Şimdi Ara

Uydu Alıcısı - Receiver Tavsiyeleri (120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.469
Cevap
41
Favori
235.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ,


    Evimde Gigablue X3 var görüntü kalitesinden çok memnunum. Şimdi başka bir yere daha böyle kaliteli bir uydu almamız gerekti. Aklımda şu an Hiremco GT Turbo V8D+ var. O da linux fakat hiç bir yerde Enigma vs yazmıyor. Enigma2 olmuyormu şimdi bu cihaz ?


    Linux Enigma vs nimetlerinden faydalandığım bir durum olmadı şimdiye kadar X3'te. Sadece kanal listesi sıralamasının imajını alıp gerektiğinde tekrar yüklemek iyi oluyor. Onun dışında çok bir faydasını görmedim kendi adıma. Görüntü kalitesi yüksek ama sıradan bir uyduda alabilirim lakin GigaBlue X3 teki görüntü kalitesi ile TV nin kendi dahili uydusunun kalitesine bakınca bariz olarak harici Gigablue uydu alıcısının kalitesi kendini belli ediyor.


    Gigablue nun kanal listesini Hiremco'da da kullanabilir miyim ikiside Linux olunca ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR_345241 -- 24 Mayıs 2022; 16:19:43 >
  • ONUR_345241 kullanıcısına yanıt

    GigaBlue x3 cihazda Broadcom işlemci var. Broadcom işlemciler, codec tanımadaki yetersizlikleri nedeniyle, ip üzerinden izlemelerde biraz sıkıntılıdır. Özellikle youtube'da tanınmayan video biçimleri ile karşılaşmak olasıdır.


    x3 cihazla aynı kalitede görüntü almak için, Dreamstar Master cihazı tavsiye ederim. Model adı, tam yazdığım gibi olacak. Bir de sonradan Plus modelini çıkardılar. Plus modeli olmayacak yani...

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Plus takısı olan model bir üst modelmi oluyor hocam ? Eğer öyleyse ona bakayım çünkü arasında çok bir fiyat farkı yok.

  • ONUR_345241 kullanıcısına yanıt

    Plus modeli olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhabalar,


    Digiturk üyeliğimi bu ay sonunda sonlandırıyorum ancak IQ PLUS kutu kullandığımdan dolayı program kaydetme özelliğini kaybetmiş olacağım.

    Yayınları önceden emir vererek HD olarak kaydedebileceğim, görüntü kalitesi iyi olan harddisk kapasitesi de 60 saatlik yayın kaydedebilecek kadar olan güncel receiver tavsiyelerinizi bekliyorum.


    Simdiden teşekkürler,

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Hiç bir yerde düz "Master" modeli yok hocam.

  • ONUR_345241 kullanıcısına yanıt

    O takdirde, aynı marka işlemcinin 4K çözen modeline ait uydu cihazı almalısın.


    Hiremco Turbo 4K / Hiremco S10 4K ( Her iki cihaz da bir birinin aynısıdır. )


    Karışmaması için şu detayları vereyim.


    Dreamstar Master HD ( Hisilicon Hi3716mv410 ; HD işlemci )


    Hiremco Turbo 4K UHD / Hiremco S10 4K UHD( Hisilicon Hi3798mv200 ; UHD işlemci )


    Görülüp anlaşılacağı üzere, aynı marka işlemcili herhangi bir uydu cihazının HD modelini almak yerine UHD modelini alınca, aynı kalitede görüntüyü yine almış olacaksınız.


    Hisilicon Hi3798mv200 UHD işlemcinin gpu birimi, broadcom işlemcilere göre daha fazla sayıda codec tanıdığı için, internet üzerinden video izlemelerinde, video biçimi tanımama gibi bir sorunla da karşılaşılmayacaktır.


    Yani Hisilicon işlemciler, internet üzerinden içerik izlerken, daha fazla sayıda codec tanıma özelliğiyle, boradcom işlemcilere göre avantajlı olmaktadır.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Tavsiyeleriniz için teşekkürler ancak uyduya 1000+ TL para vermekte akıl karı gelmiyor. Android gibi işlevselde değiller sonuçta.


    Dreamstar master araştırmaya devam edeyim olmazsa Master Plus veya Hiremco V8D alırım mecbur.


    Teşekkürler

  • ONUR_345241 kullanıcısına yanıt

    Diğer taraftan, uydu tuner'i bulunan ve android yazılımla çalışan cihazlarla iptv izlerken, uydu bölümüne geçildiğinde, sinyal yok hatası sıkça alınmaktadır. Cihazı aç-kapa yapmadan da düzelmemektedir.


    Android cihazlar ip üzerinden gelen içeriklerde iyi iş çıkarıyor, ancak uydu işlevi sıkıntılı maalesef...


    Yani ağırlıklı olarak uydu yayını izlenecekse, uydu cihazı almak zaruri olmaktadır. Uydu cihazı ile ip üzerinden gelen içeriklerden ne kadar istifade edilebiliyorsa, o kadarı ile yetinilmek durumundadır.


    Bu arada düz Dreamstar Master cihazı, n11, trendyol ve hepsiburada gibi web satış yerlerinde satıldığını gördüm. Tekrar araştırmanızda yarar var.


    Konu içi olarak ilave edeyim; marka adı Wellbox Atom marka cihazda da, Dreamstar master cihazla aynı işlemci bulunmaktadır. Bu cihazında hala yurtiçinde web satış yerlerinde satışı var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 2 Haziran 2022; 17:32:43 >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Ağırlıklı olarak Uydu yayını izlenecek hocam.

    Dreamstar Master ın satıcıları dikkat ettiyseniz hepsi aynı 2-3 firmadan oluşuyor. N11 Hepsiburada vs hepsinde ürün listelemişler. Ürünlerin açıklaması/görseli "Master" model fakat kargoyla müşteriye yolladıkları ürün "Master Plus" oluyor malesef. Her birini tecrübe ettim her seferinde hüsrana uğradım. Adamlar bir türlü "Master" modelini yollamıyorlar. Kargoyu teslim aldıktan sonra satılara neden doğru ürünü yollamadıklarını sorunca genel olarak yanıtları benzer oluyor. "Bu daha yeni çıkan bir model daha hızlı işlemciye sahip ve Plus olan model iyidir" mantığındalar.


    Dediğiniz alternatif ürünleri de araştıracağım teşekkürler.

  • ONUR_345241 kullanıcısına yanıt

    Satıcıların düz model yerine plus modeli gönderdiğini bilmiyordum. İade işi ile uğraşmamak için, ilanına düz model yazan satıcılardan alış veriş yapmadan önce, düz mü, plus mı diye mesajla sormak en iyisi...


    Bu arada Wellbox Atom cihazların hepsi Hisilicon işlemcili düz modeldir. Alır denersin, beğenmezsen iade edersin.


    Hisilicon işlemci bulunan hangi marka cihaz olursa olsun, görüntü kalitesi yönüyle kesinlikle memnun eder.


    Kolay gelsin.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Wellbox Atom diye satılan ürünleride araştırdım satıcılarından tam kod numaralarını istedim.

    İlanda Wellbox Atom gözüküyor fakat gerçekte Wellbox Atom Plus veya Wellbox Ks1 ürünlerini yolluyorlar. Onlarında işlemcileri National GX6621D veya GX6613H2 olarak geçiyor.


    Bu ürünü satanların ya bilgisi yok ya da KS1 ile Welbox Atom aslında aynı ürün fakat ikinci ismi Ks1 bilemiyorum. Kasalarıda çünkü birebir aynı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR_345241 -- 5 Haziran 2022; 2:38:54 >
  • ONUR_345241 kullanıcısına yanıt

    Satıcılar, ürünü tam model adına uygun göndermiyorlarsa, almamak en iyisi.

  • Şöyle bir chaz da var arkadaşlar.Üstelik T/C tunerli de gözüküyor,yani teledünya da çalışıyor.Kablo tv kullanıcıları için uygun bir cihaza benziyor.Serkan Bey'in bahsettiği hisilicon işlemcili. Ve fiyatı emsallerine göre gayet uygun duruyor.Lakin marka olarak UClan diye geçiyor.Bunu ilk duydum.Kimin nesi kimin fesidir bilmiyorum.





  • Amazon'daki bu cihaz yurtdışından gönderildiği için, ilave vergi çıkabilir. Yani amazon'un satıcısı yurtdışında olan ürünlerinden sipariş verirken dikkatli olmak gerekir.


    Uclan marka 4K cihaz, Çekya, Polonya, Rusya gibi ülkelerde satılıyor. Hi3798mv200 işlemci var.


    Enigma2 ile çalıştığı için, e2'ye alışkın olanların tercih edebileceği bir cihaz... Yurtiçinde kullanan var mı sormak lazım.


    Enigma2 şart değilse, yurtiçinde Hiremco s10 Turbo 4K cihaz var. Bu cihazda da aynı işlemci var. Fiyatı da 1300 TL civarında sanırım.

  • @serkanguzel_ Merhaba hocam , Hiremco V8D aldım.


    Samsung Full HD TV m var ancak geçici bir süre tüplü TV de kullanacağım. Uyduda HD kanallar var. Bu HD frekanslar tüplü tv de çalışır mı yoksa yeni bir frekans düzenlemesi yapmam gerekir mi ?

  • ONUR_345241 kullanıcısına yanıt

    Hd yayını çözme işlemini uydu cihazı yaptığından, hd kanallar tüplü tv'den izlenir.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar, bana da bir adet uydu cihazi lazim merkezi uydu yayinizimiz var ve samsung tv nin kendi dahili uydu alicisi izliyorum su an.


    benim istedigim cocuklar icin baby tv veya belgesel gibi sifleri kanallari sorunsuz ucretsiz izleyebilecegim bir cihaz, internet baglantim da mevcut ancak hiz 35mbps oldugundan iptv konusunda cekincelerim var birde anroid cihazlarin kumanda ve menuleri cok karisik geliyor.


    bana onereceginiz bir uydu alicisi varmidir? Televizyonum full hd nasil bir cihaz almam gerektigi konusunda yardima ihtiyacim var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kizilat K kullanıcısına yanıt

    Uydudan şifreli kanalları sorunsuz ve ücretsiz izlemek mümkün değildir.


    Belki free server'lerden yararlanarak ücretsiz izlemek mümkün olabilir. Ancak hangi şifreli kanal olursa olsun, ücretsiz izlemelerin tamamı sorunlu olur. Kesilir, donar. Bu aksaklıklar sıklıkla olur.


    Yani çocuk ve belgesel kanallarını, abone olmadan ücretsiz ve sorunsuz izleyemezsiniz. Bu tespiti yaptıktan sonra, sizin kullanımınıza uygun olarak tavsiye edebileceğim, Hiremco S10 Turbo 4K cihaz var.

  • 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.