Şimdi Ara

UCUZA DİGİTAL SLR BULUNMAZMI???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ya bu koskoca ulkede şoyle lensi değişebilien 3-5 MP olan slr makina yokmudur yaa ??? Çıldırcam aradım taradım 500 $ altına inmiyor yaa ne yapsan ne etsem inmiyor !!!!!!!!!



  • slr dedigin nedir ki? yani diger makinada olmayip slr de oldugundan dolayi almak istedigin... slr-like var
  • lensi degisebilen yazmisin onu gormedim...
  • 500 usdnin altına inmiyen slr olmaz, hatta 500-1000 arası nerede varsa dedigin alet gidip alayım hemen, en ucuzu 300d oda zaten 800-900 euro ikinci elde. Bu aletlerin ucuzlaması için daha bir 3-4 sene beklememiz gerekecek.. kolay gelsin..
  • slr=single lens reflex, yani tek mercek ayna anlamindadir, gunumuzde gazetecilerin ve arastirmacilarin ve bilumum amatorlerin kullandigi pahali fotograf makinesi cesididir.
    cesitli poz zamani, f stop ayarlari, diyafram acikligi, pozlandirma suresi vs vs ayarlarini yapabilirsiniz.

    bu makinalarin ozelligi lensin gordugu goruntunun aynalarla sizin baktiginiz yere yansitilmasidir, yani cogu kucuk makineden farkli olarak gordugunuzu cekersiniz (p&s'lerde baktiginiz sey ve lensin gordugu sey farkli, ozellikle yakini cektiginizde hissedersiniz onu).. o goruntu de aslinda filme yansiyanin %100'u degildir genelde, %90-95 gibi bi kismidir, kalitelilerinde %100 olur..
  • Canon S1 IS var. yaklaşık 650 euro.
  • Canon S1 IS
    slr-like
  • YAA bu makina okadar slr a benzemiyor ama ozellik bakımında guzel minoltanın dimage serisi cok hoşuma gitti ama turkiyede bir turlu bu makinalrı istediğim fiyatta bulamıyorum canon bence digital fotograf sektorunun nokiayası gibi bi makina 6X optiği var ama onun bi ust modelinde 7x optik zoomu var aradaki fark 100 dolar boyle olması hiç hoşuma gitmiyor butun ozellikleri aynı buda bence insanı enayi yerine koymaktır
  • canon a75 ve a80 modellerinde de (adaptör hede hödösüyle) lensler degisebiliyor fln deniyor..bu konuda bilgisi olan var m??
  • Adaptorle objektifin onune farklı mercekler eklenerek çekim açısı arttırılıp azaltılabiliyor. Bu mercekler 1,3x 0,77x falan gibi değerlere sahip oluyor. Mesela 35mm standartlarına gore 35-105 olan bir objektif 0,77x mercek eklendiğinde 27-80e dönüşmüş oluyor.
    Profesyonel amaçlı kullanmayacaksan Minolta Z1 veya Z2 öneririm. Her türlü manuel ayar var.
  • Şu an en ucuz slr 300 D, eğer compact makinalara lens almayı düşünürsen onlarda needeyse slr lenslerinin fiyatına ve limitli lens kapasiteleri var, istediğin her lensi takamazsın.
    Body e bir kere para vereceksin, (900$ Amerika fiyatı) üzerinde 28-80 di yanlış hatırlamıyorsam bir lens var, sonra diğer lenslere bakacaksın ki onlarda 300 dolardan başlar...
    Fakat Kusursuz bir makina...
    500 dolarlara slr hayal gibi şu anda.
  • Bugun gazatede hurriyette fujifilm gazete yeyınlamiş şöyle baktım mesela s2 pro s3 pro filan var gozum S5000 e carptı aslında makina okadarda kotu değil ama işte dediğinz gibi değişebilir lensi yok ama 10 X de hiçte fena değil yanee
  • DSLR alacaksan Nikon D70 veya Canon EOS 300D oldukça cazip ve iyi modeller, USA de tanıdığın varsa EOS 300D yi objektifiyle beraber $1000 altında bulabilirsin.

    SLR Like alacaksan şu anda compact makinelerin zirvesinde olan Canon Powershot Pro1 alabilirsin, onuda yine USA de $1000 altında bulabilirsin. üzerindeki objektif müthiş ve makro çekimleri harika. Profesyonellerin compact makinesi de deniyor kendisine.

    Ama $500 DSLR almak şimdilik hayal,
    Canon A serisi 60, 70 vs. bir hede hödö ile (aparat) 52mm lik lens ve objektifleri kullanabilime imkanı sunuyor.

    Ben Canon A60 kullanıyorum, manual ayarları oldukça tatminkar. Bahsi geçen hedehödö (LA-DC52C Konverter Adaptör) ile ve Close-up lenslerle birlik kullanarak close-up (macro, aslında yanlış kullanılıyor ama neyse) çekim yapıyorum. Yakında Insaallah EOS 300D USA den gelince onunla devam edecem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.