Şimdi Ara

Turkcell SUPERBOX'la evlere özel 4.5G hızında internet geliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
23.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fiyatlar 100 lira pahalı.

    Ayrıca bunda uploadlar da kotadan harcayacak. Bu da bir sıkıntı

    Birde acaba gece 2-8 arası kotaya yansıyacak mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: berden

    Fiyatlar 100 lira pahalı.

    Ayrıca bunda uploadlar da kotadan harcayacak. Bu da bir sıkıntı

    Birde acaba gece 2-8 arası kotaya yansıyacak mı?

    2-8 yansımaz . ben 50 lik olandan kullanıyodum geçen aya kadar ve yansımıyor hocam ;)
  • THEKNIGHT kullanıcısına yanıt
    Burada kotanın türü önemli. Akn ise 2-8 yansımaz, normal kota ise yansır. Akıllı, duran, hoplayan, zıplayan diye satılan tarifelerin hepsinde eski usul kota var.
  • donanim006 D kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar düşerse altyapı sorunu olacağından dolayı zaten fiyatlar bu kadar pahalı. 3G, 4G vs. sınırsız kapasitesi olan bağlantılar değiller. Dediğiniz gibi sınırsız hizmet vermek için her köşe başına baz istasyonu dikmeleri gerekir ki, hala halkın tepkisinden dolayı istasyon kuracak yer bulamadıkları pek çok yer var. 15 Temmuz günü bile, altüstü herkese 1 GB ücretsiz İnternet verildi, 3G'de 1 Mbit, 4G'de 10 Mbit göremedim. :D

    Dediğiniz anca 5G döneminde olacak bir şey. 5G konsorsiyum maddelerinde makro baz istasyonu için 20 Gbit/s toplam çıkış gereği var. Ayrıca pekçok da mini baz istasyonu kurulması gerekecek ki, bu şekilde hızlar ve kapasiteler adam gibi olur belki.

    Hani 4G ile bu fiyatlardan çok daha ucuza çok daha yüksek kotalı beklemeyin kısa vadede.

    Ha bu İnternet'i kim kullanır bu fiyatlarda? Bunun 80 liralık olan sürümünü kullanırım ben mesela. Apartmana Turk Telekom İnternet vermiyor, 5 - 10 GB paketler de zaten pahalıya geliyor. Bir de gece de kotadan düşmese, fena değil alternatifi olmayana.

    Ha şuanda evde kullandığım da 35 TL 4 Mbit sınırsız WiFi. Bu en güzeli ama stabilite düşük.




  • Kota oldugu surece bir ise yaramaz. Kota kalkarsa kirsal kesim icin bayram olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni teknoloji kısmını anlamadım, bildiğin 4G modem bu ?
  • 4.5G side cekmiyor o nasil olacak.Platin musterisiyim 3G 1.2 dis cekis cekiyor.Önce altyapisini ayarlasinlar sonra satmaya calissinlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hız ve ping testi gönderebilecek var mı? yurt içi yurt dışı önemli lokasyonlara ping testi. Pinglerde akşamları ne kadar bir dalgalanma var veya var mı?
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Yurtdışında sınırsız paketlerde operatörler çökmüyor ki bizim operatörlerden Turkcell ve Avea yurtdışındaki operatörlerden daha güçlü altyapıya sahip olduğunu düşünüyorum.. 15 Temmuz gibi zamanlarda bence özellikle kısıyorlar. Özellikle son 1-2 ayda Avea nın 4G hızı azaldı, bilerek yaptıklarını düşünüyorum.


    Ekleme: birde utanmadan hız aşımında 5 Kbps yazmışlar hani BTK 128 Kbps kararı tabi o karala alakası yok çünkü sınırlı 128 bile ayıp şu fiyatlı paketlere. O modemler ellerinde patlasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 3 Ağustos 2017; 17:42:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O fiyat ne öyle arkadaş. Türkiye'de internet, özellikle de mobil internet çok çok çok çok çok çok pahalı. Nefret olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telekom ve vodafoneda işin içine girer yada fiyatlarında güncelleme çekebilirler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu zaten tüm operatörlerde vardı , hiçbir yenilik yokki ; türkcell de vınn , vodafone da vodem

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyenin her yerinde, her evde 4.5G varmı ki? Neyin kafasını yaşıyorsunuz?
  • Fiyatların yarı yarıya düşürülmesi gerek zaten başvuruyu platinum kullanan müşterilere açarak zengin müşteri istedikleklerini açıkça belirtmişler. İleriki zamanlarda dediğim gibi yarı yarıya düşerse fiyatlar kullanılabilir bir servis olur.

    Edit : Tabiki kota sonrasınında iş görür bir hıza düşmesi gerek en kötü 3mbit tarzı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Dmrl -- 3 Ağustos 2017; 20:57:39 >
  • Altyapı gücünden kasıt? Altyapıdaki donanımlar yüksek teknoloji olabilir, sonuçta her şeyi en son ve güncel donanımla alıyoruz ama baz istasyonu sayıları yetersiz. Japonya'daki tek operatörün dış ortam 60 bin, iç ortam 30 bin civarı HSPA baz istasyonu olabiliyorken bizimkilerin neredeyse toplamı bu kadar. Halbuki bizim yüz ölçümümümüz onların iki katı ve engebe olarak da sanırım daha fazla engebeye sahibiz. Bizde operatörler istasyon kurmak isterken kuramıyor. Köylü dağın başına kurulan istasyon mahsulümü kurutacak deyip kendine çok uzakta olan istasyona tepki gösteriyor. İstasyonu dikecekler diyelim de bu kadar trafiği taşıyacak fiber nerede? Trafik hep yurtdışından geliyor, onu taşıyacak ek yurtdışı fiber kablo, POP ve IX maliyetleri... Bizde sınırsıza daha çok var. Güneşli havada Avea çekmiyor deyip Avea'ya istasyon kurdurmayan insanlara çok bile bu kadar hizmet.

    Bilerek yapacakları bir kısıtlamaya gerek yok. Altyapılar bu kadar kaldırıyor. Amerikan mobil operatör forumlarından bir ifade hatırımda hep. "Iphone'a 4G gelene kadar tadını çıkarın." :D




  • Bu ne biçim haber kim yazıyor bunu!

  • Superonline o kadar harladı, gürledi, WTTH dedi, Telekoma isyanımız var dedi, sonunda telekomdan daha sağlam para söğüşleme taktiği bulmuş. Biz adamlara diyoruz akn, sınırsız özgür internet, adamlar diyor biz sizi yeterince beceremedik dur bir de buradan becerelim.



    İyi ki iptal ettirmişiz bunlar adam olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Ben altyapıyı şu açıdan değerlendirdim. Şehirdesiniz ve 10 tane baz istasyonu var bunların 1 inde 4G varken bütün şehire aynı istasyonla düşük frekans ve çekim gücü olsada hizmet veriyorsunuz, tıkanmıyor. Şimdi 4G li istasyon sayısı artarsa normalde hızın da artması lazım sinyal seviyesininde. Sinyal seviyesi tamam artmış sorun yok anca önceleri 50 Mbit e yakın upload veriyorken şimdi 20 yi 3x3 merkezde bile geçmiyorsa ben bundan şüphe duyarım. Altyapı bahanesi olamaz kesinlikle bilinçli bir şekilde hız düşürülüyor. Başka ülkeleri örnek veriyorsunuz güzel ama burada insanlar 4G üzerinden interneti pahalı olduğundan dolayı kullanamıyorki. Diğer ülkelerde fiyatlar daha uygun baz sayısı fazla olsa bile trafiği de fazla. Türkiye de kullanıcı sayısı az değil ama sizce ortalama bir kişi kaç GB kullanıyordur ? Zamanında açık bulan ve 4G yi hakkıyla kullanan biri olarak altyapı yetersizliğini sadece Vodafone da görüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ping süreli ne olur acaba?
  • açıkçası çok gereksiz olmuş fiyatları tuzlu o fiyata o interneti almanın hiçbir mantiği yok bana göre
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.