Şimdi Ara

Uyku modu ve ekran kartı driverının kendiliğinden silinmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok değişik bir problemim var, masaüstü bilgisayarımda windows 10 64 bit kullanıyorum ekran kartım 6600 xt, güç ayarlarından bir şeyler yaptım mı hatırlamıyorum ama bilgisayarın başından uzun süre kalktığımda döndüğümde monitör uyku moduna girmiş oluyor ve bilgisayar açık olmasına rağmen çünkü kasadan sabit disk ışığı yanıp sönüyor mouse u hareket ettirsem de klavyede tuşlara da bassam görüntü gelmiyor ve alt f4 yapıp enter a basıyorum bilgisayarı kapat menüsü açılmıştır diyerek ve bilgisayar bu haliyle kapanıyor ancak açtığımda ekran kartı driverı silinmiş oluyor tekrar kurmam gerekiyor. hatta bazen de bilgisayarın başından monitörü kapatıp içeri gidiyorum uyku moduna girmeyecek kadar kısa sürede dönüyorum bazen monitörü açma tuşuna basınca yine ekrana görüntü gelmiyor uykudaymış gibi oluyor ve tekrar aynı şeyleri tekrarlayıp baştan başlattığımda ekran kartı driverı gidiyor, işin ilginç yanı nadiren de olsa bu sorunu yaşadığımda gitmediği de oluyor. yıllardır bilgisayar kullanıyorum ne sorunlar yaşadım ama buna anlam veremiyorum neden olabilir. format falan uğraşmak istemiyorum büyük ihtimalle yazılımsal bir şey ve düzelecektir. önerilerinizi bekliyorum. bu arada bilgisayarın uyku modu özelliğini kapatmıştım başlat menüsünde sadece yeniden başlat ve bilgisayarı kapat var.








  • ilginçmiş Antivirüs yazılımı sürücüyü kaldırıyor olabilirmi? imzasız veya eski güvenlik açığı olan sürücüleri engelleyen bir özellik gelmişti windows Defender'a.


    Faydası olabilecek bir kaç bilgi paylaşayım.


    Aşağıdaki kodları yönetici olarak terminalde çalıştırıp Windows'u onarmayı deneyin.


    DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

    DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

    DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

    SFC /Scannow


    Derin uyku modunu kapatın



    learn.microsoft.com
    How to disable and re-enable hibernation - Windows Client
    https://learn.microsoft.com/en-us/troubleshoot/windows-client/deployment/disable-and-re-enable-hibernation


    Fast Boot özelliğini Kapatın ( Bunu ayrıca Bios ayarlarından da kapatmak gerek )



    Sorun devam ediyorsa Windows Defender'ı devre dışı bırakın sürücüleri resmi sayfadan indirip DDU ile güvenli modda kaldırarak temiz kurulum yapmayı deneyin.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.