Şimdi Ara

Turkcell Wın Fatura Ayıbı!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
11.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar işim gereği daha uygun olacagını düşünüp wın model almaya karar verdim 4 gb kotalı için 39 tl ve 3-4 tl de vergi ile beraber 42-43 tl her ay kotayı aşmazsam fatura gelecegini söylediler gayette mantıklı geldi ve 3 Ekim de turkcell in 4 Gb kotalı wın modeminden aldım. 3 Ekim 3 Kasım arasında download miktarı 3.9 Gb olarak 4 Gb ı geçmemeyi başardım. İlk gelen faturanın kesim tarihi 25 ekim ve 52 tl geldi gidip sordugumda vergilerden dolayı fatura normal bu şekilde dediler eyvallah dedik 42 olacagına 52 olsun yine işimi görür.. Sonrasında devamlı istatistiklerden takip ederek (Turkcell wınn ın kendi istatistikleri) download miktarında 4 gb ı geçmemek için özen gösterdim ve bu seferde 3 Kasım 3 Aralık arası download miktarı 3.1 Gb olarak sabitledim (Upload miktarımda 459 Mb) ) Bu seferki faturanın kesim tarihi ise 25 Kasım ve miktarıda 99 TL

    Faturayı görünce şok oldum resmen dün. Bugün ilk işim turkcell iletişim merkezine gitmek oldu hat kendi üzerime olmadıgı için işlem yapamayacaklarını söylediler daha sonra turkcell iletişim merkezini arayıp hat sahibiymişim gibi konuştum ve anlattım durumu. İlk çıkan olayı çözemedi ki bence işine gelmedi sert bulunca karşıdakini (Teknoloji uzmanlarına aktardılar beni) onada aynı şekilde anlattım ve acı Gerçeği ve wın ın nasıl geçirdiğini öğrendim...

    GPRS Turkcell wın olsun vodaphone olsun hepsinin kota anlayışı şu şekilde.

    Download + UPLOAD miktarı 4 Gb ı yada 1 Gb ı anlaşmanız nasılsa geçmeyecek.... Bunu ilk başta söylemiyorlar.. Artı ilk ödenen 52 tl direk imzayı attıgınızda paketiniz başladıgından alınan para olarak geçiyor yani bunun kullandıgınla ilgisi yok.. 99 tl ise ilk ay 3.9 Gb download olan + 1 Gb kadar da upload olmuş.. (video resim vs. eklemeler) o yüzden 1 gb geçtiginde kotayı 53 tl Faturaya ekleniyor bilginize.. normalde 46 tl gelecek olan fatura 99 oldu. ilk ay ki fatura olan 52 ise aslında ilk ayın faturası degil turkcelin tuzagıymış..

    Ne Turkcell hat kullanırım ne de iş haricinde wınını.. internette forumlarda bir dünya şikayet var kendileride kabul ettiler durumu zaten oyun sitelerine girenler ise çok daha kötü durumda upload+download yapılıyor bu sürede.. Yazık insanları kandırmak hiç insani değil!!!

    Turkcell bayileri durumu merkeze ilettiklerini söylüyorlar ama cevap verilmiyormuş hala...

    Wın kullanıcıları wın açıldıgında sms bölümüne girip 2260 e büyük harflerle KALAN yazıp ücretsiz olarak kalan ı ögrenebilirmiş..







  • Peki bu upload+download = 4gb olduğu szöleşmede yazıyor muydu?
  • vinn.. mi win mi tarifenin adi?
  • vınn tarifenin gerçek adı. arkadaşlar konu başlıgında yanlışlık olmuş. Sözleşmede upload+download olarak yazıyormu emin degilim fakat asıl sıkıntı download ın bile sadece sayfa görüntüleme için geçerli oldugu video izleme resim kaydetme vs. bunlar ayrıca ekleniyor!
  • ben 5 aydır kullanıyorum vını 8gb kotalı aldığım için rahatım hiç sorun yaşamadım faturada dikkat etmen gereken önemli konu istatistikler hiçbir zaman net olmuyo mesela pc kitlenipte reset atarsan son bağlantıda kullandığın kota istatistikten siliniyo birde hesap kesim tarihin 25 i ise istatistik ay başında sıfırlanıyo yani 5 günlük kullanımın aylıkta görünmüyo
    bu istatistik olayına çok dikkat!
  • Sözleşmede ve vınn detaylarda kotanın upload+download olarak hesaplandığı yazıyor yalnız bu 99 tl olayı gerçekten çok kötü 3G yi kullanmak için beklemek ŞART!

    birde hızınız nasıl dı acaba 3G'de
  • Upload + download olacağı yazıyor bir çok site bu konuda bizi uyarmıştı ben kullanmadığım halde biliyorum bu durumu büyük umutlarım vardı 3g üzerine adsl fiyatlarını bile aşağı çeker demiştim ama malesef beklediğim gibi olmadı.
  • ben cayma bedelsiz iptal ettirdim sözleşmemi. tabi epey ugraştım ve ihtar çektim sonunda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 16 Aralık 2009; 0:34:26 >
  • Upload + download oldugunu ilk defa duyuyorum
  • Evet arkadaslar upload + download. Butun forumlarda bu bilgi dolaniyordu keske biraz arastirsaydiniz.. Gecmis olsun...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.