Şimdi Ara

Unigine Superposition GPU Benchmark 2017 (Yeni Teknolojiler) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
7
Favori
10.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    Unigine Heaven Benchmark 4.0 testinizde 1080Ti'nin minimum fps değeri beklediğimden düşük çıkmış . 980Ti ile de Unigine Heaven Benchmark 4.0 testi sonuçlarınızı paylaşabilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 19 Nisan 2017; 23:58:52 >
  • O da aynı 35-36 falan. Bench içerisinde min 105fps görüyor. 36 diye yazan şey heaven daki anlık takılma yerlerindeki durum. Hemen hemen her sistemde her kartta o değerlere düşüş oluyor bench in genel sıkıntısı yani o.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    Unigine Heaven Benchmark 4.0 testi 3-4 senelik bir test, Unigine Superposition ise yeni nesil bir test ve her ikisininde minimum test skoruna bakıldığında aynı benzer skoru alması Benchmarkın genel sıkıntısının halen devam ettiğini gösteriyorsa Unigine bu kadar zaman sonra bile hala minimum fps değerinin bu kadar düşmesine neden olan sebebleri düzeltememiş olabilir mi? Bunu sorguluyorum çünkü oynanabilirlik adına minimum fps değerini daha çok önemsiyorum. Zaten alınan fps değerinin bir anda çok yüksek oranda düşmesi ile anlık takılmalar, kekelemeler oluşuyor.Testlerde ki diğer tuhaflık ise 980Ti Unigine Heaven Benchmark 4.0 minimum fps sonucunun ~35-36 fps ile 1080Ti gibi en güncel güçlü kartın 37.4 fps alması ile hemen ensesinde olması..))) Bende bir parça bu testlere olan güveni sarsıyor.

    Bakın bu da benim PCIe X8 modunda çalışan ekran kartımın test sonuçları:

    Unigine Superposition GPU Benchmark 2017 (Yeni Teknolojiler)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 20 Nisan 2017; 16:35:38 >




  • Sıkıntı bench deki anlık takılmalar. 980ti 780ti 770 580 hepsini kulladım min fps hep düşük çıkıyor. Dediğim gibi 980ti ile heaven 4.0 içinde min 65 falan görüyordum oc lu hali ile. Ama bench sonunda 35 falan yazıyordu. Kartlarla ilgili bir durum yok yani kısaca. Ama superposition da böyle bir durum söz konusu değil

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    Saf GPU gücünü göstermesi açısından Superposition daha dengeli görünüyor ama yine de bir süre daha şüpheli yaklaşmak lazım..) Bu durumda galiba en iyisi 3d Mark testleri ile yola devam...

  • < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir detayı farkettim:


    Unigine Heaven 4.0 ‘da donma ve takılmalara bağlı fps düşüşlerinin olduğu yerleri merak ettim: Unigine Heaven 4.0 Benchmark testinte minimum fps’nin birden bire ~35 küsürlere düştüğü yer tam olarak 7. Sahnenin başlangıcı (Scene: 7/26) yani her oyunda ayar kıstıran, can sıkan çimen detaylarının neden olduğu sorun ve burada herhangi bir takılma kekeleme de olmuyor. GTX 1080Tİ’de tam burada yani çimen detaylarının olduğu 7. bölümde aynı düşüşü yaşıyorsa buradaki grafik değerleri neredeyse aynı oranda etkiliyor her iki mimariyi ve minimum fps de oluşan farkı 2 fps’ye kadar çekiyor ilginç… )

    Acaba Unigine Heaven 4.0 testine haksızlık mı ettik...
  • Heaven testinde ilk başlattığınız zaman bench süresi boyunca ilk kez render olan bazı sahneler (sahne 7 gibi) sizinde dediğiniz gibi anlık takılmaya sebep oluyor..

    Eğer testi açıp bench başlatmadan baştan sona 1 kere işlenmesini sağladıktan sonra en başa dönünce bench başlatırsanız en düşük FPS nin daha yüksek olduğunu göreceksiniz. çünkü testi baştan sona tüm sahneleri ile kart okumuş ve belleğe yazmış oluyor.

    Tabi bu ensanada kart yorulmuş, ısınmış olduğundan bench başladığında kartın hızını aşağı çekmesinden dolayı total sonuç ve en yüksek FPS de düşüş olabilir..

    Kartınız serin ve hızını sabit tutuyor ise sonuç değişmeyecektir. en düşük FPS ise düşük çıkmayacaktır..

    Çok eskiden bunu denemiştim. tabi kartlar bu denli güçlü değildi. en düşük FPS de o zaman artış olmuştu. güncel kartlarda bu şekilde olurmu bilemiyorum çünkü bunu denediğimden bu yana 3 tane kart değiştirdim ve programdan kaynaklı en düşük FPS olayını pek önemsemedim.

    Vaktiniz varsa deneyip sonucu bir paylaşın. Heaven açın ve bench başlatmadan bütün sahnelerin geçmesini bekleyin. en başa dönünce kapatmadan bench başlatın..

    Kolay gelsin..




  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    +1
    Min fps yükseliyor ikinci turda ama çok değil 5fps falan çünkü aynı yerlerde daha az da olsa yine takılıyor bench.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 20 Nisan 2017; 20:09:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Bahsetmeye çalıştığım büyük orandaki fps düşmesinin sebebi Heaven 4.0'da program hatası değil, çünkü çimen sahnesinin başladığı anda (6. bölümden 7.'ye geçişte) hiçbir donma takılma olmadan görüntü akıcı iken birden minimum fps dibi görüyor yani 7. bölümdeki malum çimenlerdeki grafik detayları sağlam bir yük getiriyor olmalı ve test boyunca bu kadar büyük bir oranda fps düşüren başka yer de tespit edemedim.Örneğin GTA V'ten de bilirsiniz çimenlerin grafik etkisinin ne kadar fps düşürdüğünü. Nette de bu çimen efektinin bir anda alınan fps değerlerini büyük oranda düşürdüğünü gösteren bir sürü video örneği var:


    Çimenlere dalan GTX 1080 testi:





    Çimenlere dalan GTX 980Ti testi:





    YoğunBelkası forumdaşın 1080Ti ile yaptığı Heaven 4.0 testinde bakarsanız minimum fps 37.4'e düşmüş yine bu testte 980Ti ile de ~35-36 fps aldığından bahsedince aynı mimarideki bendeki TitanX(maxwell) ile Heaven 4.0 testi yaptım ve minimum 35.6 fps aldım, her iki mimari arasında fark minimum fps de ~2 fps olmuş olur bundan bahsetmek istedim. Oynanabilirlik açısından minimum fps değerinin kaça düştüğünü, maximum fps değerinin kaça yükseldiğinden daha önemli buluyorum çünkü zaten maximum fps olayında 500fps bile alsanız monitörün maximum yenileme hızı sınırına takılıyoruz. 240hz monitör almayıda düşünüyorum tabii.

    Sonuç olarak verdiğiniz taktik aldığım minimum fps değerini 35.6’dan 3.1fps artırarak 38.7fps’ye çıkarttı işe yarıyor velakin 6. bölümden 7. bölüme geçişteki neredeyse %50’yi bulan büyük çimen düşüşünü önleyemiyor.


    TitanX(maxwell) PCIe X8 modundadır

    Unigine Superposition GPU Benchmark 2017 (Yeni Teknolojiler)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 21 Nisan 2017; 18:35:13 >




  • Malesef çimenlerin kartlar üzerinde yarattığı balyoz etkisi hala çözülemedi. o konuda haklısınız. Unigine'nin bir hatası yok burada. Sadece Pascal serisi çıktığından beri hiç güncelleme almadı uygulama ve dikkat ederseniz Kart bellekleri 4096 MB görünüyor. Dolayısı ile tam desteklemiyor bu mimariyi.

    Çimen noktasında ise her oyunda olmasada bazı oyunlarda ciddi anlamda FPS düşmesine etki ediyor. BF serisinde aşırı etkisini görmedim (BF3-BF4) en azından. yada witcher 3 de. oyunu ilk defa indirip biraz bakınma şansım oldu bir daha açmadım zaman olmadığından..

    GTA-V de ise çimenler hepten felaket. oyundaki belkide en sıkıntılı nokta çimenlik alanlar. Onunda sanırım bir ayarı var. kısınca FPS noktasında aşırı etkisi olmuyormuş. (oyun bende olmadığından bilmiyorum)

    Ayrıca min.FPS benim içinde önemli. oyundaki en düşük FPS akıcılığı belirler. Kapalı alanlarda yüksek FPS verip, açık alana çıkınca çakılacak ise ne anlarım o oyundan.




  • Yeni olan Unigine Superposition'da Heaven 4.0 gibi kart belleklerini tam görmüyor malesef:
    1080p extereme 3222mb,
    4K Optimized 4193mb,
    4K Optimized 6241mb ram kullanıyor

    Unigine Superposition GPU Benchmark 2017 (Yeni Teknolojiler)
  • Ama orası bellek miktarını göstermiyor. Seçilen ayara göre ortalama ne kadar bellek kullanacağını bildiriyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    örneğin 12 veya 11gb belleği olan bir ekran kartına sahipsiniz ama 1080p extereme de ortalama 3222mb kullanılacak yani kullanıcı tarafından seçimlik ram miktarı ayarı söz konusu değil. Bellek miktarını bizimde ayarlayabildiğimiz daha bağımsız ayarları olsaydı daha iyi olurdu gibi fakat amacı saf GPU gücünü baz almaya çalışan bir test olduğundan sanırım gerekli olan ayarda minimum bellek miktarında çalıştırıyor olmalı.
  • Muhtemelen öyle ve bu kadar muazzam ve optimize bir görüntü kalitesi oldukça az vram kullanıyor. Sahnelerin geçtiği alanlar oldukça dar olsada ileriye dönük görüntü kalitesi anlamında iyi izlenimler bıraktı bende. Umarım oyunlarada yansır bu kalite.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    En iyi çözüm Nvidia'nın bizzat kendisinin kartlarına uygun özel oyunlar çıkarması ile olur. Bu bize diğer oyun firmalarının oyunlarını Nvidia oyunları ile kıyaslama şansı vererek oyun optimizasyonunda rekabetçi bir durumda yaratabilir...
  • Unigine Superposition GPU Benchmark 2017 (Yeni Teknolojiler)

    pci-e köprüsü nedense x8 modunda çalışıyor. Satıldığı yerde x16 yazıyordu. RX550. Normal ayarlarda 2610 puan, böyle extreme olunca böyle düşük puan.
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Anakartdan kaynaklanan bir sorun yok, rx 550 max 8x hızında çalışır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Anakartdan kaynaklanan bir sorun yok, rx 550 max 8x hızında çalışır.

    valla satıcılar x16 yı yapıştırmış direk. Ayrıca kutusunda pci-e 3.0 x16 destekli anakart olmalıdır yazıyor, bendeki 2.0 x16 destekli.
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    PCIe 2.0 x16 = 64.000.000.000 bit
    PCIe 2.0 x8 = 32.000.000.000 bit

    Bant genişliği ile alakalı değildir bende kartımı X8 olarak kullanıyorum.Driver problemi olabilir veya Windows 10 Creators yüklediyseniz sorun bundada olabilir önceki versiyona dönüp deneyin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 22 Nisan 2017; 20:26:56 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.