Şimdi Ara

Türk telekom bina içi fiber hattını Türksat'ın kullanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Bina yapımı sırasında, Türk Telekom elektrik odasından tüm evlere duvarın içinden fiber hat çekmiş. Aşağıdaki elektrik odasına da kutu koyup bağlamışlar tüm hatları kutuya.


    Ben Türksat kullanmak istiyorum, onlar da kutu koydular elektrik odasına. Ancak bina içindeki fiber hattını Türksat kullanabilir mi emin değilim. Daha önce benzer bir durum yaşayan oldu mu? Türksat bina içindeki hattı kullanabilir mi, kullanırsa bir sorun olur mu?




  • Bina yapımında onu Telekom değil müteahhit firma çekmiştir hocam.

  • Sordum onu, hatta bağlayan kişiye de sordum. Türk telekom çekmiş. Kablonun üstünde de zaten Türk Telekom vs. yazıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bllg -- 9 Haziran 2023; 18:4:30 >
  • bllg B kullanıcısına yanıt

    Hocam forumda da örneklerini görebilirsin, herkes kabloyu Telekom dan alıyor zaten. Binada proje var ise kabloyu Telekom kendisi çekiyor veya sana bir makara veriyor al çek veya çektir diyor. Proje yoksa zaten kablo vermiyor.


    He diyelim binanda proje yok, Telekom kablo vermedi. Sen yine kendi paranla fiber kablo çektirebilirsin tabiki bunun bir engeli yok. Ancak proje olmadığı için Telekom un gelip kutuyu ne zaman takacağı belli olmaz.


    Yani onlar binada kalacak artık, tıpkı ONT cihazları gibi. Sen oradan taşınsan da ont cihazını almıyorsun hiç, dairede sabit kalıyor.


    Kurulu döşeli kabloyu da Türksat ın veya herhangi bir farklı işletmecinin kullanma hakkı var mı yoksa yenisini mi çekmesi gerekiyor onu bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 10 Haziran 2023; 18:3:45 >
  • Türksat niye illa ?

  • turk telekom altyapısını kullanuyor turksat alabilirsiniz

  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Kendi altyapısı olduğu bir binada türk Telekom üzerinden abonelik vermiyor Türksat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidoff26 -- 10 Haziran 2023; 21:40:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Konuda denk gelmişken sorayım istedim.

    ONT cihazı demirbaş olarak mı kabul ediliyor yoksa modem/router gibi kiralanan bir cihaz mı?


    Millenicom aboneliğimi sonlandırdım, modemi geri iade ettim ama ONT'yi göndermedim.Sonra tekrar SMS geldi ONT'yi de gönderin diye.Bana lazım olduğu için göndermeyeceğim.Bu ihtilafın sonu sizce ne olur? Türk telekom bina içi fiber hattını Türksat'ın kullanması Türk telekom bina içi fiber hattını Türksat'ın kullanması 

  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Türk telekom'u pek sevmiyorum Türk telekom bina içi fiber hattını Türksat'ın kullanması  . Şaka bi yana, hem Turksat'ın toplam maliyeti daha düşük (modem kiralama vs dahil) hem de daha fazla upload hızı veriyor istediğim pakette (50 mbps, Türk Telekom 20 mbps veriyor). O sebeple birinci tercihim Türksat.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Bina içi kabloyu mu diyorsun hocam yoksa dışarıdan gelen hattı mı? Bizim binada şöyle bir durum var. Türk telekom da Turksat da kendi alt yapısı ile binanın elektrik odasına kadar geldiler ve kutu koydular. Yukarıya çıkan kablo ise Türk Telekom'un malı. Elektrikçi üzerinden kabloyu bağlayana ulaştım en son, Türksat böyle bir şey yaparsa fotoğraf çekip tutanak tutuyoruz sonra yasal işlem başlatılıyor gibi bir şey dedi. Türksat'tan gelen arkadaşlar da biz bağlarken size bu kabloyu kullanabileceğimizi beyan ettiğiniz bir belge imzalatacaz sorumluluk bizden gidecek tarzı bir şey dedi. Öyle arada kaldım. Türk telekom bağlatıcam gibi en son uğraşmamak için. :/

  • araya ek fiber patch kablo alırsın, abonelik aldığında evden aşağı inen kabloyu istediğin kutuya takarsın.


    https://www.fiberden.com/product/patchcord-fiber-optik-sc-apc-simplex/



    bir tane ara ek adaptörü alırsın üstteki patch kabloyu kullanabilmek için. plastik basit bir şey.

    kablo uçlarının rengi aynı olursa ideal ama olmazsa da sorun değil. çalışır.


    https://www.fiberden.com/product/fiber-optik-adaptor-sc-apc-simplex/


    Türk telekom bina içi fiber hattını Türksat'ın kullanması




  • Hocam firmadan firmaya değişen o kadar fazla şey var ki.


    Normalde, ONT nin iadesine gerek yok zaten birçok firma sadece router cihazı geri istiyor. ONT zaten o dairenin demir başı, yani birisi abonelik aldığında mutlaka o cihaz kullanılacak zaten.


    Gel gör ki bazı firmalar onu da ver diyorlar. Ver diyene verin hocam, yeniden abonelik aldığınızda tekrar getirmek zorunda kalırlar.


    Aslında bu işler dikkat ederseniz kurumlar arası koordinasyonsuzluktan bu hale geliyor. ONT yi iade aldın ne yapacaksın mesela. İlginç durumlar.


    @Charmlander




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 12 Haziran 2023; 15:17:52 >
  • Hocam canını niye sıkıyorsun? Çağır elektrikçiyi madem, daireden o kutuya kadar bir fiber kablo çeksin. Sen de Telekom un kablosunu kullanmamış olursun. Kaç para ki zaten metresi fiber kablonun? Türk telekom bina içi fiber hattını Türksat'ın kullanması Oradan taşınırsan da kablonu çıkarıp götürürsün. Duvarın içindeki borulardan geçirmek yerine doğalgaz borularını takip ettirebilirsiniz plastik kelepçe ile. Sökmesi de kolay olur.


    Çok da mesele olan şeyler değil yani hocam, kendini yormayasın, yormalarına da izin vermeyesin. Türk telekom bina içi fiber hattını Türksat'ın kullanması 

  • Değişik bir durum olmuş. Daireye kadar fiber hat çekilmişse bina tesisatından bu kablo telekomun malı oluyor ve VAE altyapısındaki tüm internet servis sağlayıcıları kullanabilir bu kabloyu. Ancak YAPA altyapısında diğer firmalar kendi altyapısını çekmesi gerek.


    Sanırım tutanak tutuyoruz diyerek bunu kastetmiş telekom görevlisi. Ancak bina yapımında notu düşmüşsünüz müteahhit eğer bu kabloyu özel çektirmişse muhtemelen ücreti karşılığında bu işlem yapılmıştır herkes mülkiyetine böyle FTTH altyapı getirtemiyor malesef. Ve kablonun mülkiyeti telekom dahi çekmiş olsa da daire sahibine ait oluyor. Bu durumda istediğiniz altyapı ile dairenize kadar gelen kabloyu kullanabilirsiniz telekomun herhangi bir engelleme zorluk çıkarma durumu olmaz diye düşünüyorum.


    Kurulum ücreti ödenmiş bir kablo üzerinde herhangi bir hak talebinde bulunamamalı servis sağlayıcıları.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Göndermeyeceğim ONT'yi bakalım ne yapacaklar... Türk telekom bina içi fiber hattını Türksat'ın kullanması Türk telekom bina içi fiber hattını Türksat'ın kullanması 

  • Charmlander kullanıcısına yanıt

    Hayırlısı hocam. Türk telekom bina içi fiber hattını Türksat'ın kullanması 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.