Şimdi Ara

Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri (156. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.316
Cevap
101
Favori
273.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    FTTH ve FTTC erşlm altyapıları olduğu için aslında ping ile bir alakası yok DSL gecikmesi haricinde, o da kayda değer değil. Yaşanan problemler network kaynaklı.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    İnşallah en kısa sürede düzelir hocam bu problemler.

  • Merhaba. Şehir dışındaki evimde daha önceki yıllarda ADSL internet kullanmıştım. Birkaç yıldır internet kullanmadım. Şu anda altyapı sorgulama yaptığımda altyapı görünmüyor. Sokaktaki benim ev hariç her adreste VDSL(Hipernet) 30Mbps ve santrale 600m civarı görünüyor.
    Anladığım kadarıyla sokağa VDSL gelmiş, ama ben o zamanlarda internet kullanmadığım için benim eve hat bağlanmamış.
    Altyapı görünmesi veya hat yenileme için illaki TTNet mi bağlatmam gerekiyor? Buradaki dilekçe örneklerini değiştirip versem, internet almadan hattımı düzeltirler mı?
  • emrah06 kullanıcısına yanıt

    Adres tanımlaması için bağlı olduğunuz telekom müdürlüğü ile yüz yüze görüşebilir veya talebinizi


    https://forum.donanimhaber.com/btk-tuketici-sikayet-sistemi-nasil-kullanilir-rehber--152027365-4#157041525



    https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet


    bu adreslerden de iletebilirsiniz.





  • Telekom müdürlüğü ile görüşen oldu mu yakın zamanda? 2024 bütçesi hala açıklanmadığı için (havai fiber hattı için) projelendiremiyoruz anca şubat ortası gibi diyorlar. İşin aslı var mıdır?
  • fatih_h kullanıcısına yanıt

    Evet, yeni yıl yatırımlarının açıklanması ve bütçelerin belli olması şubatı buluyor.

  • Merhaba değerli forum üyeleri, dün itibariyle VDSL altyapıdan Eve kadar Fiber (FTTH) altyapıya dönüşüm için Ümraniye Türk Telekom Müdürlüğüne dilekçemi teslim ettim.

    Daha önce de Cimer,Açık kapı,BTK,KDK Obdusman gibi kurumlara da başvurmuştum ama olumlu bir cevap alamamıştım. Umarım bu sefer olumlu yönde dönüş alabilirim.


    Aynı zamanda oturduğum sokakta Superonline firması 2022 yılında fiber altyapı çalışması yaptı ve binaların önüne kendisine ait beyaz renkli kare şeklinde menholler yerleştirdi, fakat benim oturduğum binada yönetici olmadığı için binanın önüne kadar gelen altyapıyı binaya çekmediler altyapının apartmana çekilebilmesi için protokol imzalanması gerekiyormuş.


    Yan bina fiber kullanılırken biz kullanamıyoruz maalesef, ben hariç komşular arasında fiber altyapıyı umursayan da yok. Bu sebeple Superonline süreci şimdilik askıda kalmış oldu.

    Hem Türk Telekom, hemde Superonline için olumlu veya olumsuz bir gelişme olursa tekrar bu konu başlığı altında paylaşım sağlamayı düşünüyorum.

    Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri




  • Nebulasky N kullanıcısına yanıt

    Merhaba, katkınız için teşekkür ediyorum.  

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam, süreç hakkında gelişme olursa güncelleme yapacağım.

  • Nebulasky N kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri 

  • Cuma günü FTTH dönüşümü için dilekçe verdim. Bakalım sizin sitede 15 daire var herkesin onaylaması lazım diyip yöneticinin numarasını aldılar. Bende yöneticiye haber verdim.

    Bu arada telekomun elindeki şu WİFİ6 modemlerden hangisi en iyisidir sanırım almak zorundaymışız hangisini alalım kullananlar ?

    https://bireysel.turktelekom.com.tr/cihazlar/modem-ve-internet
  • saameet_06 S kullanıcısına yanıt

    Öncelikle hayırlı olsun.


    Wifi 6 router konusunda benim kullandığım cihaz şu;


    https://forum.donanimhaber.com/zte-zxhn-h3600-v9-kullanici-yorumlari--156082703


    Telekom veriyor bunu. Yorumları ilgili konudan okuyabilirsiniz.


    Altyapı süreciniz ile ilgili tüm gelişmeleri buradan yazarsanız herkes faydalanır. İhtmal etmeyin hocam.  

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    eyvallah. umarım bir engel çıkmaz binadakilerden de gelir. Adam gpon geldiğinde nbinadakilerin 3 ay içinde hatlarını geçirmeleri gerekiyor , adam belki bana 24 mb yetiyor gerek yok diyip reddeden olabilir vs dedi

  • saameet_06 S kullanıcısına yanıt

    Taahhütü olanlar geçmezler hocam en başta. Bir de mevcut işletmecisinde hizmetten memnun olanlar tabi.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    ee hocam benim türk telekom ile 100 mbit hipernet VDSL2 24 ay taahhüdüm var. apartmana fiber çekilirse ben ne yapacağım mevcut tarife ile devam mı yoksa yeni tarife mi seçmem gerekecek? yeni fibernet tarifeleri de maşallah uçmuş. ben 193 tl ödüyorum engelli tarifesi ile.

  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt

    Kişisel tecrübem ile Telekom için söyleyeyim.

    VDSL den FTTH ye dönüşeceksin, herhangi bir ücret farkı olmadan kullanmaya devam edeceksin hocam taahhüt sonuna dek.


    ADSL/VDSL den FTTH ye dönüşen müşterilerin taahhütü kaldığı yerden devam ediyor ve herhangi bir ek ücret yansıması durumu olmuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 4 Şubat 2024; 21:50:46 >
  • Çoğunluk Fiber dönüşümü talep etmek için uğraşıyor ama sene 2024 olmuş oturduğum yerde ADSL bile yok. Uzaktan takip ediyorum buraları BTK, Açık Kapı üzerinden Türk Telekom'u darlıyorum sürekli ancak hep kopyala yapıştır cevaplar dünde KDK'ya başvurdum bakalım nasıl olacak. Yapılacak iş aslında anladığım kadarıyla çok kolay eve 150 metre uzaklıkta VDSL kabini var. Heralde TİP-23 oradan telefon direkleri vasıtasıyla dağıtılıyor evimin 50 metre önüne kadar geliyor ancak o direkten bana gelmiyor bir türlü hep "ön başvuru oluşturun" diyorlar. Oturduğum yerde öyle kırsal değil, köy değil. Burada Sakarya telekomun kötülüğünden bahseden arkadaşlar vardı onları şuan iyi anlıyorum ancak onlar Serdivan'a çalışıyorlar sadece başka bir yere çalışmıyorlar diyordu ben bu sorunu Serdivan'da yaşıyorum. Binadaki herkes ön başvuru yaptı, dilekçe verdi, şahsen CEO'ya mail attım ama hiçbir tahmini süre vs verilmiyor. 2023'de tamamlanacak denmişti Ağustos ayında sonra 2024'e kaldı dendi şimdi de "Adreste altyapı ve onaylı proje bulunmamaktadır. Bekleyen talepler kapsamında değerlendirilip, projelendirme, onay süreçleri sonrasında yatırım süreci başlayacaktır. Onaylı çalışma olmadığı için altyapının tamamlanmasına dair tahmini süre bilgisi verilemiyor." cevabı veriliyor. Toplu dilekçe vermediğimiz kaldı bi onuda bugün vereceğim. Alışkanlık oldu artık haftada bir BTK ve Açık Kapı'ya yazıyorum. Ayriyeten sabit hat da olmadığı için ona da başvuruyorum belki bir işe yarar diye onla ilgili aramıyorlar bile. Hatta yanlış hatırlamıyorsam buralarda bir yerde görmüştüm GıbırNET üzerinden özel proje yapmıştı biri yanlış hatırlamıyorsam onlara da yazdım onlar da adıma altyapı başvurusu yaptı.


    Edit: İl Müdürlüğüne gittim dilekçeyi verdim planlama ile konuştum ancak projedir vsdir bundan öteye gidemiyoruz. Özel proje de yapmıyorlar sadece kurumsallara diyorlar. Gün içinde saha personeli geldi binayı etrafı inceledik ancak TİP-23 kabini doluymuş o yüzden binaya yeni şebeke lazımmış dendi burayı yeni şebekeden kastı tam anlamadım yeni kabin mi konulacak dedim hayır dendi ancak mevzu kapasiteyi arttırmak heralde ama kabinsiz kapasite arttırmak nasıl oluyor bilmiyorum özetle önümdeki telefon direğinden binama kablo çekmekle olmuyor. Fiber yaparlarmış büyük ihtimalle ama o da artık ya kazı işi olacak ya havai fiber olacak bunlarda hep mevzuyu ekstra uzatmak oluyor. Şuan çıkmaza girdim diyebilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lanetlispyder98 -- 6 Şubat 2024; 14:45:27 >




  • Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri
    Telekoma fiber altyapı için açık kapı ve btk üzerinden başvuru yaptım.Sizce sonuç ne olur?




  • lanetlispyder98 L kullanıcısına yanıt

    Detaylı mesajınız için teşekkür ediyorum. Bir başka konuda daha size yazmıştım, buradan da şu şekilde bilgi paylaşımı yapayım.


    Bahse konu saha dolabı kapasitesi dolu olduğunda yeni bir dolap veya dolapta port ihtiyacı olabiliyor. Bu olmadıktan sonra binaya kablo çekilse dahi internet bağlayamıyorlar. Haliyle yeni şebeke lazım dedikleri esasen saha dolabında yeterli kapasite veya port olmaması ile ilgili. Bu kapasite ve port arttırılırsa sizin iş kolay, sadece kablo çekimi kalıyor ve aktivasyon işlemleri elbette.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 6 Şubat 2024; 16:23:47 >
  • leventerik43 L kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. İnşallah en kısa sürede bahsettikleri gibi 2024 içerisinde dönüşüm işlemleri tamamlanır. Belirli aralıklarla başvurunuzun akıbetini ilgili müdürlüğe sorabilirsiniz.

  • 
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.