Şimdi Ara

Uydunet İkinci El Modem Abonelik Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
5.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarcida temiz bir netmaster modem buldum. satın almadan önce uydunet'i arayıp mac adresini verip sorgulama yaptırdım. başka bir aboneliğe ait, kullanamazsınız dediler. abone olan kişiyi tanıyor musunuz? diye sordular fakat bilgisayarcı da tanımıyor.

    var mı bir çözüm yolu?



  • Modem sahibinin modemi üzerinden düşürmesi lazım. Böyle bir durumla karşılaşıldığında daha kolay çözebilmek için bilgisayarcı yerine sahibinden almayı deneyin. Çoktan aldıysanız, bilgisayarcı da modem sahibini bilmiyorsa, türksat il müdürlüğüne giderek başkasının üzerine kayıtlı olması benim sorunum değil, sitenizde dışarıdan temin edilen modemler için böyle bir şart yer almıyor diyerek çözmeye çalışın.
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Satin almadim henuz. Bilgisayarcinin yaninda aradim uyduneti.

    Aboneligim yok henuz. Basvuru yapmadim yani.

    Bilgisayarcinin dedigine gore baskasindan almis modemi yani benim yerime sat diye vermis modemin sahibi. Urun sifir sayilir, garantisi de yeni baslamis sorgulattim. Fiyati da cok iyi. Zaten su an modem stok sorunu var uydunet baglanti yapmiyor su an cunku ellerinde modem yok :)

    Sizin cozum oneriniz mantikli gibi ama cok ugrastirirlar gibi geliyor :(

    İse yarar mi sizce?
  • İkinci el aldığı modem borçlu çıkan bir üye vardı. Önceki abonenin borcu beni ilgilendirmez deyip Türksat il müdürlüğüne bir kaç kere gidip gelerek en sonunda halledebilmişti. Bu olay birkaç sene önce oluyor. Şu anda nasıl davranırlar bilmiyorum.
  • Vodafone cikisli netmaster modemler (401 serisi) uydunet’te calismiyormus. İkinci el alirken dikkat edin!
  • Vodafone modem satmıyor ki Vodafone modem kiralıyor. Piyasada vodafone'dan çıkma modem satılıyorsa muhtemelen biri kiraladığı modemi geri vermeyip ceza bedelini ödemiştir, ondan sonra satıyordur modemi. Türksat'ın önceden kiralık olan modemi üzerinize almanıza izin vereceğini zannetmiyorum. ( Geçen sene modem satışı durduğunda kiralama sonrası modem iade edilmezse çıkacak ceza ücreti 300 tl idi. Modem stok sorunu da yoktu. Kiralama yapıp geri vermeyip cezayı ödersek 300 tl'ye modem sahibi olur muyuz diye forumda tartışmıştık. Daha önce bunu deneyen olmamış ancak en son böyle bir şey olamayacağına, türksat'ın kiralık modemi aktive edemeyeceğine karar vermiştik.)

    Bu arada vodafone'un modeminin mac adresini sorgulattığınızda ne dediler? Neyden dolayı sıkıntı çıkmış?




  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Bahsettigim modemler letgo’da satiliyor. (Muhtemelen ikinci el)

    Mac adres sorgulatmadim, netmaster yetkilileri direk kullanamazsiniz dediler.

    Ayrica o ucret 300 lira degil artik 500 tl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alierr

    Bahsettigim modemler letgo’da satiliyor. (Muhtemelen ikinci el)

    Mac adres sorgulatmadim, netmaster yetkilileri direk kullanamazsiniz dediler.

    Ayrica o ucret 300 lira degil artik 500 tl
    Netmaster tabi ki kullanamazsınız der ama turksat ne diyor, onu kontrol etmek lazım. Bildiğim kadarıyla vodafone'a verilen infinity 401 ile türksat'a verilen infinity 401 arasında bridge modu dışında bir fark yok. (Vodafone'a verilen infinity 401'in yazılımdan bridge mod seçeneğini kaldırmışlar. Modem bridge mod'a geçmiyor.)

    Evet, 500 tl'ye çıktı maalesef. Hd kutu da 200 tl'ye çıktı. Şu anda modem olarak en mantıklısı technicolor gözüküyor. 180 tl'ye sıfır bulunabiliyormuş sanırım. Ekşide 1 tane kötü yorum var ama netmaster için internette düzinelerce kötü yorum bulmak mümkün. Bir de kabloses çalışmıyormuş technicolor'da. İkinci el netmasterlara yüksek fiyat verileceğine, kabloses gerekmiyorsa technicolor alınabilir gibi geliyor bana.




  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Asagidaki ilanda sadece vodafone da calisir yaziyor ve mac adresi gozukuyor, sorgulatabilirsiniz:

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-netmaster-infinity-401-modem-vodafone-icin-663695627/detay
  • Fiyatlar aşırı artmış hocam, ne ara 350 tl olmuş bu modem Geçen sene sıfırı bile bu kadar pahalı değildi. Üzerime modem kayıtlı olmasa sorgulatırdım. Dediğiniz gibi kablonet'te çalışmıyordur modem. Çünkü baya modifikasyona gitmişler üründe (Cihazın kutusunda-üzerinde kablonet logosu yok, modem arayüzüne erişim vodafone vs) Ben daha çok superonline'daki gibi bir şey bekliyordum. (Superonline altyapısında vodafone'dan hizmet alırsanız size gelen modem superonline'a verilenle aynı. Üzerine vodafone sticker'ı yapıştırıyorlar, bunu çıkarttığınız zaman altındaki superonline logosu gözüküyor. Modemi resetlediğinizde arayüz şifresi admin superonline oluyor.)

    Netmaster bu kadar özendiyse(vodafone için ayrı modem tasarımı, ayrı yazılım vs) muhtemelen turksat'ta çalışmayacaktır modem. Bu işin tek iyi denebilecek yanı bu sayede muhtemelen vodafone'da modem stok sorunu yoktur. Türksat yerine vodafone'a başvuran biri ikinci el modem kayıt vs uğraşmadan hızlıca internete bağlanabilir. (Tabi vodafone'da akıllı sınırsız yok, fiyatlar da haliyle daha yüksek.)

    Onun dışında vodafone'da modem kiralama zorunlu. Dışarıdan alınan modemleri kabul etmiyorlar. Bir şekilde kendi modeminizi kullanmayı başarsanız bile her ay 6,90 kira ücretini ödemeye devam ediyorsunuz. (Vodafone ve superonline'da bu şekilde. Modem kiralama zorunlu ve dışarıdan modem kabul etmiyorlar.) Dolayısıyla sadece vodafone'da çalışan satılık infinity 401 garip bir şey oluyor bu durumda




  • Bu modem meselesi nasıl bu kadar dert oluyor anlamak mümkün değil.

    Ben sanırım şanslı taraftayım, 2 sene önce bir kampanya vardı. 24 ay taahhüt verene modem ve HD kutuyu aylık 3 liraya satıyorlardı. Toplam 72 liraya modem ve HD kutu sahibi olduk. Yazık gerçekten, insanlar modem bulamadıkları için hizmet alamıyorlar.
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Technicolor'da da bridge yok. Ve wireless tipik olarak boktan! Ben de farkli bir kutu ariyorum.
  • yazılanları okuduktan sonra modem araştırmaya başladım bir modem buldum. Mac adresini aldım kablo neti aradımki çağrı merkezi mac sorgulayamıyoruz diyor.Ne demek bu dedim ne zamandır sorgualayamıyoruz. 1 yadır sorgulayamıyoruz. neymiş efendim yok çağrı merkezine çok dönüş oluyormuş siz problem yok dediniz de vay efendim aldık problem çıktı da falan filan bende dedim ki madem mac sorgulamıyorsunuz o zamnan bana bu mac baska kişiye kayıtlı bu modemi kullanamazsınız diyemezsiniz dedim kem kum falan filan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kultablasi

    Technicolor'da da bridge yok. Ve wireless tipik olarak boktan! Ben de farkli bir kutu ariyorum.
    Yeni gördüm mesajı, kusura bakmayın. Dediğiniz gibi technicolor'da bridge modu yok/engellenmiş. İnternette bridge modu açmak için çeşitli yöntemler var ama Türkiye'ye getirilen ürünlerde bu yöntemler çalışır mı bilmiyorum.

    Wifi ve kablo modem özelliği bir arada olan kutularda wi-fi özelliği kötü oluyor genelde. O yüzden daha iyi bir wi-fi için kutudaki wi-fi özelliğini kapatıp/bridge moda alıp wi-fi için ayrı bir router bağlamak ya da wi-fi özelliği olmayan kablo modem alıp router bağlamak daha çok tercih ediliyor genelde.

    Daha iyi bir wi-fi için ayrı bir router bağlayacaksanız, sb6120e alabilirsiniz. Dahili wi-fi özelliği yok, sadece kablo modem.https://urun.n11.com/uydunet/motorola-sb6120e-docsis-30-kablo-tp-link-tl-wr840n-300-mbps-P16614604



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 25 Nisan 2019; 17:55:40 >




  • Merhaba arkadaşlar konuda bilgi sahibi olmadığım için letgo üzerinden ikinci el bir netmaster infinity bir modem aldım. MAC adresi başkasının üsttünde olduğunu söyleyip aktivasyon yapmadılar. aldığım şerefsiz ilgilenmiyor hatta cevap bile vermiyor. Bununla ilgili yapabileceğim bir şey var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcanturk

    Merhaba arkadaşlar konuda bilgi sahibi olmadığım için letgo üzerinden ikinci el bir netmaster infinity bir modem aldım. MAC adresi başkasının üsttünde olduğunu söyleyip aktivasyon yapmadılar. aldığım şerefsiz ilgilenmiyor hatta cevap bile vermiyor. Bununla ilgili yapabileceğim bir şey var mı?
    son durum nedir, kuzenımde gecenlerde Netmaster aldı Vodafone olarak geçiyormuş, ama kablonette kullanmak ıstıyor.
  • aynı durum benim aboneliğimde de geçerli. bir türlü kablonet hizmet alamıyorum. 3 gündür lafta uğraşıyor türksat...

    aktivasyon işlemi yok kayıt işlemi yok bilmem ne..

    önerisi olan var mı?
  • ender E kullanıcısına yanıt
    Netmaster’in verdigi cevap:

    Elinizde bulunan Vodafone Infinity 401 modem, Vodafone tarafından kullanıcılarına sadece kiralama karşılığında verilmektedir. Mevcut modemin mülkiyeti sizin üzerinize geçmiş durumdaysa size yazılım güncellemesi ile ilgili yardımcı olabiliriz. Vodafone ve Türksat modemlerinde yazılım sürümleri güncellense dahi mülkiyeti servis sağlayıcıda olan modemler diğer servis sağlayıcının alt yapısında aktif edilememektedir.

    ////

    Mulkiyetin servis saglayicida olup olmadigini nerden bilecegiz? Mac adresinden kontrol ettirebilir miyiz? Eger ettirebilir isek vodafone mu edecek yoksa turksat mi? Ya da netmaster mi?

    Sorusuna gelen cevap ise:

    Gerekli kontrollerin yapılabilmesi için Vodafone Çağrı Merkezi ile görüşebilirsiniz.
  • Merhaba mülkiyet sorunu yok ama eski sahibine ulaşamadığım için açtıramıyorum mac değiştirmek mümkün mü

  • Eski sahibinin borcu varsa açmayabiliyorlar diye bir söylenti var, ama bende sallamasyon olabilir borç kişiye özeldir, TC si üzerinden hukuksal olarak tahsil edilir modemin gunahi yokki, bence teknik ve hukuksal olarak dayanağını olmayan bir olay, kablo nette, hangi firmanın modemi ise hizmetinizi o firmadan alırsınız, suan bildiğim kadarıyla satış yapan firma yok hepsi kiralama yapıyor ondan bu kargaşa yaşanıyor, ellinizde eski dönemden Türksat’tan satış ile alınmış ikinci el modem varsa yine Türksat ile sorunsuz kullanırsınız, geçen ikinci el Letgodan aldığım bir modemi arkadaşıma verdim müşteri hizmetleri ile gününde açtırdı kullanmaya başladı

    Ayrıca eski sahibini kim niye soruyor ne alakaymış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 30 Ağustos 2022; 1:24:14 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.