Şimdi Ara

TÜRKLER VE VİKİNGLER ARASINDAKI İLİŞKİ(Sırlı bilgiler içerir!) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
8
Favori
91.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Garozi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Challenger


    quote:

    Orijinalden alıntı: Garozi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Challenger

    quote:

    Orijinalden alıntı: Garozi
    Ben o yuzden turkler saman degildi diyorum samanizm aslen satanizm ile iliskilidir . Samanlar ruh cagirmaz, onlarin ruh dedigi cinler ve ifritlerdir

    Yani diyorsun ki, Turkler'in eskiden Saman oldugunu soyleyen sunun gibi akademik makaleler yalan soyluyor:
    http://acikarsiv.ankara.edu.tr/browse/1104/1684.pdf

    Dikkat edersen makala Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Tarihi Anabilim Dalı etiketi tasiyor. Yani diyorsun ki, Dr. Aybars PAMİR yalan soyluyor, sen dogruyu soyluyorsun. Peki

    Bu kitaplar da yalan tabi:
    http://kitap.antoloji.com/samanizm-ve-eski-turk-dini-2-kitabi/
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=109979
    http://kitap.antoloji.com/saman-ve-turk-dunyasi-kitabi/
    http://kitap.antoloji.com/samanizm-turkler-in-islamiyet-ten-onceki-dini-kitabi/
    http://kitap.antoloji.com/turk-dunyasinda-din-ve-gelenek-uzerine-samanizm-burhanizm-ve-yes-kitabi/
    http://kitap.antoloji.com/turkluk-ve-samanlik-kitabi/

    Bir tek sen dogrusun.

    Ha, bu arada Samanizm ile Satanizm'i nasil iliskilendirdin hayret dogrusu. Oyle bir yapiyorsun ki, Amerikan yerlilerinin %90'ini satanist yapiyorsun. Halbuki adamlar doga, toprak, hava falan takiliyorlardi guzel guzel. Sen adamlari seytana tapan ilan ettin. Eh, diyebilecegim tek sey "YUH" demek olacak. Zira senin bu cehaletteki ve acip 2 satir okumak yerine hala "bana gore" diye konusmaktaki israrin karsisinda soyleyecek baska bir sey bulamiyorum.



    Kur'an-i Kerim de de Doga,toprak hava,hayvanlar anlatilir hatta onlarin konusmasini

    Nahl Suresi 68: `Rabbin bal arısına da şöyle vahyetti: «Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kuracakları kovanlardan göz göz evler edin!`

    Sebe Suresi 10:`Andolsun ki, Davud'a tarafımızdan bir üstünlük verdik: «Ey dağlar, çınlayın (tesbih edin) onunla beraber, siz de ey kuşlar!» dedik ve ona demiri yumuşattık.`

    Ahzab Suresi 72: `Şüphesiz biz emaneti göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar onu yüklenmek istemediler, ondan çekindiler. Onu insan yüklendi. Çünkü o çok zalimdir, çok cahildir. `

    Burada demek istedigim bizlere atfedilen(ki yabancilar atfetti ilk) samanizm burada bir din degil bir kult bir grubu icerir. Samanizmin temelinde inisiyasyon ve transa gecme olaylari vardir. Belli kisiler saman olabilir yani bir nevi genetik olduguna inanilir yani bunda bir din olayi yoktur. bu olguyu butun Turk kavimlerine atfetmekte dogru degildir. Bir nevi burada hak ile batila karistirmak vardir. Ama turklerde Tengri inanci var midir vardir, O na yeri ve gogu yaratan derler. Orhun kitabesinde su sozler yazilidir:

    TURK OGUZ BEYLERI ISITIN!!!
    USTTE GOK BASMADIKCA, ALTTA YER DELINMEDIKCE SENIN ILINI VE TORENI KIM BOZABILIR?!
    EY TURK!!! TITRE VE KENDINE DON!!

    Simdi bunu diyen bir lider (bir de bize barbar derler nasil olabilir) seytani bir inanca sahip olamaz ki degil zaten fark ettiyseniz gok basmasa,yer delinmese diyor bir nevi kiyameti tasvir ediyor

    Once yukaridaki kitaplardan herhangi birini okuyun, sonra tekrar konusalim.

    Bu arada, Orhun Yazitlarinda "titre" diye bir ifade yok.

    Sen once Kur'an-i Kerim i oku sonra gel asil. Turk milletinin gercekleri daha da aciga cikacak

    Araf Suresi 181:` Yarattıklarımızdan, daima hakka ileten ve adaleti hak ile yerine getiren bir millet bulunur. `

    Kur'an'ı da, İncil'i de, Tevrat'ı da okudum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguz_19811981

    Benim kanımca Türkler İslam'a çok şey katmıştır ancak İslam Türkler'e hiçbir şey katmamıştır. Tam aksine Arapların gelenek ve görenekleri İslam adı altında bize sirayet etmiş bu büyük millet gerilemiştir. Örneğin İslam öncesi Türk toplumlarında kadın sosyal hayatta çok önemli bir yere sahipken hakan ülke dışındayken ülkeyi karısı yönetirken İslam ile birlikte kadın hareme kapatılmış hiçbir söz hakkı kalmamıştır.Örneğin İslam öncesi dönemde Türklerde müthiş bir milli bilinç varken İslam ile birlikte Türklük önemini kaybetmiş ümmetçi anlayış egemen olmuş bu saraya Türkleri almamaya kadar varmıştır. İslam toplumlarının kaderci anlayışları ve bilime karşı mesafeli duruşları Türkler'e sirayet etmiş bilim teknik alanında Avrupa'nın çok gerisinde kalmışızdır bugün bile elin oğlu kendi uçağının tankını yaparken biz silah teknolojisi olarak dışa bağımlı durumdayız.

    Söylediklerinin gerçekler ile en ufak alakası dahi yok.
    Öncelikle bizim Araplar ile alakamız yoktur gerek Türk toplumları gerekse diğer bölge halkları çok büyük oranda Fars yani İran etkisi altında kalmıştır. Resmi olarak Sünni olmamız dışında yüzyıllarca edebiyattan sanata birçok alanda İran etkisinde kalmışız ki bence iyi de olmuş özellikle yazılan şiir, gazel ve çeşitli edebi eserlere bakınca.
    Türk toplumlarında da İslam toplumlarında da kadın önemli bir yere sahiptir. Biraz Osmanlı tarihini araştırıp karıştırdı isen valide sultan ve kadın efendilerin gerek devlette gerekse aile içinde ne kadar kuvvetli olduklarını görmen gerekli zaten. Buna gelene kadar Timur dahi annesiz büyüdüğü, ablaları tarafından büyütüldüğü için onlara karşı inanılmaz bir sevgi ve özen taşır. Öyle hareme kapatılma gibi bir durum yoktur.
    Milliyetçilik hiçbir zaman (son 150 yıla kadar) tarih boyunca büyük bir önem taşımamıştır etnik köken olarak Türkler arasında çünkü gerek Orta Asya gerek Anadolu oldukça karışık topraklar hem siyasi hem ekonomik hem de köken olarak. Yani yakın zamana kadar Turancılık gibi bir akım söz konusu değildir bunun İslam ile bir alakası yoktur fakat buna rağmen Timur örneğin Yıldırım Bayezıd'a Türklüğü ve Türklüğün gerekliliklerini yapmadığı için çok ağır mektuplar yazmıştır. Benzer şeyler Anadolu beyliklerinde de olmuş hatta Şah İsmail ile Yavuz bu nedenle oldukça kapıştıkları gibi Kanuni ile de Şah İsmail çok ciddi kapışmıştır. Hatta bir mektubunda oraya gelirsem sana bir vururum karınca gibi ezilirsin sonra kaldırır bir daha vururum şöyle olursun sana şöyle yaparım vs. diyerek atışmaları çoktur.
    İslam toplumlarının kaderci ve bilime karşı mesafeli duruşu gibi birşey söz konusu değildir ne alakası var ? Her dönem belli bir coğrafya egemen olmuştur. Bir dönem Orta Asya ve oradaki Türkler dünyaya egemen olmuş ve kendi kültürlerini yaymış, bir dönem Araplar, bir dönem Osmanlı ve son birkaç yüzyıldır batı bunu yapmakta. 20 sene sonra başka bir bölge yapacak belki bunu.
    Keza 18. yy'ın ortalarına kadar Osmanlı ve doğu dünyası ile batının arasında hiçbir fark yok. Daha öncesinde Osmanlı üstünlüğü bu dönemde kapanmaya başlamıştır. O şaşalı günlerden sonra günün yöneticileri bazı şeyleri görememişler. 18. yy ortasından sonra ve özellikle 19. yy'da batı dünyası ilerlemiş ve yakalayamamışız çünkü belli bir süre sonra çökmekte olan bir imparatorluğu ayakta tutmaya çalışıyorsunuz haliyle bazı şeyler eksik olacaktı.
    Şu an dışa bağımlı olmamızın birçok sebebi olduğu gibi eğer Atatürk'ün hızına yakın bir şekilde gidebilseydik çok daha ilerde olacaktık zira biz tam tersi olduğu gibi tepetakla gitmişiz. İlerlemenin veya gerilemenin direk olarak din ile alakası yok. Ona bakarsak batı dünyası dediğimiz devler Osmanlı hilafeti taşıyorken adamlar inanılmaz bir gerici zihniyete sahip Hristiyanlardı hatta Hristiyan devletleriydi. Adamların en büyük meselesi mezhep kavgaları ve kimin neye nasıl inanacağını belirlemekti. Bizde ise buna benzer belkide tek büyük olay önce siyasi sebepler ile başlayan sonradan mezhep kavgasına dönüşen Şah İsmail kavgasıdır ki o dahi Avrupa'da ve Avrupalıların dünyanın çeşitli yerlerinde yaptıkları ile boy ölçüşemez.
    Dediğim gibi her çağda farklı bir medeniyet egemen olmuştur. Zamanında elin Avrupalısı kralları dahi fallardan, kayan yıldızlardan, yıldız takvimlerinden medet umacak haldeydiler.

    İslam kültürünün kadını ikinci sınıf gördüğüne inanmıyorsun yani bende sana diyorum ki bir İran bir Arabistan'daki kadın haklarına bak bir de dünyanın kalanındaki ülkelerdeki kadın haklarına bak. Padişahların annelerini sevmeleri başka bir şeydir kadının yasal statüsü başka şeydir. Kadın Cumhuriyet ile beraber haklarına kavuşmuştur.Milliyetçilik meselesine gelince sen de bilirsin ki milliyetçilik İslam'a göre günahdır İslam bütün müslümanların birliğini esas alan ümmet düşüncesine sahiptir. Bunun müslümanlardaki millet bilincini köreltmemesi düşünülemez. Bugün herhangi bir İslamcı düşüncedeki insanla da konuşursan sana Türklüğün önemli olmadığını söyleyecek İslam kardeşliğini savunacaktır.İslam düşüncesine göre bir insan ne yaparsa yapsın alnına yazan kaderin önüne geçemez bu görüşü destekleyen ayetler mevcuttur bu da doğal olarak çalışmamayı ve tembelliği getirmiştir çünkü insanın yaşayacakları önceden bellidir. Doğru İslam devletleri ile hristiyan devletleri bir zaman eşit durumdaydı hatta İslam devletleri öndeydi çünkü askeri teknoloji kılıç kalkandan ileri gitmiyordu. Kaba kuvvete dayanan bu savaşlarda müslümanlardaki şehadet inancı büyük avantaj sağlıyordu İslam orduları ölümden korkmadan savaşıyordu. Ne zamanki batı rönesans reform hareketlerine başladı hristiyan şeriatını üzerinden atarak skolastik düşünceyi yendi. Bilime fenne yöneldi o zaman hrıstiyan devletler farkı kapadı ve kendi lehinde açtı çünkü artık savaşlar kılıçla kalkanla yapılmıyordu gelişen askeri teknoloji batının lehineydi. Bilimle uğraşmayan müslümanlanlar geri kalmıştı.




  • Evet, sonunda şunuda din tartışmasına getirdiniz. Vallahide bravo yani, başka bir şey demiyorum. Kabuska artık gereğini yapmalı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguz_19811981

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguz_19811981

    Benim kanımca Türkler İslam'a çok şey katmıştır ancak İslam Türkler'e hiçbir şey katmamıştır. Tam aksine Arapların gelenek ve görenekleri İslam adı altında bize sirayet etmiş bu büyük millet gerilemiştir. Örneğin İslam öncesi Türk toplumlarında kadın sosyal hayatta çok önemli bir yere sahipken hakan ülke dışındayken ülkeyi karısı yönetirken İslam ile birlikte kadın hareme kapatılmış hiçbir söz hakkı kalmamıştır.Örneğin İslam öncesi dönemde Türklerde müthiş bir milli bilinç varken İslam ile birlikte Türklük önemini kaybetmiş ümmetçi anlayış egemen olmuş bu saraya Türkleri almamaya kadar varmıştır. İslam toplumlarının kaderci anlayışları ve bilime karşı mesafeli duruşları Türkler'e sirayet etmiş bilim teknik alanında Avrupa'nın çok gerisinde kalmışızdır bugün bile elin oğlu kendi uçağının tankını yaparken biz silah teknolojisi olarak dışa bağımlı durumdayız.

    Söylediklerinin gerçekler ile en ufak alakası dahi yok.
    Öncelikle bizim Araplar ile alakamız yoktur gerek Türk toplumları gerekse diğer bölge halkları çok büyük oranda Fars yani İran etkisi altında kalmıştır. Resmi olarak Sünni olmamız dışında yüzyıllarca edebiyattan sanata birçok alanda İran etkisinde kalmışız ki bence iyi de olmuş özellikle yazılan şiir, gazel ve çeşitli edebi eserlere bakınca.
    Türk toplumlarında da İslam toplumlarında da kadın önemli bir yere sahiptir. Biraz Osmanlı tarihini araştırıp karıştırdı isen valide sultan ve kadın efendilerin gerek devlette gerekse aile içinde ne kadar kuvvetli olduklarını görmen gerekli zaten. Buna gelene kadar Timur dahi annesiz büyüdüğü, ablaları tarafından büyütüldüğü için onlara karşı inanılmaz bir sevgi ve özen taşır. Öyle hareme kapatılma gibi bir durum yoktur.
    Milliyetçilik hiçbir zaman (son 150 yıla kadar) tarih boyunca büyük bir önem taşımamıştır etnik köken olarak Türkler arasında çünkü gerek Orta Asya gerek Anadolu oldukça karışık topraklar hem siyasi hem ekonomik hem de köken olarak. Yani yakın zamana kadar Turancılık gibi bir akım söz konusu değildir bunun İslam ile bir alakası yoktur fakat buna rağmen Timur örneğin Yıldırım Bayezıd'a Türklüğü ve Türklüğün gerekliliklerini yapmadığı için çok ağır mektuplar yazmıştır. Benzer şeyler Anadolu beyliklerinde de olmuş hatta Şah İsmail ile Yavuz bu nedenle oldukça kapıştıkları gibi Kanuni ile de Şah İsmail çok ciddi kapışmıştır. Hatta bir mektubunda oraya gelirsem sana bir vururum karınca gibi ezilirsin sonra kaldırır bir daha vururum şöyle olursun sana şöyle yaparım vs. diyerek atışmaları çoktur.
    İslam toplumlarının kaderci ve bilime karşı mesafeli duruşu gibi birşey söz konusu değildir ne alakası var ? Her dönem belli bir coğrafya egemen olmuştur. Bir dönem Orta Asya ve oradaki Türkler dünyaya egemen olmuş ve kendi kültürlerini yaymış, bir dönem Araplar, bir dönem Osmanlı ve son birkaç yüzyıldır batı bunu yapmakta. 20 sene sonra başka bir bölge yapacak belki bunu.
    Keza 18. yy'ın ortalarına kadar Osmanlı ve doğu dünyası ile batının arasında hiçbir fark yok. Daha öncesinde Osmanlı üstünlüğü bu dönemde kapanmaya başlamıştır. O şaşalı günlerden sonra günün yöneticileri bazı şeyleri görememişler. 18. yy ortasından sonra ve özellikle 19. yy'da batı dünyası ilerlemiş ve yakalayamamışız çünkü belli bir süre sonra çökmekte olan bir imparatorluğu ayakta tutmaya çalışıyorsunuz haliyle bazı şeyler eksik olacaktı.
    Şu an dışa bağımlı olmamızın birçok sebebi olduğu gibi eğer Atatürk'ün hızına yakın bir şekilde gidebilseydik çok daha ilerde olacaktık zira biz tam tersi olduğu gibi tepetakla gitmişiz. İlerlemenin veya gerilemenin direk olarak din ile alakası yok. Ona bakarsak batı dünyası dediğimiz devler Osmanlı hilafeti taşıyorken adamlar inanılmaz bir gerici zihniyete sahip Hristiyanlardı hatta Hristiyan devletleriydi. Adamların en büyük meselesi mezhep kavgaları ve kimin neye nasıl inanacağını belirlemekti. Bizde ise buna benzer belkide tek büyük olay önce siyasi sebepler ile başlayan sonradan mezhep kavgasına dönüşen Şah İsmail kavgasıdır ki o dahi Avrupa'da ve Avrupalıların dünyanın çeşitli yerlerinde yaptıkları ile boy ölçüşemez.
    Dediğim gibi her çağda farklı bir medeniyet egemen olmuştur. Zamanında elin Avrupalısı kralları dahi fallardan, kayan yıldızlardan, yıldız takvimlerinden medet umacak haldeydiler.

    İslam kültürünün kadını ikinci sınıf gördüğüne inanmıyorsun yani bende sana diyorum ki bir İran bir Arabistan'daki kadın haklarına bak bir de dünyanın kalanındaki ülkelerdeki kadın haklarına bak. Padişahların annelerini sevmeleri başka bir şeydir kadının yasal statüsü başka şeydir. Kadın Cumhuriyet ile beraber haklarına kavuşmuştur.Milliyetçilik meselesine gelince sen de bilirsin ki milliyetçilik İslam'a göre günahdır İslam bütün müslümanların birliğini esas alan ümmet düşüncesine sahiptir. Bunun müslümanlardaki millet bilincini köreltmemesi düşünülemez. Bugün herhangi bir İslamcı düşüncedeki insanla da konuşursan sana Türklüğün önemli olmadığını söyleyecek İslam kardeşliğini savunacaktır.İslam düşüncesine göre bir insan ne yaparsa yapsın alnına yazan kaderin önüne geçemez bu görüşü destekleyen ayetler mevcuttur bu da doğal olarak çalışmamayı ve tembelliği getirmiştir çünkü insanın yaşayacakları önceden bellidir. Doğru İslam devletleri ile hristiyan devletleri bir zaman eşit durumdaydı hatta İslam devletleri öndeydi çünkü askeri teknoloji kılıç kalkandan ileri gitmiyordu. Kaba kuvvete dayanan bu savaşlarda müslümanlardaki şehadet inancı büyük avantaj sağlıyordu İslam orduları ölümden korkmadan savaşıyordu. Ne zamanki batı rönesans reform hareketlerine başladı hristiyan şeriatını üzerinden atarak skolastik düşünceyi yendi. Bilime fenne yöneldi o zaman hrıstiyan devletler farkı kapadı ve kendi lehinde açtı çünkü artık savaşlar kılıçla kalkanla yapılmıyordu gelişen askeri teknoloji batının lehineydi. Bilimle uğraşmayan müslümanlanlar geri kalmıştı.

    Cidden bravo alimlerin bilmediği şeyleri biliyormuşsun helal olsun. Cahiliye devri denen dönemde kadınlar ezildiğinden dolayı İslam kadına günlük hayatta yer vermiştir kaynakları bir inceleyelim öncelikle. Padişahların sevip sevmemesinden bahsetmedim ben orada gerek yönetim gerek aile arasındaki etkinliğini görebilirsin Osmanlı kaynaklarını araştırırsan dedim. Ayrıca İslam'a göre milliyetçilik günah falan değildir. Kuran'da yazıyor zaten sizi kavim kavim yarattık diye. Hem farklı kavimler olarak yaratacak hem milliyetçilik yüzünden günah yazacak ? Irkçılık hoş görülmez milliyetçilik farklıdır.
    Kader konusu hiç senin zannettiğin şekilde de değildir. Kimileri o şekilde söylese de kabul görmüş kader anlayışı, kaderini kendin çizeceğin fakat Allah'ın bunu zaten bildiğidir çünkü Allah zaman ve mekandan bağımsızdır haliyle olmuş olan ve olacağı bilendir. Aksi halde ne nefis verilirdi ne test yapılırdı. Kader senin yaptıklarındır.

    Biraz tarihi araştırırsan batı devletlerinin rönasans ile yükselmediğini, siyasi ve ekonomik olarak bellerini doğrulttukları için öne geçebildiklerini görebilirsin. Rönasans ile batının öne geçmesi arasında çok uzun bir zaman vardır, rönasansın bu konuda en büyük faydası bir kesimin kafa yapısını değiştirmesidir.
    Bundan önce ise kılıç kalkandan ibaret falan değildi cidden saçmalıyorsun. 1400lerin başından itibaren top kullanılmaya başlandığı gibi Yavuz Selim zamanında ordu tüfek kullanmaya başlamıştı. Ayrıca savaşta galip gelmek sadece iman gücüyle olmuyor ne yazıkki. Her alanda önde olman gerekli. Osmanlı, askerlerin kullandıkları atları top tüfek sesine alıştırdığından atlar hiç ürkmeden savaş devam edebiliyor fakat batı devletleri bunu yapmadığı için savaş alanında süvariler çoğu zaman dağılıp gitmiştir. Aynı şeyi Timur fil konusunda yapmış ve bizim atlarımız file alışık olmadığından onların süvarileri ve filleri savaşırken bizim süvarilerimiz atları kaçtığından dolayı bozguna uğramıştır. Bu ve bunun gibi birçok ince ayrıntıda başarılı olmadan savaş kazanılmaz.
    Batı medeniyetini ve batılı devletleri yücelteceğim diye İslam medeniyetini itin ..tüne sokmaya lüzum yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguz_19811981

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguz_19811981

    Benim kanımca Türkler İslam'a çok şey katmıştır ancak İslam Türkler'e hiçbir şey katmamıştır. Tam aksine Arapların gelenek ve görenekleri İslam adı altında bize sirayet etmiş bu büyük millet gerilemiştir. Örneğin İslam öncesi Türk toplumlarında kadın sosyal hayatta çok önemli bir yere sahipken hakan ülke dışındayken ülkeyi karısı yönetirken İslam ile birlikte kadın hareme kapatılmış hiçbir söz hakkı kalmamıştır.Örneğin İslam öncesi dönemde Türklerde müthiş bir milli bilinç varken İslam ile birlikte Türklük önemini kaybetmiş ümmetçi anlayış egemen olmuş bu saraya Türkleri almamaya kadar varmıştır. İslam toplumlarının kaderci anlayışları ve bilime karşı mesafeli duruşları Türkler'e sirayet etmiş bilim teknik alanında Avrupa'nın çok gerisinde kalmışızdır bugün bile elin oğlu kendi uçağının tankını yaparken biz silah teknolojisi olarak dışa bağımlı durumdayız.

    Söylediklerinin gerçekler ile en ufak alakası dahi yok.
    Öncelikle bizim Araplar ile alakamız yoktur gerek Türk toplumları gerekse diğer bölge halkları çok büyük oranda Fars yani İran etkisi altında kalmıştır. Resmi olarak Sünni olmamız dışında yüzyıllarca edebiyattan sanata birçok alanda İran etkisinde kalmışız ki bence iyi de olmuş özellikle yazılan şiir, gazel ve çeşitli edebi eserlere bakınca.
    Türk toplumlarında da İslam toplumlarında da kadın önemli bir yere sahiptir. Biraz Osmanlı tarihini araştırıp karıştırdı isen valide sultan ve kadın efendilerin gerek devlette gerekse aile içinde ne kadar kuvvetli olduklarını görmen gerekli zaten. Buna gelene kadar Timur dahi annesiz büyüdüğü, ablaları tarafından büyütüldüğü için onlara karşı inanılmaz bir sevgi ve özen taşır. Öyle hareme kapatılma gibi bir durum yoktur.
    Milliyetçilik hiçbir zaman (son 150 yıla kadar) tarih boyunca büyük bir önem taşımamıştır etnik köken olarak Türkler arasında çünkü gerek Orta Asya gerek Anadolu oldukça karışık topraklar hem siyasi hem ekonomik hem de köken olarak. Yani yakın zamana kadar Turancılık gibi bir akım söz konusu değildir bunun İslam ile bir alakası yoktur fakat buna rağmen Timur örneğin Yıldırım Bayezıd'a Türklüğü ve Türklüğün gerekliliklerini yapmadığı için çok ağır mektuplar yazmıştır. Benzer şeyler Anadolu beyliklerinde de olmuş hatta Şah İsmail ile Yavuz bu nedenle oldukça kapıştıkları gibi Kanuni ile de Şah İsmail çok ciddi kapışmıştır. Hatta bir mektubunda oraya gelirsem sana bir vururum karınca gibi ezilirsin sonra kaldırır bir daha vururum şöyle olursun sana şöyle yaparım vs. diyerek atışmaları çoktur.
    İslam toplumlarının kaderci ve bilime karşı mesafeli duruşu gibi birşey söz konusu değildir ne alakası var ? Her dönem belli bir coğrafya egemen olmuştur. Bir dönem Orta Asya ve oradaki Türkler dünyaya egemen olmuş ve kendi kültürlerini yaymış, bir dönem Araplar, bir dönem Osmanlı ve son birkaç yüzyıldır batı bunu yapmakta. 20 sene sonra başka bir bölge yapacak belki bunu.
    Keza 18. yy'ın ortalarına kadar Osmanlı ve doğu dünyası ile batının arasında hiçbir fark yok. Daha öncesinde Osmanlı üstünlüğü bu dönemde kapanmaya başlamıştır. O şaşalı günlerden sonra günün yöneticileri bazı şeyleri görememişler. 18. yy ortasından sonra ve özellikle 19. yy'da batı dünyası ilerlemiş ve yakalayamamışız çünkü belli bir süre sonra çökmekte olan bir imparatorluğu ayakta tutmaya çalışıyorsunuz haliyle bazı şeyler eksik olacaktı.
    Şu an dışa bağımlı olmamızın birçok sebebi olduğu gibi eğer Atatürk'ün hızına yakın bir şekilde gidebilseydik çok daha ilerde olacaktık zira biz tam tersi olduğu gibi tepetakla gitmişiz. İlerlemenin veya gerilemenin direk olarak din ile alakası yok. Ona bakarsak batı dünyası dediğimiz devler Osmanlı hilafeti taşıyorken adamlar inanılmaz bir gerici zihniyete sahip Hristiyanlardı hatta Hristiyan devletleriydi. Adamların en büyük meselesi mezhep kavgaları ve kimin neye nasıl inanacağını belirlemekti. Bizde ise buna benzer belkide tek büyük olay önce siyasi sebepler ile başlayan sonradan mezhep kavgasına dönüşen Şah İsmail kavgasıdır ki o dahi Avrupa'da ve Avrupalıların dünyanın çeşitli yerlerinde yaptıkları ile boy ölçüşemez.
    Dediğim gibi her çağda farklı bir medeniyet egemen olmuştur. Zamanında elin Avrupalısı kralları dahi fallardan, kayan yıldızlardan, yıldız takvimlerinden medet umacak haldeydiler.

    İslam kültürünün kadını ikinci sınıf gördüğüne inanmıyorsun yani bende sana diyorum ki bir İran bir Arabistan'daki kadın haklarına bak bir de dünyanın kalanındaki ülkelerdeki kadın haklarına bak. Padişahların annelerini sevmeleri başka bir şeydir kadının yasal statüsü başka şeydir. Kadın Cumhuriyet ile beraber haklarına kavuşmuştur.Milliyetçilik meselesine gelince sen de bilirsin ki milliyetçilik İslam'a göre günahdır İslam bütün müslümanların birliğini esas alan ümmet düşüncesine sahiptir. Bunun müslümanlardaki millet bilincini köreltmemesi düşünülemez. Bugün herhangi bir İslamcı düşüncedeki insanla da konuşursan sana Türklüğün önemli olmadığını söyleyecek İslam kardeşliğini savunacaktır.İslam düşüncesine göre bir insan ne yaparsa yapsın alnına yazan kaderin önüne geçemez bu görüşü destekleyen ayetler mevcuttur bu da doğal olarak çalışmamayı ve tembelliği getirmiştir çünkü insanın yaşayacakları önceden bellidir. Doğru İslam devletleri ile hristiyan devletleri bir zaman eşit durumdaydı hatta İslam devletleri öndeydi çünkü askeri teknoloji kılıç kalkandan ileri gitmiyordu. Kaba kuvvete dayanan bu savaşlarda müslümanlardaki şehadet inancı büyük avantaj sağlıyordu İslam orduları ölümden korkmadan savaşıyordu. Ne zamanki batı rönesans reform hareketlerine başladı hristiyan şeriatını üzerinden atarak skolastik düşünceyi yendi. Bilime fenne yöneldi o zaman hrıstiyan devletler farkı kapadı ve kendi lehinde açtı çünkü artık savaşlar kılıçla kalkanla yapılmıyordu gelişen askeri teknoloji batının lehineydi. Bilimle uğraşmayan müslümanlanlar geri kalmıştı.

    Cidden bravo alimlerin bilmediği şeyleri biliyormuşsun helal olsun. Cahiliye devri denen dönemde kadınlar ezildiğinden dolayı İslam kadına günlük hayatta yer vermiştir kaynakları bir inceleyelim öncelikle. Padişahların sevip sevmemesinden bahsetmedim ben orada gerek yönetim gerek aile arasındaki etkinliğini görebilirsin Osmanlı kaynaklarını araştırırsan dedim. Ayrıca İslam'a göre milliyetçilik günah falan değildir. Kuran'da yazıyor zaten sizi kavim kavim yarattık diye. Hem farklı kavimler olarak yaratacak hem milliyetçilik yüzünden günah yazacak ? Irkçılık hoş görülmez milliyetçilik farklıdır.
    Kader konusu hiç senin zannettiğin şekilde de değildir. Kimileri o şekilde söylese de kabul görmüş kader anlayışı, kaderini kendin çizeceğin fakat Allah'ın bunu zaten bildiğidir çünkü Allah zaman ve mekandan bağımsızdır haliyle olmuş olan ve olacağı bilendir. Aksi halde ne nefis verilirdi ne test yapılırdı. Kader senin yaptıklarındır.

    Biraz tarihi araştırırsan batı devletlerinin rönasans ile yükselmediğini, siyasi ve ekonomik olarak bellerini doğrulttukları için öne geçebildiklerini görebilirsin. Rönasans ile batının öne geçmesi arasında çok uzun bir zaman vardır, rönasansın bu konuda en büyük faydası bir kesimin kafa yapısını değiştirmesidir.
    Bundan önce ise kılıç kalkandan ibaret falan değildi cidden saçmalıyorsun. 1400lerin başından itibaren top kullanılmaya başlandığı gibi Yavuz Selim zamanında ordu tüfek kullanmaya başlamıştı. Ayrıca savaşta galip gelmek sadece iman gücüyle olmuyor ne yazıkki. Her alanda önde olman gerekli. Osmanlı, askerlerin kullandıkları atları top tüfek sesine alıştırdığından atlar hiç ürkmeden savaş devam edebiliyor fakat batı devletleri bunu yapmadığı için savaş alanında süvariler çoğu zaman dağılıp gitmiştir. Aynı şeyi Timur fil konusunda yapmış ve bizim atlarımız file alışık olmadığından onların süvarileri ve filleri savaşırken bizim süvarilerimiz atları kaçtığından dolayı bozguna uğramıştır. Bu ve bunun gibi birçok ince ayrıntıda başarılı olmadan savaş kazanılmaz.
    Batı medeniyetini ve batılı devletleri yücelteceğim diye İslam medeniyetini itin ..tüne sokmaya lüzum yok.

    İslam medeniyetini aşağıladığım yok ben sana gerçekleri yazıyorum. Sen ise olmasını istediklerini yazıyorsun. Halbuki İslam kültürü örneğin miras hakkı konusunda kadının şahitliği konusunda kadını ikinci plana atmıştır. Yazdıklarım arasında cevaplayabileceklerini cımbızla çekip yanıtlıyorsun ama bugünkü İslam ülkelerindeki kadın hakları konusunda söyleyebileceğin hiçbir şey olamayacağı için pas geçiyorsun. Batı ilim ve fenne ağırlık vererek engizisyon karanlığını aşarak bugünkü bilimsel ve kültürel seviyesine gelmiştir. İslam dünyası malesef bunu başaramamıştır o yüzden adamlar Cern'de atomu parçalarken Mars'ta araç gezdirirken İslam devletleri bugünkü zavallı konumlarındadır işi laf kalabalığına getirerek bu gerçeği gözden kaçıramazsın. Senin tanıdığın İslamcılar ile benimkiler farklı demekki çünkü hepsi ağız birliği etmişçesine milliyetçiliğin günah olduğu İslam birliğinin önemli olduğunu savunuyorlar o yüzden bu kişilerin Ermeni işgali altındaki Azerbaycan toprakları umurlarında olmazken Filistin de Filistin diye tutturuyorlar.




  • Iki irkda benzer dil ailesinden gelmiyormu? Yanlışın varsa düzeltin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.