Şimdi Ara

TurkNet'ten İnanılmaz Çözüm Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir kaç hafta önce başlık açmıştım max hız 130 mbps downstream 100mbps / 19 snr olan hattımı bir sabah baktığımda Max Hız 55 mbps downstream 47mbps / 6 snr olarak gördüm destek kaydı açtım foruma da yazdım. İnceledik inceliyoruz inceleyeceğiz, ekip göndereceğiz v.s derken tabi ki ekip arıza giderme falan olmadı. Bunun üzerine en son ekimin 6 sına kadar bölgenizde telekom kaynaklı sorun var düzeltecekler, düzelmezse yeniden kayıt açın diyerek destek kaydını kapattılar. Ekimin 6 sının üzerinden 10 gün daha geçti düzelir belki diye bekledim tabi ki düzelmedi. Yeniden destek kaydı açtım 5 gün düşündüler cevap vermek için ve inanılmaz bir çözüm önerisi geldi biraz önce.


    "Değerli müşterimiz dilerseniz hızınızı 50 mbps ye sabitleyelim".


    Altyapı falan değil bu olay birileri benim hattımın bağlı olduğu portu ya da başka birşeyi değiştirdi. Hiç bir hat hele ki boş bir mahallede durduk yere 130 mbps den 50 ye düşmez. Bunun olması için benim çatıya çıkıp kabloların üzerinden yürüyerek karşı binaya geçmem gerekli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katarsis222 -- 22 Ekim 2020; 11:48:33 >







  • Biraz önce hızım 1 dakikalığına eski değer 126 mbps max 100 mbps downstreame geldi bir iki dakika sonra kesilip yine eski değerine döndü. Demek ki o hız verilebiliyor. Biri birşeyleri değiştiriyor düzeliyor sonra yine değiştiriyor yarı yarıya düşüyor hızım.

  • Merhaba, hizmetinizi ve hız profilinizi kontrol ederek size yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • Evet sonunda güzel bir çözüm bulup hızımı 49 a sabitlemişler. Bunu ben modemimden de yapardım kimse zahmet etmeseydi keşke. 100 mbit almak için ekstra paket yükseltmesi yaptım, 100 mbit eski modemde düzgün değildi gittim 500 tl ye modem aldım. Modemi aldığımın ertesi günü hızımı 45 e düşürdüler. Bu mu şimdi hizmet. Tekrar ediyorum bir iki gün önce internet gitti geri geldiğinde max hızım

    126.666 mbps downstream hızım 100 mbps idi. Sonra bir kaç dakika durup yine gitti geldi bir baktım yeniden 45 yapmışlar. Demek ki hatla dolapla v.s ile ilgili bir sorun yok. Birileri bir şekilde hızımı kısıtlıyor. Bu sorunu düzeltin.

  • katarsis222 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, tanımlamış olduğumuz hız size ulaşmadığı için ekiplere bildirimde bulunduk. Ekiplerden güncel bilgi alarak sizinle paylaşacağız.
  • Hızımı önce bir değiştiriyorlar Max 130 mbps downstream 100 mbps snr 21 lere geliyor düzeldi tamam diyorum diğer modemi takıyorum bir bakıyorum yeniden 50 yapmışlar. Snr olmuş 6 db. Tabi sürekli kopuyor. Neden en başta aldığım hale getirip bırakmıyorlar. Anlamıyorum ben 100 mbps diye alıyoruz adam geliyor duran hattı kurcalıyor 50 ye düşürüyor. Amaçları nedir çözemiyorum. ARaba alma, ev alma, ps alma, telefon alma, hızlı internet alma senin neyine. Nasıl bir ülke burası. Telekom alışmış yaşlı anlamayan adamlara 4 mbps hızı 100 tl den kitlemeye burada gelip hızı yüksek olan abonelerin hattını da kurcalıyor illa düşürecek süründürecek. NEdir bu adamların insan düşmanlığı çözemedim.

  • Şaka gibi.

  • Evet sorun başlayalı 2 ay oldu. Sözde tamire diye geliyorlar. Yaşadığım yerde internet bağlanma şekli telekomun o eski yeşil direklerinden direk eve gelen telekomun kendi siyah kabloları var. O kablolar da direk modeme takılır. Yani müşteri eğer telekomun direklerini gidip hızarla kesmemiş ise müşterinin sorumluğu olacak hiçbirşey yok ama iki defa üst üste müşteri sorumluluğunda arıza diyip gittiler. Hızım 50 lerde snr değerleri 6 db. Sürekli kopuyor. Duran internetimi durduk yere bu hale getirdiler.

  • katarsis222 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu teknik uzmanlarımızın ve saha ekiplerinin tekrar kontrol edebilmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan sık sık kopma sorunu statüsünde destek kaydı oluşturabilir misiniz? Kayıt numarasını PM üzerinden benimle paylaşmanız durumunda konuyu ben de takip edeceğim.
  • Evet arkadaşlar telekom denen illet ısrarla kendi çektikleri kabloya kullanıcı kaynaklı arıza diyorlar. Benim evde hızar var geceleri çıkıp telekom direklerini kesip kaçıyorum. O yüzden hızım düşüyor. Eğlence olsun diye de destek kaydı açıyorum. TElekomun benim yaşadığım gibi yerlerde uyguladığı taktik şudur yaşlı işi bilmeyen insanlar 16 mbps diye adsl satarlar, sattıkları gün hızlarını 4 mbps ye kitlerler ayda 100 tl lerini çalarlar. Bizim gibi başka isp lerden alanların da eğer farkederlerse gelirler hızlarını bilinçli kasıtlı olarak düşürürler. Snr değerlerini düşürürler kopma kaydı açarsın o hızı daha da düşürürler gerekirse 20 ye 10 a bile düşürürler. Tam arıza düzeltmeye diye geldikleri zamanda modemi açıp anlık takip ettim ne yaptılarsa orada galiba yanlışlıkla olsa gerek hızım bir anda 130 mbps max 100 mbps downloada geri çıktı. Sonra anladılar galiba hemen geri 50 ye çektler 2 dakika içinde. Kasıtlı ve bilinçli olarak yapıyorlar bunu. Bana bizzat bu illet yerin çalışanlarından biri söylemişti senin o hızı orada alman imkansız diye. Alışmışlar 2 mbps yi kitleyip 100 tl çarpmaya. İmkansız diyor. Vermicek çünkü o hızı adam rahatsız senin hızlı internetinden 3 e 2 ye düşürmesi lazım ki rahatlıkla oturup geğirebilsin. Yoksa kendini karşı tarafı dolandırmış gibi hissedemiyor rahatlayamıyor.

    TurkNet'ten İnanılmaz Çözüm Önerisi
    TurkNet'ten İnanılmaz Çözüm Önerisi



    Telekomdaki arıza gidericilerin sözde tamire geldikleri anda modem görüntüleri. O hız 132 ye kadar çıktı o anda. Sonra 5 dakika içinde geri diğer resimdeki hale getirdiler. Kullanıcı kaynaklı arıza diyip çekip gittiler. Şu iki resmin arasında 5 dakika yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katarsis222 -- 5 Kasım 2020; 15:16:36 >




  • katarsis222 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aldığınız hat değerlerini www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak iletmeniz durumunda arkadaşlarım saha ekiplerini adresinize yönlendirecektir. Kontrol sonrasında size bilgi verecekler.
  • 2 aydır hızımı 100 mbps den 50 ye snr değerimi 20 den 6 ya düşüren turk.net artık sorunun çözümünü sizde hiçbir sorun yok, çözdük bitti diye tekrar tekrar aynı mesajı atmakta bulmuş. KArdeşim ekran görüntüsü yukarıda duruyor. Benim hattım bal gibi 100 mbps yi destekliyor. Hangi akla hizmet benim hızımı yarı yarıya düşürüyor ve 100 mbps de iken bile daha önce 20 olan snr değerimi 7 ye düşürüp sürekli kopan bir internetle başbaşa bırakıyorsunuz amacınız nedir. 2 ayda bir sorun düzeltilemez mi. Nedir bu böyle ya. Eğer telekomun çok ileri düzey atomu parçalayan saha ekibine sözünüzü geçiremiyorsanız bu hizmeti kiralayıp satmayın ya da yollayın kendi ekiplerinizi düzeltsinler. Benim hızımı neden düşürüyorsunuz neden dalga geçiyorsunuz aynı mesajları arka arkaya atıp. Benim sorunum düzelmediiiii. Düzelmediiiii. Hala daha aynı duruyor kopuyor ve hala 50.

    TurkNet'ten İnanılmaz Çözüm Önerisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katarsis222 -- 8 Kasım 2020; 18:54:12 >




  • katarsis222 K kullanıcısına yanıt

    Aynı durum bende de var. Senin hızın kadar yüksek değil ama 27 mbitten 14 e düşürdüler benimkini. Arıza kaydı açtım şimdi de şaka gibi vereceğimiz en fazla hız bu diyip arıza kaydını kapatıyorlar. Valla ben başkasına geçiyorum bıktım bu yalancılardan.

  • Bu genel olarak kasıtlı yapıldı heralde . Benim hızım da aylardır stabil 100mbps idi şuan bişey yaptılar 8 snr ile 80 mbps alıyorum
  • Aynı dediğiniz gibi oldu gece bir ara düzeldi sabah kalktım yine hızım dustut ve 1 haftadır böyle
  • İnternet bu ülkenin kamburu olmuş durumda. Aslan yürek biri çıkıp şu hizmeti güzel yapamayan firmalara ders vermiyor ki.. neyse ki ben Türknetten kurtuldum
  • sadakat16 kullanıcısına yanıt

    Kasıtlı yaptıklarını özellikle söylüyorum. Çünkü sözde arıza çözmeye geldiklerinde saha dolabı ile oynarlarken modemden değerlerimi anlık takip ettim. 50 mbps 7 snr olan hızım bir anda 100 mbps 21 snr ve max 130 mbps ye geldi tamam dedim düzelttiler galiba aradan 4-5 dakika geçti bir baktım yeniden 50 mbps 7 snr yapmışlar. Yani bu hızı verebilecekken kasıtlı olarak bilerek isteyerek hızı da snr yi de içine edip bırakıp gidiyorlar.

  • katarsis222 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hat değerlerinizi kontrol ederek yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • fthkck F kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hizmetinizi ve hat değerlerinizi kontrol ederek yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.