Şimdi Ara

Starlink uyduları nedir, ne işe yarar? Starlink internet fiyatları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
1.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Çok basit bir içerik hazırlanmış. Böyle bir konuda içerik yapacaksanız Starlink ile Turksat uydularının ne olduklarını karşılaştırmak gerekirdi. Benzer amaçla iletişim uydusu olduklarını ancak birbirlerinden çok farklı sistemlerle iletişim sağladıklarını, bu yüzden Türksat uydusunun depremde hiçbir fayda sağlamadığını, teknik olarak mümkün olmadığını açıklamak gerekirdi.

    Starlink sisteminde ufacık alıcı-verici antenlerle internet omurgasına erişilebilirken Turksat uydularının hiçbirinde bu beceri mevcut değildir. Turksat uydusunda ise çok yüksek miktarda veri transferi mümkün iken bağlantı sağlaması Starlink'e göre daha zordur.

    En basitinden Starlink'e bağlanmak için kullanılan anten uyduların yerlerine göre kendini otomatik konumlandırma yeteneğine sahip, Turksat için ise oldukça büyük yer istasyonlarına ve ince ayar yapılmasına gerek var.

    Deprem bölgelerine koyulacak birkaç Starlink anteni ile bölgedeki herkesin iletişimi internet üzerinden çözülebilir.

    Turksat ile çözmek için sahaya mobil istasyonların kurulması lazım ve bunlara herkes bağlanamaz.

    Çok büyük bir yardımı geri çevirdiler!





  • Celal Şengör gibi bilim adamlarının neden ülkenin iq seviyesi 90 dediğini sayende biraz daha iyi anladım öyle bir konuşuyorsun ki space x firmasında CEO'sun bir bilgin yok dezenformasyon yapmaktan başka bir şeyiniz yok insanların gözü açıldı artık kanmaz artık size git şimdi ezik hükümetine anlat bunları Atatürk'ün çocukları geliyor o ihtişamlı saraylar lüks arabalar bitti o devir sona erecek yakında izle ve seyret


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egemenct E kullanıcısına yanıt

    Dezenformasyon derken, epeyce bi dezenformasyon yapmışsınız.


    Ülkemizin starlink uydularına hiç ihtiyaç yok. Uydu kapasitemiz fazlasıyla yeterli


    İlaveten; aksungur iha, havadan baz istasyonu olarak 96 saat destek verdi.


    Eğer starlink uydularından destek almak zorunda kalsaydık, 50 / 60 Hz. frekans konvertörüne ihtiyacımız olacaktı. Nereden biliyoruz ? Ukrayna devletine gönderilen starlink uydu teçhizatı bir süre sonra arıza yaptı ve Ukrayn'lar bu konvertörü kendileri imal ederek internete çıktılar.


    Abd'den starlink uydu teçhizatı gelecek de, kurulacak da...15 gün demiştim. En az bir ay sürerdi. Bir aya kadar evli evine, köylü köyüne olur çoktan...


    Atatürk çocukları demişsin de; Atatürk senin tekelinde mi ? Atatürk hepimizin ortak değeridir.


    Celal Şengör'den örnek vermişsin. Ben de sana Aziz Nesin'den örnek vereyim. Aziz Nesin ne demişti ? Artık ne dediğini kendin bulur okursun.


    Ha bu arada ! Sırf benim mesajıma yanıt vermek için, yeni bir üyelik alıp, ilk mesajını bana hitaben yazmışsın.





  • 50/60hz olayı sıkıntı olmaz avrupada kullanılan adaptörlerden yollarlardı.

    polonya kurtarma ekibi kullanmış . fotoğrafları var.

    ülkemizde starlinkin istasyonu var gebzede


    starlink satellite tracker
    Starlink satellite tracker
    https://satellitemap.space
  • e_capkan kullanıcısına yanıt

    Konunun bir kısmını anlamamışsın ! Anlamadığın yer; çalıştırmış dediğin kurtarma ekipleri palyatif tedbir ile çalıştırabilir ancak... Biraz detay vereyim;


    Abd'deki cihazlar 60 Hz şebeke geriliminde çalışmaktadır.


    60 Hz şebeke geriliminde çalışan bir cihazı, 50 Hz'de çalıştırırsanız, ilk planda besleme katı elden çıkar. Bir süre sonra da besleme katının beslediği cihaz da arıza yapar. Yani starlink uydu teçhizatı basit 50/60 Hz adaptörler ile uzun süreli çalıştırılamaz. Çalıştırıldığında ise, cihaz elden çıkar.


    İşte Ukrayna'ya gönderilen cihazlar 50 / 60 Hz farkından dolayı arıza yapmış. Ukrayn'lar kendi çözümlerini üretip çalıştırmışlar. Ama yine de sıkıntılı bir süreç yaşamışlar. Neden ? Çünkü, Starlink cihazlarını en az 3 amper akımla besleme yapan ve delta konversiyonlu kaliteli besleme elemanları gerekiyor.


    Şimdi şartları özetleyelim;


    _ 60 Hz olacak,


    _ Delta konversiyon dalga üretimi yapacak.


    Daha da detaylara girmek istemiyorum. İzah etmeye çalıştığım husus, starlink'in teçhizatı 50 Hz şebeke gerilimine uygun cihazlar değildir.


    İnternetten okuduklarımızı bilgi diye paylaşmayalım lütfen.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    avrupada kullanılıyorsa bizdede kullanılır dedim ben.

    en son italyada kullanıma açıldı starlink

  • e_capkan kullanıcısına yanıt

    İtalya'da kullanıma açılmış olması, Ukrayna'da sıkıntı yaşanmasını engellemedi.


    Avrupa, ülkeleri, Türkiye, Ukrayna ve Rusya'da şebekeler 50 Hz ama enerjinin kalitesi ülkeden ülkeye değişmektedir. Yani her ülke kendine göre çözüm üretme durumundadır. Yoksa starlink teçhizatı kısa sürede elden çıkıyor.


    Bütün dünya için standart olan başka uygulamadan örnek verirsem, konunun çerçevesi daha kolay kavranır.


    Hava alanlarında pist kenarlarındaki vasi ve papi aydınlatmaları, yüksek gerilim beslemesi ile aydınlatılmaktadır. Yani görünürde basit bir ampül kullanılıyor gibi görünebilir.


    Konunun önemini bilmeyen biri, aydınlatma için, her bir ampulün yanına neden yüksek gerilim trafosu konuluyor diye sorar haliyle... Ancak hava alanlarında o aydınlatmalar ancak yüksek gerilimin ampule en kısa mesafeye konulacak trafo ile çalıştırılabilir ancak. Bu husus, dünyadaki bütün hava alanlarında böyledir ve standarttır.


    Tekrar starlink'in teçhizatının çalıştırılma şartlarına dönecek olursak; sistemin işletilme şartları, sistemi tasarlayanlar tarafından belirlenmiştir. Yani starlink deyince, onların koyduğu işletim şartlarını standart olarak kabul edilmek durumundadır. Tabi starlink'i kullananlar, bu standartlara uymak durumdadır.


    Herneyse... Anlatmak istediğim şey; starlink, aldım, kurdum, yararlanmaya başladım gibi bir sistem değildir.





  • bu çatlağın 40 000 uyduyu siz internete bağlanın diye mi yollayacağını sanıyorsunuz hem de bu fiyata ...



    zaten bağlısınız ya bu komplo ortaya çıkacak ya da 40 000 çöp uzayda dolanacak..bu blue beam projesinden başkası değil....
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.