Şimdi Ara

Turkcell SUPERBOX'la evlere özel 4.5G hızında internet geliyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
23.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O paraya öküz alırık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiberde akıllı kota diye bişey cıkarmış turkcell superonlinedan ucuz yada kotasız bişey beklemek fazla iyimserlik olur.
  • Bkerede bi operator konusuna grip "İsde bu " dyelim be .lanet olsun kiyamete kadar bu ulke insanina her boku pahaliya kullandirtacaz dye yemin mi ettiniz.Kapitalizmin usaklari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok aşırı derecede pahalı, kesinlikle alınmaz
  • Bulunduğum yerde bir tane baz istasyonu var ve hızlar yarı yarıya düştü. Diğer yaşadığım yerde de iki tane baz istasyonu vardı 4G uyumlu ama şu an şehir organizedeki ve yan köydeki ile 8 baz istasyonundan 4G sinyal alabiliyor ve hızlarda düşüş değil, artış bile gördüm. Ama yoğun saatlerde başka tabi durum... Hani bu operatörün bölgenize yaptığı yatırımla ilgili bir şey. İlk zamanlarda 4G cihaz sayısı azdı, zamanla daha fazla abone 4G kullanmaya başladı. Ayrıca operatörler de hediyeden 10 GB kota vermiyorlardı eskiden.
    Bir de altyapı tek baz istasyonu sayısı değil; onun trafiğini taşıyan backhaul denen şebeke ile de ilgili. 4G ilk devreye girdiğinde Şemdinli'de denemiştim, 40 - 60 Mbit civarı hızlar alıyordum 20 MHz bant genişlikte 4x2 1800 MHz bantta. Aynı bant ile Van'da 110 Mbit hız gördüm, Tekirdağ'da 140 Mbit. Tek sayı ile ilgili olsa Şemdinli'de de o hızları görmem gerekirdi ki o anda zaten 20 bin nüfuslu yerde kaç kişi 4G telefon kullanacak da 1800 MHz şebekeyi doyuracak. Hani burada ana santrallerle aradaki fiber, radyolink bağlantılar ve bu bağlantılarda kullanılan cihazların da kapasiteleri önemli.
    Bahsettiğiniz şekilde kullanıyordum ben de Haziran'a kadar ve altyapı yetersizliği Turkcell'de de var. Çok fazla kullanmıyordum ama bağlantıyı, aylık 150 - 200 GB civarı kullanıyordum anca. Gündüz ve gece saatlerinde Mbit Mbit hızlar aldığım özellikle 3G bağlantılar akşam 19.00 sonrası birkaç Mbit zor verebilir hale gelebiliyordu. 4G'de durum daha iyiydi, hızlar 15 - 20 Mbit'lere düşüyordu. Hani yoğunluk yokken ne kadar hız verebilseler de yoğunluk varken ister istemez düşüyor. Baz istasyonu kurulumu için şikayette bulundum, yer zaten kurulum planında varmış ancak yer bulunamıyor. Ahali gördüğü istasyonu şikayet ediyor, kuruluma gelenleri engelliyor. Çare olarak karşı köydeki istasyona 4G kurarak çözdüler sorunu, 70 - 80 Mbit alınabiliyordu ondan sonra.
    Hangi ülke olursa olsun mobil performansı iyiyse altyapısı da iyidir. Bizimkilerde ne düzgün baz istasyonu, ne fiber; 3G döneminde kullandıkları radyolinklerden 4G vermeye çalışıyorlar hala. Japonya bir örnekti, Almanlar bile kıskanıyor onlardaki durumu ama mobil İnternet kullanımında en önlerde yer alan bir yer hep. :D Bizim böyle hayallerimizdeki gibi uçucu kaçıcı bağlantılar için daha çok yatırım yapmaları lazım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 4 Ağustos 2017; 16:48:8 >




  • haberi okurken sevindim, ilçede 4.5g var ama fiber alt yapı olmadığından 8mbit hız ile sürünüyorken, böyle birşeyin fiyatını görünce istemsizce oha dedim.

    anlamadığım şey makul bir tarife yapıp yüzlerce, binlerce müşteri kapmak varken, böyle bir fiyat politikası izlemenin amacı ne?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Pulse_ kullanıcısına yanıt
    O kadar müşteriye hizmet verecek altyapı yok her bölgede. O yüzden de aynı parayı az sayıda müşteri ile kazanmaya çalışıyorlar, şebeke stabilitesi de bozulmamış oluyor...
  • Adamlar sizin gibi fakirleri değil benim gibi premium müşteri istiyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine Turkcell yine kazık.Bu kazık daha büyük sanki. :D

  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Hatırlarsan diğer konuda o durumu yazmıştım. Sadece bir günde bana yakın bir vericiyi aktif ettiler hemen fark ettim 3 kademe zor çekerken tam çekiyordu ama hız testi düşük. Şehir merkezine baktım orada da azalmış. Dediğini anlıyorum da kullanıcıların yüklenmesi böyle kısa sürede o kadar değişmez. Bu işte kesin farklı bir durum var. Bu arada bir yıl içerisinde 2 TB kullanım yapmışımdır bende Bir ayda 100 GB ı geçinde hattı kesiyordu, bir sonraki günün sabahı açılıyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 4 Ağustos 2017; 20:09:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O paraya kurbanda hisseye girilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paraya gel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu olaya pek bakan olmaz zengınler dıısnda cok pahalı ve 50gb zaten bellı bır lımıt var nıe adam 139tl versınkı telekomda 50gb sınırsız zaten 56.90
  • amaç burad ztn adsl altyapısı bile olmayana adamın altyapısı olsa ztn böyle bir şey almaz
  • Zenginler için yapılmış bu ürün. Bizim gibi züğürtlerin çenesini yorar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    adslden ıstedıgı verımı alamayana demıs
  • Keşke 200 gb yerine sınırsız olsaydi tarife
    249 tl ayda pahalı fiyat

  • Fiyatlar çok pahalı işe baksana turkcell'in işi hep para.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyelim yeni eve taşındın, Fiber yok bulunduğun yerde, Adsl e başvurdun ama 1 ay oldu 2 ay oldu internetin açılmıyor, Port yok deniyor vs.vs, bağlanmıyor internetin. Yada bağlanıyor ama 16mbit istedin naaptıysan hız 1-2mbit geçmiyor, devamlı kopuyor.

    Bu tarz şeyler yaşayanlar için geçici bir çözüm olabilir, 6 ay, 1sene Superbox kullanayım altyapı düzene girerse, yada fiber gelirse fiber a geçerim gibi düşünenler olabilir.

    Başka seçeneğin varsa, çok pahalı ve tercih edilemeyecek bir hizmet Superbox.
  • Internet stabil olmaz, hele online oyun oynayanlar için tam eziyet olur. Ping de çok dalgalanmalar olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.