Şimdi Ara

TÜRKLER VE VİKİNGLER ARASINDAKI İLİŞKİ(Sırlı bilgiler içerir!) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
8
Favori
91.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sayın Kraven, yazdığınız gibi fikirler ne kadar farklı olursa olsun burada herkes belli saygı çerçevesinde fikirlerini söylemeli, ben sizin yazdıklarınızdan bir rahatsızlık duymadım açıkçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguz_19811981

    quote:

    Orijinalden alıntı: asukrumercan

    Zecharia Sitchin hakkında ilk etapta birkaç bilgi buldum.

    quote:

    Zecharia Sitchin (July 11, 1920 – October 9, 2010)[1] was an Azerbaijani-born American author of books proposing an explanation for human origins involving ancient astronauts. Sitchin attributes the creation of the ancient Sumerian culture to the Anunnaki, which he states was a race of extraterrestrials from a planet beyond Neptune called Nibiru. He believed this hypothetical planet of Nibiru to be in an elongated, elliptical orbit in the Earth's own Solar System, asserting that Sumerian mythology reflects this view. Sitchin's books have sold millions of copies worldwide and have been translated into more than 25 languages.

    Sitchin's ideas were rejected by scientists and academics, who dismiss his work as pseudoscience and pseudohistory. Sitchin's work has been criticized for flawed methodology and mistranslations of ancient texts as well as for incorrect astronomical and scientific claims.[2]


    Türkçe wiki ise biraz daha değişik yazmış..

    quote:

    Sitchin pre-astronotiğin tanınmış bir temsilcisidir. Kitaplarında, hıristiyanlık öncesi antik sümer çivi yazılı metinlerin çevirisine dayanan teorisinde, tarih öncesi çağlardaki varsayımsal bir onikinci gezegen olan Nibiru tarafından Anunaki adındaki uzaylılar dünyamız topraklarını kolonize edip madenlerde çalıştırmak için köle işgücü olarak insanı yaratmıştı. Uzaylılar kendi gezegenlerini çevre problemleri yüzünden 432 000 yıl önce terk etmişlerdi ve mısır piramitleri uzay gemilerine iniş yardımcıları olarak hizmet etmişti.

    Zamanla uzaylılar insan kadınları ile çiftleşip karışmışlardı. 13.000 yıl önce nihayet büyük bir sel oldu, çok sayıda kişi öldü ve bunun üzerine insanlar ve uzaylılar arasında savaş çıktı.


    Bu dediğiniz de olabilir, sonuçta bu teoriye de inanan birsürü insan vardır ama elimizdeki somut kanıtlarla medeniyetin şekillenmesi o kadar eskiye gitmiyor.


    Adamın teorisi yanlış olabilir ama uzmanlığı çok açık o yüzden 50.000 yıl olayına itibar ediyorum.

    Nerede demiş 50.000 yıl?




  • Aynı mesaj içerisinde Neandertal,Avrupa Kavimleri ve Türk devleti gibi şeyleri aynı mesajda görünce kronoloji hatası yapıldığını söyleyenler var.Dediğim gibi Orta Asya'daki o halklar günümüzdeki halkların çekirdeği şeklindeydi ve şimdikilerden değişiktiler tabi ama benzerdiler de.Sonuçta şimdikiler 'ön' halkların devamıydı.Kronolojiye vurgu yaparak söylersek eğer;Bahsedilen oldukça eski zamanlarda Avrupa'da Neardertaller vardı,sayıları azalma yolundaydı ama.O dönemde mamutlar ve 4 metrelik yırtıcı kuşlar da vardı.Bu 'ön' halkların birbirine yakın olanları benzer miti taşımış olabilirler.Genetiğe burada bakmaya gerek yoktur.Orta Doğu mitlerinin yayılmasına bakılarak genetiğe bakmanın gerekli olmadığı görülür.Finler,Macarlar vs. ve daha eski Etrüskler ve Runik alfabeyi taşıyan nordiklerin 'ön' hali Türk,Moğol ve belki bazı diğer milletlerin 'ön' halleriyle ilişki içinde ve belki de birleşikler idi.Günümüz Avrupa milletlerinin birçok 'ön' unsuru çok uzun süre Asya steplerinde yaşadılar.Kavimler Göçü ile Avrupa'ya büyük ölçüde yerleştiler bildiğiniz gibi.
    Nuh tufanının,Lut kavminin helakının ve daha birçok benzer şeyin vs. zamanını tam kestiremediğimiz gibi bu bahsedilen çift-boynuz-sahibi ile ilgili mitin de tam zamanına ulaşamıyoruz.Başka milletlerin bunu kendilerine mal etmeleri ve kendince değiştirmeleri mümkündür.Binlerce yıl önceki Orta Asya'daki beraberlikleri bence yeterli bir nedendir bunu düşünebilmek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agoze -- 12 Ekim 2012; 21:35:08 >




  • Zecharia Sitchin hakkında biraz araştırma yaptım da, Stargate evreni gerçek olsa mübarek Daniel Jackson olacak. Ama Stargate evreni gerçek değil ve Zecharia Sitchin'in iddiaları Ancient Aliens komedyasından da öte. Bu kişinin ABD'de üniversitelerde ders falan verdiğini söyleyenler var, ama yanılıyorsunuz. Kendisinin iddialarını kanıtlayan tek bir şey yok. Yazdığı, söylediği her şey antik bulguları farklı yorumlamasan ibaret ve yaptığı çıkarımlar tamamen uzaylı merkezli. Fantastik bir kurgu olarak harika. Ama o kadar. Bilimsel bir dayanağı yok.

    Cidden, bilimsel bulguların karşılığında bu iddiaları savunarak doğru olan budur diyemezsiniz. Herkes fikrini belirtmekte serbest elbette ama kalkıp da bilimsel dayanak olmadan bu iddialarla başka insanları yargılayamazsınız. Hele Helen bilimsel bir bir yetkinliği olmayan birisi için "öyle olmasaydı amerika da bunlardan bahsedemezdi" demeye kalkmayın, daha geçen Mayıs ayında kıyamet kopacak diye ABD de binlerce insan hesap gününe hazırlanıyordu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Challenger

    Zecharia Sitchin hakkında biraz araştırma yaptım da, Stargate evreni gerçek olsa mübarek Daniel Jackson olacak. Ama Stargate evreni gerçek değil ve Zecharia Sitchin'in iddiaları Ancient Aliens komedyasından da öte. Bu kişinin ABD'de üniversitelerde ders falan verdiğini söyleyenler var, ama yanılıyorsunuz. Kendisinin iddialarını kanıtlayan tek bir şey yok. Yazdığı, söylediği her şey antik bulguları farklı yorumlamasan ibaret ve yaptığı çıkarımlar tamamen uzaylı merkezli. Fantastik bir kurgu olarak harika. Ama o kadar. Bilimsel bir dayanağı yok.

    Cidden, bilimsel bulguların karşılığında bu iddiaları savunarak doğru olan budur diyemezsiniz. Herkes fikrini belirtmekte serbest elbette ama kalkıp da bilimsel dayanak olmadan bu iddialarla başka insanları yargılayamazsınız. Hele Helen bilimsel bir bir yetkinliği olmayan birisi için "öyle olmasaydı amerika da bunlardan bahsedemezdi" demeye kalkmayın, daha geçen Mayıs ayında kıyamet kopacak diye ABD de binlerce insan hesap gününe hazırlanıyordu.

    Tamam arkadaşım sen yontma taş - cilalı taş masallarına inanmaya devam et bana göre geçmişte bugünden daha gelişmiş medeniyetlerin yaşadığı kesindir neden mi çünkü geçmişte yapılan piramitlerin nasıl yapıldığı bugün bile çözülemiyor da ondan. Yontma taş devrinde avcılık toplayıcılık yaptığı iddia edilen insanlar Mısır'da Sümer'de beyin ameliyatı yapıyordu. Sitchin görüşleri spekulatif olabilir tartışılabilir ama Sümerolog olarak alanında uzman biri olduğunu ve kitaplarının 25 dile çevrildiğini unutmayalım. 12. gezegen adlı kitabında Sümer tabletlerinin karbon testleri ile 50.000 yıla dayandırıldığını yazıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguz_19811981
    Tamam arkadaşım sen yontma taş - cilalı taş masallarına inanmaya devam et bana göre geçmişte bugünden daha gelişmiş medeniyetlerin yaşadığı kesindir neden mi çünkü geçmişte yapılan piramitlerin nasıl yapıldığı bugün bile çözülemiyor da ondan.

    Piramitlerin nasil yapildigini biliyoruz ve yillar once cozduk. Birakin bu eski seylerin nasil yapildigini bilmiyoruz romantizmini. Evren yeteri kadar gizemli, uzerine sahte gizemler koymaya gerek yok.

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguz_19811981
    Yontma taş devrinde avcılık toplayıcılık yaptığı iddia edilen insanlar Mısır'da Sümer'de beyin ameliyatı yapıyordu.

    Sumerler beyin ameliyati yapmiyordu. Kafataslarini kestiklerini ve agriyan yerleri aldiklari biliniyor. Ama bunun yapildigi kisilerin cogu travmaya bagli nedenlerden oluyordu.

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguz_19811981
    Sitchin görüşleri spekulatif olabilir tartışılabilir ama Sümerolog olarak alanında uzman biri olduğunu ve kitaplarının 25 dile çevrildiğini unutmayalım.

    Sumerolog mu? Pardon, ben mi yanlis okuyorum, yoksa siz mi okumuyorsunuz? Kendisinin egitim gordugu yer olarak London School of Economics, University of London geciyor. Birakin Sumerolojiyi, Arkeoloji ve hatta Tarih bolumu dahi okumamis.

    ABD'de kitap yazmak ve bu kitabin yayginlasmasi cok buyutulecek bir sey degil. Burada her onune gelen kitap yaziyor. Cunku Turkiye'nin aksine kitap okumak (sacma konular dahi olsa) cok yaygin.

    Dunya'da en cok Sumer tableti nerede var biliyor musunuz? ABD'de Pennsylvania Universitesi ile Istanbul Arkeoloji Muzesi'nde. Sitchin, bu iki yeri gezmeden, eline tablet alip uzerinde calismadan nasil Sumerolog oluyor? Hadi diyelim tabletlerin cevirilerinden calisarak bu varsayimlari yapti. E ama akademik yayinlar nerede? Akademik yayin yapmadan nasil bilim adami olunuyor?

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguz_19811981
    12. gezegen adlı kitabında Sümer tabletlerinin karbon testleri ile 50.000 yıla dayandırıldığını yazıyor.

    E yazabilir. Siz de inandiniz mi? Karbon-14 testinin dogrulugu 50.000 yil limitine sahiptir zaten! 50.000 yildan otesi olculemez ya da sapma payi cok yuksektir. Bu tablet 50.000 yilliktir diyorsa kafadan atiyordur zaten.

    Hicbir akademik yayin yapmamis birisini bilim adami yerine koyup itibar etmemizi beklemeyin, siz de itibar etmeyin lutfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 13 Ekim 2012; 2:05:58 >




  • Zecharia Sitchin hakkinda ne dusunuyorum biliyor musun? Bence harika bir bilim kurgu ya da fantastik roman yazari olur. Ciddiyim. Sanirim Erik von Daniken gibilerle birlikte fikirleri zaten Stargate filmiyle baslayan ve Stargate SG-1 ile zirveye ulasan harika bir fantastik evrenin olusmasina neden olmuslar.

    Bu konuda Sezar'in hakki Sezar'a. Ama o kadar.
  • Hemen hemen tüm mesajları okudum.
    Konu, Zükarneyn'e gelinceye kadar gözümü kırpmadan okudum ancak sonrası biraz zorlama olmuş gibi geldi. Sanki, Türk Halkı yeterince kahramanlar ve tarihe yön veren liderler yetiştirmemiş gibi de yeni mitolojiler yaratmamız gerekiyormuş gibi. Bunlara gerek olmadığını düşünüyorum.. Bu hızla devam edersek çok yakında Dünya'da Türk ırkından başka bir ırk yokmuş iddialarında bulunacağız..

    Konuyla alakasız açılan diğer konular hakkında.
    - Türklerin, İslam Dini'ni zorlamayla kabul ettiğine inanmıyorum. Yüzeysel ve bölgesel katliamlar, tecavüzler olmuş olabilir bilgim yok ancak genel olarak İslam'dan önce yaşadığı toplumsal ve dini yaşam, İslam'a çok uygundu.
    - İnsanlık tarihinin 50.000 yıl eskilere dayanması çok abartı olabilir ancak eski medeniyetlerin ulaştığı teknoloji seviyelerinin belki günümüzden bile ileri seviyelerde olabileceğini düşünüyorum.
    - Sümer'de beyin ameliyatı yapıldığını çeşitli belgesellerde ve Üniversite Tarih Hocam'dan da duymuştum ve kendisi bilgisine sonsuz güvendiğim biridir.

    Bu arada..
    @Challenger, konu hakkında ki bilgilerin takdire şayan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: paardon

    - İnsanlık tarihinin 50.000 yıl eskilere dayanması çok abartı olabilir ancak eski medeniyetlerin ulaştığı teknoloji seviyelerinin belki günümüzden bile ileri seviyelerde olabileceğini düşünüyorum.
    - Sümer'de beyin ameliyatı yapıldığını çeşitli belgesellerde ve Üniversite Tarih Hocam'dan da duymuştum ve kendisi bilgisine sonsuz güvendiğim biridir.
    Bu arada..
    @Challenger, konu hakkında ki bilgilerin takdire şayan.
    İnsaf arkadaşlar!
    Beyin ameliyatı demek için binlerce şahit-delil bile yeterli olmaz çok eski zamanlardaki kafatası kırma işlerine.
    Bu türden tıbbi bilgi ve kayıtlar çok eskilere, MÖ. 6500'lere kadar uzanır, ve bu tarihlerden sonra da dünyanın değişik bölgelerinde, Sümer-Tibet-İnkalar vs., bu tür " ameliyatların " denendiğine, yapıldığına, bazende hastaların sağ kaldıklarına dair bulgular var. Şunu bir kere göz ardı etmemeliyiz, bu türden bir ameliyat yapabilmenin koşulları ( yeterli aletler, doktorun Tıp, anatomi, beyin ve bölgeleri hakkındaki bilgisi, steril ortam vs. ) ancak insanoğşunun son bir-iki yüzyılının ürünüdürler. Mikrop diye bir şey ilk defa MÖ. 100. yıllarda görüş olarak ortaya atılmasına rağmen varlıklarından kesin olarak emin olabilmemiz mikroskobun MS. 17. YY. başlarında bulunmasıyla gerçekleşti. Her ameliyat sonrası ölümlerin belli başlı nedeni olan enfeksiyonların önüne ise ameliyat ortamının sterlizasyonuyla, Koch-Pastör gibilerinin çalışmalarıyla 1850'lerden sonra ancak geçilebildi.
    Günümüzün bir kesin tanıdan yola çıkılarak yapılan hassas odaklanmış hedefe yüzde yüz müdahale eden bir Beyin cerrahisi operasyonuyla, geçmişin, kötü ruhlar için kafasında bir delik açalım çıkarlar oradan, sara hastalığı veya migren tedavisi için yapılan kafatasında bir delik açma işlemlerinin kalkılıp " beyin ameliyatı-beyin cerrahisi " olarak yorumlanması baştan sona yanlıştır. İnsaf! Kaldı ki bu türden " ameliyatlarda " örneğin Ortaçağda Avrupa da yapılan beyin ameliyatlarında bile ( daha eski tarihlerdeki ve bölgelerdekilerin farklı bazı koşulları var ) ameliyat sonrası sağ kalma istatistiği sıfıra yakındır! Bırakın bir beyin amelıyatını bugün yeryüzünde esamesi okunmayan bir " veba " 'nın tüm Avrupa nüfusunun yarısını öldürdüğü çağlardan söz ediyoruz.
    Kavramları gazeteci, popüler tarihçi anlayışıyla iletmek farklı bir şey, ama işin çok az teknik tarafına girildiğinde yapılan şeylerin beyin ameliyatı olarak nitelendirilmelerinin yanlışlığı ortada.

    Challenger'in bilgileri, nerdeyse kelimesi kelimesine Tarihin kabul ettiği görüşler, ama konudaki çok sayıdaki arkadaş bana çocukluğumun " fantasia " adlı çizgi filmini hatırlattılar, 50000 yıl öncesi beni çok aşar!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: paardon

    Hemen hemen tüm mesajları okudum.
    Konu, Zükarneyn'e gelinceye kadar gözümü kırpmadan okudum ancak sonrası biraz zorlama olmuş gibi geldi. Sanki, Türk Halkı yeterince kahramanlar ve tarihe yön veren liderler yetiştirmemiş gibi de yeni mitolojiler yaratmamız gerekiyormuş gibi. Bunlara gerek olmadığını düşünüyorum.. Bu hızla devam edersek çok yakında Dünya'da Türk ırkından başka bir ırk yokmuş iddialarında bulunacağız..

    Konuyla alakasız açılan diğer konular hakkında.
    - Türklerin, İslam Dini'ni zorlamayla kabul ettiğine inanmıyorum. Yüzeysel ve bölgesel katliamlar, tecavüzler olmuş olabilir bilgim yok ancak genel olarak İslam'dan önce yaşadığı toplumsal ve dini yaşam, İslam'a çok uygundu.
    - İnsanlık tarihinin 50.000 yıl eskilere dayanması çok abartı olabilir ancak eski medeniyetlerin ulaştığı teknoloji seviyelerinin belki günümüzden bile ileri seviyelerde olabileceğini düşünüyorum.
    - Sümer'de beyin ameliyatı yapıldığını çeşitli belgesellerde ve Üniversite Tarih Hocam'dan da duymuştum ve kendisi bilgisine sonsuz güvendiğim biridir.

    Bu arada..
    @Challenger, konu hakkında ki bilgilerin takdire şayan.

    Arkadaslar bazilariniz hani herseye de Turk damgasi vurulmaz falan diye dusunuyor olabilir fakat gunumuzu baz alalim giydigimiz kiyafet, unilerde gordugumuz dersler, kullandigimiz aletler hemen hepsi amerikan mali. Genc nesilde bir amerikan ozentiligi... Gelelim 200 yil oncesine, Ingiltere buyuk bir somurge devleti, ingilizceyi her yere bu sekilde yaymayi basarmis cunku dunyanin her yerine gidip oradaki devletleri somurmeye calismisti. Simdi size bunlar mantikli geliyor ama Ayetlerde ve Orhun Kitabelerinde bahsedilen Turkun dunyanin liderligini ele adligi ve adaletle yonetmesi, diger kavimlere kendi toresini gelenegini gorenegini anlatmasi mi gelmiyor mantikli?? Bir dusunun neden tarih boyunca her yere Turk eli degmis. (kavimler gocu demeyin daha da eskiye gidiyor) Biri demis Turk ismi ilk gokturklerde kullanildi diye, bir dusunun neden GOK-TURK? Turk mana aleminde Allah'in adami anlamina geliyor. Orada bahsedilen Gok Tengri , Allah tir zaten. Neyse Turk ismi ilk gokturklerde kullanilmadi, hunlardan oncede turk devletleri vardi. yani onceki devletimiz Osmanliydi mesela , o zaman da Hun Devleti demisler. Simdilik baska arastirmalara gececegim Sumerlerle alakali , lutfen burada din yada turkun irklari muhabbeti donemsin onlarin konusu ayri cunku




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Challenger

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguz_19811981
    Tamam arkadaşım sen yontma taş - cilalı taş masallarına inanmaya devam et bana göre geçmişte bugünden daha gelişmiş medeniyetlerin yaşadığı kesindir neden mi çünkü geçmişte yapılan piramitlerin nasıl yapıldığı bugün bile çözülemiyor da ondan.

    Piramitlerin nasil yapildigini biliyoruz ve yillar once cozduk. Birakin bu eski seylerin nasil yapildigini bilmiyoruz romantizmini. Evren yeteri kadar gizemli, uzerine sahte gizemler koymaya gerek yok.

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguz_19811981
    Yontma taş devrinde avcılık toplayıcılık yaptığı iddia edilen insanlar Mısır'da Sümer'de beyin ameliyatı yapıyordu.

    Sumerler beyin ameliyati yapmiyordu. Kafataslarini kestiklerini ve agriyan yerleri aldiklari biliniyor. Ama bunun yapildigi kisilerin cogu travmaya bagli nedenlerden oluyordu.

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguz_19811981
    Sitchin görüşleri spekulatif olabilir tartışılabilir ama Sümerolog olarak alanında uzman biri olduğunu ve kitaplarının 25 dile çevrildiğini unutmayalım.

    Sumerolog mu? Pardon, ben mi yanlis okuyorum, yoksa siz mi okumuyorsunuz? Kendisinin egitim gordugu yer olarak London School of Economics, University of London geciyor. Birakin Sumerolojiyi, Arkeoloji ve hatta Tarih bolumu dahi okumamis.

    ABD'de kitap yazmak ve bu kitabin yayginlasmasi cok buyutulecek bir sey degil. Burada her onune gelen kitap yaziyor. Cunku Turkiye'nin aksine kitap okumak (sacma konular dahi olsa) cok yaygin.

    Dunya'da en cok Sumer tableti nerede var biliyor musunuz? ABD'de Pennsylvania Universitesi ile Istanbul Arkeoloji Muzesi'nde. Sitchin, bu iki yeri gezmeden, eline tablet alip uzerinde calismadan nasil Sumerolog oluyor? Hadi diyelim tabletlerin cevirilerinden calisarak bu varsayimlari yapti. E ama akademik yayinlar nerede? Akademik yayin yapmadan nasil bilim adami olunuyor?

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguz_19811981
    12. gezegen adlı kitabında Sümer tabletlerinin karbon testleri ile 50.000 yıla dayandırıldığını yazıyor.

    E yazabilir. Siz de inandiniz mi? Karbon-14 testinin dogrulugu 50.000 yil limitine sahiptir zaten! 50.000 yildan otesi olculemez ya da sapma payi cok yuksektir. Bu tablet 50.000 yilliktir diyorsa kafadan atiyordur zaten.

    Hicbir akademik yayin yapmamis birisini bilim adami yerine koyup itibar etmemizi beklemeyin, siz de itibar etmeyin lutfen.

    Piramitlerin nasıl yapıldığı çözülmüş mü anlat da biz de bilelim öyle taşları üst üste koymaktan fazlasıdır piramitler özelliklerine şöyle bir göz atalım . Böyle muazzam bir yapıyı taş devri insanları yaptı öyle mi ? Dünya'da piramitlerden tut da Stonhenge , Nasca çizgilerine kadar sayısız gizemler bulunmaktdır ve bu gizemler bize eskiden günümüzden bile ileri bir medeniyetin dünyada da yaşadığını doğrulamaktadır sen inanmıyorsun diye gerçekler değişmez.

    * Her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir ve bu taşları temin edilebilecek en yakın mesafe yüzlerce kilometre uzaktadır.

    * Bu taşların nasıl getirildiği bilinmemektedir.

    * Piramit kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya, yılda iki defa güneşgirmektedir (doğduğu ve tahta çıktığı günler) .

    * Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan; mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.

    * Piramitlerin içerisinde ultra sount, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.

    * Piramitlerin içi yazın soğuk, kışın sıcak olur.

    * Piramit üzerinden geçtiği varsayılan meridyen, karaları ve denizleri tam eşit iki parçaya bölmektedir.

    * Piramitlerin içinde süt birkaç gün süreyle taze kalır ve daha sonra hiç bozulmadan yoğurt haline gelir.

    * Piramitin içine bırakılmış su beş hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılır.

    Kirletilmiş suyu, birkaçgün piramitin içine bırakırsanız, suyu arıtılmış olarak bulursunuz.

    * Keops Piramidinin yüksekliğinin bir milyara çarpımı yaklaşık olarak dünya ile güneş arasındaki mesafeyi vermektedir.

    * Piramit kusursuz bir jeodezik yöneliş noktasıdır. Nirengi sayesinde göze görünen tüm karaların ölçülebildiğini Napolyon’un bilginleri saptamışlardır.

    * Piramitle hem kürenin hacmi hem de dairenin yüzeyi hesaplanabiliyor.

    * Bitkiler piramitin içinde daha çabuk büyür.

    * Keops Piramidinin taban çevresi, yüksekliğin iki katına bölünmesi Pi sayısını vermektedir.




  • zaten dillerimiz de aynı dil dalı altında birleşir litvanyaca danimarkaca isveççe vs vs onların atasıysak onlar kadar güzel kızlarımız neden yok bunuda açıklayın ateistler?
  • Piramitlerin içinden bir kabartma

     TÜRKLER VE VİKİNGLER ARASINDAKI İLİŞKİ(Sırlı bilgiler içerir!)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    quote:

    Orijinalden alıntı: paardon

    - İnsanlık tarihinin 50.000 yıl eskilere dayanması çok abartı olabilir ancak eski medeniyetlerin ulaştığı teknoloji seviyelerinin belki günümüzden bile ileri seviyelerde olabileceğini düşünüyorum.
    - Sümer'de beyin ameliyatı yapıldığını çeşitli belgesellerde ve Üniversite Tarih Hocam'dan da duymuştum ve kendisi bilgisine sonsuz güvendiğim biridir.
    Bu arada..
    @Challenger, konu hakkında ki bilgilerin takdire şayan.
    İnsaf arkadaşlar!
    Beyin ameliyatı demek için binlerce şahit-delil bile yeterli olmaz çok eski zamanlardaki kafatası kırma işlerine.
    Bu türden tıbbi bilgi ve kayıtlar çok eskilere, MÖ. 6500'lere kadar uzanır, ve bu tarihlerden sonra da dünyanın değişik bölgelerinde, Sümer-Tibet-İnkalar vs., bu tür " ameliyatların " denendiğine, yapıldığına, bazende hastaların sağ kaldıklarına dair bulgular var. Şunu bir kere göz ardı etmemeliyiz, bu türden bir ameliyat yapabilmenin koşulları ( yeterli aletler, doktorun Tıp, anatomi, beyin ve bölgeleri hakkındaki bilgisi, steril ortam vs. ) ancak insanoğşunun son bir-iki yüzyılının ürünüdürler. Mikrop diye bir şey ilk defa MÖ. 100. yıllarda görüş olarak ortaya atılmasına rağmen varlıklarından kesin olarak emin olabilmemiz mikroskobun MS. 17. YY. başlarında bulunmasıyla gerçekleşti. Her ameliyat sonrası ölümlerin belli başlı nedeni olan enfeksiyonların önüne ise ameliyat ortamının sterlizasyonuyla, Koch-Pastör gibilerinin çalışmalarıyla 1850'lerden sonra ancak geçilebildi.
    Günümüzün bir kesin tanıdan yola çıkılarak yapılan hassas odaklanmış hedefe yüzde yüz müdahale eden bir Beyin cerrahisi operasyonuyla, geçmişin, kötü ruhlar için kafasında bir delik açalım çıkarlar oradan, sara hastalığı veya migren tedavisi için yapılan kafatasında bir delik açma işlemlerinin kalkılıp " beyin ameliyatı-beyin cerrahisi " olarak yorumlanması baştan sona yanlıştır. İnsaf! Kaldı ki bu türden " ameliyatlarda " örneğin Ortaçağda Avrupa da yapılan beyin ameliyatlarında bile ( daha eski tarihlerdeki ve bölgelerdekilerin farklı bazı koşulları var ) ameliyat sonrası sağ kalma istatistiği sıfıra yakındır! Bırakın bir beyin amelıyatını bugün yeryüzünde esamesi okunmayan bir " veba " 'nın tüm Avrupa nüfusunun yarısını öldürdüğü çağlardan söz ediyoruz.
    Kavramları gazeteci, popüler tarihçi anlayışıyla iletmek farklı bir şey, ama işin çok az teknik tarafına girildiğinde yapılan şeylerin beyin ameliyatı olarak nitelendirilmelerinin yanlışlığı ortada.

    Challenger'in bilgileri, nerdeyse kelimesi kelimesine Tarihin kabul ettiği görüşler, ama konudaki çok sayıdaki arkadaş bana çocukluğumun " fantasia " adlı çizgi filmini hatırlattılar, 50000 yıl öncesi beni çok aşar!

    Sümer'ler konusunda duyduğumu söyledim sadece. Burda da görünce , aynı görüş birden fazla yerden çıktığı zaman doğruluğu tartışılır demek istedim. Sen kesin bir dille yok diyorsun. Ben de ' Olabilir, konuyla ilgilenen insanlar böyle diyor. ' diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paardon -- 13 Ekim 2012; 16:46:32 >




  • Piramitlerin nasıl yapıldığını, taşların nasıl taşındığını vs' yi anlatan onlarca, belki yüzlerce kitap ve belgesel var. Açıp okuyabilir ya da izleyebilirsiniz. Ama yok, size yalanlarla dolu sahte gizemler daha çekici geliyorsa yapacağım bir şey yok.

    Sütün yoğurda dönüşmesi, tazelik korunması gibi yalanlara inanacağınıza, Photoshop ile yapılmış sahte hiyeroglifle bakacağınıza, önce nasıl yapıldılar diye araştırın. Fakat sizin yaptığınız araştırmalar hep "nasıl yapılamadığı" yönünde ki haliyle yalanlarla dolu şeyler okuyorsunuz.

    Mumyaların içinde radyoaktif madde yoktur. Ölen, hastalanan arkeologlar yok mu? Var. Ama ölmelerinin ya da hastalanmalarının nedeni radyasyon değil, kapalı ortadaki sporların açığa çıkması ve ciğerlerinin bu sporlarla dolmasıdır.

    İki dk araştırma ile bulunabilecek, istense bütün bunlar için onlarca kitaplar belgesel izlenebilecekken buraya gelip yapılamaz, edilemez deyip bir de üstüne ahkam kesmeniz beni gerçekten üzüyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Garozi

    quote:

    Orijinalden alıntı: paardon

    Hemen hemen tüm mesajları okudum.
    Konu, Zükarneyn'e gelinceye kadar gözümü kırpmadan okudum ancak sonrası biraz zorlama olmuş gibi geldi. Sanki, Türk Halkı yeterince kahramanlar ve tarihe yön veren liderler yetiştirmemiş gibi de yeni mitolojiler yaratmamız gerekiyormuş gibi. Bunlara gerek olmadığını düşünüyorum.. Bu hızla devam edersek çok yakında Dünya'da Türk ırkından başka bir ırk yokmuş iddialarında bulunacağız..

    Konuyla alakasız açılan diğer konular hakkında.
    - Türklerin, İslam Dini'ni zorlamayla kabul ettiğine inanmıyorum. Yüzeysel ve bölgesel katliamlar, tecavüzler olmuş olabilir bilgim yok ancak genel olarak İslam'dan önce yaşadığı toplumsal ve dini yaşam, İslam'a çok uygundu.
    - İnsanlık tarihinin 50.000 yıl eskilere dayanması çok abartı olabilir ancak eski medeniyetlerin ulaştığı teknoloji seviyelerinin belki günümüzden bile ileri seviyelerde olabileceğini düşünüyorum.
    - Sümer'de beyin ameliyatı yapıldığını çeşitli belgesellerde ve Üniversite Tarih Hocam'dan da duymuştum ve kendisi bilgisine sonsuz güvendiğim biridir.

    Bu arada..
    @Challenger, konu hakkında ki bilgilerin takdire şayan.

    Arkadaslar bazilariniz hani herseye de Turk damgasi vurulmaz falan diye dusunuyor olabilir fakat gunumuzu baz alalim giydigimiz kiyafet, unilerde gordugumuz dersler, kullandigimiz aletler hemen hepsi amerikan mali. Genc nesilde bir amerikan ozentiligi... Gelelim 200 yil oncesine, Ingiltere buyuk bir somurge devleti, ingilizceyi her yere bu sekilde yaymayi basarmis cunku dunyanin her yerine gidip oradaki devletleri somurmeye calismisti. Simdi size bunlar mantikli geliyor ama Ayetlerde ve Orhun Kitabelerinde bahsedilen Turkun dunyanin liderligini ele adligi ve adaletle yonetmesi, diger kavimlere kendi toresini gelenegini gorenegini anlatmasi mi gelmiyor mantikli?? Bir dusunun neden tarih boyunca her yere Turk eli degmis. (kavimler gocu demeyin daha da eskiye gidiyor) Biri demis Turk ismi ilk gokturklerde kullanildi diye, bir dusunun neden GOK-TURK? Turk mana aleminde Allah'in adami anlamina geliyor. Orada bahsedilen Gok Tengri , Allah tir zaten. Neyse Turk ismi ilk gokturklerde kullanilmadi, hunlardan oncede turk devletleri vardi. yani onceki devletimiz Osmanliydi mesela , o zaman da Hun Devleti demisler. Simdilik baska arastirmalara gececegim Sumerlerle alakali , lutfen burada din yada turkun irklari muhabbeti donemsin onlarin konusu ayri cunku

    Zülkarneyn'e kadar ki bölümü ilgiyle ve merakla okudum. Dediklerinin hepsi doğru olabilir ancak ben Zülkarneyn'e gelince tereddüt ettim. Yoksa diğer konular hakkında herhangi bi eleştiride bulunmadım. Oturmuş araştırmışsın, konu hakkında benden daha bilgilisin, görüyorum.. Ama Zülkarneyn ve ayetler kısmı biraz zorlama geldi bana.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Challenger

    Piramitlerin nasıl yapıldığını, taşların nasıl taşındığını vs' yi anlatan onlarca, belki yüzlerce kitap ve belgesel var. Açıp okuyabilir ya da izleyebilirsiniz. Ama yok, size yalanlarla dolu sahte gizemler daha çekici geliyorsa yapacağım bir şey yok.

    Sütün yoğurda dönüşmesi, tazelik korunması gibi yalanlara inanacağınıza, Photoshop ile yapılmış sahte hiyeroglifle bakacağınıza, önce nasıl yapıldılar diye araştırın. Fakat sizin yaptığınız araştırmalar hep "nasıl yapılamadığı" yönünde ki haliyle yalanlarla dolu şeyler okuyorsunuz.

    Mumyaların içinde radyoaktif madde yoktur. Ölen, hastalanan arkeologlar yok mu? Var. Ama ölmelerinin ya da hastalanmalarının nedeni radyasyon değil, kapalı ortadaki sporların açığa çıkması ve ciğerlerinin bu sporlarla dolmasıdır.

    İki dk araştırma ile bulunabilecek, istense bütün bunlar için onlarca kitaplar belgesel izlenebilecekken buraya gelip yapılamaz, edilemez deyip bir de üstüne ahkam kesmeniz beni gerçekten üzüyor.

    Sen ne photosopundan bahsediyorsun Orta Mısır'ın antik kentlerinden Abidos'daki bir tapınağın duvarlarındaki resmi paylaşayım sana Photoshop falan değil kendi yanlış düşüncene ters düşen herşey ya sahte ya da uydurma zaten. Sen kabul etsende etmesende ilk çağ medeniyetleri senin sandığın gibi ilkel medeniyetler değillerdi hata bugünden daha gelişmişlerdi. Gerek Mısır gerek Sümer mimari ve tabletleri bunu gösteriyor. Sana biraz belgesel izlemeyi öneriyorum piramitlerdeki taşların kesim şekli dahi o dönemde senin ezberlediğin klasik tarihçilerin tezlerine ters düşüyor.







     TÜRKLER VE VİKİNGLER ARASINDAKI İLİŞKİ(Sırlı bilgiler içerir!)


     TÜRKLER VE VİKİNGLER ARASINDAKI İLİŞKİ(Sırlı bilgiler içerir!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz_19811981 -- 13 Ekim 2012; 17:06:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Garozi

    quote:

    Orijinalden alıntı: paardon

    Hemen hemen tüm mesajları okudum.
    Konu, Zükarneyn'e gelinceye kadar gözümü kırpmadan okudum ancak sonrası biraz zorlama olmuş gibi geldi. Sanki, Türk Halkı yeterince kahramanlar ve tarihe yön veren liderler yetiştirmemiş gibi de yeni mitolojiler yaratmamız gerekiyormuş gibi. Bunlara gerek olmadığını düşünüyorum.. Bu hızla devam edersek çok yakında Dünya'da Türk ırkından başka bir ırk yokmuş iddialarında bulunacağız..

    Konuyla alakasız açılan diğer konular hakkında.
    - Türklerin, İslam Dini'ni zorlamayla kabul ettiğine inanmıyorum. Yüzeysel ve bölgesel katliamlar, tecavüzler olmuş olabilir bilgim yok ancak genel olarak İslam'dan önce yaşadığı toplumsal ve dini yaşam, İslam'a çok uygundu.
    - İnsanlık tarihinin 50.000 yıl eskilere dayanması çok abartı olabilir ancak eski medeniyetlerin ulaştığı teknoloji seviyelerinin belki günümüzden bile ileri seviyelerde olabileceğini düşünüyorum.
    - Sümer'de beyin ameliyatı yapıldığını çeşitli belgesellerde ve Üniversite Tarih Hocam'dan da duymuştum ve kendisi bilgisine sonsuz güvendiğim biridir.

    Bu arada..
    @Challenger, konu hakkında ki bilgilerin takdire şayan.

    Arkadaslar bazilariniz hani herseye de Turk damgasi vurulmaz falan diye dusunuyor olabilir fakat gunumuzu baz alalim giydigimiz kiyafet, unilerde gordugumuz dersler, kullandigimiz aletler hemen hepsi amerikan mali. Genc nesilde bir amerikan ozentiligi... Gelelim 200 yil oncesine, Ingiltere buyuk bir somurge devleti, ingilizceyi her yere bu sekilde yaymayi basarmis cunku dunyanin her yerine gidip oradaki devletleri somurmeye calismisti. Simdi size bunlar mantikli geliyor ama Ayetlerde ve Orhun Kitabelerinde bahsedilen Turkun dunyanin liderligini ele adligi ve adaletle yonetmesi, diger kavimlere kendi toresini gelenegini gorenegini anlatmasi mi gelmiyor mantikli?? Bir dusunun neden tarih boyunca her yere Turk eli degmis. (kavimler gocu demeyin daha da eskiye gidiyor) Biri demis Turk ismi ilk gokturklerde kullanildi diye, bir dusunun neden GOK-TURK? Turk mana aleminde Allah'in adami anlamina geliyor. Orada bahsedilen Gok Tengri , Allah tir zaten. Neyse Turk ismi ilk gokturklerde kullanilmadi, hunlardan oncede turk devletleri vardi. yani onceki devletimiz Osmanliydi mesela , o zaman da Hun Devleti demisler. Simdilik baska arastirmalara gececegim Sumerlerle alakali , lutfen burada din yada turkun irklari muhabbeti donemsin onlarin konusu ayri cunku

    Sen Göktürk ismindeki gök kelimesini çok yanlış anlamışsın. Göktürk kelimesinin anlamı Mavi Türk'tür. Gök eski Türkçe'de mavi anlamına da gelir. Gökyüzüne bağlı Türkler anlamı çok spekülatiftir ve kabul görmez.

    Ayrıca Türklerin dünyanın lideri olacağına dair, hatta içinde Türk ismi geçen bir tek ayet görmedim, okumadım. Eğer iddia ediyorsan kanıtlamalısın.

    Orhun Yazıtları Türk boylarına yöneldiktir. Daha önce de söyledim, görmezden geldin, ama yine söylüyorum. Orhun Yazıtları'ndaki metinlerde Kuran'daki herhangi bir ayet aynı ya da benzer değildir. Aradan cımbızla cümle seçip, sonra da anlamında oynama yaparak benzetmeye kalkarsan yalancı olursun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bunlarda mı sahte




     TÜRKLER VE VİKİNGLER ARASINDAKI İLİŞKİ(Sırlı bilgiler içerir!)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paardon

    quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    quote:

    Orijinalden alıntı: paardon

    - İnsanlık tarihinin 50.000 yıl eskilere dayanması çok abartı olabilir ancak eski medeniyetlerin ulaştığı teknoloji seviyelerinin belki günümüzden bile ileri seviyelerde olabileceğini düşünüyorum.
    - Sümer'de beyin ameliyatı yapıldığını çeşitli belgesellerde ve Üniversite Tarih Hocam'dan da duymuştum ve kendisi bilgisine sonsuz güvendiğim biridir.
    Bu arada..
    @Challenger, konu hakkında ki bilgilerin takdire şayan.
    İnsaf arkadaşlar!
    Beyin ameliyatı demek için binlerce şahit-delil bile yeterli olmaz çok eski zamanlardaki kafatası kırma işlerine.
    Bu türden tıbbi bilgi ve kayıtlar çok eskilere, MÖ. 6500'lere kadar uzanır, ve bu tarihlerden sonra da dünyanın değişik bölgelerinde, Sümer-Tibet-İnkalar vs., bu tür " ameliyatların " denendiğine, yapıldığına, bazende hastaların sağ kaldıklarına dair bulgular var. Şunu bir kere göz ardı etmemeliyiz, bu türden bir ameliyat yapabilmenin koşulları ( yeterli aletler, doktorun Tıp, anatomi, beyin ve bölgeleri hakkındaki bilgisi, steril ortam vs. ) ancak insanoğşunun son bir-iki yüzyılının ürünüdürler. Mikrop diye bir şey ilk defa MÖ. 100. yıllarda görüş olarak ortaya atılmasına rağmen varlıklarından kesin olarak emin olabilmemiz mikroskobun MS. 17. YY. başlarında bulunmasıyla gerçekleşti. Her ameliyat sonrası ölümlerin belli başlı nedeni olan enfeksiyonların önüne ise ameliyat ortamının sterlizasyonuyla, Koch-Pastör gibilerinin çalışmalarıyla 1850'lerden sonra ancak geçilebildi.
    Günümüzün bir kesin tanıdan yola çıkılarak yapılan hassas odaklanmış hedefe yüzde yüz müdahale eden bir Beyin cerrahisi operasyonuyla, geçmişin, kötü ruhlar için kafasında bir delik açalım çıkarlar oradan, sara hastalığı veya migren tedavisi için yapılan kafatasında bir delik açma işlemlerinin kalkılıp " beyin ameliyatı-beyin cerrahisi " olarak yorumlanması baştan sona yanlıştır. İnsaf! Kaldı ki bu türden " ameliyatlarda " örneğin Ortaçağda Avrupa da yapılan beyin ameliyatlarında bile ( daha eski tarihlerdeki ve bölgelerdekilerin farklı bazı koşulları var ) ameliyat sonrası sağ kalma istatistiği sıfıra yakındır! Bırakın bir beyin amelıyatını bugün yeryüzünde esamesi okunmayan bir " veba " 'nın tüm Avrupa nüfusunun yarısını öldürdüğü çağlardan söz ediyoruz.
    Kavramları gazeteci, popüler tarihçi anlayışıyla iletmek farklı bir şey, ama işin çok az teknik tarafına girildiğinde yapılan şeylerin beyin ameliyatı olarak nitelendirilmelerinin yanlışlığı ortada.

    Challenger'in bilgileri, nerdeyse kelimesi kelimesine Tarihin kabul ettiği görüşler, ama konudaki çok sayıdaki arkadaş bana çocukluğumun " fantasia " adlı çizgi filmini hatırlattılar, 50000 yıl öncesi beni çok aşar!

    Sümer'ler konusunda duyduğumu söyledim sadece. Burda da görünce , aynı görüş birden fazla yerden çıktığı zaman doğruluğu tartışılır demek istedim. Sen kesin bir dille yok diyorsun. Ben de ' Olabilir, konuyla ilgilenen insanlar böyle diyor. ' diyorum.

    Dikkat ederseniz bende " kesin bir dille yok " demiyorum çünkü var zaten. Ancak şunu açıkça ve kesinlikle söylüyorum " özellikleri ve teknik özellikleri açısından değerlendirildiklerinde bunlara " beyin ameliyatı " değil olsa olsa Taş Devri çizgi filmlerinde elindeki iri-yarı odunla karşısındakinin kafasına vurma olayı denilebilir " diyorum. Bu ilkelliğin içerik olarak " beyin ameliyatı " olarak adlandırılması facia!




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.