Şimdi Ara

UVC Sterilizasyon Cihazları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,

    Malum her yerimiz dezenfektanlarla dolu oldu ancak telefon, anatharlık vb. gibi şeyleri de sürekli dezenfektan ile temizleyemiyorsunuz.

    Piyasada çok fazla ev tipi uv-c cihazı var.

    Hem haznesi geniş, hem güvenilir cihazlar hakkında bilgisi olan var mıdır?

    Diğer yandan N95 maskeler de oldukça pahalı. Cerrahi maske üzeri kullanmak kaydıyla uv-c ile sterilize edilebiliyor mu?
    (Bu konuda olumlu veya olumsuz pek çok yorum var ancak sanırım net bir cevabı hala yok)



  • Kendi cihazınızı kendiniz yapın piyasada tonla para vermeyin. Bi marketten kutu alın kutu içerisine uvc florasan ve duyu montajlayın açılır kapaklı yapın.

    Ürünleri koyun içerisine 15-20 saniye karanlık kutu içerisinde uvc floyu yakın tertemiz alın çıkın. 80-90 tl ye kendiniz halledersiniz.
    https://urun.n11.com/floresan-lamba/osram-osaka-savk-8w-15w-30w-tuv-uvc-uv-c-ultraviole-floresanampul-P440080604?Watt+Se%C3%A7iniz=8+Watt+(30cm)&Marka+Se%C3%A7iniz=%C5%9Eavk&gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjwwab7BRBAEiwAapqpTMLQ-3QG4Vuxc18G2pYzPnkaSg0jgv-5XQlSEKbeM9ETpzRmvifaGxoCeiQQAvD_BwE

    lamba bu bunada T5 duy alın 2 tane 1 metre kablo ve açma kapama düğmesi tamamdır.


    Bu yapacağınız sistem hazır sistemlerle aynı olacaktır.




  • Emrah_d kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. Biraz uğraşla dönen bir sistem ve alt ızgaralı yaparsanız tadından yenmez. Her yerinin uvc aldığından emin olun :) Bozuk bir mikrodalgadan falan yapabilirsiniz mesela.

    Maske için biraz araştırıp uygun kumaş ile 5-10 tane yapıp sonrasında yıkayabilir ya da kaynatabilirsiniz.
  • Lambanın UV-c olduğu testlerle tescil edilmiş Osram veya Philips marka alın. 30 W lıklar 90 cm. civarında, buna uygun armatür alıp bir de aç kapa düğmesi ile uzaktan kumanda taktınız mı tamam. Dilerseniz Gata gibi dijital zaman ayarlı ve programlanabilir ve prize takılan bir cihazla sizin için en uygun zaman dilimine proğramlayabilirsiniz. Böyle bir lamba 30 dak. içinde bir odayı, mutfağı ve salonu dezenfekte eder.Bu işi de haftada 2 veya 3 gün yapabilirsiniz. Cihaza yanarken bakmayın, retinaya zarar verebilir.
  • Bu lambaların sterilize etkisi nasıl oluyor 360 derece sterilizasyon için en az 4 tane koymak gerekmez mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UV ışığı ile uğraşmayın kendinizi cilt kanseri yaparsınız
    amatör olarak UV ile uğraşmayın.
  • Bu ürünlerin nanotekloji ile çalışan profosyonel ve her türlü kapalı alanda etkili olan sterilizasyon cihazları ile daha fazla ilgi almak isteyen olursa bana özelden yazarsa gerekli bilgileri kendilerine iletebilirim ... Birde şunu belirtiyim bu iş burada yazaılanlar kadar basit değil ve uvc lambalardan bu sterilizasyon için odanın büyüklüğü ve hava akımı oranına göre çok fazla kullanmak gerekir ki buda insan sağlınına zararlı hatta zehirlenmeye sebeb olacak miktarda ozon gazının çıkmasına sebeb verecektir . bu işte uv-a tipi lambalar kullanmak daha doğru olmaktadır. neyse derdiğim gibi daha fazla doğru bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar özelden yazarsa gerekli bilgileri kendilerine ileteceğim ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalinca -- 22 Eylül 2020; 20:57:50 >
  • pej P kullanıcısına yanıt
    Ev tipi 40w civarında cihazları doğrudan saatlerce ve süreklilik halinde cildinize yada kisa süreli de olsa doğrudan gözlere maruz bırakmazsanız canlıya tehlikesi olmaz.

    Yine de yıllara yayılan bir cilt hastalığına yada retina yırtılmasına muzdario kalmamak için UVC akıllı cihazlar ile yönetilen ve çalışırken odada insan yada pet bulundurmamak en etkili çözümdür.

    UVC 30-40 kadar bir watt gücü ile yarım saatte 15-20m2 doğrudan gördüğü alamı %99.90 dezenfekte eder. Odada fazla eşya varsa, iki yada üç 15dk lık turlarda farklı bölgelere koyarak her yere ulaşması sağlanabilir.

    Ayrıca cep telefonu, anahtar, kıyafetler, poşetler vs son 15lık bölümde cihazın yarım metre kadar yakınına koymak tam bir dezenfeksiyon için yeterli olur.

    Bu anlamda piyasadaki ev kullanımı için en etkin tam otomatik ve akıllı telefonlardan yöneltilen cihazlardır.

    Bunların başında Xioami Youpin akıllı 5 fonsiyonlu UVC cihazını sayabiliriz ama Türkiye de maalesef çok pahallı satılıyor, çin sitelerinden makil fiyatlara alinabilir, ben öyle aldım, aylardır güvenle kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • khaos kullanıcısına yanıt
    İlk sorunuzun yanıtı uzun olduğu için daha sonra yanıtlayacağım.

    Burada birçok arkadaş yorum yazmış neye göre yazmış bilmiyorum. Biz oda salon yada bağımsız bir bölme için fikir vermedik basit eşyalarımız anahtar telefon gözlük vs. gibi gündelik eşyaların steril etmek için basit kutu önerisinde bulundul belki hacmi 30 cm 3 olan bir kutu bunun için önerdiğim 8w florasan bile çok fazla gelecektir. Tek önemli nokta uv-c ulaşabildiği noktayı steril eder gölge yada kör nokta steril olmaz.

    Ayrıca bu kısımdan sonrası sizin için yanıt değil genel bir yanıt.

    Evet bu iş bu kadar basit. Bir uv-c lamba bu işi halledebilirsiniz. hatta genel e27 duylu uv-c ampül alarak kaba taslak değil hesap yaparak bir odanın ne kadar sürede steril edebileceğini çözebilir. Steril bir ortam için uv-a ve uv-b tipi ışınlar bi halta yaramaz.

    Ev içerisinde bi bağımsız ortam steril edilirken odanın karanlık olması önerilmektedir yani akşam vakti daha etkili olur. UV-C çalıştırılırken kesinlikle odada olmamamız gerekmektedir. Hatta mümkünse söndürmek için sigorta kapatılarak ampülün söndürülüp sökülmesi tavsiye edilir. Bağımsız bölme steril edildikten sonra önce elektrik süpürgesi vs. ile iyice süpürüldükten sonra bir süre havalandırılması gerekmektedir.




  • Bugün aklıma gelmişti konuyu gördüm. Karton kutu içine lambayı-lambaları yerleştirin. Tam ortasında durabilecek akrilik-şeffaf bir kutu daha yapın. Sterilize edeceğiniz cihazları, eşyaları onun içine koyun. Karton kutunun kapağını kapatıp çalıştırın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.