Şimdi Ara

Starlink uyduları nedir, ne işe yarar? Starlink internet fiyatları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
1.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hatay'da akrabalarım var bugün bile tek tük haber alabiliyoruz (mobil altyapı çalışıyor diyorsun ya hani). Her enkazın başında ekip olduğuna da bir tek sen inanırsın sanırım. Saçmalayan kim bu durumda? İşkembeden atmak kolay buraya.

  • belli oluyor yeterli olduğu...

  • uberi kovan bir zihniyetten ne bekliyorsunuz ki. sandıkta aklınıza gelsin bunlar.

  • bshaar387 B kullanıcısına yanıt

    Benim görüşme yaptığım iller; Kahraman Maraş ve Gaziantep 'tir.


    Biraz önce çevre bakanı açıkladı. Mobil altyapının zarar gördüğü Hatay'ın ilçelerinde baz istasyonları faaliyete geçmiş.


    Saçmalamak nasıl bir şeydir biliyor musun ?


    Musk'un uydularından yararlansaydık, devreye alınması için en az 15 güne ihtiyaç olacağı gerçeğidir. Ekipmanların gelmesi, sahaya kurulması derken minimum zaman bu.


    E ??? Peki şimdi ne oldu ? Bazı yerleşim yerlerinde zarar gören baz istasyonları 24 saat içinde devreye alındı ve iletişim başladı.


    Yani musk'un internetini kabul etseydik, daha 14 gün internetsiz kalacaktık.


    Hayal aleminde yaşayın da bu kadar hayal aleminde yaşamayın.


    Peki şimdi soruyorum. İşkembeden sallayan kim ?


    Enkazlarda çalışan ekiplere gelince; şu an 485 afad ekibi enkazların başında arama ve kurtarma faaliyeti gerçekleştirmektedir.


    Afad ekiplerinin dışında, illerden gelen yüzlerce gönüllü ekip, enkazlarda arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirmektedir.


    Kara propaganda yapın da, bu kadar yapmayın. Bir İstanbul nüfusu kadar insan depremden direkt etkilendi. Yüz ölçümü olarak, 10 İstanbul yüzölçümü alan depremden etkilendi. Bu denli büyük bir alanda yapılan çalışmalar ancak takdir edilir.


    Her türlü olumsuz hava koşullarında, çok hızlı reaksiyon gösterilerek, 10 binin üzerinde vatandaşımız enkazlardan kurtarılmıştır.


    Senin gibiler ise, ancak oturduğu yerden ahkam keser.





  • Bu starlinkin simgesi bana hep reebok’ı hatırlatıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bazilari uydu geldi hop baglandık flan zannediyor yok öyle şey senin hali hazirda sistemin ve cihazin hazir önemli vaktini ve emegini (boyle durunlarda ikiside çok önemli)starlink uydu getirecekmiş diye harcamak sacma olur yeterliyse tabiki verilere görede yeterli görünüyor

  • İstan34bul kullanıcısına yanıt

    Politikayla ilgisi yok gibi, starlink internet bağlantısı için pahalı ekipmanlar vs. gerekiyor, ayrıca önceden uyduları o eksene kaydırarak altyapıyı ayarlamaları gerekiyor türkiye starlink uydularının kapsama alanında değil şu anda. Bu acil durumda uğraşılacak şey değil.

  • abd'nin kıçını öpecekler ya... İhtiyaç olmasa bile almalıydık diyecekler.


    Ekipmanlar gelecek, kurulacak derken en az 15 gün sürecek starlink uydularından internet almak.


    Hele starlink uyduları gele dursun, elektrik verilen yerleşim yerlerinde mobil altyapı bugün çalışmaya başladı bile.

  • İstan34bul kullanıcısına yanıt

    Çünkü uydudan ve merkezi abd olan interneti istedikleri gibi kesemezler, bant daraltamazlar..

  • Affection and Hatred kullanıcısına yanıt

    💩 değil

  • Yahu starlink uydularından 15 gün sonra gelecek internetin ne faydası var ?


    Yazıyorsunuz ama desteksiz yazıyorsunuz. Yok kesemezler, yok bant daraltamazlar. Bu kadar absürd absürd yazmayın lütfen...


    Mobil operatörler kapasite artımına gitmişken, neyin kafasını yaşıyorsun böyle ?


    Elektrik verilen yerlerde iletişim ve internet başladı şu an... Cep telefonlarına gelen mesajlara göre, bölgeden mobil telefonlarını Turkcell üzerinden kullananlara, yurtdışı hariç her yöne, konuşma, sms ve internet ücretsiz olarak hizmet verilmektedir.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Starlink kullanılsın diye bir yorumum yok. Sana göre her enkazın başında bir ekip ve çadır var ya, itirazım buna . 24 saat geçti gidilmeyen bölgeler var. Yıkılan bina sayısı 2000den fazla, sence yeterli ekip sevk edildi mi? Milyonların parası senelerdir ötv adı altında toplanıyor, karşılığında yapılan operasyonun yüzde ellisinden fazlası sivil toplum örgütleri tarafından sağlandı. Televizyonda sinir oynatan demeçleri izlemedin sanırım, afad her yere ulaştık dedikten yarım gün sonra hatay merkeze ibb ekipleri vardı. Çalışan ve emeği geçenleri takdir ediyorum fakat sistemi eleştirmeden polyanna gibi tozpembe tablo çizmek hatadır. Zarar gören tanıdıklarına geçmiş olsun.

  • bshaar387 B kullanıcısına yanıt

    Starlink uydusu kullanılsın diye nasıl bir yorumun yok ? İşiniz gücünüz yandan çark... Bir defa starlink uydularını kullanmaya başlamak için önceden hazırlık yapılması gerekiyor. Yani Ukrayna savaşında bu uyduların kullanılacağına önceden karar verildi ve hazırlık yapıldı.


    Starlink için hazırlık yapılacak da, ekipmanlar temin edilecek de, bölgeye sevk edilecek de, ekipmanlar bölgeye teçhiz edilecek de, yayına başlanacak da... Ohooo... Ölme eşeğim ölme, yaz gelince arpa vereyim.



    ***********

    ***********

    ***********


    Bir diğer konu ;


    Her enkazın başında bir ekip var. Ancak her bir enkazın altında ölü ya da yaralı yok. Nereden biliyorum ? İlk sarsıntıdan sonra insanlar evlerine girmediler çünkü...


    İşte ilk sarsıntıda yıkılan enkazlarda arama kurtarma faaliyeti yürütülüyor şu an... Konuşuyorsunuz ama ezbere konuşuyorsunuz.


    Ayrıca yıkılan toplam bina sayısı 6000 civarındadır. Afad ekipleri 485. Afad koordinesinde gönüllü oluşturulan ekip sayısı 750 civarıdır.


    Altında insan olduğu ihbar edilen binaların tamamında arama kurtarma faaliyetleri şu an eş zamanlı yürütülmektedir.


    Öyle bir konuşuyorsunuz ki, enkazların altında insanlar bekliyor ama o binalara ekip sevk edilmemiş gibi bir algı yaratıyorsunuz.


    Altında insan kaldı diye ihbar yapılan bütün binalarda arama kurtarma faaliyeti devam ediyor şu an. Yetkililerin açıklamalarını takip edin lütfen...





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Diğer illeri bilmem Adıyaman için konuşuyorum resmi olarak 700 bina yıkılmış bakın bina diyorum ev demiyorum her binada 6 daire olsa hesap ortada. Adıyaman ın Kahta ilçesinde oturuyorum ilçede yıkım diğer yerlere göre küçük. Bugün Saat 12 ye kadar orada idim dünde saat 10:30 ile 15 arası orada idim tek bir binadan 4 cenaze ve bir yaralı kurtardık.

    Gelelim asıl meseleye içme suyu yok doğalgaz yok elektrik ilçede var ilde yok GSM ilçede var ilde yok yüzbinlerce insan sokaklarda arabalarda sabahladı bu süre içerisinde devlet kurumlarından ne battaniye ne erzak ne su ne gıda bir tane görmedim belki vardı ama ben görmedim. Kimse naval okumasın ben buradayım ve yaşıyorum özelden bilgi isteyen olursa huzur_02@msn.com yazın cevaplamaya çalışırım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Ezbere konuşan elbet vardır ben sana canlı konuşayım deprem bölgesindeyim Adıyaman Kahta ilçesi ilçede yıkım çok yok il çok kötü bugün ve dün Adıyaman merkezde idim akrabalarımız var orada enkaz altında gözümüzün önünde vefat etmiş görüyoruz adamı orada ama kolon düşmüş üstüne çıkaramadık hala orada adam sizin belirttiğiniz gibi her enkazın başında bi yetliki yok diğer illeri bilmem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huzur_02 H kullanıcısına yanıt

    Arkadaşım, enkaz altında insan var ihbarı yapılan bütün binalarda ekip var an itibariyle... Ekipler afad koordinesinde yönlendiriliyor.


    Elektrikler de aşama aşama verilmektedir. Ekipler saha da telsizle geri bildirimler yaparak çalışmaktadır.


    Her bir mahallede toplu bekleme çadırı şeklinde geçici barınma merkezleri oluşturuldu. Kızılay öğün gözetmeksizin çorba ve yemek dağıtımı yapmaktadır.


    Evi yıkılanların tespitleri yapılıyor şu an... Kiracı bile olsa evi yıkılanlardan talep gelmesi halinde, Mersin, Antalya gibi sahil şehirlerindeki otel, motel ve pansiyonlara yerleştirilmek üzere hazırlık yapılmaktadır.


    Bu arada kendi oturduğunuz yerdeki yetersizlikler ile ilgili Afad ya da Kızılay'a ulaşırsanız, vatandaşlık görevinizi yerine getirmiş olursunuz.

  • karamitat kullanıcısına yanıt

    Bu nasıl sorudur? Bilmiyorsan bilmediğini belirtebilirsin. Bu denli saçma soru olur mu?

  • Ya hala aynı terane...


    Ne sansürü ? Millet vpn kullanarak istediği yere erişiyor zaten.

  • Yine ahkamlar kesilmiş 😀

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.