Şimdi Ara

Türkiye, 40 adet F-16 alırken Yunanistan ise 40 adet F-35 aldı: İşte tüm merak edilenler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
2
Favori
4.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Doğru demişsiniz. Youtube da hava kuvvetlerinden biri f16larla ilgili dayatma olsaydı Türkiye cumhuriyeti bunu kabul edip almaz demişti. Belki de dayatılmadan dolayı f35leri biz almadık. Misal, Akdeniz de uçurma Suriye hava sahasına sokma gibi dayatmalardan dolayı kabul etmemiş olabiliriz ki bu mantıkla da almanın manası yok.


    Ayrıca yunanistan bir alsın bakalım uçursun. Aldıkları gibi uçurabileceklerini sanmıyorum. Bu sürede zaten bizim envanterimizde bulunan en eski 50+ bloklarımızda blok70 e çevirme zamanımız oluyor. Belki KAAN'ı bu sürede geliştirip uçurabiliriz.


    Bunlar hep zaman isteyen şeyler

  • Bat-Man kullanıcısına yanıt
    yanliz o dayatma lafını hangi akp trolü soyledi cidden merak ettim yaw bu seye benzedi feto yu akp kullandı lafıyla ayni sorsan gezi parkına kadar uyandıklari yok sorsan trollere ahh 2001 den beri fetoyu kullanıyoruz 🙄

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • noobszle kullanıcısına yanıt
    Kaptan Bahayoutube
    TÜRK HAVA KUVVETLERİ F-16 BLOK 70'İ NEDEN İSTİYOR? | Levent Özgül | Kaptan Baha #f-16 #block70 #savaşuçağı Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16 Blok 70 isteğinin sebebi ne? Bu uçaklar ordumuza nasıl güç katar? Hepsini Levent Özgül ile yeni videomuzda konuştuk. Videoyu beğenmeyi ve kanala abone olmayı unutmayın, keyifli seyirler... Merhabalar, Ben kaptan Baha. 1994 yılından bu yana uçuş yapan bir pilotum. Halen ABD'de bir şirkette Boeing 747 pilotu olarak uçuş yapıyorum. Sizleri havacılık ile alakalı bilgi, uçuş ve eğitim deneyimlerimden bahsettiğim içerikler üretmeye çalışıyorum. Kanalıma abone olmayı ve diğer sosyal medya hesaplarımı da takip etmeyi unutmayın. Bahadır Acuner 🔔 ABONE OL ➜ https://bit.ly/34nqLFV ➜ KaptanBaha Apple Podcast: apple.co/34jyEja ➜ KaptanBaha Google Podcast : http://bit.ly/3h8iRWJ ➜ KaptanBaha Spotify Podcast : http://bit.ly/38bZJmA ➜ KaptanBaha Instagram : https://bit.ly/2QZmJkv ➜ KaptanBaha Facebook : https://bit.ly/2RJU4zy ➜ KaptanBaha Twitter : https://bit.ly/2GxKKt2 ➜ KaptanBaha Patreon :https://bit.ly/33mHPwl
    https://www.youtube.com/watch?v=FpjbahT_W3E&ab_channel=KaptanBaha

    Bir izleyin derim. Yanılıyor da olabilirim elbet. Umarım yunanistan bu f35 konusunda havalandırmak için gecikir. Bizde bu sürede kaan ı geliştirebiliriz.

  • Aldık sonunda 30 yıllık çöpleri 😄

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gökbey ilk uçtuğunda Amerikan motoru ile uçtu ama şuan yerli motor ile uçuyor. Helikopter motoru ile uçak motoru arasındaki farkı biliyor musun.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Sen bilsen böyle bir yorum atmazdın 

  • Bat-Man kullanıcısına yanıt
    🤗

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oray kullanıcısına yanıt

    Ne yazık denge kısmında da ABD Türkiye ile Yunanistan arasında denge bozulmayacak diyerek doğruyu söylemiyor.


    Yunan Hava Kuvvetleri F-35'ler ve Rafale'ler ile bariz evanter avantajına sahip olacak. Bir nevi bizim VW Polo'larımız ve üstüne kendi yaptığımız - motoru halen Amerikan menşeili - yerli bir Hyundai Sonata'mız olacak ama Yunanistan'ın hem BMW'leri hem de Audi'leri + bunları o an garajdan çıkarmak istemiyorsa bizim gibi VW Polo'ları olacak. Yunanistan burada bariz avantajlı. Amerikalılar Rus S-400 alım kartını Türkiye'yi askeri açıdan zayıflatmak için kullandılar ve - bence - kendi açılarından çok başarılı oldular. Zira hava kuvvetleri modern askeriyede her şey.


    Esasında yeni tip F-16'ları ve diğer geliştirme paketlerini bile zar zor aldık. Yunanistan ile arayı düzelten Atina Bildirgesi ABD'ye / Batı'ya hoş görünüp F-16 alımında başarıya ulaşma çabasının ürünü. Zira Amerikan Kongresi'nde Türkiye'ye F-16 satılmasına karşı çıkanların temel argümanlarından birisi Türkiye'nin Yunan hava sahasını ve egemenliğini ihlal ettiği iddialarıydı. Bunu kırmak için Türk-Yunan ilişkileri düzeltildi. Ama bu düzeltmenin - ilgili bildirgenin - somut bir zemini bulunmamakta ve havadaki denge ibresi Atina lehine kaymış görünmekte. İleride en ufak bir bahaneyle yedek parça satışını ve sevkiyatını durdurabilirler. Türkiye'nin en ufak bir dik başlılık girişimini bu şekilde dizginleyebilirler. Haliyle stratejik olarak Türkiye kesinlikle burada kaybeden taraf, Yunanistan ve ABD ise kazanan taraf. Ama sorunun esas kökü Türkiye'nin zamanında Rus yapımı silah sistemi - S-400 - almak ve ABD'nin eline Türkiye'yi F-35 projesinden kolayca çıkarmasını sağlayacak çok güçlü bir kart vermek gibi derinden bir stratejik hata yapmasında yatıyor. S-400 alınmasaydı bu olmazdı. Bizim de F-35'imiz, tam teşekküllü bir 5.nesil uçağımız olurdu. Yunanistan ile aramızda bu kadar fark açılmazdı. Hatırladığım kadarıyla F-35'ler için parça da üretiyorduk ve üretecektik. S-400 alarak bu fırsattan olduk.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • F16'nın yanında şu bizim için üretilen 3-5 adet F35'ide isteselermiş bari. En azından KAAN için iyi knowhow olurdu kıyaslayacak bir referans uçak olurdu. Yoksa F35'i istediğimiz gibi uçuramayacağımızı biliyorum. Geliştirme için yeterdi.

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Peki bunca taviz S-400 için değer miydi sizce? Kesinlikle sanmıyorum, ancak S-500 olsaydı durum değişebilirdi. Sanırım S-500'lerde 5. nesil uçakları tespit edebilme özelliği vardı. S-400 için ise alternatif olarak bi' tık altı da olsa Siper Blok 1 geliştirildi. Aslında KAAN'a kadar Hürjet'ler silahlandırılabilirdi. Kendisi pek de kötü değil, F404 motoru var, iş görürdü bu konuda...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt

    O F135 motoru var ya... Felaket bi'şey, itki gücü mükemmel seviyede ve Stealth özelliği de cabası... Dediğin gibi KAAN için epey ilerleme sağlardı bize.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aga problem değil, F35'i vermemeleri ya da F16'yı bile vermeseler bir şekilde ülke kalkınmaya çalışır, yoluna devam eder, sıkıntı; fırıldak insan/medya yapısı, şu an f35'ler ülkemize teslim edilmiş olsaydı, manşetler ve TV programlarında İstanbul'u fethetmişiz gibi övüp övüp kafamızı severlerdi!, ha o olmadı yerine F16 aldık, şimdi bu dönek tayfa zati f35 zaten çok yakıyor, acayip masraflı, sanayiden çıkamazdık :) vs. diye kötülemeye başlayacaklar. F35 olmadı yerine F16 uçuracağız -her ne kadar muadili olmasa da- sıkıntı değil de bu dönek tayfayı ne yapacağız. Kısaca aptal dostun olacağına akıllı düşmanın olsun!

  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Bugün atıyorum yunanla savaşa girsen abd f35 kullanmana izin verecek mi sanıyorsun? Yerden bile kalkamaz. Ne pkk hedefi vurdurur ne yunan ne başka birini.


    ABD'den Blok 70 F-16 veya F-35 almanın bu uçakların kullanımıyla ilgili bir farklılık yaratması beklenemez. Sanki Türkiye - F-35'deki vaziyetin aksine - alabildiği Blok 70 F-16'ları Yunanistan veya diğerlerine karşı rahatlıkla ve kolayca, maksimum müsaadeyle kullanabilecekmiş gibi konuşuyorsunuz. Bu kendi içinde çelişkili gerçek dışı bir yorum. F-35'ler hakkında dediğiniz F-16 Blok 70'ler için de aynen geçerlidir.


    Alıntı

    metni:
    Bakın Kaan ilk uçuşunu yapsın abd ve avrupa nasıl bize f35 ve eurofighter satmak için sıraya girecekler.


    MMU KAAN ise halen ithal Amerikan (F-16) motoru kullanan 4.5 nesil bir uçak. Batı dünyası bu uçağın elbette farkında ama muhtemelen Türkiye'nin seri ya da randımanlı üretebileceğine ve tüm hava kuvvetlerini altındaki tüm maliyetler ve sorunlardan kalkarak MMU'larla donatabileceğine inanmıyor. Motoru zaten ithal Amerikan menşeili olan bir uçak prototipinin uçmasından ABD niye korksun ve bir anda fikir değiştirsin de Türkiye'ye F-35 versin? Zaten ABD Türkiye fazla palazlanmasın, fazla güçlenmesin, yüksek teknolojisinden istifade edemesin diye eline geçen müthiş bir fırsat şeklinde bir bahaneye - S-400 alımına - dayanarak F-35 vermemişken neden şimdi gelip de Türkiye'ye F-35 satsın? Bunun gibi tamamen mantık ve gerçeklik dışı ifadelerini alıntıladığım böyle bir yorumun 14 artı alması bile bence çok acayip ve tatsız bir durum. Ne kadar çok sayıda kullanıcının sağlıklı düşünemediğini gösteriyor.


    Alıntı

    metni:
    Birçok muhalif arkadaş gözden kaçırıyor.


    Bu arada doğruları söylemenin muhaliflik veya iktidar yanlılığıyla alakası bulunmaz. Hayata böyle kategorik bakmak sakıncalıdır. Türkiye'deki insan kitlesinin en büyük sorunu doğruları söylemek yerine partizanlaşmasıdır ve gerçekliği aktarması gereken söylemini gerçekliğin kendisi üzerine değil, partizanlığı üzerine kendi beğendiği biçimde kurmasıdır. Halbuki gerçekler genelde istediğimiz gibi değildir. Tatsızdır. Sağlam bir düşünce süreci ve hataların açıkça tanınmasını ve kabul edilmesini gerektirir.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Surface Area S kullanıcısına yanıt

    Haklısınız, asla değmezdi. Aşağı yukarı aynı teknoloji ve çağdaşlık seviyesinde bulunduklarını varsayarsak, gerektiğinde çok amaçlı kullanılabilecek mobil hava platformu dururken hedef tespit ederken ve ateşlenirken sabitlenmesi gereken bir yer platformu tercih edilmez. Hele bu ilgili yer platformu NATO tarzında sistemler ve doktrinlerle gerçekten uyumlu değilken ve - bize fazlasıyla yabancı kalan - Sovyet/Rus tarzındayken hiç değmezdi. Askeriye ve savunma sanayi en iyi bildiğim, en sevdiğim, hatta özellikle ilgilendiğim bir konu bile değil ama bunları ben bile biliyorum.


    En başından ABD'nin Rusya ile düşmanlığı hesaba katılmalıydı. ABD açısından bakarsak S-400 alan Türkiye'yi F-35 projesinden atarak yaptırıma uğratıp zayıflatmasaydı ve bu şekilde ibreti alem demeseydi diğer Amerikan müttefikleri ve ortakları da Rus yapımı silahlar almaya başlar ve Amerika'nın başını çektiği Batılı savunma ve silah endüstrisi kompleksinin menfaatleri ve ABD'nin kendi hegemonik askeri çıkarları riske girerdi. ABD S-400 konusunda Hindistan'ı da tehdit etti. Bedeli olur dedi. Hem benden hem Rusya'dan gelişmiş sistem alamazsınız böyle bir karmaşaya ve potansiyel olarak kendi askeri sanayi hegemonyama ve göreli askeri üstünlüğüme zarar verebilecek bir fırsatçılığa izin vermem demeye getirdi. Biz ama körün gözüne parmak sokarcasına gidip Rus S-400 aldık. Dünyada muhakkak iş görecek kalburüstü bir muadili bulunabilecekken bunu yaptık. Ama başkalarını kendi çıkarlarına göre hareket ediyorlar diye suçlamayı, onlar ahlaksız bize haksızlık ettiler diye söylenmeyi çok iyi biliyoruz. Ancak işte hayat böyle işlemiyor. Söylenen kazanamaz. Akıllı olan ve doğru adımlar atan kazanır. Reelpolitik mefhumu böyle işliyor.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu hamle ile ege'de hava üstünlüğü malesef yunanistan lehinde olacaktır.


    f35 hava muharebelerinde game changer rolünde ona rakip olabilecek kaan'ın nasıl ve ne şekilde geleceği merak konusu bir çok şey kağıt üstünde güzel ama henüz uçan kaçan bir şey yok ilk gelecek olanlar zaten 4 - 5 nesil arası uçaklar olacak 5. nesil cidden bambaşka bir seviye


    trajikomik olan ülkemiz bu projenin ortağıydı bir çok yatırım yapıldı bir çok hava üssü optimize edildi f-35 için bir soba borusu yüzünden evet soba borusu s400'lerin başarısızlığı ukrayna'da kanıtlandı hem projeden atıldık hem yatırımlar çöp oldu üstüne en büyük düşmanın belki'de 5.nesil uçaklara hazır bir şekilde erişebilecek. emeği geçenleri tebrik etmek lazım


    şu duruma düşülmesini hiç istemezdim hava kuvvetleri her zaman modern tutulması gerekir. kabul etmek gerek HAF mevcut envanter yapısı ile bölgenin lideri olabilir ilerleyen zamanlarda adamların envanterine bak (f4, f16 block 30-40-52-70, mirage 2000 egm - rafale - f35) buna karşılık biz sadece (f4 ve f16 block 30, 40, 50 ve 70)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 28 Ocak 2024; 2:27:36 >




  • alfa-x kullanıcısına yanıt

    masal anlatmışsın resmen bizde mühendislik felan iyi değil adamların f35 vermeme sebebide güçlüyüz kimseye eyvallahımız yok demeye getirip oy almak için satın alınan ama sonradan mıllet höyt diyince kutusunu dahi açmayacağız dediğin s400 ler yüzünden oldu kimse senin yaptığın araçlara hayranlıkla bakmıyor


    yıllardır var olan teknolojiye ve devlet babanın maddi desteğiyle yoldan geçen biride drone yapar kaldı ki görüntüleme sistemlerini dahi kanadadan alıyordun çünki onu bırak o görüntüleme sistemleri flir kameraları daha tabanca tüfek için milli holo sight merceği dahi üretemiyorsun bak (mercek) en son özel bi firma kendi imkanıyla yaptı dediler , çip yok , elektronik devre elemanları yok, millet senin hangi tersine mühendisliğinden korkucak yerli milli denen kıytırık pervaneli uçak bile koreden kt 1 modeli paket halinde alınıp hazır montajı yapılan bi araç, sen daha pervaneli uçak üretemiyorsun ve


    ürettiğini söylediğin araç gereç ve mühimmatların da dizayn ve sistemleri yurt dışından alınma ve kullanışsız yerli füze denilen füzelerin bile durumu kötü air to ground füzelerin hedefe varış süreleri çok uzun ve etkileri çok güçsüz olası bir savaş durumunda o attığın füze hedefe ulaşmadan seni havada vurmuş olurlar f35 amacı hem keşif hem saldırı havada çok büyük bir üstünlük demek


    kimsenin bizden korktuğu felan yok gt kadar yunanıstan bıle adalara el koydu korkmadığı için sallayan yok





  • Büyük TÜRKİYE hedefi kapsamında 40 adet tr4 eurofighter + c130j lerin satın alması görüşündeyim. Fazladan kit alınsa çok çok iyi olur. Keşke geçen seferki gibi Türkiye'de üretimleri yapılsa idi.. Belki diğer ülkelere bile yine bizim imal ettiğimiz kusursuz uçakları satabilirdik.. KAZAN KAZAN..

  • Zorkof kullanıcısına yanıt
    Bazen çingene karakterli insanlara işin doğrusunu, tehlikesini, riskini anlatmak yerine deveye hendek atlatmayı tercih ederim. Ekonominin kitabını yazan reis askeri dehasıyla bunu da düşünmüştür. Ekonomiyi gördük bunun da sonucunu ülkece görürüz.

    Konya sanayi sitesindeki ustalara sor yakıt, sigorta, kasko, yedek parça olarak F-35 bomboş diyecektir. Al 40 tane F-16 dünyayı dize getir. İlk uçuşunu 1974 yılında yapmış olabilir hiç önemli değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kimsede demiyor ki. 40 tane F-35 yunanistana 8.5 milyalr dolara verilirken bize 40 adet özelleştirilemeyen F-16 neden 26 milyar dolara veriliyor. Üstelik biz F-35 lerin parasını ödedik ve hala parçalarını da üretmeye devam ediyoruz. Büyük bir kazık atmamışlar mı?

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.