Şimdi Ara

UFO MU,SOBA MI,KLİMA MI???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
23.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu ufoyla ilgili bir muhabbet almış başını gidiyor.Valla evde soba var ama odun kömürden bıktım artık günümün yarısı odunlukta geçiyor.Odunculuk yapsam çok iyi para kazanırdım.Malum 1 torba kömür oldu 10 ytl devir ekonomi devri...Soba güzel ısıtıyor ama zahmeti çok.Bu formlarda ufo ile ilgili yazılanları okudum pek çoğu eski yazılar.Bu aralar ise havalar soğuk yani bunu konuşmanın tam zamanı.Şu anda ufoya benzer ürünler aldı başını gitti.bu formdaki yazılara bakıp ufo alan arkadaşlar deneyimlerinizi (fatura ,ısı,kullanım kolaylığı vs.) paylaşırsanız çok memnun oluruz(bu arada salonum 20 metrekare). Geçen bi adet sipariş verdim ama yine bu formu inceleyip vazgeçtim şu anda yine alevlendim ne yapmalıyım arkadaşlar bu ufo denen alet nasıl iyice kafam karıştı valla evde kömür de bitti.Kömüre verceğim parayla bi ufo veya benzeri birşey nasıl ısıtırmı acaba...
    Bir de herkes klimadan bahsediyor.klima fiyatları hem çok pahalı hem de bu klimaların ne kadar elektrik tükettiği hakkında formda bir bilgi iletilmemiş.klima ısıtacaktır belki ama faturası da yüreğimizi yakmasın sonra
    Deneyimlerinizi ve bilgileriniz paylaştığınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.Ayrıca herkesin mübarek kurban bayramını kutluyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaynett -- 2 Ocak 2007; 0:05:49 >







  • ufo benzeri aletler 2500-3000 watt civarında güce sahip.
    3000 watt üzerinden hesaplarsak,
    1 saatte 3kwh,24 saatte 72 kwh tüketim olur.
    ayda 30*72= 2160 kwh tüketir. bu da yaklaşık ayda 220 ytl edecektir.
    tüketim arttıkça birim fiyat değişiyo olabilir.o zaman hesab değişir.
  • Bence KOMBİ neden :

    UFO : Bu ısıtma şekli biraz sorunlu. Işıma yoluyla ısıttığı için soğuk bir ortamda cihazı gören yanınız sıcak diğer tarafınız soğuk kalmakta. Bu cihaz bir süre sonra ortamında bir nebze olsun ısıtsa bile ışıma gücüyle etkin ısıttığından sürekli bir tarafınız diğerine göre sıcak soğuk ayrımına maruz olmakta bununda sağlık sorunlarını yol açtığı tecrübeyle sabit. havadaki Bakterileri yakarak hoş olmayan koku yaymalarıda cabası.
    Dikkkat bu soba otamdaki nemi aldığı için ( İnsan bünyesi %45 ila %55 nem ortamında rahat eder ) nemlendirme cihazı satın almak faydalı olacaktır. Yoksa kuru havanın yarattığı bazı olumsuz etkilere maruz kalınacaktır. Genelde tek odayı ısıtma şekli diğer odalara geçildiğinde keskin bir ısı farkı ortaya çıkar ve bu Gribe sebep olur. Sobalı odadaki herkes Grip olacak diye bir kaide yok tabii.

    SOBA : Teknolojinin bu kadar gelişmediği zamanlardan kalan Tehlikesi ( temas halinde yanık oluşması, Lodos sebebiyle zehirlenmeler v.s v.s gibi ) ve zahmeti dışında en ideal ısınma şeklidir. Ortamın nemini almaz. Buda genelde tek odayı ısıtma şekli diğer odalara geçildiğinde keskin bir ısı farkı ortaya çıkar ve bu Gribe sebep olur. Sobalı odadaki herkes Grip olacak diye bir kaide yok tabii.

    KLİMA : Bunlar HEAT PUMP ve REZİNSTANSLI olarak temelde 2 ye ayrılırlar. Her 2 sistemdede Isıtma işlemi hava akımıyla sağlandığından bu İnsan Psikolojisine gere biraz huzursuzluk yaratan bir durumdur. Ortamdaki havayı kurutur. Kışın Elektirik kesilmeleri daha da çok yaşandığından süprizlere açık olmakta fayda vardır. Tecrübeyle sabit bu ısınma şeklide İnsan için uygun değildir. Klima ile ısınan bir yerde sizde tecübe edebilirsiniz.

    KOMBİ : En masraflısı en Pahallısı Kurulum aşamasında en sıkıntı verici olanıdır ( Ben Kombiyle ısınıyorum ) Her oda dengeli ısınır, ısı kolay kontrol edilebilir, Kurulum Maliyeti çıkartılırsa uzun vadede en ekonomik ve dengeli ısınma şeklidir. En önemli avantajı her odanın aynı derecelerde ısınmadır. Oda geçişlerinde keskin bir sıcak soğuk dengesinin değişmesinden mütevellir muhtelif rahatsızlıklar ve hastalıklar ortadan kalmış olur. Ortamdaki nemi alarak Havayı kurutur.


    Gelelim Sıksık tekrar ettiiğin ortam nemine : Havanın kuru olması bizleri enfeksiyonlara karşı açık tutar, burun ve boğaz bölgemizi kurutur, gözlerde yanmaya ve dudaklarda çatlamaya yol açar, toz oluşumu hızla olur ve buna bağlı olarak alerjisi olanları daha fazla etkiler.


    Umarım verdiğim bilgiler karar vermenizde size yön gösterici ve kendiniz için en ideal ısınma şeklinizi bulmanızda faydalı olur.


    Saygılar.
    Melih


    Not: Bu konu aslında Ev Elektroniği Bölümüne aittir.
    Not: Aydınlanmamış noktalar yada daha çok ayrıntı istersenin yardımcı olurum.




  • Değerli arkadaşım çok teşekkür ediyorum fakat sen kombi yi öneriyorsun bu bana uymaz çünkü şu fani dünyada bir evimiz yokkk biz kiracıyız ve bu gidişle ölene kadar da kiracı kalacağızbu yüzden kombi değilde diğer alternatifleri değerlendirmeliyim.Meseleyi bu açıdan değerlendirirmisin?
  • Ben UFO aldım ama inşallah fazla yazmaz
  • Üstadım. Mizacen kendime kabul etmeyeceğim bir şeyi başkasına önermem. Bu sebeple gönlüm hala senin için yinede Kombi olacaktır ev sahibinle anlaşarak bunu kiradan düşme şansın varsa tercihin bu yönde olsun derim. Altarnatif olarak doğalgaz sobalarınıda tercih edebilirsin elektirikler kesildiğinde yine çalışır.
    2. seçenek olarakta nacizane önerim Elektirikli Petek olacaktır. Neden dersen : UFO önünü sıcak arkanı soğuk bırakacaktır sağlık yönünden kişisel görüşüm sakıncalı, soba yine keza riskli hele evde Çocuk varsa. Benim için Çocuk diyince akan sular durur.

    Kombi olmazsa 2. Seçenek Elektirikli Yağlı Radyatör olsun. Fiyatlarıda makul.2 Tane almak bile düşünülebilir.

    BU arada yazmadığım Katalikit varki kesinlikle uzak dur Odadaki Oksijeni bitiriyor.

    Hepsi için toptan bir link :http://www.hepsiburada.com/department.aspx?CategoryID=17111
    quote:

    Orjinalden alıntı: vaynett

    Değerli arkadaşım çok teşekkür ediyorum fakat sen kombi yi öneriyorsun bu bana uymaz çünkü şu fani dünyada bir evimiz yokkk biz kiracıyız ve bu gidişle ölene kadar da kiracı kalacağızbu yüzden kombi değilde diğer alternatifleri değerlendirmeliyim.Meseleyi bu açıdan değerlendirirmisin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 2 Ocak 2007; 12:42:27 >




  • Ufoyu yani o teknikle ısıtan cihazları tavsiye etmiyorum. Hiç TV de reklam etiği gibi değil. Arkadaş 2800 Watt lık almış ve ısınmak için neredeyse içine girecek. 24 saat çalışsa bile durur durmaz içerisi buzdolabı gibi oluyor. Gece ışığı acayip derecede rahatsız ediyor insanı.
    Melih Bey in dediği gibi 12 dilimlik yağlı radyatör en güzeli. Hiç bir tehlikesi yok ve ısıtıyor gerçekten.

    Ancak Sobanın yerinide hiçbiri tutmuyor malesef. Üzerinde çaydanlığın kaynaması , kestane pişirme vs
  • melih arkadaşım bu yağlı radyatörler hoşuma gitti fiyatı da ucuzmuş fakat çalışma prensipi nedir nasıl çalışır elektrik sarfiyatı çok olur mu benim salonum yaklaşık 18 metrekare 2 tane bile alabilirim bu radyatörlerden ama öncelikli sorum şu bu aletler ısıtması nasıl yeterli derecede ısıtıyormu ve elektrik sarfiyatı nasıl net bir bilgi verirsen çak yardım etmiş olursun üstad!!!
  • Üstadım Kişisel görüşümü sorarsan Önerim Yağlı Radyatör olacaktır. Özelliklerine gelince.

    İyi yanları :
    1-) Güvenli ısınma sağlar.
    2-) Temostatlı olduğundan ayarlanan ısıya gelince otomatik kapanır ve açılır.
    3-) Gece uyurken bile güvenle açık bırakabilirsiniz.
    4-) Taşınabilir ve sağlam bir yapıya sahiptir.
    5-) Bakım masrafı yoktur servisi iyi yada kaliteli bir marka 10 larca sene hizmet verebilir.
    6-) Maliyeti azdır ek parça istemez.
    7-) Üstüne Çamaşır serilmesi için ek aparatları vardır. Kış günü çamaşır kuruturken işe yarar. Hem çamaşır kurur hemde oda nemi dengelenir.
    8-) Fanlı olan Modellerinde Fan çalıştırılmazsa sessiz ( 0 db ) çalışır.
    9-) Isıtma mantığı İnsan fizyolojisine daha yatkındır.
    10-) Kullanımı son derece ergonomiktir.
    11-) Alevi olmadığından havadaki Oksijeni tüketmez.

    Kötü yanları :

    1-) Tam güçte 2200 Watt civarı elektirik harcar. Aslında bu biraz göreceli bir kavramdır. 2200Watt sürekli çalışmayacağından ay sonu ürkütücü elektirk Faturası gelmez.
    2-) Elektirik tesisatının iyi olmasını gektirir. Uzatma kablosu kullanma.
    3-) Havayı kurutur . Yanına bir tanede soğuk buhar ( daha dogrusu sis veren cihaz ) alırsan sorunusuz kullanırsın.
    http://www.hepaonline.com/soguk_buhar_makinasi_hava_nemlendirme.php?gclid=CJfx0__gwYkCFRo6EAodfxYUOw

    Umarım karar aşamasında faydalı olabilmişimdir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: vaynett

    melih arkadaşım bu yağlı radyatörler hoşuma gitti fiyatı da ucuzmuş fakat çalışma prensipi nedir nasıl çalışır elektrik sarfiyatı çok olur mu benim salonum yaklaşık 18 metrekare 2 tane bile alabilirim bu radyatörlerden ama öncelikli sorum şu bu aletler ısıtması nasıl yeterli derecede ısıtıyormu ve elektrik sarfiyatı nasıl net bir bilgi verirsen çak yardım etmiş olursun üstad!!!




  • buhar makinası yerine üstüne (uygunsa) su dolu bir cezve veya onun gibi birşey koyabilirsiniz
  • nacizane bir kaç satırda ben yazayım.

    Isıtma sistemlerini degerlendirdiginizde UFO ( benzerleride dahil ) hariç diger sistemler ( soba kombi vb. ) ortamı ısıtmaktadır. Bu nedenle ısıtıcılar arası maliyet hesabı yapacak olursanız kombi veya soba ( dogalgaz ve kömürün enerji birim maliyetleri oldukça yakın oldugundan ) en ucuz seçenek olacaktır. Elektrik kullanan klima ve yaglı radyatör içinse duruma göre degişir. Şöyleki klimalar bir ısı pompası ( heat pump ) birde resistans modu ile çalışabilir. ( tabi klimasına göre ) Isı pompası dışardan ısıyı alıp içeri vermek suretiyle çalışır. Eger kışın çok soguk olmayan bir bölgede iseniz çok verimli olabilir. Ancak dışarı ile içeri arası sıcaklık farkı artarsa verim düşer. Resistansa gelince ( yaglı radyatörlerde bu şekildedir ) bu elektrik enerjisini ısıya dönüştürmek yöntemi ile çalışır elektrik ısınma için kullanıldıgında pahalı bir enerji olur.

    UFO vb. gelince bunlarda harcadıkları enerjiyi ısı veren ışın oluşturma için harcarlar. Işı veren ışınlar vucuda çarpınca vucudumuzu ısıtır. Isınan vucudumuzda çevreye ısı yayar. ( Aslında vucudumuz herzaman ısı yayar ve kendisini 36 derecede tutmaya çalışır. Ancak ısı farkı arttıgında bu yayılan ısıyı oluşturamaz ve sogumaya başlar bizde üşüme olarak hissederiz ) UFO vb. bizim ürettigimiz enerjiye takviye yaptıkları için ortam ile sıcaklık farkı artar. Bu nedenle ortam 20 derecenin altıda olsa üşüme olmaz. Ancak sistem kapandıgında vucudumuza ışınla destekleme kalkacagından diger sistemlerden çok daha hızlı üşüme yaptıracaktırki bunuda daha önce arkadaşlar belirtmiş.

    Benim düşüncem özellikle soguk iklimde geniş salonların ısıtılmasında kombi veya soba ile ortamı 15-17 derece arasına getirmek ve geri kalanınıda küçük kapasiteli UFO vb. ile desteklemek yani kombine çözüm.




  • Burada eminmisin " Isı pompası dışardan ısıyı alıp içeri vermek suretiyle çalışır."
    Benim bildiğim soğutma işlemine göre ters çalışır ve ısıtma bu şekilde olur. Birde şöyle düşünelim dışarsı soğuk ve ben evde üşürken Klima nasıl dışarıdan sıcak bulacakta ev içersine verecek.



    quote:

    Orjinalden alıntı: msyener1

    nacizane bir kaç satırda ben yazayım.

    Isıtma sistemlerini degerlendirdiginizde UFO ( benzerleride dahil ) hariç diger sistemler ( soba kombi vb. ) ortamı ısıtmaktadır. Bu nedenle ısıtıcılar arası maliyet hesabı yapacak olursanız kombi veya soba ( dogalgaz ve kömürün enerji birim maliyetleri oldukça yakın oldugundan ) en ucuz seçenek olacaktır. Elektrik kullanan klima ve yaglı radyatör içinse duruma göre degişir. Şöyleki klimalar bir ısı pompası ( heat pump ) birde resistans modu ile çalışabilir. ( tabi klimasına göre ) Isı pompası dışardan ısıyı alıp içeri vermek suretiyle çalışır. Eger kışın çok soguk olmayan bir bölgede iseniz çok verimli olabilir. Ancak dışarı ile içeri arası sıcaklık farkı artarsa verim düşer. Resistansa gelince ( yaglı radyatörlerde bu şekildedir ) bu elektrik enerjisini ısıya dönüştürmek yöntemi ile çalışır elektrik ısınma için kullanıldıgında pahalı bir enerji olur.

    UFO vb. gelince bunlarda harcadıkları enerjiyi ısı veren ışın oluşturma için harcarlar. Işı veren ışınlar vucuda çarpınca vucudumuzu ısıtır. Isınan vucudumuzda çevreye ısı yayar. ( Aslında vucudumuz herzaman ısı yayar ve kendisini 36 derecede tutmaya çalışır. Ancak ısı farkı arttıgında bu yayılan ısıyı oluşturamaz ve sogumaya başlar bizde üşüme olarak hissederiz ) UFO vb. bizim ürettigimiz enerjiye takviye yaptıkları için ortam ile sıcaklık farkı artar. Bu nedenle ortam 20 derecenin altıda olsa üşüme olmaz. Ancak sistem kapandıgında vucudumuza ışınla destekleme kalkacagından diger sistemlerden çok daha hızlı üşüme yaptıracaktırki bunuda daha önce arkadaşlar belirtmiş.

    Benim düşüncem özellikle soguk iklimde geniş salonların ısıtılmasında kombi veya soba ile ortamı 15-17 derece arasına getirmek ve geri kalanınıda küçük kapasiteli UFO vb. ile desteklemek yani kombine çözüm.



















  • Hem ufo hem soba beraber kullanılacak bunun gerçekten iyi sonuç vereceğine inanıyormusun arkadaşım kömür yaktıktan sonra ufoya ne gerek var ki zaten kömür yeterince ısıtıyor ama ben ufo kömür sobasının yerini tıtarmı onu merak ediyordum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vaynett

    Hem ufo hem soba beraber kullanılacak bunun gerçekten iyi sonuç vereceğine inanıyormusun arkadaşım kömür yaktıktan sonra ufoya ne gerek var ki zaten kömür yeterince ısıtıyor ama ben ufo kömür sobasının yerini tıtarmı onu merak ediyordum...


    UFO , sobanın kendisinin değil sobanın borularından çıkan sıcaklığı bile veremez.
  • ısı pompaları, mahal ile çevre arasındaki kayıp ısıyı dengeler. şıkışmış basınçlı akışkan çalışma yönüne göre yoğunlaşır/buharlaşır ve çalışma yönüne göre ısıtır yada soğutur. aslında düşünülenin aksine sağlıklı bir ısıtma sistemidir fakat tam yalıtılmış ortamlarda bile yüksek güce ihtiyaç duyarlar. o açıdan pekte tasarruflu değildirler.
    fakat bütçeniz müsaitse terminal tipte klimalar var. onlar ile tek konderserden her odaya evaplar dağıtarak etkili biçimde ısınıp soğuyabilirsiniz fakat hem malzeme hemde tüketimleri oldukça tuzlu
    ama en temiz ve ekonomik (ilk kurulum hariç çünkü proje+işçilik+malzeme oldukça masraflı) ısınma biçimi kombidir.
    ama ben köye gittiğimde seviniyorum. üzerinde kestane fındık kavurup kuzunesinde patetes pişirdiğim sobayı çok seviyorum. malum kombinin üstünde olmuyor bu




  • Ortaya karışık...
    1gram(1cm^3)suyun ısısını 1 derece cantigrad yükselten enerji miktarı 1 caloridir.
    Diğer element ya da maddelerin ısıl kapasitelerine göre yukarıdaki tanım karşılaştırma temelidir.
    Miktarı belirli bir cismin ısısını belirli dereceden belirli dereceye kadar yükseltmek için belirli miktar enerji mutlaka verilmelidir.
    1kWh=860kCalori dir.
    Elektrikle ısıtma (rezistanslı) ısıtmanın en pahalı türüdür.İletkenden geçen akımın çoğu iç gerilme olarak kullanılır ısıya dönüşen kısmı %30 civarındadır.Yağlı tiplerde,havaya göre ısı geçişi biraz daha hızlı olduğu için verim %35 civarındadır.
    Isı pompaları en akıllıca olanıdır.Üretmek yerine taşımaya uğraşmak en ekonomik olanıdır.
    Kompresörlerde genelde kullanılan gaz,-20 ile -25 dereceye kadar soğur.Bu durumda ortam sıcaklığı bu derecelere kadar olan yerlerde ısı transferinde kullanılabilir.Alt sınıra yaklaştıkca verim hızla düşer.

    Isıtma ile ortamdaki nemi yok edemezsiniz.Tek yolu soğutup yoğuşturup su halinde uzaklaştırmaktır.
    Ancak ortam ısındıkça bağıl nem oranı düşecek ve kuruluk hissi oluşacaktır.
    Isıtılan her ortamda nem takvitesi rahatlık hissi verir ve şarttır,özellikle deniz- göl kıyısı gibi değilde kuru havalı yayla bir yerlerde iseniz.

    Her halükarda ısıtma için en ekonomik yöntem fosil yakıtlardır(odun-kömür-doğal gaz dahil).Çünkü önceden içerisinde enerji depolanmıştır ve şu an ülkemizde ve dünyada ucuzdur.
    Yanarken bacadan atılan gaz-hava karışımı(ısı farkı nedeni ile) ortamda negatif basınc oluşturur ve bu ,kapı altı ,anahtar deliği, pencere boşluğu gibi yerlerden taze hava girişine yol açar ki bu en iyi tarafı.Ortamda cebri sirkülasyon kullanılmadığı sürece ısı dağılımı çok dengesizdir.Ne kadar uğraştırıcı olduğuda malum.Ayrıca yanan "şeylerin" çok tehlikeli olabileceği ve gereken tedbirlerin ihmal edilmemesi unutulmamalı.

    Klima soba kalorifer hangisi olursa olsun nem takviyesi şarttır hemde öyle bir cezve filan değil.
    Çocukların olduğu ve hastaların olduğu ortamlarda ısıtma ile elde edilen değil ultrasonic yolla üretilen ve miktarı ayarlanabilen "soğuk buhar-sis" kullanılmalıdır.

    Klimaların (ısı pompalı) enerji tüketimi hakkında bir fikir için:Saatte 26.000 Btu luk olanları(yaklaşık 7,8kWh) 2-2,2 kWh enerji tüketir.Korunaklı bir odada 30-35m^2 ye kadar rahatça işinizi görür,birazda yöne bağlı olarak.

    Kestane-fındık meraklıları için fırın daha kullanışlı bir alettir.




  • ufo tamam havayı kurutmuo infrared falan ama delicesine elektrik faturası getiryor yaa.en iyisi klima hajım mis gibi.ister sıcak ister soğuk ister ılık
  • Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

    Burada eminmisin " Isı pompası dışardan ısıyı alıp içeri vermek suretiyle çalışır."
    Benim bildiğim soğutma işlemine göre ters çalışır ve ısıtma bu şekilde olur. Birde şöyle düşünelim dışarsı soğuk ve ben evde üşürken Klima nasıl dışarıdan sıcak bulacakta ev içersine verecek.


    Evet gayet eminim. Sizin dediginizde dogru. Ancak olayın bilimsel yaklaşımı dedigim gibi. Şöyle izah edeyim. Mutlak 0 yani -273 derece nin üstündeki her madde enerjiye sahiptir. Dışardaki havada bu sıcaklıgın üstünde oldugundan bir enerjiye sahip. Biz enerji kullanarak dışardaki havanın enerjisini içeriye aktarırız. ( Aynen kuyudan su çekmeye benzetebiliriz. Su normalde nasıl aşagı dogru gitmek istiyorsa ısıda evimizden dışarı gitmek ister pompa ise suyu yukarı basar ısı pompasıda ısıyı daha yüksek seviye olan ev sıcaklıgına çıkartır. Tabi bu arada dışarıyı soguturuz ancak dışarı çok büyük oldugundan degişimi göremeyiz )




  • Orjinalden alıntı: musallim

    Elektrikle ısıtma (rezistanslı) ısıtmanın en pahalı türüdür.İletkenden geçen akımın çoğu iç gerilme olarak kullanılır ısıya dönüşen kısmı %30 civarındadır.Yağlı tiplerde,havaya göre ısı geçişi biraz daha hızlı olduğu için verim %35 civarındadır.

    Isı pompaları en akıllıca olanıdır.Üretmek yerine taşımaya uğraşmak en ekonomik olanıdır.
    Kompresörlerde genelde kullanılan gaz,-20 ile -25 dereceye kadar soğur.Bu durumda ortam sıcaklığı bu derecelere kadar olan yerlerde ısı transferinde kullanılabilir.Alt sınıra yaklaştıkca verim hızla düşer.


    Klimaların (ısı pompalı) enerji tüketimi hakkında bir fikir için:Saatte 26.000 Btu luk olanları(yaklaşık 7,8kWh) 2-2,2 kWh enerji tüketir.Korunaklı bir odada 30-35m^2 ye kadar rahatça işinizi görür,birazda yöne bağlı.



    Birkaç yere itirazım var.

    Elektrikli ısıtma en pahalı türdür. Ancak rezistansta yüzde 30 oranında enerjiye dönüştügü için degil. Rezistansta ısı ve ışıga dönüşme oranı yüzde yüzdür. Ancak elektirk üretimi sırasında verim yüzde 30-50 arasıdır. Yani kullandıgımız dogalgaz 100 enerji içeriyorsa bunu elektrige dönüştürürken yüzde 30-50 arası verimle dönüştürrüz. Esas kayıp burdadır.

    Isı pompaları belli sıcaklık degerleri için gerçekten işe yarar ancak soguk iklimin hüküm sürdügü iç anadolu dogu anadolu iç ege vb. gibi bölgelerimizde kışın kullanmayı denerseniz kış ortasında açıkta kalacagınızdan emin olabilirsiniz.

    Isı pompasının ne verimle ısı verecegi sıcaklıga baglı . Siz korunaklı odada 30-35 metrekareye kadar ısıtır demişsiniz. Fakat bazı bölgelerimizde bırakın ısıtmayı çok soguklarda sıcak hava bile üretemeyebilir.

    Sonuç olarak ısı pompası kullanacak olanlar akdeniz ve egede ise kullansınlar. Diger bölgelerde ise bence pek denemesinler veya çok soguklar için alternatifi bulunmak koşulu ile kullansınlar.




  • İtirazlar için...
    1kWh=860kCal
    Bir dirençte bu kadar enerji tüketildiğinde ortama verdiği 860kCal değildir.

    "Elektrikli ısıtma en pahalı türdür. Ancak rezistansta yüzde 30 oranında enerjiye dönüştügü için degil. Rezistansta ısı ve ışıga dönüşme oranı yüzde yüzdür. Ancak elektirk üretimi sırasında verim yüzde 30-50 arasıdır. Yani kullandıgımız dogalgaz 100 enerji içeriyorsa bunu elektrige dönüştürürken yüzde 30-50 arası verimle dönüştürrüz. Esas kayıp burdadır. "
    Bu,bilimsel değeri olmayan bir cümle...

    Yazımı iyi okusaydın :
    "Kompresörlerde genelde kullanılan gaz,-20 ile -25 dereceye kadar soğur.Bu durumda ortam sıcaklığı bu derecelere kadar olan yerlerde ısı transferinde kullanılabilir.Alt sınıra yaklaştıkca verim hızla düşer."
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.