Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2561. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
51.500
Cevap
245
Favori
4.019.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25592560256125622563
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • davidoff26 kullanıcısına yanıt

    Yakında router kiraları kalkacak, ilerleyleyen zamanlarda da ont (ftth fiberde routerin yanındaki küçük cihaz) o da tamamen kaldırılma ihtimali var(mış) Santraldaki TT amirinden öyle duydum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keevo kullanıcısına yanıt

    Router kiralarının zaten kalkması lazım. Şöyle olur routeri olmayan Türk Telekom'dan yine kiralar ama olan adam boşa kira verip zorla kullanmaz. ONT'nin kaldırılacağını sanmıyorum kaldırılması için dahili ONT'li Nokia, Huawei, ZTE router temin etmeleri gerek.

  • davidoff26 kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum bencede öyle olmalı. Profesyonel kullanıcı yüzüne bakmıyor zaten operatör cihazlarının.

  • Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

    Eyvah, eyvah!!!TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 


    Şimdi bu rakamlar sizin değerledirdiğniz gibiyse ve de ISS'in aboneden talep edecek yeni aylık kiralamalar içinde başka bir bileşen daha yok ise:


    WiFi6 HGW'de: ISS'e olan toptan fiat: 40.71 TL/ay; %20 KDV ile 48.85 TL. (75.00/48.85)=1.535 yani ISS için aylık %53.5 kazanç ve de sıfır maliyet üzerinden... (farkındaysanız ISS, TTNet dahil, bu HGW'ye bir bedel ödeyip mülkiyetine alıp da aboneye kiralamıyor. Aylık kira tahsil edip aboneye verilmiş olan modemi görmüyor bile!!!TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] )

    Wi-Fi5 HGW'de aynı durum 1.435 (yaklaşık).


    NOT: Bu HGW kirası içinde aslında ONT kirası da dahil, bunu da not edelim.


    Bir başka deyişle benim bugüne kadar PoyrazNet'e aylık ödediğim aylık kira bedeli 10 TL iken bu ilk faturadan sonra (yani 1 Mayıs'ta kesilecek faturada; Nisan 2024 faturası kesilmiş durumda...) artık 60 TL'ye yükselecek.


    Merak ettiğim şu oldu: Diğer hattımda WiFi6 HGW var ve en azından fatura üzerinde ayrı bir kalem olarak TTNet'e (yani ISS'e...) şimdiye kadar bir kira bedeli hiç ödemedim (VDSL'den geçiş yaptığımdan...). Şimdi taahhüdüm bittiğinde ve TTNet'i bırakıp alternatif bir ISS'a geçersem bu sefer o yeni ISS benden aylık 75 TL kira bedeli almaya mı başlayacak?


    Ört ki ölem. TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 





  • Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

    Ont ihtimal dahilindeymiş zaten, açıkçası bende düşünmüyorum kaldıracaklarını. + Olarak dediklerinde haklısın. Hatta bence şöyle olmalı; kişiye router alınıp alınmayacağı sorulmalı, modem/router ayarlarını yapıp yapamacagini sormalı, internet konusunda bilgili olup olmadığı hakkında sorular sorularak ona göre modem/router verilmeli. (Uzaktan bağlantiyla halledebilsin diye)


    Ama eğer kişi bilgiliyse, kendi modem/router kullanılabilmeli, router vermek için zorlanmamali, mac klone ile ugrasmamali ve kira bedeli ödenmemeli. Kullanmadığımız router için para ödüyoruz, verdikleri routerler zaten fabrika firmware değil, tt firmware yüklü, herşeyi kısıtlı, (ftth fiber altyapından bahsediyorum) neden bu "alet" için para ödüyoruz ki herşeyi geçtim hiç bir konuda bilgisi olmayan kişi bile ftth altyapısı var diye extra modem ücreti bile almamalı. Fiber getiriyorsun, yatırım yapıyorsun extra kira alıyorsun, çok gereksiz. Zaten hizmet fiyatları uçuk..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Türkiye'nin yüzde 95'inde wifi 6 telefon kullanan bile yoktur, wifi 6 router veriyorlar. Gerçi, yenilikçi adamlar(!)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

    YUkarıdaki bir mesaja istinaden:


    PoyrazNet'te WiFi5 HGW kirası 50 TL olmuşsa, bu T.Telekom'un (ve dolayısyla TTNet'in) talep edeceği 60 TL'den 10 TL daha ucuz. Yani alternatif ISS isterse halen 0 (=sıfır) kira da isteyebilir, 40-50 TL de ama 60 TL'den fazlasını talep ederse herhalde hır çıkar!!!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 3 Nisan 2024; 23:54:12 >
  • 60 olsa iyi 70 isteyende var. Yok mu arttıran? TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 


    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Ben PoyrazNet FTTH abonesiyim. 100 Mbps tarifesiyle başlamıştım ve bundan 16 ay önce bana WiFi5 bir HGW verilmişti. O günden bu yana (son kesilen Nisan 2024 faturası dahil...) HGW kirası olarak ayda 10 TL ödedim. Şimdi PoyrazNet sitesinde Wifi5/WiFi6 ayırımı yapmaksızın HGW kirasını 50 TL olarak belirlemiş durumda. Yani HGW kiraları üzerinden aylık ciddi bir ek gelirleri yok; bu da iyi niyetli olduklarını gösteriyor (en azından güncel haliyle...).


    Buna karşılık aylık 60-70 TL talep edenler de iyi sayılabilecek bir ek gelir elde etmekteler.


    Ama işin daha da kötü yanı, 500 ya da 1000 Mbps tarifesiyle FTTH abonesi olanlar: bunlar kullanım mekanlarında WiFi üzerinden (kablolu olarak değil!!!) haklı olarak 450-950 Mbps hızlarını görmek/kullanmak istiyorlar. T.Telekom'un verdiği HGW'lerle bu teknik olarak mümkün değil. O kullanıcıların 3000-4000 TL'yi bir kerede verip daha üstün WiFi Router almaları gerekiyor. Ama şimdi FTTH abonesi olarak kaldıkları sürece, hem bu 3000-4000 TL'lik yatırımı yapmak zorundalar hem de herbir yıl başına (faturada açık veya gizli olarak) 720-900 TL peyderpey ödeyecekleri ancak zorunlu (vazgeçilemeyen) harcama daha yapacaklar!





  • Karışık bir durum gibi gözüküyor; fakat çözümü basit. Yalnız çözüm bazıları için maddi kayıp ( Büyük bayağı büyük) olacağı için sistem böyle devam eder. Cihaz geri iade edilmediğinde ödenecek bedelde artmış gibi; o da gözden kaçıyor gibi. Fiber kullananda paraya kıysın 1000 ni sorunsuz istiyorsa.

    Başka bir sorunda var; vdsl ve fiber tarifeyi aynı fiyattan verip, fiber de kira almıyoruz diyen issler. Dolaylı yoldan vdslcilerde fibercinin kirasına ortak oluyor gibi. Ben neden ortak oluyorum; fibercinin kirasına. Ödesin kardeşim.

    Netman ve Pananet'te 50TL olarak güncellemiş. Hepimize hayırlı olsun.TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şİmdi PoyrazNet ile konuştum. FTTH aboneliğini toptan iptal edersem (yani başka bir ISS'e de geçiş yapmazsam...), verilen HGW'i (=Fiber Modemi) de iade etmezsem kesilecek cezai fatura 1500 TL oluyormuş. Ama bu yeni bir rakam değilmiş (yani son zamlarla ilgisi pek yok...), uzun süredir böyleymiş.

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Daha önce artmış olabilir; farklı firmadayım benim firmada artmış. Fiber kullananlar modem kirasını direkt Telekom'a ödese daha iyi olmaz mı? Farklı firmalarda abonelik iptalinde modem iadeside problem olabiliyor.

  • 27 mart tarihinden itibaren internet erişimi sağlayamıyorum yani tüm mahalle (aynı direğe) bağlı tüm aboneler arıza hala çözülemedi müşteri hizmetleri ilk bakır kablo hasarı var diye belirtilmiş dedi bugün ise dolabınız kaynaklı hatalı kullanıcı problemi var dedi normalde 35 mbps kullanıyordum 27 mbps kesintisiz geliyordu akşam dsl ışığın yandı ama modeme adsl sinyali geliyor ve internete bağlanmak istediğimde ekteki fotoğrafta yer alan hata çıkıyor bakır onarımı yerine havai fiber çekilir mi ? Aslında elektrik şirleti tüm kabloları yer altına aldığı için tüm mahalle kazılı bunun ekstra olumlu yanı olur mu ? 2 daireli müstakil binadayım mahallede tüm binalar yan yana 🫤
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoloji41 -- 7 Nisan 2024; 5:8:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • teknoloji41 T kullanıcısına yanıt

    Herşeyden önce siz (ve mahalleniz) ADSL mi, VDSL mi kullanabilmekte? (VDSL2 diyemiyorum, o biraz zayıf olasılık gibi durmakta...)


    "Ayni direğe bağlı aboneler var" diyorsunuz: yani tek bir ortak direğe konulmuş bir kutudan havai hatlarla evlere dağıtım yapılıyor gibi anladım. Bu durumda kaç ayrı ev/hane var?


    Açıkçası "dolabınız kaynaklı hatalı kullanıcı problemi" ile Telekomcuların ne demek istediklerini de pek kavrayamadım. TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] Ortada bier saha dolabı (caddelerde/sokaklarda gördüğümüz, şu bir insan boyundaki genelde beyaz renkli dolaplar) bunların her türlü sorumluluğu T.Telekom'a aittir; aboneler (kullanıcılar) bunlara müdahale edemezler ki bunlarda kullanıcı hatası söz konusu olabilsin... Açıklanmaya muhtaç bir durum, o nedenle sizin yerinizde olsam daha detaylı bir teknik açıklama duymak isterim.


    Benim ilk etaptaki tavsiyem bu olumsuzluk durumunu siz telefon başında MH ile çözüm bulmaya çalışmayın. O işler maalesef kulaktan kulağa oluyor. En kestirme yol, bağlı bulunduğunuz Telekom Md'lüğünün Santralının kapısına dayanıp (tercihan bir kaç abone olarak), şebeke ve altyapıdan sorumlu birimden size teknik ve inandırıcı bir açıklama yapılmasını istemek. Konumunuzu bilemiyorum; Telekom Santralı ile Telekom Md'lüğü aynı yerde de olabilir, ayrı yerlerde de...TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 





  • Benim apartmanımda VDSL ile maximum 35 MBPS hız altyapısı varken yan binamdaki altyapıyı şaka mı ya? Turkcell Superonline, Türk Telekom FTTH ne ararsan var. (Bina geçen yıl yapıldı)

    Édit:
    Binada kablonet altyapısıda var.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can Manay -- 8 Nisan 2024; 13:31:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • teknoloji41 T kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz soru hakkında fikrim yok hocam yani havai fiber çekilir mi kısmını bilmiyorum.



    https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet


    Buradan talebinizi iletebilirsiniz elbette havai fiberle ilgili.

  • teknoloji41 T kullanıcısına yanıt

    Büyük ihtimalle kabinden binalara dağıtılan bakır kablolardan biri koptu, sonra ekipler kabloyu onarıp aboneleri başka porta taktı ama kabindeki port ile Access Switch'teki port yanlış tanımlandı o yüzden internete çıkamıyorsunuz. Port eşleştirmesi yapılmasını talep edin sorun çözülecektir.


    VDSL ile 27 Mbps alıyordunuz tabii ki TT, 27 Mbps kullanan bir aboneye boşta binlerce ADSL port varken VDSL port harcamak istemediği için sizi ADSL porta taktılar. Hatta artık direk santralden bile hizmet alıyor olabilirsiniz.

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Türkiye'de hiçbir zaman VDSL1 teknolojisi yaygın kullanıma geçmedi ki çok sınırlı ve santrale maximum 100 metre mesafede oturan bir abone grubu VDSL1 kullandı 2009'dan sonra herkesle birlikte VDSL2'ye geçtiler.

  • teknoloji41 T kullanıcısına yanıt

    Fiber için bir şey diyemem, müdürlüğün ilgili lokasyon için yatırım öngörüp görmemesiyle alakalı tamamen. İnternete erişiminizle alakalı olarak da bu sayfa aslında DSL bağlantısı kurduğunuzu ancak oturum açamadığınızı ifade eder, Hat dğelerini atarsanız bir bakalım.

  • Konunun takipçisi herkesin bayramınız tebrik ederim.

  • 
Sayfa: önceki 25592560256125622563
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.