Şimdi Ara

UFO MU,SOBA MI,KLİMA MI??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
23.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vaynett

    Hem ufo hem soba beraber kullanılacak bunun gerçekten iyi sonuç vereceğine inanıyormusun arkadaşım kömür yaktıktan sonra ufoya ne gerek var ki zaten kömür yeterince ısıtıyor ama ben ufo kömür sobasının yerini tıtarmı onu merak ediyordum...



    Burdaki mantık şu eger sadece kömür yakarsanız diyelim 100 birim kömür kullanacaksınız. Sadece UFO ve benzeri kullanırsanız kapattıgınız anda çok üşüyeceksiniz. İkisini ortak noktada buluşturuyoruz. Kömürle 15 dereceye kadar odanız ısınıyor. ( yaklaşık 75 birim kömür gidiyor ) Ufoda sizi ısıtarak ortamın soguklugunu hissetmenizi önlüyor. Sistemi kapattıgınızdada zaten yatmış oluyorsunuz pek üşünmez.

    Bir bilgi daha ilave edeyim çalıştıgım fabrikada bu UFO tipinin dogalgazlısı vardı. Ortamın sıcaklıgı 10-12 derece olmasına ragmen üşümeyi kesiyordu. Tabi çalışmanında etkisi vardı ama.

    Son bir tavsiye eger soguk bir yerde iseniz UFO da yaglı radyatörde klimada kullanmanın faydası pek olmaz. Ya soba yada kombi vb gibi bişey kullanmak lazım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: musallim

    İtirazlar için...
    1kWh=860kCal
    Bir dirençte bu kadar enerji tüketildiğinde ortama verdiği 860kCal değildir.

    "Elektrikli ısıtma en pahalı türdür. Ancak rezistansta yüzde 30 oranında enerjiye dönüştügü için degil. Rezistansta ısı ve ışıga dönüşme oranı yüzde yüzdür. Ancak elektirk üretimi sırasında verim yüzde 30-50 arasıdır. Yani kullandıgımız dogalgaz 100 enerji içeriyorsa bunu elektrige dönüştürürken yüzde 30-50 arası verimle dönüştürrüz. Esas kayıp burdadır. "
    Bu,bilimsel değeri olmayan bir cümle...

    Yazımı iyi okusaydın :
    "Kompresörlerde genelde kullanılan gaz,-20 ile -25 dereceye kadar soğur.Bu durumda ortam sıcaklığı bu derecelere kadar olan yerlerde ısı transferinde kullanılabilir.Alt sınıra yaklaştıkca verim hızla düşer."






    Birinci cümlemim bilimsel olmayan yanı neresidir. Yani şunumu itiyorsunuz 1 m küp dogalgaz yaklaşık 8kwh ısı enerjisi içerir. Bunu gaz türbin santralinde elektrige çevirirseniz yaklaşık yüzde 30 verimle 2.5 kwh enerji elde edersiniz. Eger kombine çevrim santralinde çevirirseniz ( Rankine ve Brayton çevrimi beraber ) yüzde 50 verim elde edersiniz. Yani yaklaşık 4 kwh elektirk elde edilir. .................................

    İkinci cümle içinse şunu söyleyeyim . Yazınızda bu bölümü gördüm ve demek istediginizi anladım.( yani dikkatli okudum ) Fakat diger yazdıgınız bölüm ( benim itiraz ettigim ) buraya göre çok baskındı. Şimdi insanlar her şartta ısıtır diye düşünecekler. Madem konuyu biliyorsunuz sizde bilirsinizki piyasadaki ürünlerin çogu -5 -10 derecede bile ısı vermemeye başlar. Yanlış anlaşılmasını istemedim.

    Bir dirençte 1 kwh elektrik tüketildiginde verdigi ısı ne kadardır? Bunuda cevaplarmısınız. Eger 1kwh yani 861 kcal degilse bu enerji nereye gidiyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msyener1 -- 3 Ocak 2007; 1:56:08 >




  • ya arkadaşlar valla bu kadar yazmışsınız bütün fikirleriniz ve yardımların ız için sağolun ama ben hala ne almam gerektiği konusunda bir bilgi sahibi olamadım ben en ekonomik olarak yukarda yazmış olduğum ısıtıcalardan hangisiyle ısınırım.Teşekkür ediyorum
    not:4 yaşında bir çocuğum var
  • Bir tez incelemiştim: Kurulan düzenekte aynı miktar su rezistans ve heat pump'la ısıtılıyordu. Sonuç: Rezistans daha hızlı ulaşıyor hedef sıcaklığa, ısı pompası ise biraz daha geç ama %15 daha az elektrik kullanarak. Klimaların kurulum ve işletme maliyetlerini de hesaba katmak gerekli elbet. Rezistanslılar daha ucuz ve uzun ömürlü. (Yağlı radyatörler dahil.) Klimalar yaygınlaştığında (Genellikle soğutma için planlanmışlardı.) kışın ısıtmakta yetersiz kaldıkları görüldü. Çünkü dış sıcaklık -5 dereceye düştüğünde işlevsiz kalıyorlardı. Artık pek çok klima -17 derecede çalışacak şekilde yapılıyor. Yine de yörelere göre farklı modeller pazarlandığından dikkatli olmak gerek.

    vaynett dostumun bir türlü sağlıklı yanıt alamadığını düşündüğü soruya gelirsek:

    Dostum, kombi, eğer ev sahibiniz kabul ederse ilk çözüm. Ama elektrik kesintilerinde çalışmaz.

    Senin durumunda en ekonomik çözüm soba. Kurulum maliyeti düşük ama biraz külfetli. Çocuk sorunu elbette önemli, bizimkiyle hiç kaza yaşamadık şükür. Ama aklında kalacağına birkaç lira daha ver kaportalı soba al. (Dışı kare, içi yuvarlak, kovalı, iç-dış cidar arası hava akışı olanlardan.)

    Ardından gelen yağlı radyatör. Ama elektrikle ısınmak en pahalısı.

    En iyisi güneşle ısınmak elbet. Ama hep ihmal ediliyor. Ancak vatandaş arzı artık kendini gösterecek. Bahardan itibaren güneş ocakları, güneş kaloriferleri arzı endam edecek. Memleketin çok soğuk bölgelerinin bile yıllık güneşli gün sayısının çok fazla olması, kullanılabilirliği yükseltiyor.

    Ne kullanırsanız kullanın, ilk şart izolasyon.. İzolasyon olmadan kombiyle de ısınsanız paranızı sokağa atarsınız.




  • yumuşak bi iklimdeysen klima derim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erroraesthumanum
    Ne kullanırsanız kullanın, ilk şart izolasyon.. İzolasyon olmadan kombiyle de ısınsanız paranızı sokağa atarsınız.

    +1

    Selamlar Error. Baya uzun zaman oldu, unutmuşundur belki beni. Güneş enerjisiyle soğutma sistemi kurmak için fikir almak istemiştin ama pek yardımcı olamamıştım. Sonuçlar nasıl oldu? Umarım uygun bir maliyetle işin altından kalkmışındır.

    O zamanlar yazın evi soğutmak için güneş enerjisi kullanıyordun, şimdi de kışın ısıtmak için mi kullanacaksın demek. Güneş forever (ama enerji üretimi konusunda güneşe bulaşma taraftarı değilim, orası ayrı )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 4 Ocak 2007; 9:34:10 >




  • arkadaşlar selam bence tezek çok ekonomik ::)
  • Bende kararsızım ama kullanacağımız yerde bu UFO benzeri ürünlerden başka bir şeyde çalışamaz gibi , araştırmalara başlıyorum.
    yazan arkadaşlara aydınlatıcı bilgiler içinde teşekkür ederim..
  • ben de bu konuda bir araştırma yapmıştım elimdeki veriler şöyle (kendi ölçümüm olup bilimsel değildir)

    klasik elektrik sobası:
    harcadığı güç: 2000 watt/h

    avantajları:
    ilk kurulum maliyeti çok düşük (40-50 ytl)
    taşınabilir

    dezavantajları:
    işletim maliyeti çok yüksek, soba kapatıldığında çok çabuk üşüme oluyor.

    -----------------

    klima (head pump) (örn: 9000 btu)
    harcadığı güç: 910 watt/h
    kazanç: 2500 watt (yaklaşık)

    yani bu head pump klimalar odamızdaki soğukluğu dışarı atarak (dış kompresör ısıtma modunda soğuktur) ısıtır. 910 watt/h elektriğe karşılık bize yaklaşık 2500 wattlık bir ısı enerjisi verir.

    avantajları:
    yazın soğutmada da kullanılabilir
    elektronik olduğu için zaman ayarı yapılabilir
    tam otomatik termostatlıdır
    eş değer elektrik ürünlerine göre en ekonomik ve en verimlisidir.

    dezavantajları:
    ilk kurulum maliyeti eş değerlerine göre yüksektir.
    evi taşırken usta olmadan taşıyamazsınız. başka bir odaya takamazsınız.
    infrared ve yağlı radyatörlere göre sesli çalışmaktadır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sevdalım

    arkadaşlar selam bence tezek çok ekonomik ::)

    süper komik adammıssın ha sen öyle yapıyorsun galiba


  • UFO , sobanın kendisinin değil sobanın borularından çıkan sıcaklığı bile veremez.

    katiliyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hasbi 81

    quote:

    Orjinalden alıntı: erroraesthumanum
    Ne kullanırsanız kullanın, ilk şart izolasyon.. İzolasyon olmadan kombiyle de ısınsanız paranızı sokağa atarsınız.

    +1

    Selamlar Error. Baya uzun zaman oldu, unutmuşundur belki beni. Güneş enerjisiyle soğutma sistemi kurmak için fikir almak istemiştin ama pek yardımcı olamamıştım. Sonuçlar nasıl oldu? Umarım uygun bir maliyetle işin altından kalkmışındır.

    O zamanlar yazın evi soğutmak için güneş enerjisi kullanıyordun, şimdi de kışın ısıtmak için mi kullanacaksın demek. Güneş forever (ama enerji üretimi konusunda güneşe bulaşma taraftarı değilim, orası ayrı )


    Rica ederim dostum, unutur muyum? Zorunlu bir ayrılık oldu işte..

    Güneşle soğutmadan sonra, şimdi de ısıtma mı, demişsin. E soğutmanın temelinde zaten ısıtma var :-)

    Güneşle soğutma bir proje olmaktan öte, denenmiş bir sistem. Mucidi değilim yani. 20. yy başlarından beri farklı bir alanda, hala kullanılmakta. Güneşle kullanımı benim fikrim. (Mutlaka başkaları da düşünmüştür.) İroniye bak ki: O zamanlar zamanım bol param yoktu, şimdi biraz param var ama zamanım yok! Bir-iki hemen yapılabilecek proje bile sallantıda.

    Bu konuda en önemlisi mühendislik desteğine ihtiyacım var (Kapasite hesaplamaları için.) Nereden edinebileceğimi de tespit ettim, bağlantı kurabileceğim boş bir zamanı kolluyorum.

    Yani projeler yürüyor dostum, merak etme..




  • bu nemlendirme sistemlerini deneyip de faydasını görenler var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PHaLaNX[TUR]

    bu nemlendirme sistemlerini deneyip de faydasını görenler var mı?



    Premier almayın!!!
  • quote:

    Klimalar yaygınlaştığında (Genellikle soğutma için planlanmışlardı.) kışın ısıtmakta yetersiz kaldıkları görüldü. Çünkü dış sıcaklık -5 dereceye düştüğünde işlevsiz kalıyorlardı. Artık pek çok klima -17 derecede çalışacak şekilde yapılıyor


    şu anda klimalarda r 12 ve r 22 gazları kullanılıyor ve bunların işletim sıcaklıkları ise - 29 ve -35 derecelerde. yani hiçbir zaman - 5lerde teklemezler. bu cihazlar çevrim yaparken gaz kompresörde sıkıştırılır, yüksek basınçlı ve sıcak olarak kondensere basılır ve burda yoğunlaşarak ortama ısı vererek soğur (ortamı ısıtır) ve TXV (thermodinamic eXtension valve (genleşme vanasında)) basıncı düşer ve ıslak buhar halinde evaparatör gider orda basıncı düşmüş şekilde ortamdan ısı çeker (soğutur) ve çevrim bu şekilde devam eder. yani sadece bir valf ile ( 4 way valve) ile yön değiştirilir ve soğutma/ısıtma sağlanır. heat pump sistemi oldukça verimlidirözellikle solid heat pump denen ve evap kısmı toprağa gömülerek orada ısı ile çeevrim sürdürülen sistemlerde işletme maliyeti çok düşüktür.

    ayrıca

    quote:

    Kestane-fındık meraklıları için fırın daha kullanışlı bir alettir.


    bence bunun için en iyisi soba!




  • bence klima arkadaşlar ufo alıp kışın ısınıcaksın sonra yazında karşısına geçip bronzlaşıcakmısın ??
  • Selamlar Hocam yardımlarından ötürü çok teşekkür ediyorum.Bütün bu tartışmalardan sonra sadece ufoyu merak ettiğim için bir arkadaşıma misafir oldum(bu kişiyi fazla sevmememe rağmen)) )2300 watt olan ufo kullanıyor.Üstad fazla zaman geçmeden yaklaşık 20 metrekarelik bir oda adeta hamam gibi oldu inan bana bende bu ufonun ısıtmayacağını düşünüyordum ama yaklaşık 1 saat içerisinde içerisi hamam gibi ısındı ben şaşkınlıkla beraber nerdeyse utanmasam gömleği de çıkaracaktım ama ufoyu kapatmak zorunda kaldık sıcaklık devam etti ve öylece oturduk.Yani klima radyatör vs. nasıl ısıtıyor bilemiyorum ama bu ufo gerçekten yeterli derecede ısıtıyor kendim şahit oldum ve yaşadım az daha yılbaşı hindisine dönecektik)))...

    Not:Rizede yaşıyorum sıcaklık yaklaşık 9-10
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vaynett

    Selamlar Hocam yardımlarından ötürü çok teşekkür ediyorum.Bütün bu tartışmalardan sonra sadece ufoyu merak ettiğim için bir arkadaşıma misafir oldum(bu kişiyi fazla sevmememe rağmen)) )2300 watt olan ufo kullanıyor.Üstad fazla zaman geçmeden yaklaşık 20 metrekarelik bir oda adeta hamam gibi oldu inan bana bende bu ufonun ısıtmayacağını düşünüyordum ama yaklaşık 1 saat içerisinde içerisi hamam gibi ısındı ben şaşkınlıkla beraber nerdeyse utanmasam gömleği de çıkaracaktım ama ufoyu kapatmak zorunda kaldık sıcaklık devam etti ve öylece oturduk.Yani klima radyatör vs. nasıl ısıtıyor bilemiyorum ama bu ufo gerçekten yeterli derecede ısıtıyor kendim şahit oldum ve yaşadım az daha yılbaşı hindisine dönecektik)))...

    Not:Rizede yaşıyorum sıcaklık yaklaşık 9-10


    Ya arkadaşının odasının her tarafı yarım metre köpükten yapılma, ya da UFO bayisisin, satışlar umduğun gibi değil..




  • Hocam hiç alakası yok yaa gerçekten ısıtmıştı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vaynett

    Hocam hiç alakası yok yaa gerçekten ısıtmıştı


    Kızmaca yok ama.. Eğer o odanın izolasyonu çok iyi değilse olası görünmüyor. Üstelik ortada nicel bir veri yok. Isınmışsınız o kadar. Buzlu suda yüzenleri de biliyoruz.

    Yukarıda anlatılanların hepsi fasa fiso mu?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.