Şimdi Ara

Türknet BTK tarafından uyarıldı .! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
9.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • az olmuş ki BTK bunlara anırtacak cinsten ceza vermedikçe bunlar adam falan olmaz okkalı bir hamle yapması lazım BTK'nın, kişnetecek türden.

  • BTK'nın türk.net'e uyguladığı ilk yaptırım değil. Bundan seneler önce, 2013-2014 gibiydi sanırım, türk.net çok ucuz kampanyalar yapıyordu. Ancak üye olduktan sonra ne internetiniz çalışıyordu ne de müşteri temsilcisine ulaşabiliyordunuz. Tabi kullanmadığınız internetin faturası geldiğinde de vaat edilen tutardan fazla oluyordu. Benimde aynı şekilde faturam söylenen tutarın nerdeyse iki katı bir tutarda gelmişti. İnternet sürekli kopuyordu. Defalarca aramadan sonra bir müşteri temsilcisine falan denk gelince de senle alay ediyorlardı. Hatta bir tanesine "benim 44 tl ödemem lazım niye faturam fazla geldi" dediğimde müşteri temsilcisi, "bizim öyle bir kampanyamız yok" demişti. Ve o sırada türk.net ana sayfada 44tl'ye sınırsız internet yazıyordu:) Neyse uzatmayayım. Yalnız değildim ve o sıralar donanım haberde, ekşi de konusu açılmıştı.

    BTK'ya ses kayıtları, yazışmalar, faturalar dahil tüm delillerle şikayet ettik. O zamanda BTK, türk.net firmasının tüm abonelere zararını (her aboneye farklı olmak üzere faiziyle beraber BTK'nın belirlediği bir tutar) ödemesini ve bunun duyurusu kendi sitesinde özür metni ile birlikte yayınlamasına karar vermişti. Bende 1,5 sene sonra paramı faiziyle geri almıştım.

    Bu seferlik çok bir yaptırım göremedim. Ama yakında kendi sitesinde bu kararı da seve seve yayınlayacaktır.





  • Ben geçen hafta türknetten, ttnete geçiş yaptım. Sabit ip almadığım için aynı paraya denk geldi. Türknetin 3 ayda çözemediği sorunu 5 dakikada çözdüler. 6 Senedir türknet kullanıyordum son 2 senedir fena bozdular.

  • Ben bu gidişle İSS olacağım zaten. Türknet yapıyorsa ben de yaparım.  


    Ankara'da yüksek binalara Telekom'dan fiber döşetip wi-fi ile vereceğim interneti.  


    Hüsnet.  Hem her türlü internet kesintisi, hız yavaşlamasını da çanağa bok atarak kotarırım. "İnternet kesildi!" "Çanağınız kaymıştır." (Lafa bak! Adamı bıçaklarlar normalde bu laf yüzünden)


    Türk Telekom'un ipi ile işe gireceğim. İkinci batışımın hikayesi de böyle başlar artık...  


    --------------------


    Şaka bir yana, İSS'lerin hizmet kalitesini birbirine benzer ve çok düşük buluyorum. Hiçbirinde bir sorun yaşarsanız çözüm hızlı veya kolay olmuyor. Teknik sorunu (internette kopma gibi) Türksat acayip hızlı çözüyor. Ama evraksal sorunlar hepsinde büyük sorun. Çünkü hepsinde ali veliye, veli memduh'a, memduh şükrü'ye silsile halinde işi aktarıyor. Arada bir yerde işiniz kaynıyor.


    Ancak Türknet ile ilgili çok komik bir şey söyleyeyim. Kendilerini uyanık sanmasınlar:


    Cep telefonum ile Türknet'i aradım. Üyelik başvurusu yaptım. Sonra aktif altyapı bölgesinde olmadığımı anladım ve bunu sorup emin olmak için tekrar aramak istedim. Üyelik başvurusu yaptığım için, artık bir hizmet numaram oluşmuştu ve telefon numaram kaydedilmişti. Cep telefonumdan geri aradığımda ne yaptı isem müşteri temsilcisine bağlanamadım. Hep robot hep robot... Sen çakalsın da, ben aptal mıyım? Ev telefonundan aradım. Şak diye müşteri temsilcisine bağlandım. Sorumu sordum. Cevabımı aldım. Bu cevap ile de Türknet üyeliğinden vazgeçtim.


    Her İSS'nin bir bug'u var. Genel olarak çok memnun olduğum Türksat da kraldan çok kralcı mesela. Bomba patlar, interneti BTK'dan gelen emirle yavaşlatırlar. Sonra tüm İSS'ler normale döner. Türksat 24 saat sonra normale döner.  Telekom bile normale döner. Türksat ondan 12 saat sonra döner.


    noip.com sitesinden bir hizmet alıyordum bir dönem. Mahkeme emri ile erişim engeli konmuş siteye vakti ile. Sonra anlamışlar ki noip.com haşerat site değil, engel kalkmış. Turk Telekom'da engel devam. Turkcell, Vodafone, Turksat'ta engel yok.  Dilekçe yazdım. Haftada bir aradım. Bir ay sonra hala engelli idi site. En sonunda Telekom'dan çıktım.


    Şimdi, Vodafone ve Turkcell'i anmadan edemeyeceğim. Turkcell de, Vodafone da taahhütün bitince haşırdatmaktan çekinmez. Sen takip edeceksin. Bildirmeyebilir. Telefonu da öyle, interneti de öyle. Büroda bir dönem santrale bağlı telefon cihazı kullanıyordum. Vodafone. Tarifem bitmiş. Bana iki ay boyunca haşırdatmış. Fark ettim. Aradım. "Tarifenizin bittiğini mesaj atmışızdır" diyor. "Nereye atmışsınız?" "0542.....'ye atmışız." "İyi de hanım efendi, ben sizden sabit telefon cihazı almışım. Hat cihaza bağlı. Gelen mesajı okuyamam ki? İletişim cep telefonu numaram da 0535..... bu telefona niye mesaj atmadınız da, cihaza takılı olduğunu BİLDİĞİNİZ telefona attınız?" Cevap yok. Tısss... Vodafone maceram da böyle bitti.


    Vodafone'a niye bulaşmıştım? Turk Telekom Arap sermayesine mi katkı vereyim? Ensar'a sponsor olmuş Turkcell'e mi? Vodafone ile eski düşman, eski emperyalist İngiliz'e mi? İngiliz daha mantıklı geldi ne yalan söyleyeyim...  İşte Türk'ün içinde bulunduğu sıkışmışlık hissini bu yazdığım özetler sanırım. Türknet kullandım büroda bir süre bu arada. Sorun da yaşamadım. Ama o zamanlar 24mbit internet fix ve nispeten yeterli bir şeydi. Şimdi ise bu hızlara gülüyorum. Türknet bana 100mbit'e 12.5-15mbit upload'lu interneti verebilse geçerdim yani.


    Neyse, şimdi Telekom'da Arap kaçtı. İhale gene bize kaldı. Bankalar çöktü Telekom'a. Telekom ve kardeş firmaları konusunda içim biraz daha rahat. Çünkü zaten girdi bize yani. Köprü gibi. Kullansan da ödeyeceksin, kullanmasan da ödeyeceksin. Kullanabiliriz o zaman sanki gibi bir his geldi bana böyle.  O yüzden kardeş firma Türksat kullanıyor olmam da çok koymuyor.


    Allah biliyor, alım gücümün yeteceği bir uydu internet hizmeti alabilecek olsam, Türk İSS'leri ile ilişik keseceğim. İnterneti direkt gavurdan alacağım. İçimizdeki düşmana gideceğine gavura gitsin.  Türk'ün içinde bulunduğu sıkışmışlık hissi budur işte. Ama Ensar meselesi kırmızı çizgimdi. Turkcell'in bayağı enteresan işler yapması lazım tekrar müşterisi olmam için...  Ensar meselesi olduğunda iki internet, altı telefon hattı Turkcell'de idi. HEPSİNİ BİRDEN Vodafone'a geçirmiştim. Turkcell'den onay için arıyorlar, sordular. Tek kelime ile cevap verdim: "Ensar"  Muhabbet uzamadı. Kadın teklifler falan sunmadı bile. Nasıl sunsun? Biliyor yani durumun vehametini.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 24 Aralık 2020; 10:43:3 >




  • Eeeeyyyy BTK. Kimsin sen ya? İç tesisatın turknete kumpas kurduğunu görmüyor musun? Bu kadar mı cahilsin? Tez bu saçma karardan geri dönesin! Aksi takdirde halkımız iç tesisatlara karşı gereken savaşı başlatacaktır. Bu da böyle biline!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tokat telefondan müşteri hizmetlerini açarsa, Turknet kullanıcıları telefonundan müşteri hizmetlerini rahatsız eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novaz -- 24 Aralık 2020; 11:6:0 >
  • chemsul kullanıcısına yanıt

    Aynen boyle. 4 yili gecti kullanali 2 kere hizim dustu. Hatta ikincisinde yeter degistireyim dedim. Ttkomun 2 kat fiyat çektiğini görünce sabret dedim.

    Sorun yasayana diyecek birsey yok tabi ama genel olarak f/p issdir bence.

    Su gigayi da her ile yaymali. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geç bile kalındı.

  • Altyapınızda sağlayıcı kim ise TT, SOL, Kablonet onu kullanın. Gerisi 5 para etmez.

  • 4 gündür internet kesik ve herhangi bir aksiyon yok, bugün itibariyle turk telekoma geçiyorum.

  • 02-35.5 kullanıcısına yanıt
    Adam gibi fiyat verseler...
  • Otomatik cevap yüzünden yakın zamanda ayrıldım Türknetten. Sık sık kesintiler yaşıyordum desteğe yazıyorum iki gün sonra cevap geliyor. 5 saatir online siniz kesinti göremiyorum. 5 saat önce online değildim bunu anlamak çok mu zor. Böyle 1 hafta devam etti kesinti yaşıyorum yaşamıyorsun falan. En son adios dedim. 

  • chemsul kullanıcısına yanıt

    uzun lafın kısası bende memnunum verdiği hızla uygun fiyatlı olduğu için kullanıyorum .Yoksa para kolay kazanılmıyor bu devirde...

  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    eski düşman, eski emperyalist İngiliz'e mi?


    Vodafone'a biraz haksızlık etmişsiniz gibi. İngilizler değişti, artık kendi işlerine bakıyorlar. Hatta bildiğimiz/gördüğümüz kadarıyla bayağı barışçıllar. Eskiyi boşverin bence.  


    Turkcell konusunda aynı fikirdeyim. Ben de hattımı taşımıştım. Turkcell MH ile hiç konuşmamıştım bile, benim yerime Türk Telekom halletmişti. Ama bence siz daha iyi yapmışsınız.  Benim de Turkcell'e gıcıklığım oradan başlamış ve fanboylarının laf anlamamasıyla pik yapmıştı.  


    TurkNet balonu bu son zamanlarda 1Gbps hız sunmalarıyla birlikte bir büyüdü bir büyüdü. Şu anda hizmet verdikleri sokakları bırakalım, daireler bile sayılıdır zaten. O çok değil biraz yayılsın sonucu hep birlikte göreceğiz. TurkNet'in yaptığının reklam olduğunu anlamayan insanlar var ya, ona şaşırıyorum. Mantıka aykırı bir kere. İnsan max. 10 sn. düşünse bunun reklamdan ibaret olduğunu anlar.





  • sevketbd kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek önceliğini teknik uzmanlarımıza iletebilmem için GSM numaranızı PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevketbd

    4 gündür internet kesik ve herhangi bir aksiyon yok, bugün itibariyle turk telekoma geçiyorum.

    Sizden de telefon no istemisler  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Der Meister.

    Alıntı

    metni:
    eski düşman, eski emperyalist İngiliz'e mi?


    Vodafone'a biraz haksızlık etmişsiniz gibi. İngilizler değişti, artık kendi işlerine bakıyorlar. Hatta bildiğimiz/gördüğümüz kadarıyla bayağı barışçıllar. Eskiyi boşverin bence.  


    Turkcell konusunda aynı fikirdeyim. Ben de hattımı taşımıştım. Turkcell MH ile hiç konuşmamıştım bile, benim yerime Türk Telekom halletmişti. Ama bence siz daha iyi yapmışsınız.  Benim de Turkcell'e gıcıklığım oradan başlamış ve fanboylarının laf anlamamasıyla pik yapmıştı.  


    TurkNet balonu bu son zamanlarda 1Gbps hız sunmalarıyla birlikte bir büyüdü bir büyüdü. Şu anda hizmet verdikleri sokakları bırakalım, daireler bile sayılıdır zaten. O çok değil biraz yayılsın sonucu hep birlikte göreceğiz. TurkNet'in yaptığının reklam olduğunu anlamayan insanlar var ya, ona şaşırıyorum. Mantıka aykırı bir kere. İnsan max. 10 sn. düşünse bunun reklamdan ibaret olduğunu anlar.

    Yok, haksızlık etmedim. "Forgive but not forget" hali. Zaten kötü niyetin devam ettiğini düşünsem yanından geçmem.  Ancak, Vodafone en gönül rahatlığı ile hizmet aldığım firma idi. Bu net. İçin rahat. Rüşvetçiye mi gitti, tecavüzcüye mi, talancıya mı derdi yok. Türknet de böyle, haklarını yemeyeyim. Ama hizmet kötü. Vodafone ile Türknet aynı şartlarda aynı şeyi verse Vodafone'u seçerim; çünkü aradın mı ulaşabiliyorsun falan... Ama çok büyük bir fark da yok. Turknet azıcık iyisini versin, Turknet'e geçerim.


    Aslında biz tüketicilerin Telekom altyapısından kurtulması lazım bir şekilde. Piyasayı boğan şirket Türk Telekomdan başkası değil. Türk Telekom'a hala kamu muamelesi çekiyor devletlülerimiz. Devletlülerimiz de "kamuyu korumak" içgüdüsü ile Türk Telekom'un yanında yer alıyorlar. Belediyeler altyapı kazıları için uçuk paralar istiyor diğer İSS'lerden. Türk Telekom da kendi altyapısı üzerinden diğer İSS'lerin verebileceği hizmeti standartlaştırmış ve resmen budamış. 4mbit upload nedir mesela? Sanırsın yıl 2006.  Bir kısır döngüde gidiyoruz. Aslen olay Türk Telekom'un yediği herze yani. Biz tüketicilerin de mümkün mertebe Türk Telekom altyapısından çıkması gerekiyor. Bölgesine x firması altyapı getirdiği an ona geçmek en doğrusu. Kısır döngüyü kırmak amaç.


    Bunu makul süre içinde Türk İSS'leri yapamaz ise durumları nanay. Teknoloji gelişiyor. Alternatifler türüyor. Şimdilik pahalı, ama Starlink Türkiye'de de çalışıyor. Türkiye ister yasaklasın, ister sarımsaklasın. Çalışmaya da devam eder. Kullanıcı olarak da bana vız gelir tırıs gider. Yasak diye kullanmaktan erinmem yani.  O yüzden İSS'lerin biraz Telekomu zorlaması şart. Biz tüketicilerin de buna destek vermesi elzem. Devletlülerimizin Türk Telekom'un artık kamu olmadığını, kamu olsa da olmasa da, Türk halkının da Telekomun yanında olmadığını görmesi ve devletlülerimizin kimin arkasında durmasının "çıkarına" olacağını anlaması açısından bizim tavrımız önemlidir.


    Özetle, Türknet ile dalga geçiyorum ama, altyapısı bana gelsin, anında Türksat'tan çıkar, Türknet'e geçerim. Amaç Türk Telekom altyapı tekelinin kırılmasına katkımın olması. Çorbada tuzumuz bulunsun. Tercihimiz, konumumuz belli olsun falan...


    ----------------------


    Bu arada, "Türk İSS'lerinin dışına çıkmak pek mümkün değil. Yaş o iş" demeyin. Neler yaşandı geçmişte... Neler değişti...


    1) Evinizdeki paralel telefon hattı için ücret ödendiği dönemi hatırlar mısınız?  

    2) 1960'lar ve 70'lerde telefon cihazının vergisinin olduğunu, vergisi ödenmeden telefon sıranız gelse de cihaza bağlantı yapılmadığını biliyor muydunuz? Bugünkü cep telefonu gibi, cihaza vergi ödüyordunuz.  

    3) Kişi başı bir hat alınabiliyor ve onun da sırası için yıllarca bekliyordunuz. 18'i doldurur doldurmaz başvuru yapıyorsunuz. 23 yaşında iken çıkıyor. Bağlatıyorsunuz. 25 yaşında evlendiğinizde telefon hattınız hazır oluyor falan...  Babam yıllarca şahıs şirketi olduğu için, bir hat alabilmiş. Diğer hattı babaannemin üzerine idi mesela.  


    Hadi bunlar mişli geçmiş zaman da, bizim net hatırladığımız dönemde ne değişiklikler oldu. Türk İSS'lerinden kopma artık çok uzak bir gelecek değil yani. Kaçak Digiturk'ü tespit edemeyenler bunu nasıl tespit edecek, o da işin ayrı komedisi... İzleyip göreceğiz. Çatılarda drone gezdirirler artık. Biz de internet uydusunu TV çanağı kılığına sokarız falan... Çekişir dururuz. Ama gerek yok ben diyeyim. Telekom'u pompalamaktan vazgeçin, diğer İSS'ler yatırım yapsın, biz de yabancıya gitmeyelim be abi. Anladık. Biri tutacak bizi o belli. Bize kabaran bir şey var onu anladık. Bari tutan yabancı olmasın. Mal ceviz. Yabancıya gitmesin.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 24 Aralık 2020; 22:2:40 >




  • Ocak ya da Şubat ayı gibi yeni bir daireye taşındım ve gerek TTNet gerekse Superonline'dan Fiber almak yerine, sevdiğim bir arkadaşın tavsiyesiyle (Starbucksta otururken telefondan kontrol ettiğimde YAPA olduğunu da öğrenince) Turk.Net'i denemeye karar verdim. Yaşadığım tek rahatsızlık veren durum 100mbit downstream/100mbit upstream denirken, 90mbit down /50mbit upstream alıyor olmam oldu 😁 Ve bu pandemi sürecinde hastalıklar, iş yoğunlukları vesayre derken faturamı ödemeyi unuttuğum ve bağlantım kısıtlanmış durumda olmasına rağmen açma kapama ücreti adı altında o kesinti ücretini de almadılar. Ben şahsım adına oldukça memnunum. Birde şu fiberi getirseler bölgeme, 1gbit olan pakete geçiş yapacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hydm H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, olumlu düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Keyifli kullanımlar dilerim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.