Şimdi Ara

Uydunet Kronik Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Öncelikle ilk defa buraya sorunumla ilgili birşeyler yazma gereği hissettim. Zira içimi birilerine dökmem, ve aynı sorunu yaşayan olup olmadığını anlamam gerekmekteydi...
    Aylardır 50 MBit, 200GB (evet 200GB) AKN'li bir tarifem bulunmakta. Ancak ben bu internet hizmetini 30MBit'in bir Mbit üzerinde alamamaktayım.

    Konuyla ilgili, bölge müdürlükleriyle, destek@uydunet.net'le, çağrı merkezi çalışanlarıyla falan hepsiyle akraba olmuş durumdayım. Ancak soruna bir türlü çözüm bulunamadı. Hatta sanıyorum bir miktar haklarını da yedim zira en sonunda kendi kendime bunlar 50Mbit adı altında modeme heralde 30 Mbit konfigurasyonu atıyorlar...

    Neyse efendim, bugün biryerden nitro internet hizmetlerini gördüm ve yukarıda söylediğim tezimi sınamam için biçilmiş kaftan olduğunu farkettim. Telefon açarak nitro internet talebinde bulundum bir günlük, aklımca eğer hızım 100Mbit'e çıkarsa, kendi kendime diyecektim ki evet bunlar resmen 20Mbit internetimi söğüşlemişler.

    Akabinde, çağrı merkezindeki bir görevliyle konuşmam sırasında, mevcut internet tarifem olan 200GB akn'li tarifenin kaltığını ve/fakat benim hala bu kalkan tarifeyi kullandığımı farkettim. Oysa ki aynı paraya 250GB akn'li 50/4 Mbit internet tarifesi satılmaktaydı. Gerekli değişikliği de yaptım. Ama anlamadığım, 15 senedir kablonet kullanıcısıyım (kablonet dedim bak eski adı o da) o zamanlar benim ödediğim para sabit kalırken tarifeleri değiştiğinde ya ararlardı, size göndereceğimiz faturayı mı düşürelim, aynı paraya bir üst hızda mı kullanmak istersiniz diye. Ya da direk aynı paraya bir üst hızı verirlerdi hizmet olarak.

    Neyse, dağıldı toparlayayım, bu nitro internette fıs çıktı, ben gene 30Mbit barajına takıldım, ağrıza kaydı, şikayet kaydı.

    Sorum benzer 30 Mbit barajına takılanın olup olmadığı, olan varsa da nasıl çözdüğü. Kusura bakmayın ağrıttım kafanızı gece gece... (ekşiye de koyarım ben bunu, güzel anlattım derdimi eheh =)
    PS.4 kanal downstream de sorun yok, modem motorola 6120E, firmware 1.0.3.5







  • Neredesiniz hangi il ilçe yani? İl müdürlüğü ile görüştünüz mü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul, Bakırköy'deyim. İl müdürlüğünden bölge sorumlum Ersin beyle epey sık görüştüm.
  • Modem wide band'dan online olmuyordur. Arayın 126'yı, aynen bunu diyin halledeceklerdir.
  • Sanırım ben de benzer bir sorundan muzdaribim. Geçenlerde Nitro servisi aldım ve hızım 30 civarında kaldı. Benim de modemim sizinkisinin aynısından ve Recive ışığı bazen günlerce mavi oluyor, bazense yeşile dönüp günlerce o şekilde kalıyor. Vizyon'un sitesine baktım konuyu okuduktan sonra. Orada da aynı çözüm verilmiş. Ben de bugün müşteri hizmetlerini arasam iyi olacak.

    http://www.e-vizyon.net/SB6120E-Docsis-30-Kablo-Uydunet-Modem,PR-314.html

    Edit: Az önce aradım. Bunlar gerçekten de çalışanlarına zerre eğitim vermiyorlar.

    - İyi günler beyefendi sorun nedir?
    - Modem wide band da online olmuyor.
    - Pardon beyefendi ne olmuyor?
    - Modem diyorum, wide band da online olmuyor.
    - Sessizlik... Hmm ben en iyisi sizin için arıza kaydı oluşturayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulluk -- 6 Mart 2015; 8:53:54 >




  • keşke o kadar basit olabilse, modem wide band online oldugunda (4 kanal downstream yapmaya basladiginda) mavi yaniyor isigi, normalde yesil. bende suan mavi
  • Wide band filan anlamazlar modemim sadece tek kanal bağlanıyor diğer kanallar bağlanmıyor deyin o zaman anlarlar...
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    İşte öyle değil ki olay. Modemin içine girdiğimde 4 kanalın da bağlandığını görüyorum.
    Onu geçtim, tek kanal bağlantıda modem ışığı yeşil, 4 kanal bağlandığında mavi yanması gerekiyor. downstream mavi ışık yanıyor...
  • Arıza kaydı bıraktıktan 1,5 saat sonra servis geldi ama adamlar bildiğiniz kör cahil. 20 yıldır Kabblo TV , 14 yıldır da Uydunet (Kablonet) kullanıyorum. Adamlar benim onda birim kadar bilgi sahibi değiller ne yazık ki. Adamlara Motorola distribütörünün sayfasındaki wide band uyarısını gösteriyorum. Gülüyorlar, yok efendim öyle bir şey yok sallıyorlar diyorlar. Distribütör mü daha iyi bilecek yoksa sizin gibi çırak bozmaları mı?! Sonuç olarak hala tek kanal bağlanıyorum ve bana dedikleri "Motorola distribütörü ile konuşun, bizim yapabileceğimiz bir şey yok." Ölür müsün, öldürür müsün?!
  • Wifi bizde de sorunlu. 30un üstüne çıkmıyor ve sürekli dalgalanma var. Kablolu kullanıyoruz mecbur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krayir kullanıcısına yanıt
    WİFİ değil, kablolu bağlı modemim.
  • Motorola'nın bahsettiğimiz modelinde kablosuz özelliği yok zaten. Bu arada benim tahminim Turksat tüm yapısını Netmester'a göre düzenlemiş. Diğer marklar umurlarında bile değil. Bu yüzden de Netmaster dışındakiler tam uyum sağlayamıyor şebekeye ve suçu da hemen modeme atıyorlar.
  • Pulluk kullanıcısına yanıt
    Daha önce sorun yoktu ama , normal 50 Mbit hızı alabiliyordum...
  • Bende de geçmişte tek kanal bağlanma sıkıntısı hiç yaşanmıyordu. Demek ki altyapıda bir şeyleri değiştirdiler ve bizim modemler sorun yaşıyor diye düşünüyorum.

    Edit: Az önce 2. ekip geldi. Netmaster modemle test ettiler ve onların çok sevgili 8 kanallı modemleri de tek kanallı bağlandı. Onlar da çözemediler ama. Şimdi 2 saat sonra 3. bir ekip daha gelecekmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulluk -- 6 Mart 2015; 13:55:28 >
  • Evet

    Geldiler baktılar ve gerçekten de artık baktıkları yerlerde tren gördüklerini düşünüyorum. gittiler, hala 31Mbps.
    skerler.
  • Bana da 2 günde 4 tane ekip geldi, hiç bir şey değişmedi. Modemim hala tek kanallı bağlanıyor. Hatta son gelen ekip "Abi modemi routerdan çıkarıp direkt bilgisayara bağlayalım, belki o zaman 4 kanallı bağlanır" gibi süper zeki bir öneride bile bulundu!!!

    Edit: destek@uydunet.net adresine attığım mail neticesinde sorunum çözüldü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulluk -- 12 Mart 2015; 15:13:12 >
  • modemin yüksek hızlar için 8 kanaldan oturması lazım 4kanal zaten sıkıntı yaratır ışıkları mavi yanması genişbanttan online olamadığı 4 kanaldan online olduğunda yanar yeşil yanarsa 8 kanaldan oturmuş demektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.