta Gigabit LAN portlara sahip bir HGW.


    Wi-Fi üzerinden test yapmış olsaydınız zaten 940 dahi göremeyecektiniz. Zira Telekom'un verdiği Wifi5 olsun WiFi6 olsun tüm HGW'ler (yeni vermeye başladıklar ıWiFi6 olanlar da dahil) en yüksek 80 Mhz bandında çalışıyor. 1000 Mbps ya da çok yakınını görebilmek için HGW'lerin de 160 MHz bandında çalışması gerekiyor.


    Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama artık Telekom en azından 200 Mbps ve üzeri paketlerdeki abonelere İstanbul'da kesinlikle WiFi6 HGW'lerden veriyor. Ancak bunlar da 160 Mhz bandında çalışmıyor ancak kablolu bağlantıda teoride 1000 Mbps'nin görülmesi lazım.

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    bu  ZTE H298A modemi TT bize satıyor mu, kiralıyor mu? Yeni Tplink routerlar var sitelerinde onlardan alamıyor muyuz talep etsek?

    sitelerine baktım, hiç bir bilgi göremedim.

  • T.Telekom ZTE H298A dahil tüm Wifi5 HGW'leri (=Fiber Modemleri) ve de sadece 80 Mhz kanalında çalışabilen WiFi6 HGW'leri FTTH abonelerine zorunlu olarak veriyor ve aylık kira bedeli tahakkuk ettiriyor. (Bazı istisnaları var ama genel uygulama böyle...)


    Ancak dediğiniz gibi Sitelerinde muhtemelen WiFi6 olan (ve de muhtemelen 160 MHz kanalında çalışabilen) "süper güçlü fiber modemleri" yeni yeni yer almakta. Bunları taksitle satın alabiliyorsunuz galiba ancak FTTH aboneliğinizle gelen "düşük evsaflı" cihazlara (benim mantığıma göre) kira ödemeye devam ediyorsunuz.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 23 Nisan 2024; 21:58:19 >
  • Arkadaşlar ,


    Sanırım birkaç gün içinde Türk Telekom ekibi randevu verip eve gelerek mevcutta kullandığım 16 Mbps ADSL'i iptal edip 24 Mbps’lik Fiber interneti aktif edecek.Bu aşamada eve gelecek ekip haliyle G-Pon'u muhakkak getirecek ama müşteri hizmetlerinde konuştuğum kişi modemi de ücretsiz vereceklerini söyledi ve bana garip geldi bu durum.


    Çünkü asıl merak ettiğim şu : Yetkili eleman göndererek öncelikle Fibernet için en düşük hız olan 24 Mbps hizmeti aktif edip gidecekmiş Türk Telekom.Ve ben eğer istersem daha sonra iletişime geçip internet hızımı tercih ettiğim bir kampanyandan yükseltebilecekmişim.


    İyi de gelen yetkili 24 Mbps yada ona yakın değerlerde kullanabileceğim bir hız için düşük kapasiteli bir modem getirip bırakırsa sonrası ne olacak ?


    Yani ben yarın öbürgün hızımı ( 200 yada 500 Mbps'ye ) yükselttiğimde Türk Telekom yetkilisi eve tekrar gelip verdikleri ilk modemi değiştirip farklı bir modem mi verecek ?


    Böyle bir ihtimal varsa işi en baştan çözmek anlamında ne yapabilirim ?


    İlk kurulumda yüksek hızlı bir modem getirip bırakma ihtimalleri var mı yada telefonla tekrar arayıp ilk kurulumda özelikle yüksek hızları destekleyen bir modem bırakmalarını istediğimi belirtmemde fayda olur mu ?


    Son olarak Türk Telekom hangi modemi getirtirse getirsin ben hemen akabinde elimdeki ASUS DSL-AC68U Modem Router'ı kullanacağım için bunun çokta önemi yok mu dersiniz ?


    Bu konulardaki detay nedir ?


    Selamlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 24 Nisan 2024; 15:32:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mafaky

    T.Telekom ZTE H298A dahil tüm Wifi5 HGW'leri (=Fiber Modemleri) ve de sadece 80 Mhz kanalında çalışabilen WiFi6 HGW'leri FTTH abonelerine zorunlu olarak veriyor ve aylık kira bedeli tahakkuk ettiriyor. (Bazı istisnaları var ama genel uygulama böyle...)


    Ancak dediğiniz gibi Sitelerinde muhtemelen WiFi6 olan (ve de muhtemelen 160 MHz kanalında çalışabilen) "süper güçlü fiber modemleri" yeni yeni yer almakta. Bunları taksitle satın alabiliyorsunuz galiba ancak FTTH aboneliğinizle gelen "düşük evsaflı" cihazlara (benim mantığıma göre) kira ödemeye devam ediyorsunuz.  

    T.Telekom ZTE H298A dahil tüm Wifi5 HGW'leri (=Fiber Modemleri) ve de sadece 80 Mhz kanalında çalışabilen WiFi6 HGW'leri FTTH abonelerine zorunlu olarak veriyor ve aylık kira bedeli tahakkuk ettiriyor. (Bazı istisnaları var ama genel uygulama böyle...)


    Ancak dediğiniz gibi Sitelerinde muhtemelen WiFi6 olan (ve de muhtemelen 160 MHz kanalında çalışabilen) "süper güçlü fiber modemleri" yeni yeni yer almakta. Bunları taksitle satın alabiliyorsunuz galiba ancak FTTH aboneliğinizle gelen "düşük evsaflı" cihazlara (benim mantığıma göre) kira ödemeye devam ediyorsunuz. TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) 


    EDIT: YUkarıdaki ifademi değiştiyorum.


    Bugün T.Telekom Gayrettepe'ye gittim ve satılık cihazlarının bazılarını orada gördüm. Konuştuğum yetkili arkadaş G-PON/FTTH için T.Telekom'da satılık fiber modem olmadığını söyler. VDSL için "Premium modemlder" satılık olarak varmış ama FiberNet için yok. FTTH'a abone olduğunuz ya da VDSL'den geçiş yaptığınızda size ne veriliyorsa (WiFi5 veya WiFi6 modem olarak) sadece onlar kiralık olarak var!





  • BJK kullanıcısına yanıt
    İyiymiş hocam, superonline da 1 gbps te çoğu yurtdışı sunucusu sanki 400-500 arasına sabitlenmiş. Daha yukarısı yok bant daraltması uyguluyorlar sanırım
  • Papirus P kullanıcısına yanıt

    Size "Fiber Modem (aslında ONT + HGW cihazları) ücretsiz verilmeyecek, sizden aylık kira bedeli alınmayacak!...Zira TTNet müşterisi olarak ADSL'den G-PON/FTTH'a geçiş yapıyorsunuz; yeni bir abonelik talebiniz yok ve ADSL ile başladığınız adreste devam ediyorsunuz.


    Size ellerinde olan bir HGW'yi getireceklerdir; bu nefret edilen Vestel HGW dahi olabilir. Zaten onu kullanmayacaksınız. Paketinizi 200/500 Mbps'ye yükselttiğinizde ve uyanırlarsa size bir WiFi6 HGW getirmeleri lazım. Kolay uyanmayabilirler; sizin talep etmeniz gerekir. Talep etmezseniz de kimse sizi zorlamayacaktır.


    Telekom'la binanızın hikayesini biliyoruz. Telekom'un her kaydına güvenilmez. Bugün sizinkisinin hafifini ben yaşadım. Başka bir konuyu sormak için yakındaki Telekom Md'ne gittim; iş biraz sohbete döküldü ve yetkili benden TCKN'mi alıp hesabıma girdi.


    Şimdi ben 2021 Haziranında VDSL'den geçiş FTTH'a dönüşüm yapmış ve o zaman 100 Mbps tarifesiyle başlamıştım. TP Link Archer c5V getirildi. Kurulum sırasında hiçbir belge istenmedi ben de hiçbir belge imzalamadım. Kurulum yapıldı, Telekom elemanı gitti ve bir saat içinde FTTH'a geçmiştim. Daha sonra 200 Mbps'lik tarifeye online geçtim. Wi-Fi indirme hızımda biraz düşme oldu ama önemsemedim. Ama kısa bir süre sonra (aradaki fiyat farkının o zamanlardaki cüzi kalmasından şımararak, gerçekten de de ihtiyacım olmadığı halde, 500 Mbps'ye terfi ettim.O zaman Wi-Fi'de ciddi sıkıntı oluştu ve 4440375'e arıza ihbarı yaptım 2-3 gün sonra ilk kuruluma gelen eleman (zaten bölgeye bir tek o bakıyor ve "tanışıyoruz") telefon edip HGW değiştirmeye geleceğini söyledi ve son 4-5 aydır bir Zyxel EX3301 kullanmaktayım... (TP link HGW'yi de eleman kutusuyla birlikte alıp gitti; yine ortada bir değişim belgesi yok!!!)


    Bugün Telekom Md'deki yetkili benim hesabıma girip 500 Mbps tarifeyi görünce, "niye yeni modem istemiyorsunuz ki?" deyince şaşırdım. Zira benim hesapta kullanılan/verilen HGW halen TP-Link gözükmekte imiş. Şimdi herhalde biraz uğraşıp bu kaydı değiştirtip güncelleteceğim. TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) 


    Uzattım ama Telekom böyle işte...


    FTTH'nız hayırlı uğurlu olsun.





  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.