Şimdi Ara

Ubee EVW32C Kablonet Modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kablonet'e abone olup ellerinde modem olmadığını öğrenince 2. el piyasasından Ubee EVW 32C-0V model bir modem aldım. Kurulum sırasında çok uğraştım, bir kaç gecem gitti forumda bu konuda pek bilgi olmadığını gördüğüm için bu konuyu açıyorum. Bu modem konusunda tecrübeli arkadaşlar bilgi paylaşırlarsa çok memnun olurum. Kısa bir özet yapayım.

    Kablonetten gelip bağlantımı yaptılar ve modemi kontrol edip sorun olmadığını söylediler. Elemanlar gittikten sonra internetten kopmalar yaşamaya başlayıp arıza kaydı verdim. Tekrar geldiler, kablodaki hasarlı bir bölüme konnektör taktılar. Ancak sorun bitmedi.Tekrar arıza kaydı, hattın kontrolu, teknisyenin bizde sorun yok sorun sizde olabilir demesinden sonra ev içinde kablo değişimi vs işlemlerden ve akla gelecek herşeyi denedikten sonra
    son olarak modemin wi-fi ını kapattım ve kopma bitti ve nihayet stabil bir bağlantı kurabildim. ping 10 ms Dl 60-70 Ul 4.5 mBit civarında, bu semtte normalmiş. Ubee'nin problemli olduğunu düşünüyorum, belki de 2.ci el olduğu içindir, dolayısıyla emin değilim.

    Ubee'nin wi-fi kapanınca bir AP kurmak gerekti. Telekom'dan kalan TD-W9970 modemi bağladım. Ubee'de hiç bir şey yapmadım. Sadece WLAN 2.4 ve 5gHz kanalları disable yaptım. Ubee'nin herhangi bir LAN portundan TP-Link'İn herhangi bir LAN portuna ethernet kablosu taktım. TP-Link modem'e 192.168.0.2 verip DHPC kapattım ve Köprü moduna aldım. Sorunsuz şekilde bağlandı. Forumlarda okuduklarımdan farklı bir yöntem oldu ama iş görüyor. Ubee modemin diğer 3 ethernet portu, TV kutusuna, Smart TV'ye ve Fire TV'ye bağlı. Bu arada kablosuz kapalı olduğu halde Ubee modeme 192.168.0.1 kablosuz ağ üzerinden ulaşabiliyorum.

    Ubee Modem arayüzü herhalde gördüğüm en zavallı arayüz.
    Ubee EVW32C Kablonet Modem

    2.ci sayfa bağlantılar. DL 24 kanal UL 8 kanalın 2 tanesi çalışıyor.

    Ubee EVW32C Kablonet Modem

    E router Mode'da NAT veya Bridge Mod olarak 2 seçenek var.

    Diagnostic'te hiç bir şey çalışmıyor. Wifi scanner kapatılmış.

    Gateway sekmesi altında LAN WAN ve WLAN ayarları, çeşitli filtering seçenekleri, Firewall VPN ayarları var.

    Firewall'u bu şekilde ayarladım.

    Ubee EVW32C Kablonet Modem
    Elimdeki cihazları daha randımanlı kullanmak için başka ne yapabilirim bilmiyorum. Yorum yapacak ve fikir verecek arkadaşlara teşekkürler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.