Şimdi Ara

uydunet kotalı tarife sahipleri lütfen okuyunuz.uydunet günlük internetkullanımmiktarını uyduruyormu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ben 1mbit kotalı kullanıcıyım.
    simdi anlatacaklarım forumda bir arkdaşım başına daha gelmiş.onun başlık biraz eksiğime geldi herkezin haberi olmaz diye ve tam bir tartışma ortamı olsun diye actım başlığı.ve forum dışından bu sorunun başka kullanıcılarında başına geldiğini öğrendim.
    olay şu.bugün kalkıp uydunet online işlemlerden kota takibine baktım dün bir gün boyunca 1032,.. mbyt internet kullandığım yazıyordu.tarih çok erken olduğu için dün ne yaptığımı hatırlamaya çalıştım.yaptıklarım şunlardı.6-7tane faceden video izledim(videoların toplam süresi 20-25 dakika),3-4 tane maile baktım ve 2-3 tanede mp3 indirdim.dün bütün gün yaptıklarım bunlar oldu.ancak kota sadece dün için 1032,.. mbyt artmış.
    bunu okuyun ve yapmayan varsa hergün bir önceki günün kotasına baksın.hatta ben şimdi kota takip programı kurcam pc ye.
    bundan öncede böyle çok fazla kullanımlar olurdu.ancak en çok 500-550mbyt gelirdi günlük.ve "yapmıştırım belki" derdim üzerine pek düşmezdim.ama bu son 1032,.. mbyt kesinlikle rededeceğim bir miktar.tarih çok yeni ne yaptığımı biliyorum.
    uydunete bugün sıcağı sıcağına mail attım.cevapta sorununuz ilgili birime aktarıldı falan yazıyodu.yarında telefonla arıyacağım.
    kullandığım tarife itibari ile 1gb kota aşımı 2,77tl.evet rakam çok az.ama şöyle düşünün.eğer bu sorunda uydunet hatalı ise ve eğer bu hata sistemden değilde insan eliyle ard niyetli oluşuyorsa faiş karı siz hesap edin.tamam insan eliyle ard niyetli birşey yoktur belki ancak sistem hatasıda olsa haksız kazanç var ortada.binlerce abonden 2,77tl alındığını düşünün.
    not:modem kablosuz değil.4-4lük kampanya dahilinde uydunetin verdiği kablolu modem.







  • hepsi birbirinden beter ya hangi birine güvenicez biz en iyisi dediğin gibi sürekli takip etmek.
  • dediğim gibi önceleri de oluyordu konduramıyordum.ama bu son olan artış ile kuşkularım şiddetlendi.genede iftira atmak istemiyorum.inşallah birçok kullanıcı bu yazdığımı okurda temkinli olurlar.ama eğer hata uydunettense seninde dediğin gibi hangi birisine güvenceğiz.kendimi yoldurmak mı tek yol?
  • kardeş pc belki güncelleme yapmıstır.? virüs programı güncellemiştir. yada herhangi bi program
  • 1032,.. mb internet kullanımı.benim doğrudan yaptıklarım yukarıdaki yazdıklarım.güncelleme yapılmadı ama hadi yapıldı diyip onuda hesaba katalım.1032,..mb tutcağını zannetmiyorum.
  • 20-25 dklık 6-7 vidyo zaten kaliteye göre 1gbnin üzerine çok çok rahat çıkabilir.

    Hepsini 20dk alsak 20*7=140dk
    Facebook kullanmadığım için örneklendirmeyi youtubeden yapıyorum.

    Youtube de kalite seçeneğini 360p seçerseniz ortalama 10dk lık bir vidyo 50-55mb boyutunda eğer 480p seçerseniz 70-85mb arasında

    Eğerki vidyo kalitesi 360p ise vidyoları takılmadan rahatlıkla seyredersiniz ve toplam tutacağı 700-770mb arasında olacaktır
    480p kalitesinde izlerseniz vidyoya ve internetinizin performansına göre görüntü açıp izlemeye başladığınızda takılabilirde takılmayabilirde. Takılmadan izlediniz ve 10dk lık vidyo için 70mb dedik, o zaman toplam 980mb yapar.

    Tekrar söylüyorum facebook kullanmıyorum. Bilgisayarı virüs taramasından geçirmeni tavsiye ederim ve kotametre tarzı bir program yüklersende senin için faydalı olur.

    İtiraz konusuna gelince ttnet bu tarz itirazları kâbul etmiyordu, ama uydunet ne yapar bilmiyorum.




  • hayır yanlış anlaşılmış.izlediğim bütün videoların süresi 20-25 dakika.facebookda 3er 4der dakikalık videolardan seyretmiştim
    ve ilk defa değil bu yaptığım herzaman girer face e kim ne paylaşmış bakarım.virüs ve spyware için aldığım önlemlerde nod32,malwera ve advencedsystemcare.nod32 daima açık,periyodik olarakda malware ve advencedsystemcare içinde casus yazılım taramasınıda yapıyorum.
    herzamanki gibi kullanmama rağmen ki bahsi geçen gün interneti daha az kullandım ama kato ortada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gkhnts

    hayır yanlış anlaşılmış.izlediğim bütün videoların süresi 20-25 dakika.facebookda 3er 4der dakikalık videolardan seyretmiştim
    ve ilk defa değil bu yaptığım herzaman girer face e kim ne paylaşmış bakarım.virüs ve spyware için aldığım önlemlerde nod32,malwera ve advencedsystemcare.nod32 daima açık,periyodik olarakda malware ve advencedsystemcare içinde casus yazılım taramasınıda yapıyorum.
    herzamanki gibi kullanmama rağmen ki bahsi geçen gün interneti daha az kullandım ama kato ortada.



    Bilemiyorum o zaman. Kota takip programı ve anti virüs kullansan iyi olur.
  • oda bişeymi arkadas ben 10mb 20 gb kotalıya gectım cuma gunu evde olmama ragmen 12000mb kullanılmıs aradım ıste wilesi ele cecırmıslerdır dıye zırvaladılar neyse dedım wılesı kapattım pazartesı okula gıttım okuldan geldım kontrol edım dedım bu seferde 13000 mb kullanılmıs aradım durumu anlattım bu arada bilgisayarıda okula goturdum naıl kullanıldı cevap verremıyorlar bu ısı bunlar yapıorlar ben emınım baktılar kota asımı yok sunlara gecırelım dıyorlar baska acıklaması yok bunun 13000 mb nasıl kullanılır ya yuh artık
  • Ben yaklaşık 6 aydır Uydunet kullanmıyorum. Onun öncesinde kotalı olarak kullanıyordum. 2 defa kotayı yanlış hesapladılar. Her ikisi için de kota inceleme talebi verdiydim. Bir tanesini düzelttirdim, diğerini düzeltmediler. Uydunet' te kotayı yanlış hesaplama gibi bir problem vardı hala da devam ediyor anlaşılan. Hesaplarken kotasız abonelerinki ile karışıyor galiba. Şikayetlerde modemin fişi çekik olduğu halde çok büyük download rakamları görenler var

    Sabit IP ile IP nin hiç değişmemesini sağlayarak denemiştim, sabit IP aboneliğinden sonra kota hiç yanlış hesaplanmadıydı ama çözmeyip de bana bu şekilde denk gelmiş olabilir.

    Şikayetvar sitesine yazın, şikayetvar da kota problemi olan diğer şikayetlerin linklerini de sıralayın. Yıllardır yanlış hesaplama problemini çözemediniz, bundan haksız kazanç elde ediyorsunuz deyip, mahkemeye vereceğinizi söyleyin. Fatura ve kota inceleme talebi verin (mail ile). Çözüm alamazsanız tüketici hakem heyetine başvurun. Başka bir çözümü yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 11 Nisan 2012; 13:25:40 >




  • bir onceki geceyi yani bahsettiginiz gunun ilk saatlerini de hatirlamaya calisin.
    kotanizin sismesine neden olabilecek o kadar cok sebep varki saymakla bitmez. genelde de dogru hesaplanir kotalar.
    bazen siz hatirlamassiniz, bazen akrabaginiz vs gelir kullanma diyemezsiniz, bazen de yanlis hesaplanir.

    1gb yeterliyse 3g alternatiflerine de bir goz atin. avea nin yeni tarifeleri guzel.

    kotayi asip 20tl civari bir ucret oduyorsaniz, hic ugrasmayin 1mbit sinirsiz baglantiya gecin.
  • ben bir devlet kurumunun bu kadar küçük kar elde etme teknikleri uyguluyacagını zannetmem. eger evde değildin ve kablosuz erişimin de kapalıydı ise o zaman senin modemin klonlanmış olabilir. firmaya bu konuda şikayetini iletirsen araştırma sağlanır sanırım.
  • Kasti olarak kar amaçlı yapacaklarını pek düşünmüyorum ama sistemde böyle bir problem var ve bu problemin sonucu doğal olarak haksız kazanç oluyor. Benim modemim kullanmadığımda hep kapalıydı, kablosuz hiç kullanmadım ve sadece akşamları kullanıyordum. 2 defa yanlış hesapladılar, birini düzelttirebildim. 2-3 ayda tüm günler doğru olup sadece 1 günün abartılı yanlış olmasında modem klonlamasına pek ihtimal veremem.
    IP ler çok seyrek değişiyor tam değiştiği gün veya anda sistem sapıtıyor da olabilir, kotasızların kullanımı kotalılara yazılıyordur diye tahmin ediyorum. Ama şikayetvarda bununla ilgili çok şikayet okudum. Bu şirketin teknik ekibine ulaşmak imkansız gibi, problemler müşteri hizmetlerinden öteye çıkamıyor. Mesela voip için modemimin yazılımını uzaktan bağlanıp nasıl yaptılarsa güncellediler (tarihi versiyonu belli), modem sapıtmaya başladı, hiç birtanesine bunu onların teknik ekibinden birilerinin yaptığını ve o nedenle bu hale geldiğini kabul ettiremedim (modemin Türkiyede servisi bile yok ki onlar güncellesin). Birileri bir sistem kuruyor, kafasına göre birşeyler yapıyorlar, problemler de onlara gelmeyince düzgün çalışıyor zannediyorlar.




  • benim de uydunet üyeliğim var 4gb kotalı ve benim ki yaklaşık 12 gb oldu faturama nasıl yansır gb başına ücret
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertyıldırım01

    benim de uydunet üyeliğim var 4gb kotalı ve benim ki yaklaşık 12 gb oldu faturama nasıl yansır gb başına ücret

    Her 1 gb 3 liradır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX4100 -- 9 Temmuz 2012; 17:47:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.