Şimdi Ara

Ubuntudan vazgeçme zamanınız gelmedi mi dostlar? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
4
Favori
10.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Bir sorun yok senin işlemcinde hyperthreading yok o yüzden ısınmıyor lehimlerin 200 derecede eridiğini düşünürsek bir sorun yok denebilir.
  • superpenguen S kullanıcısına yanıt
    Ubuntudan vazgeçme zamanınız gelmedi mi dostlar?

    Dediğine uyup 5 derece farkla nvidia-prime kullanmaya başladım hocam. Bumblebeeye göre 5 derece daha fazla oluyor ama performans ve pratiklik çok iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superpenguen

    Telefon numaramla ilgili bir problem yüzünden özel mesaj atamıyorum o yüzden cevabını burdan veriyorum. intel işlemcilerde uzun süreden beri gelen iki açık var meltdown ve spectre bir çok insan tarafından önemsenen açıklar ancak ben o kadar önemsemiyorum 4.19 ve üstü kernellerde bu açıkları kapatan bir patch aktive edilmiş halde geldiği için büyük oranda performans düşüşü yaşanıyor bu yüzden aydınlatmak istedim. karar sana kalmış zaten uzun yıllardır bu açıklarla kullanıyoruz bilgisayarlarımızı ben bu yüzden çok da önemsemiyorum.

    ikinci soruna gelince genelde paket yöneticileri başka bir paket tarafından çekilmedikleri sürece kerneli kaldırdıgınızda silinen paketleri silmezler sorun çıkma ihtimali çok düşük ben olsaydım takmaz silerdim.
    Tamam dostum hallettim, tekrar çok teşekkür ederim.




  • loradona kullanıcısına yanıt
    Aynen bende prime kullanıyorum nvidianın 2d performansı intelden çok daha iyi bende. ama gnome bilmiyorum 3d efektleri falan var o makinanı ısıtabilir biraz fan sesi falan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superpenguen -- 25 Kasım 2018; 14:54:50 >
  • superpenguen S kullanıcısına yanıt
    Oyun oynamadığım sürece intelde tutuyorum hocam oyun oynayacaksam yüksek grafik gerektiren dota gibi nvidiaya geçiyorum
  • Ubuntuya döndüm bende. Şu an tek sıkıntım biraz geç açılıyor.

    Ubuntu Gnome shell ile gayet güzel oldu. Başlangıç uygulamalarından bazılarını kapatmam gerekiyor ama bulamadım. Ubuntu da göstermiyor bu uygulamaları.


    Masaüstüm :

    Ubuntudan vazgeçme zamanınız gelmedi mi dostlar?
  • Tamam güzel masaüstü sorun yok da, o güzel masaüstünün her yerinden hata çıkıyo be arkadaşım nasıl katlanıyosunuz bu ubuntu denen sisteme bug da bug bug da bug eşşeğe altın semer taksan ne olur hesabı anlayacağın.
  • superpenguen S kullanıcısına yanıt
    Ben bir bugla karşılaşmadım. Ama başlangıç uygulamalarından devre dışı bırakmam gerekiyor bunu yapamadım.

    Biraz geç açılıyor sistem. Başka sorunum yok.
  • ben her kurduğumda karşılaşıyorum bana başka ubuntu mu veriyolar anlamadım ki.
  • superpenguen S kullanıcısına yanıt
    Şu an Ubuntu 18.10 dayım hocam hiçbir sorun yaşamadım.

    Sadece başlangıç uygulamalarından devre dışı bırakmak istediklerim var. Onları yapamadım.

    Sistem yavaş açılıyor. Bunun dışında sorunum yok. Hızı da gayet iyi
  • Ne süredir bu kurulumu kullanıyosun hocam?
  • superpenguen S kullanıcısına yanıt
    Yeni kurdum sayılır. Bir problem yaşamadım. Çift ekran kartı var bumblebee kurarak sorunu çözdüm. Şimdi sadece Intel ekran kartı etkin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FAA9DFD80 -- 11 Aralık 2018; 18:44:58 >
  • Anladım dur bakalım ilerleyen zamanlarda ne olacak.
  • superpenguen S kullanıcısına yanıt
    Ne olacak ?

    Ubuntu Gnome shell e geçti hocam kullananlar da memnun gördüğüm kadarıyla.
  • hocam o memnun diye bahsettiğin adamlar linuxun lsinden habersiz insanlar başka birşey kullanmamışlar sistemlerine bir gram hakimiyetleri yok en azından bu forumdaki linux kullanıcılarının yüzde 90 ı boyle. bir updateten sonra sistem komponentlerinden birisi kendi kendine kapanmaya başlayacak falan sonra başka bir update gelecek sistemi başka bir yeri bozulacak ubuntu hep boyleydi çünkü. bende kullandığımdan degil arada sırada bilgisayarıma format attığımda yeniden gentoo kurmak için kullanıyorum ubuntu dvdsini her biri birbirinden berbat buglar şu kapandı bu kapandı en azından son 15 yıldır boyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superpenguen -- 11 Aralık 2018; 19:23:26 >
  • superpenguen S kullanıcısına yanıt
    O zaman masaüstünü ortamını değiştireyim.

    Çünkü kullanabileceğim diğer sürümlerde Ubuntu tabanlı. Bir fark olmayacak.

  • Ubuntu tabanlıların da çok bir farkı olacağını sanmıyorum. Aslında tavsiye edebileceğim bir dağıtım da yok günümüzde piyasadaki son kullanıcıyı destekleyen dağıtımların çoğu gerçekten ubuntu tabanlı bence MX Linuxa bir göz atabilirsin o da debian tabanlı ama farklı bir ekip tarafından geliştiriliyor. Ubuntu isim yapmış sadece pek kullanılabilir bir dağıtım olmadığını düşünüyorum.
  • superpenguen S kullanıcısına yanıt
    MX Linux ta yeni bir dağıtım. Ne kadar güvenebilirim ?

    Zorin OS

    Mint

    Xubuntu

    Ubuntu Mate

    Elementary OS


    denediğim diğer dağıtımlar.
  • Mx linux eski bir komünite'nin yarattığı bir dağıtım kalite olarak ubuntu'dan daha aşşağıda olacağını sanmıyorum ama en azından ubuntu gibi sid tabanlı değildir en azından daha stabildir

    bu arada dediğin dağıtımların hepsi ubuntu zaten. Benim kullandığım distro bir gentoo forku funtoo adı stabilite olarak uubntuyla uçurumlar var arasında kurduğum hiç bir programda en ufak bir buga rastlamadım ki bunu ubuntu'nun belki 50de1 i olacak sayıda kullanıcıyla yapabiliyor olmaları ne kadar profesyonel insanlar olduklarının göstergesi ubuntu gibi arkalarında 2 milyar dolarlık bir backup olsa windowsa toz yuttururlar. bir çok dağıtım arasında ufak tefek farklar var ancak bazı dağıtımlar gerçekten kalite olarak ubuntu ve türevlerinin bir kaç tık üstünde ben 2.5 yıldır aynı kurulumu kullanıyorum ubuntuyla bunu yapabilirmisin? hiç sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superpenguen -- 11 Aralık 2018; 21:1:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superpenguen

    hocam o memnun diye bahsettiğin adamlar linuxun lsinden habersiz insanlar başka birşey kullanmamışlar sistemlerine bir gram hakimiyetleri yok en azından bu forumdaki linux kullanıcılarının yüzde 90 ı boyle. bir updateten sonra sistem komponentlerinden birisi kendi kendine kapanmaya başlayacak falan sonra başka bir update gelecek sistemi başka bir yeri bozulacak ubuntu hep boyleydi çünkü. bende kullandığımdan degil arada sırada bilgisayarıma format attığımda yeniden gentoo kurmak için kullanıyorum ubuntu dvdsini her biri birbirinden berbat buglar şu kapandı bu kapandı en azından son 15 yıldır boyle.
    "hocam o memnun diye bahsettiğin adamlar linuxun lsinden habersiz insanlar başka birşey kullanmamışlar sistemlerine bir gram hakimiyetleri yok en azından bu forumdaki linux kullanıcılarının yüzde 90 ı boyle"



    Ubuntudan vazgeçme zamanınız gelmedi mi dostlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirusBro -- 11 Aralık 2018; 21:7:31 >




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.