Şimdi Ara

Türkiye, 40 adet F-16 alırken Yunanistan ise 40 adet F-35 aldı: İşte tüm merak edilenler (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
2
Favori
4.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dış siyasette iş bilmezlik örneği tam olarak, Bayraktarla keklik gibi avladığımız propagandadan ibaret, gerçekte hava cıva olan Rus hava savunmaları için dünyanın en gelişmiş uçaklarından birinden vazgeçtik. Sen Nato ülkesisin, ittifakın ana düşmanı ile ne işin var? F35 almak varken eski model uçak için kapıda rezil olduk. Biraz daha uzasa F4'lere tav olacaklardı.

  • Bilir bilmez konuşuluyor Türkiye ye satmak istemediler 1,5 milyar içerde ortakların birisi Türkiyeydi. 900 adet parçası Türkiye de üretiliyor du. Ambargo koydular koyanlar belli itrail, komşumuz Yunanistan, ve ermenistan, ve görünmeyenler... Türkiye şu 20 milyarı $ kendi uçağına verse iyi olmazmı. Ben bu ülkenin politikacılarını anlamıyorum. Beyinden özürlüler.

  • iyi de niye f16 yada euro fihgter alıyoruz hemde 20-30 milyar dolar harcayacağız .KAAN zaten 2030 da göklerde değilmi ? parayı oraya niye harcamıyoruz kafada deli sorular .

  • Derhal S400 füzeleri yunanistanı hedef alacak şekilde konuş landırılmalı.ABD'den F16 alımı durdurulmalı (F35 verilene kadar Rusya yeni S400 füze alımı için girişimde bulunulmalıdır. Öyle bir gece ansızın gelebiliriz safsataları ile olmaz bu işler. Olmadı ğını da açık seçik gösteriyor bize ABD. Bizim de ona artık bir şey göstermemizin zamanı çoktan geçti.Hadsizlere haddini siz bildiremiyor sanız görevlerinizden istifa edin. Yerinize elbet bu müttefik geçinen alçaklara haddini bildirecek vatan evlatları gelecektir. Tıpkı OSMAN PAMUKOĞLU PAŞA GİBİ. TIPKI SALDIRAY BERK PAŞA GİBİ. SALDIRAY PAŞANIN NİYE ÖNÜNÜN KESİLİP EMEKLİ EDİLDİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ. YA GEREKEN NEYSE İVEDİ OLARAK YAPILSIN, YA DA BİZ HALK OLARAK YAPACAK OLANLARIN GÖREVDE OLMALARINI İSTİYORUZ VE BEKLİYORUZ. DUYANLAR DUYMAYANLARA ANLATSIN.

  • Yunanistan Türkiye satislari ayni anda oldu. Siparisler teslim edildiginde Birkac yila F16 Block 70 ile F-35 lerin savastiginda hangisinin ustunluk kuracağına dair test denekleri olarak Yunanistan ve Turkiye sahne alacak. Hayirli ugurlu olsun. Lockheed Martin sirketinin canli kobayiyiz.

  • S-400 İLE 100 YILIN HATASI YAPILDI. FÜZELER GİRDİ CEBIMİZE !!

  • 40 f16 ve ekipmanları için basında çıkan 23 milyar dolar fiyat çok fazla miktar .Bir f 16 blok 70 tane fiyatı 63 milyon dolar civarındaTürkiye bu anlaşma ile yine çok büyük bir ekonomik yükün altına girdi.

  • ey avrupa sen kimsin, senin agababalarin gelsinin sonuclari, ne bekliyoruz yani. bu sirada chp ninde konuda haberi yok

  • bilade B kullanıcısına yanıt

    paylaştığın resmi açıklamalarda, test uçuşunun yapılması ile çelişen bir bilgi yok.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    S400 bir saldırı silahı değil savunma füze sistemidir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yorumlara göz gezdirdiğimde, 3-5 YouTube yayını, birkaç tweet ve haber okuyan, eli oklavalı herbokologları dinleyen herkesin uzman görüşe sahip olduğunu görüyorum.
    Sanıyorum, buradaki kimse Arda Mevlütoğlu, Kadir Doğan, Fatih Mehmet Küçük, Feridun Taştan, Kozan Selçuk Erkan, Cem Doğut, Levent Özgül, Hakan Kılıç ve diğer savunma sanayi uzmanlarından ve savunma sanayi başkanlığından daha bilgili ve derin analiz yapabilme yetisine sahip değil. Burada eleştiri/güzelleme yapmadan önce onları dinleyin, okuyun derim, tavsiyemdir. 25 Yıldan fazladır savunma sanayisini yakından takip ederim ama cehaletimi gidermek için 2 gündür okumadığım, dinlemediğim makale/yorum kalmadı neredeyse.

    Gerçek şu ki; ABD’nin güttüğü iddia edilen Yunan-Türk dengesi, Yunan lehine bozulmak bir yana, kalmamıştır, denge olayı bitmiştir.

    Bu alım, ülkemizin en büyük silah alımlarının biridir zira mevcut durum ve yaptırım tehlikesiyle hava kuvvetlerinin yedek parça ve mühimmat depoları, uzun süre yetecek şekilde dolacaktır. Yerli mühimmatlar, şu an sadece blok 30 F-16’larda kullanılabildiğinden diğer blok uçaklar için fazlaca mühimmat alındı.

    F-35 neredeyse mükemmel bir uçaktır, kimse Eurofighter, F-16, Kızılelmayla ya da mevcut hava savunma sistemlerinizle bu uçakları alt edebileceğimiz cehaletine düşmesin. Asıl sorun, F-35’lerin yeteneklerinden ziyade, Yunanistan’ın, abisi ABD’ye, üslerine ve bu uçaklara güvenip gaza gelerek karasularını 12 Mile çıkarmasının yakın olmasıdır. Problem budur.

    Halen F-35’leri S400 için alamadığımızı sananlar, Hindistan’daki S400 varlığına rağmen Caatsa yaptırımı dışında tutularak F-35 satış gayretlerini irdelesinler. F-35’lere sahip olmamız hiç istenilmedi ve temmuz 2020 tarihinde Pentagon adına rapor hazırlanarak kongreye sunuldu. Aleyhimizdeki lobi faaliyetlerini saymıyorum bile. F-35 zaten alamayacaktık ama üreticisi olacaktık, S400 bahanesi oldu, üretici olmaktan da çıkarıldık. Olayı örtbas için F-35’ler aleyhine bunca yayın yapıldı, yerseniz…

    Esas hata, S400 alımı değil, alımın zamanlamasıdır. Üretilen ve halen resmen bize ait olan 6 adet F-35’in 4 tanesi ABD’de kalıp pilotlarımızın eğitimi için kullanılacak, diğer 2 uçak ve sonradan üretilenler ülkemize gelecekti. En azından bu 2 uçak veya daha fazlası geldikten sonra S400 restleşmesi yapılabilir, ve şu an program dışında tutulsak dahi mevcut F-35’lerden çok şey öğrenilebilirdi. Dış politikada sadece gururla değil mantık ve sabırla da hareket etmek gerekir, ki sonucunu şu an devlet ve millet olarak görüyoruz.

    S400, soba borusuna benzeyebilir ama dost Rus uçaklarını bile vuracak kadar (!) hedefini şaşırmayan bir sistemdir, Yunan ve diğer ülkeler (F-35 ve diğer stealth uçaklar haricinde) için de halen ciddi bir tehdittir. Alımı değil, alımın zamanlaması büyük hatadır.

    Neticede, uzun süre yetecek şekilde F-16 parça ve mühimmatları alındı. Kaan gelinceye kadar ara uçak problemi -tam olmasa da- çözüldü denilebilir. Fakat Kaan’ın halen motor problemi olması, uzun süre envantere giremeyeceği durumu ve komşunun süregelen şımarık, tehditkar davranışları ile F-35’leri bir araya geldiğinde ortada bayram edilecek bir durum göremiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckinar -- 29 Ocak 2024; 13:16:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Şimdi bak bu s400 ü biz nasıl aldık veya "aldırıldık" devreden nasıl çıkarıldık?


    etrafımızda ilmek ilmek nasıl diplomasi dönüyor? Diplomasi nedir? büyük devlet nasıl olunur?


    kafandaki soruların hepsini, bu işler buraya nasıl geldi, hiç yorum yapmadan cevaplıyorum. Bizim artık sen şucusun burcusun, şu partilisin bu partilisin, sen kürtsun Çerkezsin lazsin gibi bize dayatılan boş işlerle uğraşmayı günümüzü saçma gündemlerle geçirmeyi bırakıp acilen birlik olup aklımızı başımıza devsirmemiz gerekiyor.

    Elinde türk pasaportu olan geçmişi ile buraya bağlı (sonradan verilen değil) bu ülke için çalışan herkes benim kardeşimdir. Bu iş bu kadar nettir. Beraber birlik olup etrafımızdaki bu pastadan en büyük dilimi almamız gerekirdi ama alamadık o tren kaçtı. neden? Çünkü boş yaptık.

    Elimizde kocaman tombul bir sıfır var. Üstelik elalemin ne olduğu belli olmayan 10 milyon çerine çöpüne bakmak beslemek durumunda kaldık.

    Önce video 1 (dakika 2:57 den itibaren) i izleyin, sonra 2 yi,( dakika 8:26 dan itibaren) zaten ağzın açık izleyeceksin. sonra arkanıza yaslanın düşünün.


    Tele1youtube
    ➤Katıl butonu üzerinden bize destek olabilirsiniz: www.youtube.com/tele1comtr/join Tele1 ᴴᴰ Canlı Yayın YouTube üzerinden 7/24 canlı olarak izleyebilirsiniz. ➤Tele1'e destek olmak için: https://www.tele1.com.tr/destek ➤Tele1 TV'ye Patreon üzerinden izleyici sponsoru olarak destek olabilirsiniz: https://www.patreon.com/tele1comtr Bizi takip edin: ➤Web Sitesi: https://www.tele1.com.tr ➤Resmi Twitter Hesabı: https://twitter.com/tele1comtr ➤Resmi Facebook sayfası: https://www.facebook.com/tele1comtr ➤Resmi Instagram Hesabı: www.instagram.com/tvtele1/ ➤Resmi Telegram Kanalı: https://t.me/tele1haberler
    https://www.youtube.com/watch?si=DSWwt_2r2uAZg3DI&v=dTdNfeA5QFo&feature=youtu.be


    2



    Yılmaz Özdilyoutube
    Merhaba, Türkiye'de siyaset kaynıyor... Yerel seçimlerde belediye adaylıklarından Türkiye'nin İsveç'in Nato üyeliği sürecinde aldığı pozisyona, Zelenski'nin nasıl Ukrayna Devlet Başkanı olduğundan Ukrayna Rusya savaşının arka planına, Yunanistan Dedeağaç'ta kurulan Amerikan üssünden Doğu Akdeniz'deki gazı hangi ülkelerin çıkardığına kadar birçok başlıkta gündemi değerlendirdim. İyi seyirler. ___ 00:00 Korcan Karar’ın hediyesi: Çubuk! 00:40 Siyaset kaynıyor… 01:50 Bugün ortak yarın düşman oluyor… 02:11 Bakın size birkaç örnek vereyim.... 08:24 TBMM, İsveç’in Nato üyeliğine tıpış tıpış… 09:00 “Ey İsveç...” dediğinde! 11:10 Türkiye’nin İsveç’e evet demesinin nedenleri! 11:44 Karadeniz’de iki ülke… 12:40 Ukrayna’nın başına Zelenski’yi nasıl getirdiler? 18:33 Ukrayna’ı Rusya ile neden savaşa soktular? 22:40 Kuzey Akım 2 hattının iki kritik kıyısı: İsveç - Finlandiya! 23:16 Avrupa doğalgazı nerden alacak? 25:30 Dedeağaç’ta Nato tatbikatını bizi almadılar! 26:07 Doğu Akdeniz’deki doğalgazı kim çıkarıyor? 27:08 Tüm bunlar olurken Türk Ordusu... 29:36 Amerika ile gemileri madem bu kadar yaktın… 30:25 İsveçli ve Amerikalı savcılar Bilal Erdoğan hakkında soruşturma açtı! 31:14 Niye İsveç’te Kuran-ı Kerim yakmaya başladılar! 32:50 Günün çekilişi! ___ Yılmaz Özdil kanalına abone olmak için tıklayın: 👉 https://www.youtube.com/@yilmaz_ozdil Gündeme dair diğer videolara buradan ulaşabilirsiniz: 👉 https://www.youtube.com/watch?v=HXbDjB7VwHw&list=UULFQmDWRUf_X8BSrrDOSZA-NA ___ Sosyal medya hesaplarım: Instagram 👉 https://www.instagram.com/yilmazozdil/ Twitter 👉 https://twitter.com/Yilmaz_Ozdill TikTok 👉 https://www.tiktok.com/@ozdilyilmaz #yılmazözdil #gündem #haber #türkiye #isveç #nato #dogalgaz #rusyaukrayna #başakdemirtaş #buğrakavuncu #selahattindemirtaş #ekremimamoğlu #receptayyiperdoğan #zelensky
    https://www.youtube.com/watch?si=GOp8eWdB26Ff3vGK&v=Rz1Naup-2q8&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 29 Ocak 2024; 13:10:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • parasını verdiğimiz f35 leri bize vermeyip üstüne ödediğimiz paraya çöküyorlar

    sonra yalvar yakar parayla f16 satıyorlar

    ve biz de teşekkür ediyoruz

    diyecek bir şey bulamıyorum

    bu dış dış politikamız milletlerarası ilişki yönetimimiz bi harika 

  • idrisezman kullanıcısına yanıt

    İşte ABD seviciler yüzünden f35 seçildi. Keşke Eurofighter seçilseydi.

  • akp basiretsizliği şaşırtmıyor

  • Şöyle ben muhalefetim.


    Evet üreticisi konumunda olupta üretimden kovulup verdiğimiz siparişlerimizi alamamak tam bir politik başarısızlık.


    Öte yandan bizim hava kuvvetlerimizin bel kemiği olan bir markayı ve yanında konfigüre edilecek diğer uçaklarla birlikte gayet iyi bir konumdayız.


    Zİra F-35 ler ucuz maliyetli uçaklar değiller. Her uçuşları ve arızaları dünya paralar tutuyor.

  • Güzel haber yapmışsınız. Elinize sağlık.

  • Hani savaş uçağı üretiyorduk.😂😂

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    ABD seviciliği değil de o dönem ki en mantıklı karar diyelim. Biri 5. Nesil hayalet uçak projesi diğeri 4. Nesil geleneksel savaş uçağı projesi. ABD ve AB her iki taraf da çok güzel teklif ile geldiler. Bende olsam ABD'nin 5. Nesil hayalet uçak projesini seçerdim. İkinci olarak AB'nin Eurofighter projesine de girseydik iyi olurdu tabi imkanlar müsait ise. Sanırım ekonomik olarak gücümüz olmadığı için komutanlar önceliği F35 projesine verdiler. Normalde devletler herşeyi yedekli ikinci seçeneğiyle beraber yapar. Havacılık çok pahalı bir sektör olduğu için sanırım eldeki tek haklarını F-35 den yana kullandılar. Şu an geldiğimiz durum acınası.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • idrisezman kullanıcısına yanıt

    şartname belliydi teknoloji paylaşımı da vardı ne ara abd patriot ile şartnameye uyduda biz reddettik ?? külliyen yalan , abd şartnameye uymam dedi ve satmadı , çünkü hava savunması olmayan Türkiye başta abd gibi düşmanlar için her zaman cazipti.Onun için abd sattı da biz almadık lafı külliyen yalandır


    onun için hava savunma sistemi olmadan alınan f-35 hiçbir işe yaramaz, kalkamadan pistte vururlar hava savunma sistemi f-35 den çok daha önemlidir


    Türkiye iyi ki S-400 leri aldı çünkü almasak hava savunmamız olmayacaktı , nasıl teknoloji transferi yapılmadı nerden biliyorsun ,Putin bile beraber s-500 de üretebiliriz dedi .) şimdi Siper Hisar var bunlarda s-400 yolunda sonrakiler s-500 ayarında olacak çünkü s-400 patriottan çok çok daha üstün bir silah s-300 den bile çekinen abd itrail var


    hayır o konuşmadan çok önce nato patriotları çekti , İspanya ile aramız iyi olduğu için İspanya çok sonra çekti , hatta rus uçağını düşürünce abd açıklama yaptı bu nato nun değil Türkiye ile Rusyanın arasındaki sorun dediler


    Yani sırf bu olaydan bile hava savunma sisteminin ne kadar önemli olduğu belli ,ayrıca biz en yeni modellerden olan s-400 ü aldık çok az ülkede var


    hindistan da s-400 aldı ve f-35 alacak onlara engel yok , şimdi onlar s-400 ile f-35 i beraber kullanacakken biz neden kullanamıyoruz çünkü abd bizi kendi çıkarlarına aykırı görüyorlar f-35 konusunda tek hata arkadaşın yazdığı gibi zamanlama olabilir yani 2 tane f-35 i aldıktan sonra s-400 ü alsaydık ama bu alımlar , pazarlıklar da bir gecede olmuyor


    s-400 patriottan çok daha üstün hava savunma sistemidir , Sinop atış testlerinde s-400 ün nasıl hedef kaçırmadığı görülmüştür..


    kullanmak istediğin zaman açar kullanırsın depoda beklediği yok Sinop ta atış testleri de yapıldı tehdit hissedildiği an ister yunana ister abd ye ister itraile karşı konumlandırırız çünkü elimizde son teknolji caydırıcılığı yüksek hava savunma sistemi var


    İyi ki s-400 var , Var ki istediğimiz zaman kullanırız ya alınmamış olsaydı ??? yada maral ın bas bas bağırdığı gibi "ukrayanaya taraf olalım ,s-400 leri geri verilim" ya başarsalardı ??





  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.