Şimdi Ara

Uydunet Motorola Modem - Linksys e1200 Router bağlayınca modem çöküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • VPN bağlantısı yapmak için e1200 router aldım ancak ethernet kablosunu Motorola modeme taktığım anda modem donuyor, internet bağlantısı kesiliyor ve kabloyu çıkarıp modemi kapatıp açmadan düzelmiyor.
    Bu durumun sebebini ve çözümü bilen eden var mı?
    Her iki cihazda da varsayılan ip adresi 192.168.1.1 ve DHCP server çalışıyor. Routerin varsayılan adresini değiştirdim ama yine de olmadı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Motorola modemden DHCP'yi kapatıp, routera 192.168.1.2 adresini ver ve DHCP'yi router'da aktif hale getir.
    Aynı zamanda router WAN yada INTERNET settingste ETH seçip MAC klonlamayı aktif duruma getir.

    Önce modemi kapatıp aç sonrada Linksys routerı.Sonrada kullandığın cihazdaki ethernet/wireless bağdaştırcıyı.

    Bu şekil bir dene bakalım.
  • İlginiz için teşekkürler. Sorunu çözdüm ve Router ile basit bir vpn çalıştırmayı başardım. Şu anda evde telefon, bilgisayar ve Chromecast ile BBC iPlayer izleyebiliyorum. İlgilenen arkadaşlar için yaptıklarımı aşağıda yazıyorum.

    1. Yurtdışından Linksys e1200 router aldım (yaklaşık 95TL'ye maloldu). 4 tane LAN ve 1 WAN (internet yazıyor) portu var. Bu router'i Türkiye'de benim yaptığım ayarları hazırlayarak 270TL'ye satıyorlar.

    2. dd-wrt.com sitesinden bu router modeli (v2.0) için firmware'leri indirdim (mini,big ve mega tipi var)

    3. Bir Laptop ile IP adresimi 192.168.1.2'ye ayarladım ve router'a LAN portundan ethernet kablosuyla bağladım.

    4. 192.168.1.1 adresinden (Router'in varsayılan adresi) girdim, "Update Firmware" deyip önce mini firmware'i yükledim. Yüklendikten sonra router tekrar başladı ve Linksys standart sayfası yerine dd-wrt sayfası açıldı. Aynı şekilde big firmware versiyonunu yükledim ve tekrar başlattım.

    5. Ayarlarda "MAC Address Clone" seçeneğiyle Linksys Router'ın sanki benim Laptopmuş gibi MAC adresi taklit etmesini sağladım. Türksat Motorola modemin bağlanmayı reddetmesi ve interneti kesmesinin sebebi buymuş.

    6. Linksys Router'da LAN menüsünde DHCP Server Açık, Router adresi 192.168.1.11, DHCP Adresi 192.168.1'den başlayarak 10 adres tanımladım ve tekrar başlattım.

    7. Motorola modem'e cep telefonumla wifi'den bağlandım, aynı şekilde 192.168.1.1'den ayarlara girdim. Burada da LAN ayarlarında DHCP'yi açık bıraktım, adres bölgesi olarak 192.168.1.11'den başlayarak 10 cihaz yaptım.

    8. Motorola modemdeki 4 LAN portundan birini Linksys'in WAN portuna ethernet kablosuyla bağladım. Cep telefonumla Linksys wifi'ye bağlanınca internetin erişimde olduğunu gördüm

    9. "purevpn" adlı vpn sağlayıcısından 2 yıllık bir hesap açtım. Şu anda kampanya var, limitsiz data ile 2 yıllık fiyat 50 dolar. Bu sağlayıcıyı seçmemin sebebi destek sitesi soru cevap ve kurulum yardımını beğenmem.

    10. purevpn sitesindeki talimatlara uygun olarak önce openvpn protokolünü denedim ancak çalıştıramadım.

    11. daha sonra purevpn sitesindeki dd-wrt ile PPTP bağlantı talimatlarını uyguladım, UK server adresini kullanıcı adı ve şifremi girdim, Linksys ekranında status kısmında "pptp bağlandı" olarak gördüm.

    12. Cep telefonu ve Chromecast'ı wifi üzerinden Linksys Router'a bağladım, artık telefondan direkt veya chromecast ile televizyondan BBC iplayer izleyebiliyorum. Amerikan servislerini (Hulu vb.) deneyince yazarım ama bence olmaması için bir sebep yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.