Şimdi Ara

Twitter, saatler sonra erişime tekrar açıldı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
2.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dorukhanilhan

    aktrolller bu günleei unutmasın hesaplaşacağız
    @derlemeler bak tehdite bak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nurtas kullanıcısına yanıt
    70 yıldır itü odtülü burokratlarınız uzaya çıkardı bizi değil mi? ohhh olsun oohh sizin ölü yıkayacısı diye aşağıladığınız adamlar Başkan oldu bu ülkede!

  • dorukhanilhan kullanıcısına yanıt
    merak etme şu günler geçsin hesap nasıl olur göreceksiniz

  • zevron kullanıcısına yanıt
    gözünün önündekileri gördüğü halde provakasyon yapmaya çalışan herbokologlarınızı gördük kimi kandırıyorsun zevron

  • Deprem olduğundan beri twitter'a girmiyorum. Çünkü 10 mesdajdan 9'unun ülke düşmanı ruh hastası paylaşımı olacağını biliyorum. Böyle bir çöplüğün yola getirilmesi gerekli. Ben hala meraksız ve umutlu değilim ama bunlar ileri ki senelerde belki sağlıklı düzelmenin başlangıcı olabilir. Geri kalanı ruh hastası çöplüğü.

  • Bu seçim artık son şansımız, insanımızın artık biraz aklını başına alması lazım, çok daha beterlerini göreceğiz yoksa, sosyal medyayı tamamen kapatacaklarını düşünüyorum seçimden sonra.

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    99 depremini Avcılar'da yaşadım 27 yaşında. Haftalarca bakılmayan ankazlar vardı. Enkaz altında kalmış çıkarılmayı bekleyen cesetlerin kokusu hala burnumda. Şu anki kadar yıkım da yoktu. Ama bu kadar isyankar değildik. Yok asker nerede. Şu an binlerce enkaz var ve enkaza ulaşmak yetmiyor . O enkaza müdahale kolay mı zannediyorsun. Herhangi bir yardım almayı bırak üzerine deprem vergisi ödedik o zaman .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skesk -- 9 Şubat 2023; 16:36:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kardeş hacı abi. Şu anki kadar yıkım yoktu dediğin 7,4'lük deprem, nasıl yoktu yahu? Şimdi yazarken baktım (Resmî raporlara göre 17.480 ölüm, 23.781 yaralanma oldu. 505 kişi sakat kaldı. 285.211 ev, 42.902 iş yeri hasar gördü. 2010 yılında yayımlanan Meclis araştırması raporuna göre 18.373 kişi öldü. 48 bin 901 kişi ise yaralandı.[3] Yaklaşık 16.000.000 insan, depremden değişik düzeylerde etkilenmiştir. ) Tamam şimdiki depremler görece daha büyük ama Marmara Bölgesi'nde o zamanın nüfusuna rağmen şimdi de olduğu gibi Türkiye'nin en kalabalık bölgesinde oluyor. Haliyle yıkılan ve hasara uğrayan yapılar, ölümler ve yaralanmalar da çok oluyor ama mevzu bu değil. Mevzu geçmişten ders çıkarılmaması, aradan geçen 24 yılda bir arpa boyu yol alınmamış olması. Felaket sonrasında devletin organlarının organize olamaması. Askere laf eden yok, onu, AFAD, Kızılay ya da diğerlerinin yetersiz kalacağı için erkenden yollamayanlara şikâyet var. Çünkü 17 Ağustos Depremi'nin aksine bu deprem kışın oluyor. Enkaz altındakiler yaşıyorsa da donarak ölüyor. Sorun bu. Yoksa kimse çıkıp askeri ya da AFAD'ı ya da Kızılay'ı ya ne kadar ağır çalışıyorsunuz diye suçlamıyor. Ayrıca 99 yılının teknolojisinde değilsin, nüfusun daha fazla, iletişim imkânların daha fazla, 99 yılından ve önceki yıllardan deprem tecrübelisin. Bir haber var DH'de Mehmetçik Uçan kale ile geliyor diyor. Helikopter kastediliyor. Ama aradan 3 gün geçmiş. İsyan filan demişsin ama bu haklı isyan. Bir şey defalarca tekrarlandığı hâlen daha bir gelişme katedilmiyorsa orada isyan edilir. Ki isyanın en büyük kısmı deprem bölgesinde fay hattında olduğu bilindiği hâlde buralara gökdelen gibi ama hâlen daha dayanıksız dirençsiz binalar dikilmesi. 6 aylık bir bina deprem bölgesinde deprem yönetmeliğine uygundur diye onaylanıp dikilip satılıp yıkılıyorsa kimse kusura bakmasın isyan edilir. Zamanında da isyan ediliyordu merak etme. "Nerde bu millet, nerde bu devlet!" hatırlarsın belki, varsayılan isyan cümlesidir. Zamanında da o kaçak çıkılan katlara, kesilen kolonlara, inşaatta daha ucuza geliyor diye kullanılan deniz kumlarına, depremden sonra sel götüren neredeyse sahillerin dibine kadar yapılmış konutlara isyan vardı.


    Özetle bu depremde zamanlama ve organizasyon önemliydi. Depremlerin peşpeşe gelmesinin dışında kayıp arttıran en önemli mevzu soğuk hava koşulları, bu depremlerin en büyük handikapı oldu.


    Vergi mevzusunda yanlışın var. Yani sanki o zaman ödeyip bitirmişiz ya da öncesinde de ödüyormuşuz gibi yazmışsın. Bu deprem vergileri o 99'daki depremlerden sonra geldi. DASK da ÖİV de 99 Depreminden sonradır. Hatta ÖİV geçici vergi diye alınacaktı güya, iktidara gelip de 21 yıldır kalan AKP bunu hiçbir zaman kaldırmadı. Hoş keşke cebimizden çıkan paralar sadece bunlar olsa. Şu anda ÖTV'ler, DHV'ler, TRT vergileri havalarda uçuşuyor. Afet oluyor hükümet İBAN atıyor. Deprem oluyor, yardımlarınızı bekliyoruz, bize bize yeteriz diyor. (Daha önceki depremde Van depremiydi sanırım) E arkadaş sen yıllardır 80 milyon insandan topladığın deprem vergilerini ne yaptın diyorsun, hükmetteki şahıs sanane nereye kullandıysak kullandık diyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yorum yazmak serbest mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun

  • Yorumumu acele ederek okumana veriyorum bu cevabını.

    "Yardımlaşma olmadı" demedim bilakis yardım yapanların olduğunu vurgulamak istedim ve bu kişileri yanlış bilgilerle oyalayan insanların olduğunu belirttim. Buradaki kin ve nefret tamamen senin ve senin gibi ön yargılı insanlar tarafından oluşmaktadır. Umarım her şeyi insani değerlere göre yorumlayan bir vicdana sahip olursun. Yazık vallahi, çok yazık.

  • Deprem için gönderilen yardım kolilerinde gıda malzemesi az çıkıyormuş.

    Tüm yakınlarınıza kuru gıdaya ağırlık vermelerini söyleyin lütfen.

    Bu yazıyı direk kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.

    Ayrıca yardım toplama noktalarında tüm koliler açılıp kontrol edilip tekrar kapatılmak zorunda kalındığı için süre uzuyor.

    Fikir olarak ''Ramazan yardım kolisi'' tarzında kolileme yapılıp ve üstüne de açıklama yazılıp gönderebilirlerse yardımın ihtiyaç sahibine ulaşması çok daha hızlı olur.

    Allah yardım severlerden razı olsun.

  • Hermiyasinmi H kullanıcısına yanıt
    Senin gibi fanatikleştirilmiş avamlari o söylediğin üniversitelerin kapisindan sokmazlar bu iktirdar zulme haksızlığa din elbisesi giydirdi bu memlekete 10 milyon mülteci doldurup ülkenin yapısıyla oynadı yuzbinlerce metre kare toprak satıp yanında vatandaşlık sattı dün emevi caminde namaz kılacaz katil esad diyen şimdi suriyeyle Esad'la kardesiz diyor sisiye çocuk katili darbeci diyen şimdi kardeşim sisi diyor BAE dün fetö finansmanı diyen bugün para için 40 takla atıyor Araplara KAŞIKÇI cinayeti dosyasını verecek kadar enayi değiliz diyen bugün tıpış tıpış kendi eliyle teslim etti Daha neler neler ...
    bu zihniyet için dinin örtemiyecegi günah bayrağın saklayamacagı suç yok.O savunduklarin açıklasın MAL VARLİKLARINI kendisi ailesi yardımcıları avukatları vs..görelim kim ne kadar dürüst mümin.Bu ülkenin bütün değerlerini bı savaş ganimeti gibi yagmaladiklari yetti artık Tek hurmayla beslenen Peygamber ve yamalı cübbe giyen Ömer hikayeleriyle halkı kandırıp, kendileri için saray ve villalar inşa ettiler..Şimdide çıkıp utanmadan KADER derler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.