Şimdi Ara

TurkNet'ten İnanılmaz Çözüm Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sadakat16 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu hız testi sonuçları ile birlikte www.turk.net/oim sayfamızdan performans sorunu statüsünde destek kaydı açarak iletebilir misiniz?
  • sadakat16 kullanıcısına yanıt

    Hocam fazla sesinizi çıkarmanızı tavsiye etmem zira ben 70 gündür internetimin bağlanmasını bekliyorum ve sorunumu çözmek yerine beni engellediler.

    TurkNet'ten İnanılmaz Çözüm Önerisi
  • vaizerd4555 V kullanıcısına yanıt
    Merhaba, başvurunuzu yaptığımızda altyapı yok uyarısı verilerek yerleşik operatör tarafından red verilmektedir. Arkadaşlarım yerleşik operatör ile iletişime geçmiştir. Gelişme olması durumunda size bilgi verecekler.

    Hakaret içeren tweet'lerde engelleme yapılmaktadır. Bu konuda arkadaşlarımdan bilgi alabilmem için engellemenin yapıldığı tarihi, saati ve kullanıcı adı bilgilerinizi PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?

    "Merhaba Berkay Bey, ben Yudum A.
    Sizinle taptığım görüşmede İnternet başvurunuzu yapmak istediğimize alt yapı yok şeklide hata aldığımız ilettim. Bulunduğunuz binada internet hizmeti olduğunu belirttiniz. Konu ile ilgili Turk Telekom ekipleriyle irtibata geçtim. Dönüş olduğunda tarafınıza bilgilendirme sağlanacak.
    İyi Günler"
  • Hattınızda hiçbir kopma falan yok o da nedir diye arka arkaya 3 mesaj atmışlar cevap yazayım derken yine internet gidiyor ironik bir şekilde. 2 saate bir gidiyor.

    TurkNet'ten İnanılmaz Çözüm Önerisi



    Tam o anda internetin durumu.

    TurkNet'ten İnanılmaz Çözüm Önerisi


    TurkNet'ten İnanılmaz Çözüm Önerisi

    Geri gelir gelmez anında crc hataları da 1-2 saat içinde yine kopacağının göstergesi. Düzgün gül gibi çalışan 100 mbps downloadu 22 snr si olan internetimi önce bu değerlere

    düşürdüler. Sonra da kullanılamaz hale getirdiler. Sürekli destek kaydına da yukarıdaki saçma mesajları atıyorlar.





  • katarsis222 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, PM üzerinden bilgilerinize ulaşamadım. Buradan kayıt numaranızı ya da PM üzerinden GSM numaranızı paylaşır mısınız? Size yardımcı olmak isterim.
  • Arkadaşlar pm üzerinden destekten sorun falan çözen yok. Saat başı internet kopuyor. 10 mbps daha hız kırpmışlar. Ben düzeltin hızımı dedikçe hızımı daha da düşürüyorlar. 100 metre bile yok arada anneme bugün internet bağlattım başka bir yerden. MAx hızı daha yeni baktım geldim 110 mbps görünüyor snr değeri 36. Bende 60 hızımı da 50 ye sabitlemişler snr 7 yine. Dalga geçer gibi mesajlar atıp duruyorlar. 2 ay oldu 2 ay. Yok arıza var, yok bakım var, yok çekim var, yok miting var. Yeter artık ya. İptal ettirecem.

  • hocam benimde aynı sorun 140mbit max alabileceğim hız 90 kadar düştü sağolsunlar açtığım konuya bir göz gezdirebilirsin.3 gün oldu hızımı 50 mbit düşürün diye sanırım vahi bekliyorlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustang102030 -- 14 Kasım 2020; 11:15:34 >
  • katarsis222 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunun çözüm sürecinin uzaması üzerine önceliğini teknik uzmanlarımıza ilettim. Bu konuda ekiplerden güncel bilgi alarak sizinle iletişime geçecektir. Konuyu yakından takip ediyorum.
  • mustang102030 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, oluşturduğunuz destek kaydını PM üzerinden benimle paylaşmanız durumunda kontrol ederek yardımcı olacağım.
  • İki aylık bir maceradan sonra bunu yazmışlar.


    "Bu sebeple bağlı olduğunuz saha dolabı fiber saha dolabı ile değiştirildiğinden ve bağlı olduğunuz port saha dolabına uygun olmadığı için hızınızda düşüş yaşanmıştır ama merak etmeyin. TürkNet olarak mevcut abonelerimiz için fiber dönüşüm çalışmaları yapmaktayız. Net bir süre bilgisi iletememekle birlikte çok kısa bir süre sonra si değerli abonelerimizde artık fiber hizmetimizden faydalanabilecektir"



    Adamlara iki aydır birileri benim bağlantımla oynadı diyorum. Hayır şimdi iki ay önce benim portum 130 mbps yi görüyordu hatta sözde arıza çözmeye geldiklerinde 5 dakikalığına gördü de sonra ne oldu da birden göremez oldu. Açık açık adamlar geldiler benim 100 mbps bağlantımı 50 ye düşürdüler şimdi de fiber takıyoruz diye sallamışlar belli ki. KArdeşim bizim burada köhne iki katlı 10-20 bina var. Site mi burası da fiber çekiyorlar. Daha bulunduğum ilçede hiçbir sitede fiber yok. Bula bula bizim köhne yeri mi buldular fiber takacak kaldi ki vdsl hatları zaten saha dolabına kadar fiberdir. Fiberin üzerine fiber mi takmışlar. 2 ay önce gül gibi çalışan internetimi her kim 130 dan 50 ye düşürdüyse söyleyin geri eski yerine taksın kablomu yeter artık ya nedir amacınız. KArdeşim adam bulgaristanda bile bizden hızlı interneti bizden kat kat ucuza kullanıyor yapmayın etmeyin siz de kullanıcıların mevcut hızını üç kat düşürmek üzerine mi kurdunuz sistemi. Bir de fiber takıyoruz demişler ya. Saha dolabına kadar bakırla mı getiriyordunuz 130 mbps yi daha önce de şimdi fiber taktınız 50 ye düştü. Yani şimdi diyorsunuz ki benim modem bana 6 ay boyunca senin hattının max hızı 130 mbps aldığın hız 100 mbps snr değerin de 20 diye yalan mı söylemiş. Bu mu yani modem, yazılım, program, yalan mı söylüyor. Ben o zaman destek kayıtlarını asusa açayım bir daha yalancı modem üretmesinler. Bakırla 130 mbps alıyordum fiberle 50 ye düştü ben bunu böyle anladım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katarsis222 -- 26 Kasım 2020; 23:34:26 >




  • Aramıza hoş geldin. Sana hiç değilse 50 mbps yapmışlar ben 100'den 35 e düşürmek zorunda kaldım sürekli internetimi kestikleri için. Bütün apartman 100 alabiliyorken ben 35 alıyorum niye çünkü Turknetliyim. TurkNet'ten İnanılmaz Çözüm Önerisi TT sağlam tezgah kurmuş SNR üzerinden istediği ayarı çekebiliyor.

  • katarsis222 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, teknik uzmanlarımız yerleşik operatör saha ekiplerinden aldığı bilgide Türkiye geneli fiber altyapı çalışmaları yapıldığı, bu sebeple bağlı olduğunuz saha dolabı fiber saha dolabı ile değiştirildiğinden ve bağlı olduğunuz port saha dolabına uygun olmadığı için hızınızda düşüş yaşanmıştır. İlerleyen zamanlarda mevcut müşterilerimize de fiber altyapı üzerinden hizmet vereceğiz.
  • nietzsche55 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aynı binada sizden yüksek hizmet alan abonelik varsa hizmet numarasını ve aldığı hızı belirterek www.turk.net/oim sayfamızdan modem buluşması gereken hızda buluşmuyor statüsünde destek kaydı oluşturabilir misiniz? Teknik uzmanlarımız ve saha ekipleri kontrol ederek bilgi verecektir.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Bu islem ne kadar zor onu yapicak adam bunu yapicak bi cagri merkeziniz olsa keske.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nuroxy kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aynı binada yüksek hız alan aboneliğin referans numarasını PM üzerinden abonemiz benimle paylaşması durumunda ben destek kaydını oluşturabilirim.
  • nietzsche55 kullanıcısına yanıt

    50 mbps yi de verdikleri yok doğru dürüst günde 10-20 defa internet kopuyor. Turknet sattığı ürünün arkasında değil. telekomun keyfinde oynuyor. Snr değerimi 21 den 6 ya hızımı 100 den 50 ye düşürdüler. 2 aydır nefes tüketiyoruz. Yok fiber takacaz, yok fezaya uçacaz oyalayıp duruyorlar. Bu yaptığınız iş ayıptır insanlarla dalga geçmeyin. Eğer müşterilerinizi telekomun alçak tezgahına alet edecekseniz telekomdan aldığınız malı satmayın. Adamlar başka ülkelerde zaman geçtikçe hız yükseltiyor, bilmem ne yapıyor hem de 3. dünya ülkelerinde. Burada 100 diye aldığın interneti pert edip hızını düşürüp bir de abuk subuk alakasız cevaplar yazıp daha da sinir ediyorlar. Utanmadan bir de teknik ekipleri gelip kullanıcı hatası yazıp gitti. Aynen ben de sizin saha dolabiniza günlük düzenli olarak torpil koyup patlatıyorum kendi hızım yarı yarıya düşsün diye. Foruma şu mesajı yazarken bile telefonumun internetinden yazıyorum kendi evimde. Neden? Çünkü sizin çağ ötesi internetiniz 20 dakikada bir pert oluyor. Hem hızı 100 den 50 ye düşür hem 10 dakikada bir interneti kes. Sizin şu yaptığınızı başka ülkede bir firma yapsa aldıkları bütün paraları geri iade ettirirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katarsis222 -- 2 Aralık 2020; 13:3:58 >




  • katarsis222 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hizmetinizi kontrol edebilmem için PM üzerinden GSM numaranızı ya da müşteri numaranızı paylaşır mısınız?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    xD


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadakat16 kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunu bir haftadır bende yaşıyorum. Benimde hızım 100 den 80 e sabitlendi, ama kullanımda 70 mbit. Açmadığım destek kaydı vs. kalmadı hız profilimin düşürüldüğüne dair. Elimde ekran görüntüleri hat değerleri hız testleri sonuçları her şey mevcut. Şu an 4-5 gündür destek kaydının sonuçlanmasını bekliyorum. Hayırlısı inşallah 😂 Sonuçta baya da vakit geçmiş sizin problem çözüldü mü?
  • flat_kil kullanıcısına yanıt

    Ama benimki dolabda 150 çıkıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.