Şimdi Ara

Türkiye'deki İslamofobiyle de yüzleşelim: Başörtülü CV'ye iş yok (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
2
Favori
10.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2000watts kullanıcısına yanıt
    Kapalı açık fark etmez dil bilmiyorsa orada ne işi var kesin torpil

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Önemli olan işi yapması işim kadini erkeği yok akıllı kendi geliştiren var ben olsam ona göre işe alırdım bana başi kapalı açık fark etmez işini yapmasi lazim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Karışabilir bu arada. Sonuç olarak adamin sirket olarak çizmek istediği imaj calistirdigi kadınlar üzerinden verilebilir. Bir müşteri şirketine geldiğinde muhatap olduğu kadın kapalı/açık olmasi arasinda cok fark var. Kapali kadin gorunce musterinin dusuncesi "burasi muhafazakar bir isyeri" olacak. Açık bir kadında ise burasi resmi bir yer imajı cizilecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bitsin yemek yicem kullanıcısına yanıt

    Evet, durum bu zaten. Ama konuda insanlarda aşılanmaya çalışılan algı: "Burada din düşmanlığı yapılıyor, bunlar İslam, Müslüman düşmanı!" Olayı çok farklı yönlere çekip kutuplaştırma ve nefret pomplama söz konusu burada. Tabii amaç başka, bazıları işsizlik sorunu içerisinde kendisine ayrıcalık istiyor, alt metin analizi bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim ülkedeki başörtülüler amerikada siyahiler gibiler ikiside sürekli mağdur edebiyatı yapıyor. Bakın başörtülü iseniz ben neden baya yerde çalışan tesesetürlü hanımları a101 de bimde migrosda hatta macro centerda dönercilerde hastanelerde kütüphanelerede kamuda otellerde heryerde görüyorum bu arada cv’nde fotonu kaldırınca insanların sizin aramazı nedeni tipsiz olmanızdan olabilir bende görüşme yaptığım şirketlerde bazen beni almıyorlar çünkü sebebi olarak prezentabl olmasını istiyorlar o yüzden yapcak birşey yok bende 3 dil biliyorum ama model gibi bir çoçuk gelip işimi elimden alıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorunun devam ettiğine bende inanıyorum ancak şimdi ki esas sorunumuz LİYAKAT !!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Din ve iş olayi çok farklı şeyler arkadaşlar. Ya inandığın dine uygun ve sana saygı duyan bir işveren ve işyeri seçeceksin yada senden istenilen şekilde çalışacaksın. Is yerinin tercihi bu istediği kişiyle calisir. Dini gerçekten yaşamak istiyorsak zaten harfi harfine uygulamak gerekir. Mesela bas örtü takip tekel bayi işletmesi yapmaman lazım yada örtülü bir bayanın erkek spor salonunda resepsiyon da durmamasi lazım. Namazları kaçırmamak lazım. Size bu imkanı kim verecek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 6 Mart 2024; 23:13:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt

    Niye böyle bir kritere kendinizi kilitliyorsunuz ki? Atatürkçü olacaksan hepsini yapacaksın, milliyetçi olacaksan evinde kurt motifi olacak mobilyana kadar böyle olmalı vs vs diye şartlar. A partisine sempati duyarsın orada da senden tam itaat bekler herkes, en ufak bir eleştiri yap oklar sana döner. Biz durup dururken insanımıza hayatı zorlaştırıyoruz. Bu açık kişiler için de geçerli kapalı kişiler içinde, farklı inanç sistemine ait kişiler de aynı, basitçe çözülebilecek sorunlar için sürekli hayatı zorlaştırma yoluna gidiyoruz. Harfi harfine bırakın müslümanı hristiyan keşişler bile inandıkları dini uygulayamaz hatta onu geçtim harfi harfine artık neye inanırsa inansın, ne iş yaparsa yapsın yapabilecek insan olacağını da düşünmüyorum, zaten böyle birisini de daha tanımamdım.


    Namaz dediğin 10-15 dk bile sürmeyen birşey, kapalı açık zaten kişinin tercihi her kapanan sadece dini inanç içinde kapanmıyor, örneğin çaycılık yapan ama ailesinden, geleneğinden dolayı kapalı çok çalışan ile beraber çalıştık vs vs. Kapalı=eşittir harfi harfine müslüman algısına sizi iten ne? Daha doğrusu bir kişi baş örtülü olduğu anda bir anda ondan %100 performans beklemenin sebebi ney? Aynısını müslümanım diyenlerde bekliyor çünkü, kapalı makyaj yapamaz, şöyle giyinemez, böyle gezemez vs vs. Bunlar nerede yazıyor? Hiçbir yerde tabi herkes kafasına göre kadınlara rol biçiyor ve bunu yapanlarda hep bakıyorum erkekler. Kadınlara sürekli erkekler niye karışıyor zaten ülkede onu da anlamış değilim.


    Ayrıca iş yeri istediği kişi ile çalışır olayı çok eskide kaldı, diyelim ki tam tersi piyasayı sadece kapalı ile çalışmak isteyenler ele geçirdi, o zamanda özel sektör istediği ile çalışır diyerek açık kişileri mi dışlayacağız.


    Kısacası Türkiye'nin şu giyim, kuşam saçmalığından kurtulamadı gitti. Tahminim de günümüzdeki 40 yaş üstü jenerasyon ölüp gidinceye kadar da bu hastalıklı düşünce ülkeden gitmeyecek. Bu arada da birçok insan kaynağımız heba olup gidecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 7 Mart 2024; 3:23:35 >




  • Mağdurum da mağdurum hüğğğ

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kadınlarda sorun görmüyorum ama erkeklerinin alayı sapık oluyor. İyi yine CV'lerine bakmışlar, ben kapıdan sokmam...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu yüzden Amerika'da fotoğraflı CV istemek yasak. Siyahi olduğu için birini reddederseniz şikayet etme hakkı oluyor. DH'nin hukuk profesörlerine göre özel sektör olduğu için istediği renkte insanı çalıştırma hakkına sahip olan işletmeler dübüründen Amerikan yasaları kan alıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş ortamında islamofobi ne kadar denir bilmiyorum da her iş türünün gerektirdiği şeyler olabiliyor. Mağazada mesela arkadaş kısa etekle geliyordu. Bir daha sevkiyatçılar gelince beni çağırıyordu, yoksa etekle frikiksiz eğil bükül otur kalk zor oluyor. Gelmediğimde bana kızıp ağladığı bile olmuştu. E işim varken keyfi giyim için iş kitlenmek benim de işime gelmiyor her zaman tabii ki...

  • 28 Şubat sürecinde dindarlar, dinlerine daha bağlıydılar. Şu an başörtülüler her yere girebiliyor ama o örtünün içi boşaldıktan sonra neye yarar?

    Demek ki din açısından bakılacak olursa, başörtülü kişilerin kurumsal alan dışında kalması daha doğruymuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İslamofobi fiye aglayan arap taparlari tutup.......


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alakası yok çalıştığım yerlerde mutlaka başörtülü çalışanlar herzaman vardı. Cv de perukta takabilir önemli olan yüzünün tam olarak belli olması lazım bazı bayanların başörtüsüyle görüntüsü aşırı değişiyor yani bu bence bir güvenlik sorunu bile olabilir. Üniversitedeyken peruk takan arkadaşı dışarda başörtülü gördüğümde tanıyamamaıştım yani o derece fark oluyor açıkcası

  • ben bilkent'te okuyorum hiç türbanlı hoca görmedim 

  • Kadın iç giyim mağazam var diyelim. Ankara Sincan'da şube açıyorum diyelim. Eleman alacağım, iki tane başvuru var. Birisi başı açık öbürü kapalı. Özgeçmişleri inceledim aynı puanı verdim. Kapalı olanı seçerim. Ankara Çankaya'da şube açsaydım başı açık olanı işe alırdım.


    Mağdur edebiyatı, kendinden olana sahip çık, kendinden olmayana ne yapabiliyorsan yap... Aynısını malum ırk da yapıyor. Tesadüf mü, yoksa birileri birilerini mi taklit ediyor, yoksa...

  • Nick mesaj uyumu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Özel güvenlik sektöründe çok fazla islamofobi var maalesef hükümet göründüğü gibi ilgili değil bu konuda sadece işi gücü memur kademesi, ben bir çok işyerinde görüşmeye gelen adayların başı kapalı diye geri gönderildiğine şahit oldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.