Şimdi Ara

Turknet 02-08 Gündüz kullanım bölümüne yazıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
2.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, Turknet kullanıcısıyım ve bir sıkıntım var.

    Şuanda sabah saat 06 ve download yapıyorum. 02 de başlayan downloadum şuana kadar 22gb kadar indirdi ve OIM ye baktığımda bunlar tamamen gündüz kullanım bölümüne yazılmış ve kotamdan düşülmüş gözüküyor. (Kotam 1 gün önce sıfırlandı)

    Bu sizlerde de böyle mi? Benim daha önceki izlenimlerimde, bu veriler sabah 08:15 e kadar gündüz bölümünde gözükürker , sonra topluca gece bölümüne eklendiği de oldu, aynen gündüz bölümünde kalıp kotamı yediği de oldu. ( Daha 2 gün önce)

    Ben bunu nasıl anlatacağım destek servisine? Aynen böyle söyleyince gündüz indirmişsiniz diyorlar. " Gündüz indirmedim arkadaşım , gece indirdim" diyorum, dediğimle kalıyorum.

    Ne yapmalıyım? Netlimiterda kullanıyorum, ne kadar veriyi ne zaman indirdiğim bende kayıtlı, ayrıca utorrent kullanıyorum. Program ayarlı olarak gece 02 downloada başlayıp 08 de otomatikman downloadu şak diye kesiyor. Bakın şuanda bu mesajı yazarken saat 06:07 oldu ve ayaktayım, indirilen veriler normal bölüme yazıyor.

    Bir detay daha , bazen 08:15 te veri kaydı normal den gece indirime yasıtılıyor dedim ya, bu şöyle bir sıkıntı yaratıyor. Kotam diyelim 135gb kullanılmış olsun, ben gece 30gb indirince , kotam 150gb ı geçmiş oluyor. Sistem otomatikman kotan doldu diye sms ve mail atıyor ve hızımı düşürüyor. Ama gündüz verileri 15 dak sonra geceye aktarılınca, kotam 135gb a geri dönüyor ama hızım bir kere düşmüş oluyor ve geriye yükselmiyor. Bunu ben destek hattındakilere anlatamıyorum, olmuyor olmuyor olmuyor .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truva1975 -- 6 Haziran 2017; 7:0:20 >







  • Evet arkadaşlar, saat oldu 08:00 utorrent downloadu otomatikman durdurdu. IOM merkezine girip baktım 5 dakika arayla ve 08:15 itibariyle gece indirdiğim bütün download verileri, **Gece Download bölümüne aktarılmış ve kotam olması gereken rakama geri çekilmiş gözüküyor.

    Arıza kaydı bıraktım, 08 de modemin kapatıp açın, buradaki teknik ekip daha net olarak verileri görebilir dendi, bende öyle yaptım. Bakalım netice ne olacak.

    Dediğim gibi bu şekilde 08:15 te gecikmeli veriler sağlıklı olarak yansıtılıyorsa, tek sıkıntı 150gb kotayı geçmeden kotayı geçmiş gibi algılayan sistemin, hızını düşürmesi olacak gibi.

    Herşeye rağmen yinede ben hizmetten memnunum, alt yapı ve destek sorunları var. Neticede elin şeyiyle gerdeğe girme durumu sözkonusu. Yapılabilen sadece gelinin yanında durup gerçek damada, "orasına değil burasına hadi bakim bu sefer olacak" demek :)
    Bu pozisyonda bu kadar olması normal tabi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truva1975 -- 6 Haziran 2017; 8:29:6 >




  • modem kapayıp açmak etki etmiyor. 01:30-02:00 ile 07:30-08:00 arası geçiş gerçekleşiyor diye biliyorum.
  • 08:50 de teknik destek aradı. Çok şaşırdım bu kadar hızlı geri dönüş beklemiyordum. Çok yapıcı açıklamalarda bulunan bir yetkili denk geldi bu sefer. Sağolsun izah etti, bazı olabilecek sıkıntıları anlattı. Zaten indirdiklerim gündüzden geceye geçmiş durumdaydı, teşekkür ettim kapattım.

    Modem kapatma konusu şöyle, evet sistem modemi kapatsanda açsanda fark etmeksizin 02-08 arasını ayrı değerlendiyor, ya da etmeli. Benim 08de modemi kapatıp açma sebebim, turknet desteğin veri akşımı daha belirgin olarak görmesi içindi.

    Dediğim gibi, neticede bu iş telekom üzerinden geçerek verilen bir hizmet. Yapa sisteminde bir nebze kontrol turknette sanırım ama geri kalan herşey de telekomun sistemlerine mahkumlar gibi.
  • truva1975 T kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de bu sorundan muzdaribim ve arayıp oraya aktardık buraya aktardık diyip duruyorlar ayın 4 ünde 2-8 arası yaptığım 60 GB indirmeyi gündüze işlediler şikayet ettim adam akıllı dönüş yok. Silmelerini bekliyorum silmiyorlar da. Dün 9 GB veri indirdim yaklaşık onu da geçmemişler geceye resmen dalga geçiyorlar btk kararlarıyla 1 ay oldu uygulanıyor hala aynı tas aynı hamam. Gece indirmeleri nin hala bu durumda olması bize bu şirketlerin insanları da nasıl kazıkladığını haber veriyor aslında. Ben gece kullanımlarım 10-15 GB olsa fark etmesem her gün kotaya işleyecekler sonra da ayın 10 uncu günü akn ye sokacaklar akıllarınca. Ama bu kota işi düzeltilmez bu şekilde bir iki daha sorun çıkarsa Kotayla ilgili iptal dilekçesini verip kurtulacağım bu açgözlü firmadan. Yani daha ilk günden modem resetlememe rağmen 60 GB kotama eklediler zaten yetmiyor kota bir de bunların hinlikleriyle uğraşıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oim de gece gündüz bölümü dediğiniz yer neresi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OIM anasayfasında, yeşil kutucukta gözüken "6 aylık kullanım detayı"na tıkla.
  • Türknet te 15. günümü henüz doldurdum. verilen hızda ve internet açısından bir sorunum yok. Ancak burada sözü edilen 2-8 arası yapılan downlodun gündüze aktarılması olayını ben de 14 haziran da yaşadım. Gece yapılan dl lar sabah saat 8:30 civarında gece kısmına aktarılıyor. Ayın 14. yaptığım da önce gece ksmına aktarıldı sonra ne olduysa pat diye gece up ve dl 0 landı ve olduğu gibi gündüze geçti.

    dün açtım mh den ilgli bir arkadaş detaylı olarak dinledi durumu iyice konuyu anladı ve yine detaylı olarak destek kaydını oluşturduğunu ve muhtemelen düzenlemenin yapılacağını 2 gün içinde aranacağımı söyledi. Bu gün detay sayfasını incelediğimde iki normal sekline geçtiği halde sonradan yeniden eski hatalı sekle geri döndü veriler. İşin ilginci veriler sürekli değişiyor. Bu arada destek kaydı da birden bire yok oluverdi. Ne arayan ne soran..

    Tekrar bu gün aradım; Bu kez çıkan arkadaşa tekrar durumu detaylı anlattım. Bu detaylı anlatımdan sonra bu arkadaşın bana söylediği ise şuydu. Dışardan gelen kablo direct modeminize mi takılı? Modeminizi yarım saat kadar sonra kapatıp açın ve bir hız testi yapın. Sorun yaşarsanız tekrar bize bildirin.

    Önce bir an dalga geçiyor sandım. Ve kendisine söylediğimin iyi anlaşımasını rica ederek; Benim hızla, modemle, bağlantıyla bir sorunum olmadığını , sorunumun gece yapılan uploadları izleyen sistemlerinin doğru dürüst çalışmadığını, ve gündüze yazdığını anlatmaya çalıştım. Baktı olmuyor, biraz bekleticem dedi. Bu "biraz" 7 dk sürdü. Akabinde evet gündüz yapılmış şu kadar dl dedi. Baştan bir kez daha anlattım. Artık ne anladı bilemiyorum. Benden kurtulmak için destek kaydı oluşturduğunu söyledi ve kapattık. Bu kez destek kaydı OIM sayfasında da gözkmüyor. Sms de gelmedi. Muhtemelen bir şey yapmadan beni başından savdı.

    Bunları telefonda karşınıza çıkan kisilerin (en azımdan bir kısmının) konudan ne kadar bihaber arkadaşlar olduğunu anlatmak adına yazıyorum. Maalesef bu işi bu arkadaşlar götürecekse, bu iş yürümez.Ve vay halimize...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musk -- 16 Haziran 2017; 21:22:37 >




  • Sizin karşılaştığınız sorunu ben de bugün yaşadım. Ne geri dönüş sağlandı ne de arızam ile ilgilendiler. Sadece arıza kaydını oluşturup 2 saat içinde kapattılar. İsterseniz mesajıma bakabilirsiniz.https://forum.donanimhaber.com/donanimsal-problemmis--126999912#127013116



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilaykaracam -- 16 Haziran 2017; 23:7:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kubilaykaracam

    Sizin karşılaştığınız sorunu ben de bugün yaşadım. Ne geri dönüş sağlandı ne de arızam ile ilgilendiler. Sadece arızı kaydını oluşturup 2 saat içinde kapattılar. İsterseniz mesajıma bakabilirsiniz.https://forum.donanimhaber.com/donanimsal-problemmis--126999912#127013116

    Evet ve maalesef yapılacak bir şey de yok gibi. Bosuna tekrar takrar arayıp sinir katsayımızı arttırmaktansa sağlımız için heralde ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı verilene razı olucaz.

    Tabi bu bir düzenek de olabilir. İnsanlar gece yazılmıyor diye 3 gece 50şer gb dl yapsa, bu da sabaha işlense bizlere vaad edilen o yüksek hızlar sadece bir kaç gün için geçerli olacak demektir... Zira bunu MH asla anlamak istemiyor, istemeyecek.
    Bilinçli yapıldığını düşünmek istemiyrum ama, her türlü üçkağıt da bizden çıkar...




  • Oim hala aynı şekilde çalışıyor ilk önce gündüze sonra geceye alıyor alamayıncada sıkıntı olabilir bu ufak sorunu düzeltilmeli,aksi halde kotayı geçtin smsi geliyor sorna tekrar düzeliyor.
  • musk M kullanıcısına yanıt
    Hocam vay halimizlik bir durum yok kaç kişinin konusu var mesajı var bu sıkıntıyı yaşıyor gece indiriyoruz özenle gündüze yazılıyor ve yapılan hiçbir şey yok destek kaydı açıp kapatıyorlar anca böyle elemanlarla bu işi yapmaya uğraşmasınlar kapatsın gitsinler de biz de rahat edelim onlar da. Taahhüt yok bir şey yok ayın 3 ü yenilenme tarihi basarım iptali geçerim ttnet e oldu bitti 50 değil 35 mbit hız alırım 150 değil 100 GB kota alırım kafam rahat olur zaten bize 150 dedikleri kotayı ay içince geceyi gündüze yaza yaza yarısını yiyorlar aynı hesaba gelir zaten Türk Telekom daki Kotayla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nirvana08

    Hocam vay halimizlik bir durum yok kaç kişinin konusu var mesajı var bu sıkıntıyı yaşıyor gece indiriyoruz özenle gündüze yazılıyor ve yapılan hiçbir şey yok destek kaydı açıp kapatıyorlar anca böyle elemanlarla bu işi yapmaya uğraşmasınlar kapatsın gitsinler de biz de rahat edelim onlar da. Taahhüt yok bir şey yok ayın 3 ü yenilenme tarihi basarım iptali geçerim ttnet e oldu bitti 50 değil 35 mbit hız alırım 150 değil 100 GB kota alırım kafam rahat olur zaten bize 150 dedikleri kotayı ay içince geceyi gündüze yaza yaza yarısını yiyorlar aynı hesaba gelir zaten Türk Telekom daki Kotayla.

    Aynen, benim de anlatmak istediğim bu zaten. Sistem geceyi gündüzü doğru düzgün izleyemiyorsa o zaman akn ye kadar verilen hızın hiç onemi kalmaz 3 günde akn biter zaten, alınan paketi akn oncesi değil sonrasındaki hız üzerine değerlendirip karar vermek lazım, zira ayın 25 günü bu akn sonrası hıza mahkum olunacaktır. Ya da gece dl falan yapma riskine girilmeyecek...




  • Sırf dediklerinizi test etmek için deneme yaptım
    Bugün yaptığım indirme;
    Turknet 02-08 Gündüz kullanım bölümüne yazıyor

    Aylık toplam miktar
    Turknet 02-08 Gündüz kullanım bölümüne yazıyor
    Genel toplam
    Turknet 02-08 Gündüz kullanım bölümüne yazıyor


    Benimkinden kotadan düşmüyor. Eğer düşüyor diyorsanız size kesim çözümüm indirme başlangıcı 02:05-07:55 arası ayarlayın ve modemi 7.56 da baştan başlatın sorununuz %100 çözülecektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wasabi121

    Sırf dediklerinizi test etmek için deneme yaptım
    Bugün yaptığım indirme;
    Turknet 02-08 Gündüz kullanım bölümüne yazıyor

    Aylık toplam miktar
    Turknet 02-08 Gündüz kullanım bölümüne yazıyor
    Genel toplam
    Turknet 02-08 Gündüz kullanım bölümüne yazıyor


    Benimkinden kotadan düşmüyor. Eğer düşüyor diyorsanız size kesim çözümüm indirme başlangıcı 02:05-07:55 arası ayarlayın ve modemi 7.56 da baştan başlatın sorununuz %100 çözülecektir.

    Ben indirmelerimi zaman ayarlı yapıyorum sizin dediğiniz gibi. Fakat "%100 kesin çözümü" pek de göremedim. Sadece gece saatlerinde hızım yeniden yükseliyor diye fazla üstüne gitmiyorum yaşadığım sorunun. Ama ısrarla hatanın olmadığını söylemeleri beni sinirlendiriyor. Yukarıdaki mesajımda sms dahil bütün bilgilendirmeyi diğer konunun linkini vererek sizlerle paylaştım. İsterseniz bakabilirsiniz.




  • Her yaptığımız sabaha yazılıyor iddasında değiliz zaten. Ben 15 günlük aboneliğim müddetince 4 kez gece DL yaptım. Dl saatini 3-5 arası programladım ki sonundan basından sıkıntı yaşamim. Üç tanesi detay sayfasında sabah saat 8.30 civarında sabah dl kısmından çıkarılıp otomatik gece ye nakledildi. Son yaptığım ise nakledildikten kısa bir süre sonra sabah dl kısmına geri getirildi ve gece UL Dl kısmı da 000 olarak değişti.
    Konu filtreleme sisteminin stabil çalışmamasından kaynaklanıyor. Ve bunu da MH asla kabul etmiyor. Ayda iki kez yanlış olarak sabaha geçirilirse zaten kota biter. Demek istediğimiz budur. Mutlaka size de bir iki kez bu hata olacaktır. Zaman gösterir.
  • musk M kullanıcısına yanıt
    Hocam her gün dl yapan birisi değilim ama geceleri indirmeye çalışıyorm kota bitmesin diye gündüz karar verip 10-15 GB da olsa gece indirmeye gayret ediyorum. E şimdi bunu tutup gündüze yazacaklarsa tutup indireyim gündüz gözüyle bari gece o saatte uğraşmayalım boş yere. Sıkıntı yok güzel çalışıyor diyen arkadaşlar vardı onlarda da aynı sorun çıktı sorun çıkmadan önlem alınırsa daha iyi olur bu iş. Nitekim sorun çıktıktan sonra müşteri hizmetleri ne sizi adam yerine koyuyor ne de bir sorun olduğunu kabul ediyor. Gündüz yapmışsınız diyor geçiyor. Anlatmaya çalışınca da agresife bağlıyorlar. Yani Türknet te sorun çıktığı an kendi başınızasınız. Şu mevzuyu hala şu kadar zamandır oturtmayam oturtmak istemiyordur açık ve net söyleyeyim çünkü başka açıklaması olamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece 02-08 arası indirilenler anlık olarak gündüz bölümüne yazılmaya devam ediyor hala. Sabah 08:15-08:30 gibi bu indirdikleriniz gece bölümüne alınıp, kotanızdan yenen kısım geri ekleniyor.

    Ama ilk günden beri söylediğim gibi, kotanızın sonlarındaysanız ve kotanız bu hatalı işlem yüzünden dolduğunda, hızınız otomatikman düşürülüyor. Sonradan kotanıza veriler geri eklensen de hızını geri yükseltilmiyor.
    Kesinlikle kabul edilmeme tavrı devam ediyor, telefonda teknik ekip anında agrasifleşiyor. Hiçbir şekilde kabul etmiyorlar. Konuyu bambaşka noktalara çekiyorlar, anlatılanı kabul etmedikleri gibi doğru olabileceğine bile ihtimal vermiyorlar.

    Ama aslında yaşananın ne olduğunu net olarak biliyorlar.
  • truva1975 T kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası son gelen müşteri dalgasından sonra turknet baya yoğun bir firma oldu ve yetişemiyorlar artık sorunlara işleri de iyice arttığı için artık daha agresifler. Ama bu iş böyle gitmez bu sorun tez zamanda çözülmez ve müşteri hizmetleri bu tavırlara devam ederse çok müşteri kaybederler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nirvana08

    Hocam açıkçası son gelen müşteri dalgasından sonra turknet baya yoğun bir firma oldu ve yetişemiyorlar artık sorunlara işleri de iyice arttığı için artık daha agresifler. Ama bu iş böyle gitmez bu sorun tez zamanda çözülmez ve müşteri hizmetleri bu tavırlara devam ederse çok müşteri kaybederler.

    Evet sıkıntılar devam ediyor, aslına bakarsak sıkıntılar aşılamayacak boyutta ve çözümsüz şeyler değil. Benim sıkıntım anlaşılamamak ve sen bilmezsin biz biliriz edası. Yoksa ben bu ufak sıkıntılar yüzünden turkneti bırakmam. Aldığım internet ve telefon hizmetinden memnunum. 2.5 ay kadar oldu bir kere bile internetim kesilmedi, telefon hizmetim kopmadı.

    50gb veren bir firma yanında adamlar 250gb kota veriyorlar. Biraz tadımız kaçıyor ama adamların hakkını yememek lazım. Ben çevremdeki herkese ısrarla Turknet'e geçmelerini tavsiye ediyorum. 3 arkadaşımı şimdiden ikna ettim bile, birkaç ay sonra sözleşmeleri bitiyor ve onlarda Turknet müşterisi olacaklar.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.