Şimdi Ara

Ubisoft’tan oyunculara: “Oyunlara sahip olmamayı kabullenmelisiniz”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Ubisoft, kısa bir süre önce aylık abonelik hizmeti Ubisoft+ için yepyeni bir duyuruda bulundu. Ubisoft+ artık tek çatı altında, iki farklı abonelik katmanına sahip olacak: Ubisoft+ Premium ve Ubisoft+ Classics. Bununla birlikte oyunlarda abonelik hizmetleri oldukça tartışmalı bir konu olmaya da devam ediyor. Ancak, Ubisoft yöneticisi Philippe Tremblay buna bir çözüm bulmuş gibi görünüyor.



    “Oyunlara sahip olmamayı kabullenmelisiniz”



    Oyunlarda abonelik hizmetleri kesinlikle tartışmalı bir konu ve görünüşe göre tüm AAA yayıncılar kendi versiyonlarını oluşturmaya çalışıyor ve hatta oluşturmuş durumda. Abonelik hizmetleri fikri hoşunuza gitsin ya da gitmesin, birçok yayıncı Microsoft'un Game Pass ya da Ubisoft'un Ubisoft+ gibi kendi abonelik hizmetlerinin popülaritesinde büyük bir artış gördüğü için bu hizmetler kalıcı olmaya devam edecek.



    [bkzdh=1731209]



    Ubisoft Abonelikler Direktörü Philippe Tremblay, GamesIndustry.biz'e verdiği röportajda ise gelecek hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tremblay, Ubisoft+ gibi abonelik hizmetlerinin yaygınlaşması için oyuncuların, oyunlara sahip olmama konusunda daha rahat olmaları gerektiğini söyledi.



    Tremblay, abonelik hizmetlerinden hoşlanmayan kişilerin kullandığı temel bir noktaya atıfta bulunuyor; sahiplik. Tremblay sözlerine devam ederek, tüketicilerin Netflix ve Spotify gibi abonelik hizmetleri sayesinde CD veya DVD'leri fiziksel olarak toplamaktan uzaklaştığını, ancak oyun endüstrisinin yukarıda bahsedilen iki geçişten biraz daha yavaş hareket ettiğini söylüyor.



    "Kiralama dönemi"




    Esasında milyonlarca oyunu bu durumu kabullenmiş durumda, sadece bu konuyu düşünmek istemiyorlar. Steam'i kullanan milyonlarca oyuncu platformun Hizmet Şartları'nı (TOS) kabul ettiği için oyunların sahipliğinden çoktan vazgeçmiş durumdalar; bu şartlara göre Steam kurallarının herhangi bir şekilde ihlal edilmesi Valve'ın Steam hesabını satın alınan oyunları iade etmeden kapatmasıyla sonuçlanabilir.



    Esasında benzer bir durum Netflix gibi yayın platformları için de geçerli. Buradaki platformlarda bulunan içerikler önceden size duyurulmadan dahi platformdan çıkartılabilir. Aynı prensip, abonelik hizmetlerine özel oyunlar için de geçerli olabilir ki bu konu şu anda abonelik hizmetlerine karşı çıkanlar tarafından tartışılıyor. En basit haliyle bunu "kiralama dönemi" olarak özetleyebiliriz.



    Sahiplik ve abonelik hizmetleri sorununa basit bir cevap yok ve Take-Two CEO'su Strauss Zelnick gibi bazı endüstri figürleri abonelik hizmetlerinin hiçbir zaman bireysel oyun satın alımını geçemeyeceğine inanıyor. Grand Theft Auto VI'ün tüm zamanların en büyük oyun lansmanı olacağı düşünüldüğünde Zelnick için bunu söylemek kolay olabilir.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/95641/ubisoft-director-gamers-need-to-become-more-comfortable-not-owning-their-games/index.html







  • Abonelikli sistemleri anladık oyunu veya filmi kaldırırsınız bizde aboneliği gözden geçiririz. Ama laınan oyunları satın alındığı halde kaldırırsa o platforma dağıtımcıya güven kalmaz. insanlar kutuluya döner korsana yönelir. çevrimdışı oynamaya çalışır. sizde evinnizde mısır patlatır nerede yanlış yaptık diye düşünürsünüz.
  • Bana ok de o zaman indirimli sat. Benim steam de, epic de bi dünya oyunum var, tekrar oynayacağın 2 3 oyun vardır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Abonelikli sistemleri anladık oyunu veya filmi kaldırırsınız bizde aboneliği gözden geçiririz. Ama laınan oyunları satın alındığı halde kaldırırsa o platforma dağıtımcıya güven kalmaz. insanlar kutuluya döner korsana yönelir. çevrimdışı oynamaya çalışır. sizde evinnizde mısır patlatır nerede yanlış yaptık diye düşünürsünüz.

  • online oyunlarda o kadar para verip alıyoruz ama hilecilere bir çözüm yok, benim oyun zevkimi hevesimi kaçıran hile yapanlara neden önlem alınmıyor, yeter arkadaş ya her online oyunda hile olur mu

  • torrentttttttttttt

  • Ozguvene bak..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu kafayla giderseniz ne kadar indirim/kampanya yaparsanız yapın insanların her geçen gün daha çok korsana yöneleceğini kabullenmelisiniz.

  • Oyunlarım satmıyor mu demek istiyor? Gerçekten büyük şirketlerin çoğunun oyunu alınmaya değmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Grand Theft Auto IV" mü yoksa "Grand Theft Auto VI" mı...?

  • Bir noktada haklı. Bazı oyunları alıp 1 kere oynayıp kenara atıyoruz bir daha yüzüne bakmıyoruz. Dün ubi+ a 1 aylık üye oldum ac, pop ve avatarı bitirip işim bitecek. Neredeyse 3k fiyat vermekten kurtarıyor servisler mesela.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En güzeli hiç tüketmemek, daha faydalı işlerle meşgul olmak. İradesiz kimseler için ise indie ve yerli yapımlar dışında korsanı destekliyorum

  • Zamanında Prince of persia, rayman, rainbow six, splinter cell gibi bir çok şahane ip'i yapan firmanın düştüğü duruma yaptığı açıklamaya bak. Rayman studios son prince oyununu yaptıda o da basitliğine rağmen diğer AAA oyunlarından daha keyifli bunu herkes söylüyor. Onun dışında far cry, assassins creed gibi büyük markalar zaten monotonunda monotonu oldu.

  • Direktörlük yerine diktatörlük demek daha doğru olur. EA bile bunların yanında melek artık. Müşteriler bunlara metelik bıraktıkça ortalıkta daha çok lordluk havası takınırlar.

  • O kadar oyunu birbirinin değişik karakterlisinden öteye götüremeyen Ubisoft mu diyor bunu? Harbiden EA bile en azından bu kafadan çıktı. Ubisoft bu kafayla devam etsin, çıkardığı oyunları bir iki sene sonra Epic'ten beleşe alırız  

  • java kullanıcısına yanıt

    niye 4 olsun ki, 6 çıkacak.

  • Bunlar far cry oyunları yapa yapa iyice diktatörlüğü benimsemişler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazan12345 -- 18 Ocak 2024; 1:27:15 >
  • Hikayeli oyunlar için kesinlikle katılıyorum abonelik sistemi gelmeli.

  • Çünkü üzerinizden daimi para kazanalim diyorlar sürekli abone olun aynı oyunlardan sırtınızdan sürekli kazanalim aynı oyunu ilerleyen zamanlarda illaki ,2 veya 3 oynadığımız olduğu için bir kere oyna bırak yok her oyunda

  • Bu da dizi sektörü gibi 50 tane platform üyeliğine döner o zaman. Madem öyle gidip kendi platformunu çıkarma yeni oyunlarını Xbox ile anlaşıp Xbox Game Pass'e ekle.

    Ben bir de Ubisoft aboneliği almak zorunda değilim. Çok fazla platform ve birden fazla aylık ücret ödemeye döndüğü an o iş yatar, kullanıcılardan destek bulamaz.

    Ya tek abonelik olacak ya da satın alma opsiyonu olacak, diğerleri popüler olmaz.

  • Valla sadece hikâyesi için oynayıp bir karara attığımız ve elimizi bir daha sürmediğimiz oyunlar için mantıklı bir sistem. Bir hikâyeli oyuna verdiğin parayla neredeyse 1 yıllık abonelik alırsın. Ne gerek var oyunu almaya. Online oyunlar için tabii ki anlamsız bence ama dediğim gibi sadece hikâyesi olan oyunlar için mantıklı bir sistem.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.