Şimdi Ara

Uydu Alıcısı - Receiver Tavsiyeleri (124. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.472
Cevap
41
Favori
235.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Digitürk'ün içinde LigTV dışında dişe dokunur birşey kalmayıp, son faturamda 810 TL. gelince artık yeter dedim. Digitürk çanağı zannedersem Türksata ayarlı. Hem Türksattaki uydu yayınlarını alabileceğim ama ağırlıklı olarak Kodi vb. kurarark IPTV içeriklerini, maç, film izleyebileceğim bir hibrit cihaz tavsiye edebilir misiniz? Fiyat kriterim yok, kaliteli birşey olsun. Android IPTV'lerde uydu tarafına geçtiğimizde yaşanan 'sinyal yok' sorununu okudum ama genelde Linux yerine Android cihazlar tercih ediliyor anladığım kadarıyla yazılım desteğinden ötürü. DreamStar A5 Pro, Hiremco Matrix Pro 4K, Next QPlay 4K gibi cihazları gördüm forumda. Next'in zannedersem DRM L1Sertifikası yok. Dreamstar A5 Pro hiç bir online sitede yok. Hiremco Matrix dışında var mı herhangi bir alternatif?

  • "ama genelde Linux yerine Android cihazlar tercih ediliyor anladığım kadarıyla yazılım desteğinden ötürü"


    Mesajınızın şu kısmı sorunlu !... Tam tersi, linux DreamOS/enigma2 cihazlarda yazılım desteği güçlüdür.


    Hibrid android cihazları, ağırlıklı olarak ip içinden gelen içerikleri izleyecekseniz, tercih edebilirsiniz.


    Ağırlıklı olarak uydu yayını izleyecekseniz, uydu alıcı amaçlı üretilmiş cihazları tercih etmelisiniz.


    Bu konu neden önemli ? Çoğu kullanıcı, kullanım amacına uymayan cihazı, yanlış seçtiği için, sonrasında üzülmektedir.


    Merkezi anten sisteminden uydu yayını izleyecekseniz, hibrid android cihazı hiç düşünmeyin. Çünkü ip tarafından uydu tarafına geçişte sinyal yok sorunu kaçınılmaz ortaya çıkmaktadır. Sorun ilk başta ortaya çıkmasa bile, sonraki aylarda baş göstermektedir. Android cihazlarda restart süresinin uzun olması sebebiyle, bu sinyal yok sorunu bir süre sonra kullanıcıyı bezdirmektedir.


    Dreamstar A5 modeli L1 sertifikalı olmasına rağmen, tam lisanslı cihaz değildir !... Mesela; A5 modeli cihazla Netflix'teki içerikleri gerçek çözünürlük değerleri ile izleyemezsiniz...


    L1 sertifikalı ve tam lisanslı, hibrid android olarak kullanabileceğiniz 2 model var.


    _ Homatics R box plus + dvb-s2 tuner


    _ Botech Wzone + dvb-s2 tuner


    Homatics'te yazılım desteği( arayüz ) biraz daha iyi gibi...





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Peki Homatics ve Botech'te tunerler harici olduğu için bahsettiğiniz sinyal yok sıkıntısı olmuyor mu? Yoksa aynısı onlarda da oluyor mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balgat1167 -- 25 Nisan 2024; 21:21:22 >
  • balgat1167 B kullanıcısına yanıt

    Sinyal yok sıkıntısı olmaz olur mu ? Bir önceki mesajımı dikkatli okumadınız sanırım.


    Sorunuz üzerine, listelediğim 2 cihaz, L1 sertifikalı ve tam lisanslı cihaz bağlamında belirtilmişti. Yani satın alıp - kullanın anlamında değildi.


    Tesisatınıza güveniyorsanız, yine de satın alabilirsiniz. Ama birkaç ay sonra aksaklığın ortaya çıkacağına eminim. Her defasında cihazı restart etmek, sıkıntılı oluyor gerçekten.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Anladım. O halde her iki fonksiyon için tek cihaz olacak diye ısrar etmenin bir anlamı yok. Zaten şu anda da Digitürk ve Roku Ultra'yı ayrı kullanıyorum. Birşey değişmeyecek.


    IPTV için tavsiye ettiğiniz Homatics veya Botech'ten birini alıp, uydu için ayrı bir tuner almak en sağlıklısı olacak anlaşılan. Tuner için de bir tavsiyeniz olabilir mi? Arayüzü değiştireyim, eklentiler yükleyeyim, MKV oynatayım falan gibi beklentilerim yok. Netflix, Youtube vb. zaten Android cihazda olacak. Ancak şart değil ama kaçırabileceğim yayınları kaydetse iyi olur.


    Yardımlarınız için teşekkürler.

  • balgat1167 B kullanıcısına yanıt

    Her iki cihazdan birini aldığınızda, tuner de satın almak isterseniz, ilgili markanın tuner'ini almalısınız. Cihaz tuner uyumu açısından !


    Kaydetme özelliği, cihazla alakalı olup, tuner'le herhangi bir ilgisi yoktur. Tuner dediğimiz şey, uydu sinyalini almaya yarar. Tuner'in başkaca bir işlevi yok yani...


    Cihazı satın aldıktan sonra, cihazınıza uygulama yüklemek suretiyle, yerli canlı tv kanallarını ip içinden izleyebilirsiniz. Şuradaki listeden yararlanabilirsiniz ;

    https://forum.donanimhaber.com/turk-kanallari-legal-iptv-playlist-otomatik-guncelleme--148828775



    *********

    *********

    *********


    Ayrı bir tuner satın almak derken; ayrı bir uydu cihazı satın almaktan bahsediyorsanız, Next Innova uydu alıcısı, uydu cihazı olarak kaliteli görüntü veren cihazlar arasındadır. Kaydetme dahil, kullanımı konforlu cihazlar arasındadır.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Evet ayrı bir uydu cihazı almayı kastediyordum. 'receiver' demem lazımdı sanırım. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Next Innova'yı inceleyeyim.

  • Hocam merhaba, Digitürk'ü söküp Next Innova'yı taktım. Innova default olarak Turksat'a ayarlı ama hiç sinyal almıyor. Eutelsat 36 (sanırım) seçince sinyal geliyor. Şüphelenip Digitürk'ü geri taktım. Eutelsat W3'e ayarlıymış. Digitürk komple geçen sene Türksata geçti sanıyordum. Gelip çatıda ayarlar yapmışlardı. Ne yapmam lazım? Çanağı Türksata mı ayarlatmalıyım? LNB MDU1 yazıyor Digitürk ayarlarında. LNB'yi de değiştirmem gerekiyor mu? Teşekkürler.

  • Merhaba, evet çanak Türksat'a ayarlanmalı. LNB ise, basit sıradan orta seviye fiyatlı universal lnb yeterli gelir.

  • @serkanguzel
    Dreamstar a5 pro cihazı kullanıyorum hem uydu hem iptv için.Ama hd kanallar uydu tarafında gözüme çamurlu kumlu gibi geliyor.Cihazdanmı bilmiyorum.
    Cihazı satıp uydu için hd kalitesi güzel bir cihaz ve yanıma box alıp böyle bi ikili yapmak istiyorum.
    Sadece uydu olarak hd görüntü kalitesi güzel hangi cihaz olabilir.
    Çoğu mesajınızda next innovanın görüntü kalitesi iyidir demişsiniz.
    Next 2071 nasıldır?innova ikinci el az var piyasada.İkinciel uyguna alıp denemek istiyorum açıkçası.Siz ne tavsiye edersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemcileri uydu alıcı tarafına bakarak değerlendirmek gerekirse;


    UHD segmentindeki "hibrid android" cihaz kategorisinde yer alan Dreamstar A5 model cihazın ana işlevi android media box'tur. Cihazın tali( ikincil ) işlevi ise, uydu yayınlarını da izletmektir. Yani anlaşılacağı üzere, ip yayınları ağırlıklı kullanımı hedefleyenler bu cihazı edinmelidir. Bu cihazda; Amlogic s905x3 işlemci bulunmakta olup, ölçekleme( scaling ) işlemi başarılıdır. Cihazın görüntü kalitesi iyidir. Sorun, sizin cihazınızda ya da tv'nizde olabilir diye değerlendirmekteyim.


    UHD segmentindeki Innova cihazda ; Huawei üretimi( Hi3798mv300 ) işlemci bulunmakta olup, ölçekleme( scaling ) işlemi başarılıdır. Bu cihaz uydu alıcı maksatlı üretildiği için tavsiye ediyorum.


    HD segmentindeki 2071 model cihazda ; işlemci Ali 3521 'dir. Renkler( özellikle de siyah ) biraz doygundur. Ama ölçekleme( scaling ) işlemi, "hi" serisi işlemciler kadar başarılı değildir.





  • Cevabınızı okudum.Çok teşekkür ederim cevabınız için.İnnovayı takibe alayım.Uygun bi cihaz çıkarsa alır denerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.