Şimdi Ara

Türk Telekom’dan hız deneyim kampanyası (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
1
Favori
12.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Upload hızı artmış ama. 24 mbps gözüküyor şu an.

  • hernos2 kullanıcısına yanıt
    Yanıp yanıp sönüyor arada uzunca yanıyor internet yok aradık 5dk geldi geri gitti 48saat sonra düzelecekmiş

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hipernet dahil mi acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Söylemedikleriniz kadar söyledikleriniz de önemli bence hocam. Ülkenin %80 nasıl VDSL kullanıyor buradan bana bunu çıkartabilir misiniz? Ayrıca @AnteriorMaxmill 'in söylediğinde aslında kabaca bir yanlışlık yok zira siz doğru bir veri sunmakla birlikte aslında olayı dilediğiniz sahaya çekiyorsunuz. Neden derseniz? Burada söz konusu hız güncellemesi Türk Telekom'un abonelerini kapsayan bir durum siz ise toplam verilere kablo ve FWA verilerini de eklemişsiniz ancak bunların neredeyse tamamı Türk Telekom abonesi olmayan abonelikler. Burada baz almamız gereken Türk Telekom aboneleridir ki 2Ç'22'ye göre Türk Telekom'un fiber aboneleri 10.5 milyondur. Bunun ise 7.6 milyonu FTTC abonesidir ki bu da yaklaşık %70 eder. @AnteriorMaxmill 'in yaklaşık yorumladığı oranlarda o da %66 eder. E ne oldu, daha yakın çıktı  


    Yani günün sonuna bakarsak sizin bence haksız bir serzenişiniz var. İstiyorsunuz ki hemen yarın kapınıza fiber gelsin. Bir çok konuda kimsenin fiber kullandığını görmüyorum diyorsunuz, evet hakikaten çevrenizde kimse FTTH kullanmıyor olabilir ancak bunu öyle bir söylüyorsunuz ki sanki gerçekten forumdaki seçkin bir azınlık dışında kimsede FTTH altyapı yok. İşte hocam eleştiri aldığınız nokta burası. Elbette ki söylemlerinizi tartmak haddime değil ancak güncel durumdan kaynaklanan memnuniyetsizliğinizi işi sulandırmadan ve abartmadan ifade ederseniz kimse sizi kolay kolay tenkit etmeyecektir sanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 18 Ekim 2022; 2:38:0 >




  • *INVICTUS* kullanıcısına yanıt

    Maalesef, sadece FTTH.

  • furkangunes04 kullanıcısına yanıt

    Cumhurbaşkanına böyle bir veri sunmuşlar mı bilmiyorum ancak bahsettiğiniz hadise Ümit Önal'ın pr için yaptığı bşatan aşağı başarısız bir deneme idi. Fiberin içerisindeki lif uzunluğunu belirtmişti. O dönem sanıyorum ki 7 milyon km civarı bir şey ediyordu. Yalan veri mi değil ama etik mi hiç değil. Zaten Telekom o pr denemesi haricinde her zaman verileri toplam mesafe olarak sundu.

  • emrekaradag kullanıcısına yanıt
    Hadi siz diyorsunuz müstakil ben sadece 1 blokta 48 daire olan sitede oturuyorum blok blok neredeyse bir köy gibi ve bloğun hemen dışında türk telekom fiber kutusu var ama gel gelelim burada sadece superonline fiber var ve oda en fazla 100mbit veriyor ve üstüne çıkamıyoruz. Telekomda altyapı sorguluyorum fiber var diyor ama arayınca hayır yok. Türknette dolaba uzaklık 48mt diyor ama vdsl veriyor. Kutu gözümün önünde ama eve fiber devam ettirmiyorlar. Bina dediğim gibi 48 daireki etrafımda daha bir sürü blok var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Yarın gelsin istemiyorum ama plan proje dahilinde nispeten çabuk gelsin istiyorum.
    Fiber dönüşüme zamanında başlamış olsalardı şimdiye kadar büyük bir yol alınabilirdi, ama çok geç kaldılar.
    FTTH oranının %80 lere ulaşması mesela önümüzdeki 3-4 yıl içinde başarılabilirse bunu takdir ederim. Derim ki "Turk Telekom 4 yılda FTTH oranını %20 lerden %80e çıkardı, bu büyük başarıdır"

    Ama ben yavaş olduklarını düşünüyorum, bu hızla giderse FTTH oranını %80lere ulaşması 10 yıldan uzun sürecek. Bu durum hiç hoş değil, teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği bir dünyada, bakır altyapıdan kurtulmak için 10 yıl beklemek istemiyorum.
    Ülkemizde 12 milyon civarı DSL, Superbox,Kabloİnternet abonesi var. Türk Telekom her sene 1 milyon kişiye fiber götürse bile 12 yıl sürecek dile kolay. Yani 2033 yılında halen VDSL kullanan birisi olmak istemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 18 Ekim 2022; 10:51:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    VDSL olsa gam yemeyeceğim. İstanbulda Hala ADSL kullanıyorum. Saka gibi iki yanımdaki binalar yeni yapıldığından fiber çekildi. Benim bulunduğum binada abone yetersiz diye ne fiber geldi ne bir şey. VDSL gelsin bari memnun olacağım. 16 Mbit internete 140 TL ücret ödemekten sıkıldım.

  • Dyatlov-Legasov kullanıcısına yanıt

    İstanbul'da aşırı kırsal bölgeler hariç ADSL bölge hiç kalmadı gibi ,siz hangi ilçedesiniz ?

  • 8mb ADSL alan ben bu deneyimi Türk Telekom ile paylaşmak istiyorum CEO numarasını bilen var mı acaba

  • estimates29 E kullanıcısına yanıt

    Tplink modem/Router ttnet fiberde ben kullanıyordum.Modemin işlem modunu değiştirip kablosuz Router yap.İnternet Kullanıcı adı şifreni yaz bağlan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Neyi mi devralmış?.. Senin gibi riyakâr yalancılara zamanım yok! Resmi enflasyon %50ymiş diyolaa yeğenim? Verili verili hüloooooooooooooooo

  • ilyAK84 kullanıcısına yanıt
    Ben enflasyon %50 demişim ha, beni başkalarıyla karıştırmayın. Ben birilerinin borazanı değilim. Yaftalarken "karşımdaki acaba kim, ne düşünüyor" diye tartın, öyle konuşun. Daha bir satır yazımı okumadan şak hükmü yapıştır, yok ya, ne güzel memleket.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam, böyle derseniz kimse kolay kolay yanlış anlamaz bence ama bazen iş abartıya kaçıyor o zaman da ciddiyeti azalıyor söylediklerinizin.

    Asıl meseleye dönersek, şuan Telekom'un FTTH artışı yıllık 1.5 milyon homepass civarında. Bu sayı kötü değil öncelikle. Şuan Avrupa'nın en hızlı 4.*fiberleşme hızına sahip Türkiye. Ancak şu da bir gerçek, geriye kalan 20 milyona yakın FTTC sahanın da FTTH'ye dönüşümünün hızlanması gerekiyor. Şuan 2022 itibariyle FTTC homepass dönemsel olarak azalmaya başladı FTTH brownfield yatırımlar sayesinde. Bu durumun FTTC'ye ayrılan yeni yatırım kaynağının FTTH'ye kaymasıyla FTTH yatırımlarının hızlanacağını öngörebiliriz önümüzdeki yıllarda. Ancak temel olarak daha sağlıklı ve sürdürülebilir yatırımlar için ARPU'ların artması şart.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be Allah sizden razı olsun Telekom! Sene 2023 gireceğiz ve hız deneyimi yaşatacaklar bize, hemde 200Mbps <3 Biz sürünmeye her konuda alışmıştık, neden böyle alışılmışların dışına çıkmamız için normale yatkın olan şeyleri deneyimletiyorsunuz bize, ne güzel anormal şeylerle geçinip duruyorduk :d

  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Fiber'de mantık şu:

    Diyor ki senin enter'e bastığın an ulaşımında fiber var mı? Mesela google'a girdin. Sen google sunucusuna ulaşana kadar fiber var mı? Elbet var biyerde.

    Tamam fiber kullanıyosun. Mantık %100 bu.

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.