Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.207
Cevap
130
Favori
440.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shirooto_mori

    quote:

    Orijinalden alıntı: Belash

    quote:

    Orijinalden alıntı: shirooto_mori

    quote:

    Orijinalden alıntı: Belash

    Bu durumun olmaması gerekir. Aklıma gelen ilk şey cpap makinenizin stabil çalışmadığı. Maskenizi ve hortumunuzu kontrol ettirin; kaçak olabilir. Diğer bir olasılıkta basınç değerleriniz hatalı ayarlanmış olabilir, makine içindeki hafıza kartınızı doktorunuza okutun, orada belli olacaktır.

    Maske ve hortum yeni kendim yatarken kaçak olup olmadığınada bakıyorum. Gecede en az 2 kez cihazın basınçlı havsı ile uyanıyorum, bu cihazın görevini yerine getirmesinin bir göstergesi diye düşünüyorum. Cihazı satan kişi hafıza kartını Türkiyede inceleyen doktor yok demişti ama yinede tavsiyenizi değerlendireceğim. 1Hafta daha takip edip sıkıntılarım aynı ise doktorla telefonla görüşüp soracağım.

    Teşekkürler,

    Hafıza kartını inceleyen doktor, bu işin olmazsa olmazıdır. Mevzuata göre yılda bir defa maske değiştirme hakkını ve cihazın kullanılıp kullanılmadığının tespiti için SGK sizden doktor raporu istiyor. Cihazı kullanmamanız durumunda cihazı sizden geri alıyorlar.

    Bu raporu yılda bir defa doktora hafıza kartınızı götürüp alıyorsunuz. Doktor o sırada da indeks değeriniz yüksekse yeni bir basınç testine sokabiliyor. Satıcı saçmalamış resmen...

    Bence de cihazınız görevini yapamıyor. 1 seneden fazladır kullanıyorum; yorgunluğu bırakın resmen enerji patlaması yaşıyorum. İzmir-Antalya-Diyarbakır arası tam 22 saat araba kullandım, sabah vardıktan sonra 2 saatlik uyku ile 11 saat iş yaptım. Geçen gün mecburi bir durum oldu; 6-7 km yürümek zorunda kaldım. Eskiden olsa yürüyemez, o yorgunlukla akşama varmadan sızardım. Aksine gece saat 2'ye kadar uykum gelmedi, esnemedim bile. Cihazı kullandığınız günlerde hayatınızın tamamen değişmesi gerekirdi...

    Cihazınızı bir de doktora gösterin; olmazsa herhangi bir hastanede cihazınızla beraber teste girin. Orada net bir sonuç çıkacaktır.


    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sizden bir bilgi daha alabilirmiyim, gece cihazı kullanırken beni adeta boğuyor. 2 kere oldu bu olay birden sürekli basınçlı hava gelmeye başladı uyandım nefes kontrolü yapmaya çalışıyorum yaklaşık 10 nefes sonra normale döndü cihaz. Bu normal uyku apnesine karşı cihazın tepkisimidir.

    Anladığım kadarıyla APAP kullanıyorsun. Basıncı senin uykuna ve Apne derecene göre ayarlar.




  • Auto CPAP kullanıyorum , satıcı cihazla alakalı problem yok Doktorunla görüş öyle gel diyor. Kafama takılan nokta yorgunluğumun sebebi sadece uyku apnesi olmayabilir diye google amcaya arattırdım :) ve bir bayan forumunda bunlar çıktı karşıma.

    SÜREKLİ YORGUNLUĞUN 7 TEMEL NEDENİ
    Sağlıklı yaşadığınız halde kendinizi yorgun hissediyorsanız ve bunun sebebi yoğun iş temposu değilse ciddi bir sağlık sorununuz olabilir. İşte yorgunluğun belli başlı 7 temel nedeni.

    1-Kansızlık

    2-Hipotiroidi:
    Genel olarak enerji düzeyiniz hep düşükse, kendinizi tükenmiş ve hattâ biraz depresyonda gibi hissediyorsanız bunların sebebi yavaş çalışan tiroid bezi olabilir. Tiroid bezi vücudun enerji metabolizmasını kontrol eder. Kadınlarda sanıldığından çok daha yaygın olan tiroid bozukluğu T3 ve T4 gibi tiroid hormonlarının düzeyinin saptanmasıyla teşhis edilebilir. Bu hormonlar düşükse dışarıdan hormon takviyesi yapıldığında yorgunluk şikâyetiniz kısa zamanda geçecektir.

    3-İdrar yolu enfeksiyonu.

    4-Fazla kafein alımı:
    Hızlı bir enerji desteği için çoğumuz kahve ya da kola içeriz ama bazı kadınlarda kafeinin fazlası ters bir etki yapabilir. Bir uyarıcı olan kafein, fazla miktarda alındığında yorgunluğa neden oluyor. Bu nedenle kafein alımının daha da artırılması sorunun kötüleşmesinden başka işe yaramıyor. Çözüm; yaşantınızdan kafeini mümkün olduğu kadar çıkarın. Bu, sadece kahvenin değil çikolata, çay, kola ve kafein içeren bazı ilaçların da kesilmesi anlamına geliyor.

    5-Besin intoleransı:
    Besinlerin bize enerji verdiği kabul edilir ama bazı doktorlar gizli besin intoleranslarının bunun tersine yol açtığına inanıyor. Hafif bir besin intoleransı bile uykunuzun gelmesine yol açabilir. Tolere edemediğiniz yani yendiğinde size, sizin bu besine bağlamadığınız ve ondan olduğunu düşünmediğiniz rahatsızlıklar verebilen bazı besinler olabilir. Bu besinlerin farkında olmadan sürekli yenilmesi kendinizi,sürekli yorgun ve tükenmiş hissetmenize neden olabilir. Eğer belirli besinleri yedikten sonra 10-30 dakika içinde uykunuz geliyor, kendinizi kötü hissediyorsanız şüphelendiğiniz besinleri beslenmenizden çıkarın. Böyle bir şüpheniz varsa doktorunuzla konuşun.

    6-Uyku apnesi:
    Yeterli uyku uyumuyorsanız bu bir yorgunluk sebebi olabilir. Ama ya yeterli uyku uyuyup ta aslında uykunuzu almadığınızı bilmiyorsanız? Uyku apnesi olarak bilinen durumda siz uykuda iken genellikle her gece birçok kez nefes almanız durmaktadır. Sonuç, gece kaç saat uyursanız uyuyun bütün gün yorgun olmanızdır. Uyku apnesi konusunda uzmanlaşmın bir doktorun yardımıyla uyku laboratuvarında bu hastalığa tanı konulması mümkündür. Uyku apneniz varsa doktorunuz kilo verme ve sigarayı bırakma gibi yaşam tarzı değişimleri önerecektir. Siz uyurken hava yollarını açık tutan cihazlar veya nefesle tetiklenen basınçlı hava cihazları kullanılabilir. Aşırı olgularda, yeterli hava akımının sağlanması için ameliyat gerekebilir.

    7-Tanı konmamış kalp hastalığı:
    Elektrikli süpürgeyle evi temizlemek, bahçe işleri veya olağan günlük işlerinizi yapmak gibi sıradan işler sizi yoruyorsa, kalbiniz SOS sinyali gönderiyor olabilir. Eğer bu basit hareketlerle gelen yorgunluk hissi hele birdenbire ve sebepsiz yere ortaya çıktıysa, ciddi durumların habercisi olabilir, beklemeden doktorunuza danışmalısınız.
    alıntıdır




  • Arkadaşlar emekli olan annemde uyku apnesi var. Uyku testi için sgk aylar sonraya gün veriyormuş. Şimdi özel hastaneye gitsek burada uyku testi olsak sgk bunun belli bir yüzdesini karşılar mı?
  • Merhabalar,

    Adana'da ve çevre illerde UYKU APNESİ HASTALIĞI için cihazlarımız vardır. Şimdiden geçmiş olsun.
    (05067334750)
  • Son günlerde cpap cihazları konusunda yazılmamış.
    raporumu aldım bir cpap cihazı alacağım.İzmirde 2.ci beyler ve kemeraltı dükkanları dolaştım.yalan dolan almış başını gidiyor.cin malını alman diye anlatanlar,bir bin katanlar,400-500 liralık çihazlara 900 tl isteyenler.İş ahlakı bitmiş arkadaş.
    Deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olsunlar lütfen.SGK fiatında yani 702 tl lik en olumlu cihaz hangisi.Ben internetten baktığım kadarıyla respironics sectim.
    Lütfen yardımcı olun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nfk_

    güncel...

    ben muhtemelen respironics tercih edeceğim.Hoffrichter marka cihazın sadece dış kabının türkiyede yapılmış hali daha ucuz.Ama piyasada bilinen bir markamı tam olarak bilmiyorum.
  • ben respronics aldım. 500 saati geçti. şimdilik sorun yok memnunum. maskemde respronics. maskeyi ve cihazı 3-5 dakika olsun denemeden alma. maske sesi en çok etkileyen şey. yüzüne tak. iyice yerleştir. fazla sıkmadan sağından solundan kaçırıyor mu kontrol et. mümkünse uzanıp test et. geçmiş olsun.
  • Arkadaşlar merhaba. Aranıza yeni katıldım. Ben 1 ay önce Resmed CPAP cihazı kullanmaya başladım ama sanki pek bir randıman alamadığımı hissediyorum.Sabahları eskisi kadar olmasa da yine yorgun uyanıyorum gibi. Bununla ilgili aklıma gelen 1-2 sebep var, acaba şunlardan olabilir mi?

    1) Resmed'in S8 Elite II modelini kullanııyorum. Bu cihazın normal hortumu eski tip yani kalın hortum. Medikal firmadan cihazı alırken Resmed'in S9 serisinde uygulamaya başladığı daha ince hortumunu almıştım S8'in normal hortumu yerine. Acaba bu daha ince hortum S8 serisi ile uyumsuz olduğundan veya aldığım S8 cihazında basınç ayarının 10'a ayarlandığını düşünürsek hortum daha ince olduğu için bu basınç değerinin bana olan yansımasını etkilemiş ve değiştirmiş olabilir mi?

    2) Resmed'in sadece burnu kapatan Mirage FX maskesini kullanıyorum. Maske iyi bir maske ama dışarı çıkacak havayı tahliye etmeye yarayan deliklerden tahliye esnasında hava çıkarken fazla ses yapmasın diye sanırım delik sayısını çok yapmışlar. Bu delik sayısı diğer maskelere nazaran fazla olduğu için maske dışarı çok hava veriyor gibi geldi bana. Mesela cihaz 10 birim basınç üretiyorsa bu basıncın önemli bir kısmı bu deliklerden dolayı kayboluyor olabilir mi acaba?

    Bu nedenlerden dolayı mı tam randıman alamadım diye düşünüyorum...Fikri olan var mı?




  • PHİLİPS RESPİRONİCS'i 3 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum.Doktorlarında dediği gibi bizler bu cihazlardan önce uyuduğumuzu zannediyormuşuz ama beynimiz tüm gece solunum durmalarıyla cebelleşip duruyordu...

    Ben İst. Bakırköy Uyku Hastalıkları bölümüne gün almıştım ve 1 yıl sonra günüm geldiğinde toplam 2 gece uyku bölümünde yattıktan sonra dr. bana gerekli raporu yazdı ve daha sonra ist. Kadıköyde bu cihazların satışını yapan bir arkadaşımdan Philips cihazımı aldım,Dr. tarafından 9 basınç öngörüldü...

    Cihaz 3 yıldır her gece çalışıyor,bu 3 yıl zarfında geçen ay yine KBB dr. una gidip hakkım olan maskeyi dr. a yazdırıp maske aldım,parasını ödedim ama daha sonra belli bir miktarını ziraat bankasından alabiliyorsunuz.

    Şimdilik aktaracaklarım bunlar.

    Tüm arkadaşlara sağlıklı uykular diliyorum :)
  • Herkese Merhaba ,

    Nihayet titrasyon valtime bir hafta kaldı . SGK ile uğraşmaktan ise sık sık Amerika dan gelen olan olduğu için oradan getirmeye karar verdim ve şunu gördüm atamemn bir soygun şebekesinin içindeyiz. Amerika da Bin TL ye bulduğum
    Philips REMstar Auto 60 Series with Heated Humidifier, A-Flex, SD Card burada 3.500 Tl . Bu nasıl iştir arkadaşlar . İnanın SGK nın ödemesi olayı bir kandırmaca. Bu adamlar SGK'ın ödediğini cebe atıyorlar , vatandaşa gene kazık atıyorlar . ÖTV li ürünlerde bile bu kadar fak yok . BU makinalar lüks sınıfına giriyorda mı % 350 zamlı bize satıyorlar . Vakit bulduğumda bakanlığa , cumhurbaşkanlığına , ticaret sanayi bakanlığı ve yazabilceğim nereyi bulup bu durumu şikayet edeceğim .

    Bu rada bir sorum olacak AUTO CPAP getirtirsem , tekrar titrasyona gerek kalıyormu yoksa makine kendi ayarını mı yapıyor .

    Servis ile bir işimiz oluyor mu ?

    Herkese saağlıklı ve iyi uykulu bir hayat dileklerimle ..




  • arkadaşım bu maskenin kullanım süresi 7 gündür hastanede kullanım için üretilmiş bi maskedir. uzun kullanım için ideal değildir.
  • cihazın kalın hortumunu kullanman gerekiyor s9un hortumu s8e olmaz randıman alamazsın sana kim söyle ise bunu yanlış yapmış bence @Kaya_34
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkishguide2010

    Herkese Merhaba ,

    Nihayet titrasyon valtime bir hafta kaldı . SGK ile uğraşmaktan ise sık sık Amerika dan gelen olan olduğu için oradan getirmeye karar verdim ve şunu gördüm atamemn bir soygun şebekesinin içindeyiz. Amerika da Bin TL ye bulduğum
    Philips REMstar Auto 60 Series with Heated Humidifier, A-Flex, SD Card burada 3.500 Tl . Bu nasıl iştir arkadaşlar . İnanın SGK nın ödemesi olayı bir kandırmaca. Bu adamlar SGK'ın ödediğini cebe atıyorlar , vatandaşa gene kazık atıyorlar . ÖTV li ürünlerde bile bu kadar fak yok . BU makinalar lüks sınıfına giriyorda mı % 350 zamlı bize satıyorlar . Vakit bulduğumda bakanlığa , cumhurbaşkanlığına , ticaret sanayi bakanlığı ve yazabilceğim nereyi bulup bu durumu şikayet edeceğim .

    Bu rada bir sorum olacak AUTO CPAP getirtirsem , tekrar titrasyona gerek kalıyormu yoksa makine kendi ayarını mı yapıyor .

    Servis ile bir işimiz oluyor mu ?

    Herkese saağlıklı ve iyi uykulu bir hayat dileklerimle ..



    Aynen katılıyorum. Bu cihazlar Yurtdışında bu kadar pahalı değil. Biraz rant dönüyor. APAP'ların titrasyon sorunu yok alıp kulanıyorsun.




  • uyku rahatsızlıkları ve çözüm önerileri, cihaz tavsiyeleri için uykuluyum.com blogundan faydalanabilirsiniz. bloga kayıt oluyorsunuz cihazlar ve ilgili ekipmanlar ile ilgili tüm sorularınıza cevap alıyorsunuz.

    sağlıklı uykular...
  • Merhaba. Benim tetkiklerim sonucunda doktorum auto cpap raporu verdi ve işlemlerini tamamlayarak bir Resmed S8 Auto 25 cihaz aldim. Belli bir basinc değeri reçete edilmediği için cihazin standart değerleri oldugu soylenen 4-14 cm arasında cihaz ayarlı durumda.
    Maskesi de Mirage FX. 3-4 gündür kullanmaya çalışıyorum açıkçası.
    Benim sorunum, cihazi takıp daha uyumadan 4cm ile baslayan basıncın artmaya başlayarak 9cm lere kadar çıkıyor olması.
    Aldığım firma bir sebep soyleyemedi, ki bu da garip geldi sanki ilk ben yasamışım gibi bu sorunu.
    Sabah uyandigimda cihaz 12.3 cm basincta çalışıyordu. Ozellikle kapatmayıp bekledim 11'e düştü en fazla ve orada çalışmaya devam etti.
    Ben uyanikken bu kadar basınçla nefes alıyor olmamam gerekmez mi?
    Bu arada maskede kaçak yok surekli kontrol ediyorum. Sadece o yükselen basınç yüzünden nefes verme deliklerinden de fazla hava cikip gurultu ve hatta gözüme ufleyen bir hava akımı oluşturuyor.
    Bu cihaz yüzünden son derece olumlu başladığım süreçte şu anda vazgeçme noktasına geldim.
    Bu sorunumu Resmed çözemezse SGKdan param gelir gelmez gidip kendi cebimden ve deneyerek baska cihaz alıp sonuçlarını da herkese tekrar bildirmeyi düşünüyorum.
    Böyle bir tecrübesi olan var mı acaba? Cok olumsuz bit havadayim şu anda.
    Teşekkürler.




  • Erken pes ediyorsun. Muhtemelen kaçak vs vardır. Bir iki hafta kullandıktan sonra cihazın kartını firmaya gönder ve firmadan rapor iste. Rapordan bile bazen neden olduğu ortaya çıkabilir. Bazı maskelerin gürültülü çlıştığını duymuştum. İstersen maskeni değiştir.

    Geçmiş olsun.
  • selamlar ben respronics m series cpap cihazıma filtre almak istiyorum. bu tarz malzemeler satan site tavsiyelerini bekliyorum. herkese teşekkürler.
  • Banada bipap cihaz raporu verildi. 15/11 basınc ayarı ayarlandı. Medicraft marka bir cihaz aldım. kullanan varmıdır? sıkntı olurmu?
  • inanılmaz faydalı, donanımhabere yakışır bir konu olmuş, değerli yorumları için bütün üyelere teşekkür ederim. Bana da apne teşhisi konuldu, raporum sağlık kuruluna sevk edildi, cihaz verilecek. Konu güncel kalsın, takipteyim..

    Sizlere bir konuda danışmak isterim;
    bu oksijen maskelerinin zararı varmıdır peki? Biliyorsunuz ki insanı yaşlandıran şey oksijendir, bu cihazlarla fazla oksijen alımı erken yaşlanmaya vs sebep olur mu? Aslında apnesi olupta bu cihazı kullanmayan kişilerin iç organları yeterli oksijeni alamadığı için uzun vadede daha kötü durumda oluyor ancak yine de merak ettim.

    Bir de ben 2 ay sonra hayırlısı ile askerim. Böyle bir tanı konulması askerliğime etki eder mi? Muaf olurmuyum? yada askerde bu cihaz ile uyumama izin verirler mi? Askerlik öncesi stres oldum..

    Ve son olarak, burada rapordu vs uğraşmamak için, kaliteli bir cihazı yurtdışına çıktığımda alıp türkiyeye getirsem sizce daha mantıklı olmaz mı?

    iyi forumlar, güzel günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank Lapidus -- 20 Mayıs 2013; 10:07:36 >




  • Cihazınız basıncı önceden belirlenmiş algoritmaların değişkenliğine göre ayarlıyor. Resmed makinelerinde bu özellik varken diğer makinelerde (mesela Philips Respronics) bu özellik yok.

    Maskeye henüz alışamadığınız için takar takmaz nefes düzeniniz bozuluyor, sıklaşıyor ve nefes alamayacak gibi oluyorsunuz. Cihazda bunu algıladığı için basıncı arttırıyor, olan bu sadece.

    Maskeye alıştıktan sonra her taktığınızda nefes alışverişiniz daha düzgün hale gelecek ve haliyle makine de yüksek basınç vermeyecek. Hoş, bana kalsa sabit basınçlı makineyi tercih ederdim ama bu makinelerde iyi diyorlar. Kendinizi soğutmanıza gerek yok, bir kaç hafta sonra düzelir.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.