Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (650. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.130
Cevap
124
Favori
728.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 648649650651652
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TT Fiber altyapisi ile TurkNet 100.-Mbps kullanmak hem fiyat hemde hiz olarak en mantikli

  • NegroBlanco kullanıcısına yanıt
    Türknet yada Millenicom Arasında gidip geliyorum.
    100Mbit Hayalim var.. Hayırlısı olsun bakalım. 👍

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 seneye yakin TT VDSL altyapisiyla Turknet kullaniyorum 85.-Mbps hiz aliyorum SOL Fiber 35.-Mbps’den gectim gayet iyi 100.-Mbps Fber imakanin varsa hic dusunme

  • çok basit bir soru sorucam bugün fiber kablosu çekildi bina içine de bir top kablo bağlamışlar. Şimdi bina içi henüz kutu yok. bu kutu gelecek mi. bu kut olmadan ben direk bu kabloyu modeme takabilir miyim velev ki kutu geldi bu kutudan ben evde ki modeme fiber kabloyu mu götürcem bakır olmadan çözebilir miyim

  • onurfredy kullanıcısına yanıt

    Kendi başınıza hiçbir şey yapmayın, zaten bir sonuç alamaz ve belki de birşeylere zarar verip sorumlu/suçlu duruma düşerseniz...


    Binanıza her ne konuldu ise bir fotoğrafını gönderirseniz size daha somut yardımcı olunur!


    Ama basit şekilde cevap isterseniz: binanıza fiber kablo getirilir, o kablo konulacak bir kutuda sonlanır ve bu kutudan herbir aboneye (daireye) tek tek bina içi tesisat tipi daha ince fiber kablolar (OBK) çekilir. Abone mekanında, konulacak kutudan çekilecek bu OBK, ONT denilen küçük bir kutuda sonlandırılır. OBK'dan "fiber modeme" (ki teknik olarak bu bir modem olmayıp bir kablosuz router"dır. Home Gateway = HGW demek daha doğru tanımlamadır...) kısa bir Ethernet kablosuyla internet sinyali aktarılır. Söz konusu HGW'in WAN portuna bağlantı yapılır; HGW'de ayrıca 4 RJ-45 tipi LAN portu ve PSTN (sabit telefonlar) için de iki RJ-11 portu vardır.


    ONT + HGW aboneye Servis Sağlayıcı tarafından veriliyor ve fatura kapsamında kiralanmış oluyor. Abonelik bittiğinde bunların iadesi söz konusu.





  • Concordato kullanıcısına yanıt

    Hocam 2-3 ay içinde fiber altyapıyı nasıl kesin getirtiniz hocam? Bende uğraşıyorum da?

  • LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt
    Hocam binadaki birinin eniştesi telekomda müdürmüş o getirtecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Concordato kullanıcısına yanıt

    Vay be :D Türkiye işte tanıdık olmayınca işin yapılmıyor. Açık kapıya dün başvuru yaptım gelen cevap :D


    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar hocalarım, iki yıldır VDSL altyapı için uğraşıyordum. Altyapı vardı ancak port açılmıyordu. Millenicom'a port talebi ile ön başvuru yaptım ve dün Türk Telekom ekipleri geldiler VDSL portu tahsis ettiler. Bir tek binadaki bağlantı kaldı. Şimdi bir sorum olacak. Bu VDSL port ile Millenicom kullanmadan Türk Telekom'a geçiş yapabilir miyim VDSL olarak? Ya da birkaç ay Millenicom kullandıktan sonra Türk Telekom'a VDSL portu kaybetmeden geçebilir miyim?

  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Cok kalin bir kabloda degil ince bi kablo

    Bunun icin eve bir kutu koyacaklar sonra bu kutudan mi eve çekicem. Bu kablo bakir mi olacak yoksa fiber mi olmalı modemi değiştirecek miyim suan vdsl 100 mbit kullanıyorum bu fiber ne değiştirecek?



    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • onurfredy kullanıcısına yanıt

    Sizinkisi müstakil bir ev mi; çok katlı/çok daireli apartman tarzı bir yer mi?


    Bana ilki gibi geldi ama...

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    3 katlı aile apartmanı çok katlı değil hatta bu fiberi 2. kattaki sadece ben kullanıcam :)

  • onurfredy kullanıcısına yanıt

    Kardeşim şuna topluca cevap verseniz de ağzınızdan kerpetenle almaya uğraşmasak? 3 katlı apartmanda kaç daire var? İçlerinden sadece siz mi Fiber İnternet için müracaat etmiştiniz?


    Yolladığınız resimde bir top kablo var ama herşey çok açık görülemiyor: o kablonun bina dışına giden bir ucu mu var, yoksa bina dışından gelen ayrı bir kablo var (ama bina içindeki ucu açıkta) ve bu top halindeki kablo ayrı bir kablo mu? Binadaki (dışarıdan gelen) Telekom bakır altyapısının olduğu kutu nerede? Dışarıdan bir fiber kablo gelmekteyse o bakır altyapı dağıtım kutusunun oralardan bir yerden mi binaya giriş yapmış?


    Fotoğrafladığınız kadarıyla gözüken siyah kablo tipik bina içi fiber tesisat kablosu (daha önceki mesajımda OBK olarak tanımladığım...). Ölçebilirseniz 2x3mm kesitli "iki telli gibi gözüken" bir kablo...

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    kusura bakmayın hemen toparlıyorum.


    3 katlı 3 daire var. Başvuru yapmadık sokağa kendi geldi. dışarıda turuncu kablonun gitti bir kutu 2-3 bina yanımızda var ve o kutudan herkese bu ince siyah kablo bina içlerine çekildi.


    Türk telekomun bakır kutusu hemen kablonun karşısında var ve ben vdsl kullanmaya devam ediyorum turknet . o kablonun türk telekom kutusuna bir bağlantısı yok. Dediğim gibi dışarıda bir kutudan bu siyah kablo evlere çekildi sadece


    Tahminen dediğiniz gibi ince yatay bir kablo iki telli dir.


    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU


    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU
    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU




  • fiber ile kaç ping alıyorsunuz frankfurt sunucularında

  • herkese selamlar, önce netspeed fiber, ardından turknet fiber kullanıcısıyım. son zamdan sonra ttnet fibere başvurdum.binamda tt fiber altyapım var. merak ettiğim 2 konu var yardımcı olursanız sevinirim.


    1- ben modeme hiç para ödemedim. şuanda operatör değiştirdiğimde ttnet kendi modeminimi getirecek? yoksa aynı modemle devammı edeceğim?


    2- genelde oyun oynayan birisiyim. turknette kendi altyapısı olmadığı için fast path moduna geçememiştim. ttnette fast path kullandığımda pinglerde çok fark oluyormu? ve nasıl geçiliyor?

  • onurfredy kullanıcısına yanıt

    Şimdi sizin binanızda (Telekom açısından bakarsanız) olası 3 abone var. O toplu haldeki kablo ya sadece bir aboneye Fibernet götürür, ya da sizin binaya 4'lü bir fiber sonlandırma ve bina içi dağıtım kutusu konulursa o zaman 3 daireye de bu kutudan ayrı ayrı kablo (OBK) çekilerek tüm abonelere Fibernet verilebilir.


    Bina adresinizdeki altyapıyı şu an sorgularsanız ne görülmekte?


    Tercihan şuradan sorgulama yapınız...


    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU
    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONUgöknet iletişim a.ş.
    İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş.
    https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 1 Mart 2022; 22:31:59 >




  • mafaky kullanıcısına yanıt
    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet an itibariyle adresinize tanımlanmış FTTH (G-PON) yani Fiber İnternet sistemi yok. VDSL2 ve hatta FTTC olarak kullanılan "çakma fiber internet" kullanmaktasınız... Fotoğrafladığınız, başka bir binadaki Telekom Kutusu var ya (altından turuncu kablo giren), o kutu Tip11 kutuya benziyor; giriş fiber çıkışları bakır. (Kutumun üzerinde Türk Telekom Fiber İnternet yazısı var mı?) Sizin binanızdaki Telekom dağıtım (bakır altyapı) kutusuna da bakır kablo demeti o Tip 11 kutudan geliyor. O kutunun içinde DSLAM denilen donanım vardır ama normalde Fiber internet için ayrıca bir donanım olmaması lazım. Dolayısı ile size yeni çekilen o siyah renkli ince fiber kablonun başka bir yerden çekilme olasılığı var ya da Tip 11 içinde bir modifikasyon yapılıp fiber dağıtımı da yapılacak altyapıya dönüştürülmüş. Bence sizin binanıza ayrıca bir Fiber sonlandırma/bina içi dağıtım kutusu takacaklar ama çektikleri o fiber kablo gereğinden uzun. 1.5-2 mt. olsa fazlasıyla yeterdi.





  • MEVALP M kullanıcısına yanıt

    Türkiyenin özeti işte :D Saha dolabı adamın evinin içinde ama hız sorunu yaşıyor yahu :D Krize girdim ağlanacak halimize gülüyoruz işte...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 648649650651652
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.