Şimdi Ara

Uzay Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
10
Favori
35.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nasıl bir bölümdür arkadaşlar? Ne iş yaparlar? Hangi alanlarda uzmanlaşırlar? Piyasa durumu nasıldır?



  • piyasası iyi değildir tübitakta veya yurt dışında çalışmayacaksan , uydular üzerine yoğunlaşılır takip yapım vs. projeler bla bla bla genelde üzerine uçak müh. master yapılıp teknisyen olunur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamsuq -- 27 Eylül 2011; 23:35:46 >
  • Yani uydu üzerine bir bölüm anladığım kadarıyla? Uçak mühendisliğiyle yakından ilişkiliyse aynı işleri yapabilir mi? Birde adı mühendislik neden teknisyen oluyorlar acaba? Çünkü meslek lisesi mezunları teknisyen, 2 yıllık mezunu tekniker, 4 yıllık mezunu mühendis olur genelde.
  • aynı işler yapılırsa çok kısıtlı alanlarda olur yani ne uçak ne uzay ile ilgili işlerde ortak yönler vardır.
    sen hangi meslek lisesinde uydu yapan öğrenciler gördün?teknikerliği küçümseme sadece vida sıkmak değil onların işi özellikle havacılık alanında..
  • İş durumu nedir? Hangi alanlarda çalışırlar? Ne kadarlık maaşlardan başlarlar acaba?
  • Havacılık yani uçak endüstrisi ve iletişim, uydu, haberleşme gibi alanlarda çalışırlar. İş bulma konusunda zorluk çekeceğini sanmam mezunların. Sonuçta İTÜ 'nün yüksek puanlı seçkin bir bölümü. Zaten mezunların yarısından çoğu uçak mühendisliğiyle çift anadal diploması alıyor. Ortak ders çokmuş. Ülkemizde uçak bakım, bir iki uçak fabrikası, haberleşme, türksat, uydu teknolojileri gibi alanlarda iş bulma şansları yüksek.

    Sanırım bölüm türkçe. Üzerine süper bir ingilizce dil bilgisi ve yurtdışında master konuşursa çoğu gelişmiş ülkede rahatıkla iş bulunabilir.

    Tabi iş bulmak biraz şans ve kişilik meselesi. Mesela garip bir kişiliğiniz varsa muhtemelen hangi okulu bitirirseniz bitirin işsiz kalırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aerosoldreams

    quote:

    Orijinalden alıntı: yamsuq

    piyasası iyi değildir tübitakta veya yurt dışında çalışmayacaksan , uydular üzerine yoğunlaşılır takip yapım vs. projeler bla bla bla genelde üzerine uçak müh. master yapılıp teknisyen olunur..

    Tekniksyen mi? Bence derhal forumu terket veya bilmediğin bir konu hakkında biliyormuş gibi cevap vermeyi alışkanlık edinme fena rezil olursun. Gençler İTÜ Uzay mühendisliği 2. sınıf öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki gönül rahatlığıyla bu bölümü yazabilirsiniz. Uzay mühendisliğinin astronomi, astrofizik, gökbilimi ile uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur. Çıkış noktası uydular ve roketlerdir lakin uçak mühendisleri ile aynı seçmeli dersleri aldığımızdan aldığın seçmeli derslere göre yapısalcı, akışkancı, termodinamikçi veyahut aerodinamikçi olarak mezun oluyorsun veya robotik vs. yani çalışcağın alanı sen belirliyosun. Ayrıca odtü havacılık ve uzay mühendisliği bölümü arkadaşlar sürekli yok biz makinacılarla ilk 2 sene aynı dersleri alıyoruz filan diyip duruyorlar ulan sanki biz ilk 2 sene makinacılar ve uçakçılardan farklı dersler alıyoruz. Dinamik, statik, mukavemet1, mukavemet2, termodinamik ve akışkanlar mekaniği ve diğer ortak olan havuz dersleri mat1,mat2 vs.. Son olarak uzay mühendisliğine giriş ve etik dersi hocamızın bize söylediğini aynen aktarıyorum"Uçak Mühendislerinin çalıĢtığı her yer, Teknik bir ürün tasarlayan, üreten, bakımını yapan her yer, Mekanik tasarım (makina vs), Otomotiv sektörü, Mekatronik, Bilgisayarla Kontrol, Yazılım, Otomasyon sistemleri ve robotik kısaca YAPABĠLECEĞĠNĠZ ĠġLERĠN SINIRINI YALNIZ SĠZ KOYARSINIZ." NOT: BU DERSİ VEREN HOCAMIZ UÇAK MÜHENDİSİDİR VE UZAY TEKNOLOJİLERİ ÜZERİNE ÇALIŞMALARININ SÜRDÜRMEKTEDİR. Umarım biraz bilgi verebilmişimdir.

    Ne olur beni rezil et burada.Uzay mühendisliğindeki UZAY kelimesine bak şimdi.Uzay alanında Türkiyede ne yapabilirsin??Bana açıklamasını yap."Uçak Mühendislerinin çalıĢtığı her yer, Teknik bir ürün tasarlayan, üreten, bakımını yapan her yer, Mekanik tasarım (makina vs), Otomotiv sektörü, Mekatronik, Bilgisayarla Kontrol, Yazılım, Otomasyon sistemleri ve robotik" bu cümleyi sen yazdın ve cümlede geçen her İŞİ Bir Mekatronik bir Bilgisayar bir Makine Mühendisi bir Uçak Mühendisi yapabilir.Uzay mühendisiyim otomotiv sektöründe çalışıyorum mu diyeceksin?Ben sana iş yok demedim!!!! dikkatini çekerim ben uzay ile ilgili işler için bu şekilde bir konuşma yaptım.Türkiyede Uzay üzerine malesef iş alanı çok kısıtlı arkadaşım.Ben İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimlerinden Mezunum Tübitakta 3 sene projelerde yer aldım gerektiğinde katıldım.Ama yeterli gelmedi.Şimdi pilot oluyorum.Uzay alanında iş yok uzay mühendisi olmanda hiçbirşeyi değiştirmez.Sizin bölümden mezun arkadaşlarımda var ortak projelerde yer aldık doğal olarak ama hiçbiri gidip Rokette fırlatmıyor uyduda yapmıyor.Bu kadar basit.Uzay mühendisi kendi işini Türkiyede yapamaz diyorum lafımın arkasındayım.O beğenmediğin hintliler 1950 yıllarında roket atmaya başladı ve şu anda Avrupa ülkelerinin HEPSİ Amerika zaman zaman olmak üzere uydularını Hindistandan yolluyorlar.Türkiye daha ilk yerli ve deneme uydusunu (990gram ağırlığında olacak şekilde) 2 3 sene önce attı.Hemde kendi okulun attı bilmen lazım ama sen daha okulda değildin o zaman.Hocalarına sor bakalım o uyduyu nasıl yaptılar??Ben söyleyeyim karaköyden alınma dandik bir kamera, antenler ve kablolar,yurtdışından gelen güneş panalleriyle yapıldı sence ne kadar başarılıyız?.O yaptığımız(Türkiye adına İTÜ) uydu bize ne kadara mal oldu biliyormusun? ne kadar yörüngede kaldı biliyormusun?Ne iş yaptı biliyormusun?2 tane fotoğraf çekebildi sadece 2 tane daha sonra kamera ile bağlantı kesildi ve mors alfabesiyle sinyal gönderdi Radyodanda AM üzerinden dinlendi.Bİz bu kadar ilerdeyiz işte UZAY konusunda.Tekrar söylüyorum Türkiyede Uzay Mühendisleri ,Astronomlar veya Uzay üzerine eğitim alanların %95 UZAY alanının dışında işlerle meşgul.Türkiye UZAY alanında çok geride hikaye anlatma burda kimseyide yanlış yönlendirme. Ben hepsini biliyorum abicim o yüzden gelip burda artistlik yapma.Uzay alanında danışmak istediğin birşeyde varsa gel sor yardımcı olurum.




  • Arkadaşım hala anlamıyorsun uzay mühendisi iş bulamaz demedim.Çok iş bulur iyi paralarda kazanır ama UZAYA GÖNÜL VEREN BİRİSİ İÇİN İŞ YOK diyorum çok çok iyi olman lazım ki ileride projelerde yer alabil . Hindistanı bile 50 yıl geriden takip eden bir ülke olarak Türkiyede Uzay işi yok.Tartışması bile olamaz.Bölümüne saygım çok yüksek puan ve başarı isteyen bir bölüm ama kimsenin bölümüne saygısızlık etme herkesin uzmanlık alanı başka iş alanı başka.Diğer yazdığın konulara (benim her mühendisi tekniker olarak görmem vs. ki ÖYLE BİRŞEY YOK) cevap bile vermek istemiyorum.Okulunda yenisin toysun bölümünün verdiği bir heyecan var.Seni çok iyi anlıyorum ama üzülerek söylüyorum Türkiyede UZAY alanı içerisinde (Sadece uzay üzerine uzmanlık yapmış kişiler) iş bulman çok çok zor.Türkiye malesef en az 20 sene daha Uzay alanında sahalarda olamayacak.Konu daha fazla uzamasın karışmasın konuşmak istediğin, tartışmak istediğin birşey varsa pm ile ulaş ortak noktayı sağlayabilirsek burada paylaşırız.İyi forumlar..




  • Tamam işte okuyan şimdi okusun uzay bölümünü , 20 yıl sonra yurtdışında yüksek lisansını yapmış deneyimli mühendisler olarak Türkiyede çalışırlar

    Ayrıca uzay mühendisliği gerçekten mükemmel bir bölüm
  • Arkadaşlar faydalı ve verimli bir tartışma oluyor çok teşekkürler. Ben idealist bir insanım. Şu an iş sıkıntım veya maddi sıkıntım yok çok şükür. Yani "iş bulabilecek miyim?" diye kesinlikle düşünmüyorum. Amacım bir şey üretebilmek, ülkeme ve insanlığa faydalı olabilmek.

    Uydu üretebilmek için en az 15 senelik bir background lazım. Öyle haydi firmayı kurduk, yarın fırlatıyoruz uyduyu olmaz. Fakat ülkemizin ihtiyaçları çok farklı. Sadece televizyon izlemek amaçlı uydu fırlatmamalıyız. Şu an uydular Avrupa coğrafyasında yerdeki bir A4 kağıdının üzerindeki yazıları okuyabilecek derecede gelişmiş düzeyde.

    İnsansız hava aracı ve helikopter projesinde aslında çok iyi işler çıkarabileceğimizi gördük. Ben bu alanda çalışmak ve mutlu olmak isterim. Dediğim gibi bir uçak yapabilmek için en az 1000 tane mühendisin koordinasyon içinde ekip çalışması yapması gerekiyor. Ve bugün eurofighter fabrikası yaptığı savaş uçaklarını çok farklı ülkelerden çok fazla sayıda fabrikada üretiyor.

    Başka piyasada çalışacaksam şayet, açıkçası uzay mühendisliği okumanın çok faydası olacağına inanmıyorum. Örneğin yazılımda çalışacaksam zaten bilgisayar mühendisliği okurum, kontrol veya mekanikte çalışacaksam makina, elektrik elektronik veya kontrol mühendisliği yazarım. Amacım iyi bir uzay mühendisi olarak kendi ,işimi yapmak. Yani bilsem ki mezun olacağım zaman yazılımcı oalcağım asla okumam. Daha basit bir bölüm yazar bol bol algoritma geliştirir bir iki dilde uzman olurum.




  • aerosoldreams dostum eğer başını ağrıtmayacaksam sana çok sorum olacak zamanla.

    Şu sıralar ülkedeki mühendislerin önemli kısmı yazılım sektörünü düşünüyor. Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre yazılım sektöründe çalışanlar en kısa çalışma zamanına sahip. Yani bu sektöre giren kişi ortalama 4 yıl çalıştıktan sonra çok sıkılıyor ve iş monotonlaştığından dolayı işten ayrılıyormuş.

    Uzay konusunda uydu, uydu telekomünikasyonu, kablosuz haberleşme, kriptolama, vs. gibi sebeplerle ülkeler uzay konusuna illaki hakim olacaklar. Bu işi yapan şirketler de iyi paralar kazanıyorlar. Zamanla sektörün çok gelişeceğini düşünüyorum. Çünkü

    1- Kablolama maliyetleri çok yüksek
    2- Kablolamanın bakım - onarım-servis - işçilik vs maliyetleri yine çok yüksek.
    3- Esnek değil, bazı otoritelerce kontrol altına alınabiliyor.
    4- iletişime kriptolama çok maliyetli kabloluda.

    bu gibi nedenlerle yakında haberleşme, internet, izleme, gps, ve mobese gibi bağımsız projelerce uydu teknolojilerinin çok yoğun kullanılacağını düşünüyorum. Şuan yerli bir firma uzun çalışmalar sonucunda bir uydu sistemine işlerlik kazandırmayı başarabilirse, parasını 10 senede amorti edebilir. Sonrası paso kâr tabi.

    Bence dünya açısından sektör çok aç. Türkiye'de Devletin veya en ileri gelen zenginlerin yakın zaman içinde böyle birşey yapmayacaklarına çok eminim. Çünkü bizde para kazanmanın çok daha kolay yolları var, kimse çalışmaya yanaşmaz. ama dünya genelini düşünürsek yüksek maaşlarla güzel işler bulunmaıs işten bile değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aerosoldreams

    quote:

    Orijinalden alıntı: yamsuq

    piyasası iyi değildir tübitakta veya yurt dışında çalışmayacaksan , uydular üzerine yoğunlaşılır takip yapım vs. projeler bla bla bla genelde üzerine uçak müh. master yapılıp teknisyen olunur..

    Tekniksyen mi? Bence derhal forumu terket veya bilmediğin bir konu hakkında biliyormuş gibi cevap vermeyi alışkanlık edinme fena rezil olursun. Gençler İTÜ Uzay mühendisliği 2. sınıf öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki gönül rahatlığıyla bu bölümü yazabilirsiniz. Uzay mühendisliğinin astronomi, astrofizik, gökbilimi ile uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur. Çıkış noktası uydular ve roketlerdir lakin uçak mühendisleri ile aynı seçmeli dersleri aldığımızdan aldığın seçmeli derslere göre yapısalcı, akışkancı, termodinamikçi veyahut aerodinamikçi olarak mezun oluyorsun veya robotik vs. yani çalışcağın alanı sen belirliyosun. Ayrıca odtü havacılık ve uzay mühendisliği bölümü arkadaşlar sürekli yok biz makinacılarla ilk 2 sene aynı dersleri alıyoruz filan diyip duruyorlar ulan sanki biz ilk 2 sene makinacılar ve uçakçılardan farklı dersler alıyoruz. Dinamik, statik, mukavemet1, mukavemet2, termodinamik ve akışkanlar mekaniği ve diğer ortak olan havuz dersleri mat1,mat2 vs.. Son olarak uzay mühendisliğine giriş ve etik dersi hocamızın bize söylediğini aynen aktarıyorum"Uçak Mühendislerinin çalıĢtığı her yer, Teknik bir ürün tasarlayan, üreten, bakımını yapan her yer, Mekanik tasarım (makina vs), Otomotiv sektörü, Mekatronik, Bilgisayarla Kontrol, Yazılım, Otomasyon sistemleri ve robotik kısaca YAPABĠLECEĞĠNĠZ ĠġLERĠN SINIRINI YALNIZ SĠZ KOYARSINIZ." NOT: BU DERSİ VEREN HOCAMIZ UÇAK MÜHENDİSİDİR VE UZAY TEKNOLOJİLERİ ÜZERİNE ÇALIŞMALARININ SÜRDÜRMEKTEDİR. Umarım biraz bilgi verebilmişimdir.

    Kardeş okul bitince işin zor.Yaw insan hiç mi düşünmez Türkiye'de uzayla ilgili hangi çalışma alanı var?Onu bırak itü uçak mühendisliği mezunu adam erp işiyle uğraşıyor.Meslek seçerken yaşadığınız ülkenin koşullarına göre seçin aksi halde mezun olduktan sonra çok sıkıntı çekersiniz.Uzay mühendisliğini kimseye tavsiye etmem iş alanı yok türkiyede mezun olursunuz gidip alakasız yerlerde çalışırsınız emeğinize yazık olur aynı uçak mühendisleri gibi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    quote:

    Orijinalden alıntı: aerosoldreams

    quote:

    Orijinalden alıntı: yamsuq

    piyasası iyi değildir tübitakta veya yurt dışında çalışmayacaksan , uydular üzerine yoğunlaşılır takip yapım vs. projeler bla bla bla genelde üzerine uçak müh. master yapılıp teknisyen olunur..

    Tekniksyen mi? Bence derhal forumu terket veya bilmediğin bir konu hakkında biliyormuş gibi cevap vermeyi alışkanlık edinme fena rezil olursun. Gençler İTÜ Uzay mühendisliği 2. sınıf öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki gönül rahatlığıyla bu bölümü yazabilirsiniz. Uzay mühendisliğinin astronomi, astrofizik, gökbilimi ile uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur. Çıkış noktası uydular ve roketlerdir lakin uçak mühendisleri ile aynı seçmeli dersleri aldığımızdan aldığın seçmeli derslere göre yapısalcı, akışkancı, termodinamikçi veyahut aerodinamikçi olarak mezun oluyorsun veya robotik vs. yani çalışcağın alanı sen belirliyosun. Ayrıca odtü havacılık ve uzay mühendisliği bölümü arkadaşlar sürekli yok biz makinacılarla ilk 2 sene aynı dersleri alıyoruz filan diyip duruyorlar ulan sanki biz ilk 2 sene makinacılar ve uçakçılardan farklı dersler alıyoruz. Dinamik, statik, mukavemet1, mukavemet2, termodinamik ve akışkanlar mekaniği ve diğer ortak olan havuz dersleri mat1,mat2 vs.. Son olarak uzay mühendisliğine giriş ve etik dersi hocamızın bize söylediğini aynen aktarıyorum"Uçak Mühendislerinin çalıĢtığı her yer, Teknik bir ürün tasarlayan, üreten, bakımını yapan her yer, Mekanik tasarım (makina vs), Otomotiv sektörü, Mekatronik, Bilgisayarla Kontrol, Yazılım, Otomasyon sistemleri ve robotik kısaca YAPABĠLECEĞĠNĠZ ĠġLERĠN SINIRINI YALNIZ SĠZ KOYARSINIZ." NOT: BU DERSİ VEREN HOCAMIZ UÇAK MÜHENDİSİDİR VE UZAY TEKNOLOJİLERİ ÜZERİNE ÇALIŞMALARININ SÜRDÜRMEKTEDİR. Umarım biraz bilgi verebilmişimdir.

    Kardeş okul bitince işin zor.Yaw insan hiç mi düşünmez Türkiye'de uzayla ilgili hangi çalışma alanı var?Onu bırak itü uçak mühendisliği mezunu adam erp işiyle uğraşıyor.Meslek seçerken yaşadığınız ülkenin koşullarına göre seçin aksi halde mezun olduktan sonra çok sıkıntı çekersiniz.Uzay mühendisliğini kimseye tavsiye etmem iş alanı yok türkiyede mezun olursunuz gidip alakasız yerlerde çalışırsınız emeğinize yazık olur aynı uçak mühendisleri gibi.

    Afedersin ama boş konuşuyorsun,yazık ediyorsun.Senin bu adamların çalışma alanlarından haberin var mı?Tai,Tei,Roketsan,Havelsan vs vs duydun mu hiç,gördün mü gezdin mi ne yapıyorlar,hangi projeler üzerinde çalışıyorlar?Bu bölümün sadece İtü ve Odtü de olduğundan haberin var mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    quote:

    Orijinalden alıntı: aerosoldreams

    quote:

    Orijinalden alıntı: yamsuq

    piyasası iyi değildir tübitakta veya yurt dışında çalışmayacaksan , uydular üzerine yoğunlaşılır takip yapım vs. projeler bla bla bla genelde üzerine uçak müh. master yapılıp teknisyen olunur..

    Tekniksyen mi? Bence derhal forumu terket veya bilmediğin bir konu hakkında biliyormuş gibi cevap vermeyi alışkanlık edinme fena rezil olursun. Gençler İTÜ Uzay mühendisliği 2. sınıf öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki gönül rahatlığıyla bu bölümü yazabilirsiniz. Uzay mühendisliğinin astronomi, astrofizik, gökbilimi ile uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur. Çıkış noktası uydular ve roketlerdir lakin uçak mühendisleri ile aynı seçmeli dersleri aldığımızdan aldığın seçmeli derslere göre yapısalcı, akışkancı, termodinamikçi veyahut aerodinamikçi olarak mezun oluyorsun veya robotik vs. yani çalışcağın alanı sen belirliyosun. Ayrıca odtü havacılık ve uzay mühendisliği bölümü arkadaşlar sürekli yok biz makinacılarla ilk 2 sene aynı dersleri alıyoruz filan diyip duruyorlar ulan sanki biz ilk 2 sene makinacılar ve uçakçılardan farklı dersler alıyoruz. Dinamik, statik, mukavemet1, mukavemet2, termodinamik ve akışkanlar mekaniği ve diğer ortak olan havuz dersleri mat1,mat2 vs.. Son olarak uzay mühendisliğine giriş ve etik dersi hocamızın bize söylediğini aynen aktarıyorum"Uçak Mühendislerinin çalıĢtığı her yer, Teknik bir ürün tasarlayan, üreten, bakımını yapan her yer, Mekanik tasarım (makina vs), Otomotiv sektörü, Mekatronik, Bilgisayarla Kontrol, Yazılım, Otomasyon sistemleri ve robotik kısaca YAPABĠLECEĞĠNĠZ ĠġLERĠN SINIRINI YALNIZ SĠZ KOYARSINIZ." NOT: BU DERSİ VEREN HOCAMIZ UÇAK MÜHENDİSİDİR VE UZAY TEKNOLOJİLERİ ÜZERİNE ÇALIŞMALARININ SÜRDÜRMEKTEDİR. Umarım biraz bilgi verebilmişimdir.

    Kardeş okul bitince işin zor.Yaw insan hiç mi düşünmez Türkiye'de uzayla ilgili hangi çalışma alanı var?Onu bırak itü uçak mühendisliği mezunu adam erp işiyle uğraşıyor.Meslek seçerken yaşadığınız ülkenin koşullarına göre seçin aksi halde mezun olduktan sonra çok sıkıntı çekersiniz.Uzay mühendisliğini kimseye tavsiye etmem iş alanı yok türkiyede mezun olursunuz gidip alakasız yerlerde çalışırsınız emeğinize yazık olur aynı uçak mühendisleri gibi.

    Herşey bir yana uçak mühendislerini iş sıkıntısı mı çektiğini yazdınız yoksa bende bir sorun varda ben mi bir sorun yaşıyorum?
    Bu arada mühendislik dalında tavsiye ettiğiniz bölümler nelerdir acaba cidden çok merak ettim inşaat mühendisliği yada makine mühendisliği filan mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aerosoldreams

    quote:

    Orijinalden alıntı: yamsuq

    piyasası iyi değildir tübitakta veya yurt dışında çalışmayacaksan , uydular üzerine yoğunlaşılır takip yapım vs. projeler bla bla bla genelde üzerine uçak müh. master yapılıp teknisyen olunur..

    Tekniksyen mi? Bence derhal forumu terket veya bilmediğin bir konu hakkında biliyormuş gibi cevap vermeyi alışkanlık edinme fena rezil olursun. Gençler İTÜ Uzay mühendisliği 2. sınıf öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki gönül rahatlığıyla bu bölümü yazabilirsiniz. Uzay mühendisliğinin astronomi, astrofizik, gökbilimi ile uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur. Çıkış noktası uydular ve roketlerdir lakin uçak mühendisleri ile aynı seçmeli dersleri aldığımızdan aldığın seçmeli derslere göre yapısalcı, akışkancı, termodinamikçi veyahut aerodinamikçi olarak mezun oluyorsun veya robotik vs. yani çalışcağın alanı sen belirliyosun. Ayrıca odtü havacılık ve uzay mühendisliği bölümü arkadaşlar sürekli yok biz makinacılarla ilk 2 sene aynı dersleri alıyoruz filan diyip duruyorlar ulan sanki biz ilk 2 sene makinacılar ve uçakçılardan farklı dersler alıyoruz. Dinamik, statik, mukavemet1, mukavemet2, termodinamik ve akışkanlar mekaniği ve diğer ortak olan havuz dersleri mat1,mat2 vs.. Son olarak uzay mühendisliğine giriş ve etik dersi hocamızın bize söylediğini aynen aktarıyorum"Uçak Mühendislerinin çalıĢtığı her yer, Teknik bir ürün tasarlayan, üreten, bakımını yapan her yer, Mekanik tasarım (makina vs), Otomotiv sektörü, Mekatronik, Bilgisayarla Kontrol, Yazılım, Otomasyon sistemleri ve robotik kısaca YAPABĠLECEĞĠNĠZ ĠġLERĠN SINIRINI YALNIZ SĠZ KOYARSINIZ." NOT: BU DERSİ VEREN HOCAMIZ UÇAK MÜHENDİSİDİR VE UZAY TEKNOLOJİLERİ ÜZERİNE ÇALIŞMALARININ SÜRDÜRMEKTEDİR. Umarım biraz bilgi verebilmişimdir.

    Hocam normalde tartışmaya girmek istemem fakat şu tekniker teknisyen mühendis olayında şunu söylemek istiyorum.Eskişehir sivil havacılık yüksek okulundan mezun olan kişi ne unvanı alıyor biliyormusunuz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aerosoldreams

    quote:

    Orijinalden alıntı: muratalper1987
    Hocam normalde tartışmaya girmek istemem fakat şu tekniker teknisyen mühendis olayında şunu söylemek istiyorum.Eskişehir sivil havacılık yüksek okulundan mezun olan kişi ne unvanı alıyor biliyormusunuz?

    Dostum mühendis sıfatını alamazsın muhtemelen tekniker olarak başlarsın. Yani teknisyene göre maaşın ortalama 200tl civarı fazla olur. Unutmadan şunu da belirteyim sakın ola teknisyendir, teknikerdir küçümsemeyin adam seni alır o uçağın motoruna monte eder uçurur o derece işinde iyi olanları vardır :)( Verdiğim bilgilerden tam olarak emin değilim, bilgisi olan varsa paylaşırsa güzel olur:)

    Düzgün bir şekilde tartışabiliyorsak ne mutlu :)
    Hocam tabiki müehndis olmuyorlar :) onlarda 4 yıl lisans eğitimi görmesine rağmen teknisyen lisansı alıyorlar.Hocam su anda bu bölümden mezunlarda hatırı sayılır fiyatlarla iş bulabiliyor ve daha sonradan aldıkları uçak bakım lisanlarına göre iş beğenmedikleri ve firma değiştirdikleri bile oluyor.Bu teknikerlik işi inşaatta,makinede teknisyenden gerçekten 200-300 lira farklıdır ama bu sektörde durumlar biraz farklı
    Aynı zamanda elektronik teknikeriyim ve inşaat mühendisliği öğrencisiyim, muhakkak teknisyenlerden teknikerlerden öğrenilecek çok ama çok şey var.Şöyle ki bir formen yüzünden inşşatın aksadığını ve daha sonra proje müdürünün yalvar yakar adamı geri getirdiğine tanık oldum




  • Bölüm beklenen ilgiyi görmüyor maalesef. Muhtemelen işsizlik vardır. Daha genel bölümleri tercih etmekte yarar var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aerosoldreams

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mühürdar

    Bölüm beklenen ilgiyi görmüyor maalesef. Muhtemelen işsizlik vardır. Daha genel bölümleri tercih etmekte yarar var.

    Uzay Mühendisliği bölümü mezunu musun arkadaşım? Hiç bir işe girememiş aylak aylak gezen bir Uzay Mühendisi mi tanıyorsun?. Yok tanıyorum boş boş dolaşıyor diyorsan saygı duyarım. Hem beklenen ilgiyi göremediğine de nasıl kanaat getirdin merak ettim doğrusu. İş ilanlarına bakıldığı zaman boşta gezecek havacılık/uçak ve uzay mühendisi göremiyorum açıkçası. Bu arada Uzay Mühendislerinin nasıl bir eğitim aldıklarından haberdar mısın? Astronotluk ile ve astronomi ile hiç bir alakasının da olmadığını biliyorsundur umarım. Bunu söylemeden geçemeyeceğim Türkiye'de astronot yetiştiren bir bölümün olmamasına rağmen halen daha astronot mu olacaksınız diyenlere de gülesim geliyor :) Hadi "Uzay Mühendisliği" ve "Havacılık ve Uzay Mühendisliği" bölümlerini geçtim, Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü gibi gök bilimcisi yetiştiren bir bölümün mezunlarının bile astronot olacaklarını sanıyorlar. Türkiye'de astronot yetiştiren bir bölüm yok bir kere bunun bilincinde olmak lazım. Bence bırakın da bu bölümü okuyanlar, mezunların neler yaptıklarından haberdar olanlar yorum yapsın.

    Sadece bir tane işsiz tanıdığım var. itü uzay mezunu. Şimdi kalkıp desemki tamamı işsiz yalan olur. Tanıdığım kişinin dediklerini paylaştım. Yoksa illaki iş bulabilenleri çoktur.

    Astronot olmadığını biliyorum. Rokett rampaları, uydu fırlatma, uydu ve yörünge sistemleri tasarımı yaptıklarını tahmin ediyorum. Bölüme kötü demedim. Fakat tr de işler öyle yürümüyor. Özel sektör yok denecek kadar cılız, devlet ise ziraat mühendisi, bitki yetiştiricisi, kanatlı hayvan yetiştiricisi istihdam edip tonla para veriyor. Yani sistem bozuk. Uzay mühendisi napsın? Uçak mühendisi napsın?




  • NASA'ya girmeyeceksen okuma
  • bizim arkadaş var uzay mühendisi çatılara anten takıyor iyide para kazanıyor diyecem o ki kendini geliştir iş bulursun
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.