Şimdi Ara

Türknet BTK tarafından uyarıldı .! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
9.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hydm H kullanıcısına yanıt

    Gigabit ethernet altyapısında olanlar ve YAPA olup dolaba yakın olanlar gerçekten güzel hizmet alıyor. Ama bu çok şanslı ve de çok küçük bir azınlık.


    Ardından davet kodu yapıştırmamanızı da ayrıca takdir ettim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbbergen

    Gigabit ethernet altyapısında olanlar ve YAPA olup dolaba yakın olanlar gerçekten güzel hizmet alıyor. Ama bu çok şanslı ve de çok küçük bir azınlık.


    Ardından davet kodu yapıştırmamanızı da ayrıca takdir ettim.

    "Ardından davet kodu yapıştırmamanızı da ayrıca takdir ettim."


    Açıkcası hiçbir zaman küçük hesaplar peşinde olmadım   Kaldı ki, aldığım hizmetten duyduğum memnuniyet sebebiyle ödediğim ücretin kuruşuna kadar pişmanlık duymuyorum. Sabit IP ile beraber yaklaşık 100-110 TL gibi bir şey ödüyorum sanıyorum. 50mbit upload alabilmek için başka bir operatörden metro internet alacak olsam cebimden çıkacak ücret minimum 5 bin lira gibi bir şey olacaktı zaten. Bu rakamın yanında 100 lira gerçekten hiçbir şey.


    "Gigabit ethernet altyapısında olanlar ve YAPA olup dolaba yakın olanlar gerçekten güzel hizmet alıyor. Ama bu çok şanslı ve de çok küçük bir azınlık."


    Evet sanırım şanslı olduğum nokta tam olarak buydu. Bir sitede oturuyorum ve Turk Telekom'un saha dolapları bizim binanın kapalı garajında. Bu iş için tuttuğum daire de aynı şekilde garaj içerisinde. Modemimi saha dolabının olduğu yere yerleştirip, kaliteli bir CAT 7 kablo ile (metresine ciddi rakamlar ödediğim) modemden daireme aldığım switche kadar kablo çektim. Ben bu işlemleri yapana kadar oldukça tutarsız sonuçlar alıyordum. (Bu arada bahsettiğim durumu bu mesajımda açıklamıştım)


    Fakat bu son birkaç gündür Türk Telekom kaynaklı olarak evde internetim kesik durumda. Türk Telekom tarafından bir ben bilgi alıyorum, bir Türk Net alıyor. Benim aldığım bilgi Türk Telekom bizim taraftaki bütün altyapıyı tamamiyle fibere geçiriyor ve yazılımsal problemler yaşadıkları yönündeydi. Bugün Türk.Net'ten Orçun Bey ise günümü karartacak bir haber verdi. Orçun Bey'in verdiği bilgiye göre, binamızın 4 metre yakınına yeni bir VDSL dolabı yerleştirmiş Türk Telekom ve bu dolaba gelen kablolar fibermiş. Bu sebepten dolayı da, fiber kabloların yarattığı manyetik alandan dolayı bakır kablolardaki sinyal bozuluyormuş. 10 lira daha fark vererek VAE'ye geçirebileceklerini fakat upload hızımın 4 mbit'e düşeceğini belirtti. Diğer bir yandan ise beni YAPA'da tutmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtmiş mesajında. İnşAllah bunu becerebilirler ve çağ dışı bir internet kullanmak zorunda kalmam şu saatten sonra. Çünkü 50mbit uploadtan sonra 4mbit'e inmek, attan inip eşeğe değil daha başka bir şeye binmek gibi bir durum.


    Fiber hizmeti ile ilgili olarak ise, websitelerinde İzmir ve İstanbulda olduğunu belirtmişler fakat İzmir'de nerede olduğu ile ilgili hiçbir bilgi yok. 30 tane ilçeyi de denedim ama bir sonuç alamadım. İzmir'de fiberinin olduğu yeri bilsem, o yerden daire tutup aylık 270 liralık paketine (1gbps download / 150mbps upload) gözüm kapalı atlayacağım. Allah aşkına bana şunu öğrenin ve söyleyin @TurkNetDestek. Ya da mevcut bulunduğum siteye de çekin şu altyapınızı. 99 dairenin en az yarısını geçirtirim size şerefsizim.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhaba, hat değerlerinizi kontrol ederek yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?

    Arkadaşlar bu @TurkNetDestek isimli ne olduğu - kim olduğu belirsiz kişi her TurkNet rezaletinde konuya zıplar , alıntıdaki mesajı yazar... Görüntüde sanki ilgileniliyor havasını verir. Buna pm atınca da "arkadaşlara ilettim ilgilenecekler" diyerek klasik bir BOT cevabı verir. İş orda kalır. Gereksizdir yani. Yapacağınız en güzel şey foruma şikayetlerinizi oluşturup(ki herkes okusun-karar verirken belirleyici olsun) aynı şikayetleri ve mağduriyetinizi BTK (Bilgi Teknolojileri Kurumu)'na da yazmaktır. Üşenmeyin yazın lütfen. Emin olun ki sorununuz çok daha kayda değer bulunup çözümlenecektir (göç korkusundan sebep)...





  • hydm H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Gigafiber altyapı çalışmaları proje ekibimiz tarafından yönetilmektedir. Bu nedenle proje kapsamındaki bölgeleri göremiyoruz. Bulunduğunuz bölgeye fiber altyapımız geldiğindehttps://turk.net/internet-hiz-altyapi-sorgulama/ sayfamızdan sorgulama yaparak öğrenebileceksiniz.

    Ayrıca yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    PM atmış bulunmaktayım.

  • hydm H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bulunduğunuz bölgede yerleşik operatör kaynaklı genel arıza bulunuyor. Genel arızanın bitiş tarihi 04.01.2021'dir. Bu tarihten sonra sorun yaşamayacaksınız.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim :) Türk Telekom kaynaklı bir problem olduğunu zaten bilmekteydim :) Umarım Türk Telekom'un şu an gerçekleştirmekte olduğu operasyondan dolayı beni VAE'ye geçirmek durumunda kalmaz ve YAPA üzerinden hizmet vermeye devam edersiniz. Açıkcası upload hızlarınızdan dolayı Türk.Net'i tercih ettim ve Türk Telekom gelip bunun içine edene kadar hizmetlerinizden oldukça memnundum. Söyleyebileceğim tek bir şey var; iyi ki varsın TürkNet. Ah birde dediğim gibi şu fiberi getirseniz tadınızdan yenmez.

  • Türk Telekom çalışmalarını iyi yapsada sorunun çözümü her kullanıcıya eşit davranması gerekiyor ve fiber internete geçiş yapılmalı.

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Sen milletin "memnuniyet mesajları"nı kovalayacağına konu başlığı ile ilgili açıklama yapsana? Nası temsilcisin sen ya? Troll müsün temsilci mi belli değil.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.