Şimdi Ara

Türkiye'de internet abone sayısı 94 milyona yükseldi: Hangi firmanın kaç abonesi var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de internet abone sayısı 94 milyona yükseldi: Hangi firmanın kaç abonesi var?
    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye Elektronik  Haberleşme Sektörü'ne yönelik 2023 yılının üçüncü çeyreğine ait pazar verilerini yayınladı.



    Bu verilere göre Türkiye'de genişbant internet abone sayısı 94.3 milyona yükseldi. Internet abone sayısındaki yıllık artış oranı %3.2 oldu. 94.3 milyon internet abonesinin 19.5 milyonu sabit internet abonesiyken, 74.8 milyonununu mobil aboneler oluşturdu.



    Türkiye'de internet abone sayısı 94 milyona yükseldi: Hangi firmanın kaç abonesi var?



    Fiber kullanıcı sayısı artıyor



    19.5 milyon sabit internet abonesinin 10.9 milyonu xDSL, 6.5 milyonu fiber, 1.44 milyonu ise kablo internet abonesi oldu. xDSL abone sayısı geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre %3.5 düşerken, fiber abone sayısı %19.6 artarak büyümeye devam etti. Kablo internet kullanıcı sayısı ise geçen seneye göre %3.1 arttı.



    İşletmeci bazında ise TTNet %56.5 ile en çok aboneye sahip firma oldu. TTNet'i %15 ile Superonline, %7.1 ile Vodafone Net, %6.5 ile Turksat ve %4.7 ile Turknet takip etti.



    Mobil abone sayısı 92.8 milyon oldu, Turkcell liderliğini sürdürüyor



    Mobil tarafta ise makineler arası iletişim (M2M) aboneleri dâhil olmak üzere abone sayısı 92.8 milyona ulaştı. 4.5G abone sayısı ise 85.4 milyon oldu. BTK verilerine göre aktif olarak 4.5G kullanan abone sayısı 69.5 milyon kişiye ulaştı.



    Operatör bazında abone sayılarına baktığımızda ilk sırada 38.23 milyon aboneyle Turkcell'i görüyoruz. Onu, 28.43 milyon ile Vodafone, 26.15 milyon ile Türk Telekom takip ediyor. Mobil abonelerin %72'si faturalı müşteriler olurken, ön ödemeli müşteri oranı %28 oldu.



    Türkiye'de internet abone sayısı 94 milyona yükseldi: Hangi firmanın kaç abonesi var?
    Abone başına gelire baktığımızda, 2023'ün üçüncü çeyrek rakamlarına göre Turkcell'in 132.8 TL ile yine zirvede olduğunu görüyoruz. Vodafone 111.8 TL, TT Mobil ise 101.9 TL ile Turkcell'i takip ediyor.



    Ayrıca Bkz.Vodafone Türkiye'nin mobil abone sayısı 25 milyona yaklaştı



    Türkiye Avrupa'nın en çok konuşan ülkesi olmaya devam ediyor



    Abone başına aylık mobil telefonla konuşma süresine baktığımızda Türkiye'nin yine Avrupa'nın en çok telefonla konuşan ülkesi olduğunu görüyoruz. Aylık ortalama 490 dakika konuşma süresine sahip Türkiye, 239 dakika ortalamaya sahip Avrupa ülkelerinin çok üzerinde bulunuyor.



     




    Kaynak:https://www.btk.gov.tr/uploads/pages/pazar-verileri/ceyrek-raporu-2023-3-c-eyrek-18-01-24-kurum-dis-i.pdf







  • Yapacak bir şeyimiz olmadığı için bol bol konuşuyoruz işte.
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt

    Aynen milletçe fosur fosur ipe diziyoruz yani...

  • Milletin sosyal hayatı olmayınca herkes internetten bir şeyler iziliyor,yapıyor. Çünkü; ülkede her sosyaleşme eylemi o kadar pahalı ki.. Ne zamanı var insanların nede parası.
  • barely1011 B kullanıcısına yanıt

    Türknet olmasa bu ülkede Gigabit interneti asla göremezdin, adamlar rekabet getirdi de diğer firmalar da yatırım yapıyor artık.

  • barely1011 B kullanıcısına yanıt
    Oyle tabi ki. İnsanlar hic bir sey yapamaz hale geldi. Hobi,aktivite vs hayal artik. Her sey cok pahali.. Zaman az. Calis turk calis. Hani eglence,kafa dagitma,nefes alma? Gir internete ne yaparsan yap.
  • Yazarak iletişim yok bizde illa arayacak. Yaz kardeşim yahu yaz...
  • barely1011 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşamış olduğunuz sorunu iletebilirseniz size yardımcı olmak isterim.
  • barely1011 B kullanıcısına yanıt
    Altyapı genişletme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.https://turk.net/gigafiber-istiyorum üzerinden altyapı talebinizi iletebilirsiniz.
  • Bizde hız sıkıntısı aşılmaz.

    Tek yolu belediye ve yol yapım çalışmalarında fiber hattı için ücretsiz alan ayırma zorunluluğu getirilmeli. Başka yolu yok.

    Mahallede ödediğimiz paranın karının çoğu o alan kirasina gidiyor. Şirketlerde belediyelerden tepki yememek için söylemiyor.
  • Türk Telekom haricinde altyapı sunan oldu da biz mi geçmedik? Bu sayılar bir anlam ifade etmiyor.
  • İnşallah Hepsi Batar İflas ederler, her ay tarifelerine ve paketlere zam yapıyorlar, Allah Binbir Belasını Versin Bunların.
  • TITAN kullanıcısına yanıt

    Reklama harcadığı parayı altyapı için harcasa halbuki o giderleri de vergiden kaçınmak için kullanabilirlerdi :)

    Ama ne gerek var ki yatırıma, yetiyor demek ki %4,7'lik kitle. Allah bereket versin diyip yatıyorlar :)

  • Türknet eleştirilerini anlamıyorum; zorla mı hizmet satıyorlar. Youtuber'lere sponsor oluyorlar falan filan; kıskanmayın siz de youtuber olun size de sponsor olsunlar. Bende Gigafiber yok başkasında niye var; fesatlık yapmayın kardeşim. Bizde de Telekom vdsl var fiber yok ne yapalım yani. Adsl kullananlar ne yapsın? Firmalar batsın niye batsın; gemi mi bu?Türkiye'de internet abone sayısı 94 milyona yükseldi: Hangi firmanın kaç abonesi var? 


    Elinize ne geçeçek; çalışan personelin maaşını siz mi vereceksiniz? Ürün veya hizmetlerin fiyatı artmadıkça ve firmaların karı artmadan çalışanların maaşları nasıl artacak acaba?Türkiye'de internet abone sayısı 94 milyona yükseldi: Hangi firmanın kaç abonesi var? 


    Esas eleştirilmesi gereken kotalı ve yüksek fiyatlı mobil internet.Türkiye'de internet abone sayısı 94 milyona yükseldi: Hangi firmanın kaç abonesi var? 


    Sosyalleşmenin parayla ne alakası var? O parası olmayanlar için geçerli olabilir de; parası olanlara ne diyeceksiniz?

    Çevrem de parası olup sosyal faaliyette bulunmayan insanlar var. Neden cimrilikten.Türkiye'de internet abone sayısı 94 milyona yükseldi: Hangi firmanın kaç abonesi var? 


    Şuna katılıyorum; Youtuber'lere sponsor olunacağına, bizim gibi savunan arkadaşlara sponsor olunsa hem daha gerçekçi hem de daha etkili bir reklam olur.Türkiye'de internet abone sayısı 94 milyona yükseldi: Hangi firmanın kaç abonesi var? 


    Türkiye'de internet abone sayısı 94 milyona yükseldi: Hangi firmanın kaç abonesi var? 





  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    ilettik de 2 yıldır bir şey yapılmadı

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.