Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2562. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51.381
Cevap
244
Favori
4.015.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25602561256225632564
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Evet ama oturum açma hatası olsa "Hatalı Kullanıcı Adı/Şifre Bu sayfayı görüyorsanız ve kullanıcı adı ve şifrenizi öğrenmek için 444 1 444'ü arayın" sayfası çıkıyor. Bu yüzden aklıma port eşleştirme sorunu geldi.

  • Tüm Forumdaşların Şeker (Ramazan) Bayramını içtenlikle kutlar sevdikleriyle birlikte sağlık ve esenlikle nice bayramları idrak etmelerini içtenlikle dilerim.

  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    Benim yanlış bilgi sahibi olmam galiba... Ben VDSL1 niyetine "8" modülasyonlu ve 50-55 Mbps.'den üzerini iletemeyen versiyonu zannediyordum. Demek ki gerek "8" gerekse "17a" VDSL2'nin gruplarıymış.


    "8" modülasyonlu VDSL2 maalesef bizim yazlık Site'de (Bodrum Telekom'a bağlı, Bodrum-Milas Havalimanı ve Güllük'e yakın bölgedeki Adabükü mevkiinde olan büyücek ve geniş alana yayılı 410 evden oluşan bir Site...) var. Zaten DSLAM'lar Site'nin market bölgesinde bulunan bir lokal santral içinde bulunuyor. Yani sahada öyle DSLAM takılı Tip7, Tip11 vb. saha dolapları yok! Sahadaki dağıtım altyapısı tek kelimeyle feci. 35 Mbps abonesi olup da 16 Mbps alabilenler mutlu... Site 1980'lerin sonlarında yapılmış; Telekom buraya hangi tarihte el atmış - bilemiyorum ama biz oturmaya başladığımızda (1993) sadece sabit telefonumuz vardı. Internet daha sonraki tarihlerde geldi ama tarihini tam hatırlamıyorum. TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 


    İşin daha gırgırını söyliyeyim. (Eğer son birkaç ay içinde düzeltilmediyse) bizim bu Site ve komşu Siteler Telekom'un sorgulama sitesinde "YOOOK!" gözüküyordu. Öyle bir adres çıkmıyor(du). Anlayacağınız "Yaşar yaşamaz" durumları...TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  Ama sair alternatif ISS'lerin sorgulamalarında tastamam çıkmakta. TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 





  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Evet modülasyonlar VDSL2'ye özgü şeyler eğer hepsi için yeni bir rakam ekleselerdi şu anda VDSL20 filan kullanıyor olurduk.


    Dediğiniz bölge kışın boştur bu yüzden TT'de hiç erişim altyapısına bakmamıştır. Ülkemizde ortalama bir bakır hat en az 4-5 ekle çalışır en iyi ihtimalle 1993'te döşenen bir bakır kablo muhtemelen hiç yenilenmediyse eksiz bir yeri kalmamıştır. Birde ekler kötü yapıldıysa 31 yıllık kablonun verebileceği en iyi hızı alıyordur bölge halkı. Zaten artık yeni bakır kabloda tesis edilmiyor, yazdan yaza aktif olan bir bölge içinde oraya fiber dönüşümü yapılmaz. Santralin içindeki cihazı merak ettim şahsen muhtemelen tam bir müzelik NEC, Meteksan filan olabilir.


    TT'nin kendi altyapı sorgulama servisine bakmayın, orası muhtemelen ilk oluşturulduğundan beri güncellenmiyor. İstanbul'da kentsel dönüşüme girmiş yerler hala TT'nin o sisteminde gözüküyor ama TT'nin güncel API'sını kullanan alternatif ISS'lerde o binalar gözükmüyor.


    Bence site halkı kullanmadığı 35 Mbps'e para vermesin gidip 12 Mbps'lik paketi alsınlar en azından TT'nin fiber ortalamasını düşüreceği için belki hiç yoktan FTTC dönüşümü yaparlar.





  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    Aha, belki inanmayacaksınız TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] amma bizim bu yazlık Site'nin Fiber (FTTH) Dönüşüm Projesi hazır, hatta 2022 sonlarında Muğla Telekom Md'den de onaylandı ancak 6 Şubat Deprem Felaketi sonrası batıda elzem olmayan yatırımları erteleme konusuna takıldı. Bodrum Telekom dahili hatlar için fiber kablo da vermek üzereydi ama Site Yönetimi bu kabloları evlere çektirebilme konusu epeyce maliyetli olacağından ve işletme bütçesinde 2023'te buna ödenek olmadığından kabloları teslim alamadı. Bodrum Telekom da kendisine düşen saha işlemlerini yap(a)madı ve sonrasında şimdilik yap(a)maz duruma geldi.


    Bir-iki gün içinde size Site'nin mevcut VDSL altyapısını fotolarla vs bilgilerle anlatacağım. İlgilenenler incelesin, varsa bir katkıda/öneride bulunabilsinler.





  • mafaky kullanıcısına yanıt

    İyi yönünden bakarsak 2025 yılı için şansınız var çünkü İstanbul'da deprem sebebiyle ertelenen, iptal edilen projeler 2025'ten itibaren yeniden başlayacakmış. Lakin aynı yıl içerisinde hangi birine sıra gelecek orası belirsiz. Sadece Ümraniye bölgeye bağlı Estergon, Ekşioğlu, Sarıgazi, Adem Yavuz, Birlik, Mimar Sinan dönüşümü iptal edilen benim bildiğim projelerden. Ayrıca Ümraniye'de yeni bir internete çıkış noktası açılacak, Acıbadem, Ümraniye, Dudullu ve Erenköy Core Router'lar değiştirilecek ve tüm bunlar sadece ertelenenler birde bu yılda yapılması gerekenler var hangi birine sıra gelecek Allah bilir.

  • Benim interneti de Vdsl bakır kablodan, fiber internete sanırım bu teklif ile geçirdiler. Fiber altyapısı uygun olan ve tamamlanan yerlerdeki daireleri Telekom müdürlükleri arayıp dönüşüm hakkında bilgi veriyorlar, sonra da randevu alınıp dönüşüm gerçekleştiriliyor.



    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]





    https://www.btk.gov.tr/uploads/boarddecisions/turk-telekom-fiber-donusum-teklifi/15-2024-web.pdf





  • BJK kullanıcısına yanıt
    Burada
    "Teknik yetkinliğin ve uyumluluğun sağlanması şartı ile işletmecinin tercih etmesi durumunda dönüşüm yapılacak Yalın İnternet aboneleri için Türk Telekom HGW’si harici uç cihazlar üzerinden hizmet sunulabilecektir. "

    Yazıyor. Modem kira ücretinden kurtuluyor olabilir miyiz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Dönüşüm Kampanyası kapsamında ücretsiz modem verdiler. Telekomda kaldıkça ücretsiz kullanabilirsiniz dediler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yeni aboneler için modem kirası şekerli gibi (Şeker dediysek tatlı değil ekşi gibi) TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 


    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    İnternet bağlantım yapıldı hat değerlerim bu şekilde ara ara kopmalarım var modemi resetleyince düzeliyor. Aslında merkezi bir konumdayım ama nedense telekomun bu bölge ile alıp veremediğ bir durumi var yan bina vdsl alırken ben adsl zor alıyordum tüketici mahkemesine delil tespit istemli dava açınca telekom altyapı çalışması yaptı ama yeni dolabı bana 800 metre mesafeye koydu

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Uğur Aydın beyi uzun araştırmalar sonucu buldum. Türk Telekom’da Yatırım Teknikeri olduğunu öğrendim. Acaba bizim eve fiber istediğimi söylesem beni kırmadan olur paşam getirelim der mi? :D

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Can Manay kullanıcısına yanıt

    Kendisinin böyle bir yetkisi olduğunu sanmıyorum.

  • teknoloji41 T kullanıcısına yanıt

    Değerler çok iç açıcı değil maalesef.

  • BJK kullanıcısına yanıt

    Güncel bir gelişme yoksa eksik bilgi vermişler şu anda dönüşüm yapılan abonelere 12 ay boyunca ücretsiz kullanım hakkı veriliyor sonrasında modem kirası ödemeye başlıyorsunuz.

  • Herhalde zaman zaman kuralları değiştiriyor T.Telekom, bu modem kiralamaları konusunda. Ama bu değişimler bir olasılık, o tarihte VDSL'den Fiber'e dönüşüm yapanlara uygulanıyor; yani abone nasıl (hangi kurala göre) başladıysa öyle devam ediyor ama yine herhalde TTNet'den ayrılmama koşuluyla... Ben 2021 Haziran'dan bu yana TTNet'ten FTTH abonesiyim (VDSL'den dönüşüm yaparak) ve bugüne kadar bir kiralama bedeli ödemedim.

  • Her ay dandik modemleri için zorla haraç keser gibi aldıkları 50TL'yi vermek zorundamıyız? bu modemleri iade edip kira bedelinden kurtulamıyormuyuz?

  • yiits Y kullanıcısına yanıt

    50 TL modem kiralama bedelini şimdilik bazı alternatif ISS'ler ilan ettiler. Diğerlerinin durumu halen açık. Ancak T.Telekom'un yayınladıklarına bakarsak TTNet'in 75 TL'ye kadar (FTTH'da, WiFi6'lı cihaz için) kira bedeli istemesinin önü açıldı.


    FTTH aboneleri: bu modemleri kullanın ya da kullanmayın, kira bedelini ödemek durumundasınız. TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  (Burada da defalarca yazıldı!...)

  • Can Manay kullanıcısına yanıt

    hangi mah bende çoğlu

  • rocky_balbao kullanıcısına yanıt
    Yolun karşısı Çoğlu mahallesi oluyor değil mi?

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 25602561256225632564
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.