Şimdi Ara

Vaillant vSmart Pro Akıllı Oda Termostatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vaillant vSmart Pro Akıllı Oda Termostatı
    Vaillant vSmart Pro Akıllı Oda Termostatı
    Vaillant vSmart Pro Akıllı Oda Termostatı



    Sizlere bilgi paylaşmak istedim,


    Bugün Vaillant Intro Kombim için vSmart Pro modülasyonlu termostat satın aldım ve servis yetkilisi kurulumu yaptı. İlk izlenimlerim.


    Cihazın E-Relax ile farklı sürekli enerjiye ihtiyaç duyması, Mikro USB girişi işe 5 Volt ile beslenmektedir. Cihaz görünümü şık bir ürün hem duvar hem de düz zemin için aparatları var ve enerji girişleri de buna göre özelleştirilmiştir.


    Cihazın kombi ünitesi enerjisini kombiden almakta ve kolaylıkla monte edilmektedir.


    İlk izlenimlerim, beklediğim gibi uygulamanın hatalarının olması. Bu tip büyük firmalar maalesef cihazlardaki kalitesini uygulama ve elektronik tarafında gösteremiyorlar.


    1-) Uygulamada öncelikle kayıt işlemini yaparken yer seçmeniz gerekiyor, ancak listedeki hangi ili seçersek seçelim kayıt işlemi olmuyor.

    2-) Uygulama yükleme esnasında girdiğiniz bazı ayarların yeniden değiştirilmesi için gerekli olan yere girerken şifre hatası veriyor. Bu nedenle ilk ayarları mutlaka doğru yapın.

    3-) 3 adet zaman ayarı var.

    4-) Türkçe dil seçeneğinde hatalı çeviri var bu nedenle ben ingilizce kullanıyorum.

    5-) Başka bir telefona uygulama paylaşımı var.

    6-) IFFTT ile senkronizasyonu yok, kanımca E-Relax aktif durumda, bu model henüz entegre edilmemiş

    7-) Banyo suyunun ısısını uzaktan yönetebiliyorsunuz.

    8-) Sistemi entegre edince, kombi üzerinde On yazısı çıkıyor ve süreç otomatik hareket ediyor.

    9-) Lokasyon alamadığından dış hava sıcaklığına göre işlem yapamıyor.


    İlk gün için yazacaklarım bunlar, bugünkü yaşadıklarıma göre değerlendirmem 5 üzerinden 3, ilerleyen zamanlarda gelecek güncellemeler ve kış süresince termostat ve modülasyon verimine göre bu değer yükselecek mi düşecek mi göreceğiz.








  • Çin'e özel üretilmiş bir ürün Vaillant çin sitesindeki ifade Vaillant mühendisleri tarafından Çin'e özel tasarlandı. Duvara montaj kısmı 220 gerekli olması Erelax a göre farklı olduğu için bir ay önce satın alıp iade etmiştim vsmart pro yazması yanıltıcı bir durum .s,sadece sistem durumu diye menüsündeki ayrıntı merakımda tam olarak kombi hakkında bilgi veriyor mu onuda siz söyleyin kurulum yapmadan iade etmiştim Hayırlı olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ürün ilettiğiniz gibi çin odaklı yapılmış bir cihaz, zaten aldığınızda uygulamada çince, ingilizce ve türkçe desteği olmasından belli, zaten vaillantın çin birimi tarafından yapılmış. Kombi hakkında bilgi vermiyor, yani kombi şu anda ateşledi mi, hangi saatler arasında ateşlerdi, ne kadar yaktı gibi bilgilere ulaşamıyorsunuz.


    Bu ürünü alacak arkadaşlar şunu bilmeli, vaillantın en ucuz wifi destekli ürünü ve aynı zamanda modülasyon desteği var. Bugün standart aç kapa oda termostatları 600 tl civarıda kaliteli olanları, bu ise modülasyonlu şimdi modülasyonlu oda termostatı ile aç kapa aynıdır diyecek bir çok arkadaş olacaktır, ben buna inanmıyorum öncelikle bunu söyleyeyim. Modülasyon en doğru tercihtir.


    Bu nedenle benim önerim modülasyonlu bir cihazınız varsa mutlaka modülasyonlu başka bir oda termostatı kullanın, bu nedenle en uygun olan ve en azından sıcaklığı uzaktan takip edebileceğiz ve evinizi sabit konforda tutacak uygun bir cihaz.


    Eksiklerini yazdım, bunlar geliştirilmeyecek unsurlar değil, hem firmware hemde uygulama özelinde çindeki ekibin doğru geri bildirimleri ile düzeltilecektir.


    Ancak dediğim gibi daha çok yeniyim, bu kararlar ilerleyen zamanlarda değişebilir. Buradan size sürekli güncelleme yapacağım.


    Mesela ilk izlenimim daha önce kendi tasarladığım bir aç kapa oda termostatı kullanıyordum, sürekli maksimum da yaptığımdan ve yalıtımsız bir evde oturduğumdan derece farkı 1 derece olduğundan kalktığımda sıcak konforunu yakalayamıyordum. Bu sabah ilk kullandığımda ev gerçekten konfor sıcaklığına ulaşmıştı, IFTTT entegrasyonu ile ateşleme zamanlarını bir google sheet üzerinde görsek harika olacak en azından hesaplamalarda destek olabilir.





  • thenoone T kullanıcısına yanıt

    FiyatI nedir.modulasyonlu kombimde on off cosa kullanıyorum. Sıcaklik hassasiyeti 0.1 derece.Evim yalıtımlı cosa 23.1 dereceye ayarlı. Cosa ateşlerini kombiyi kapatın maksimum 23.6 oluyor.memnunum. Abime warmhaus minerva ve recova akıllı modulasyonlu termostad aldik.Gaz tesisatı açılınca kullanmaya basliyacaklar merak ediyorum hem kombiyi hemde termostadi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkostu E kullanıcısına yanıt
    Bu termostat e-bus destekli e-bus desteği olmayan kombilerde çalışmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • thenoone T kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı oda termostatını yeni kullanmaya başladım, size sorum zamanlamada hiç sorun yaşadınız mı? Ben şu anda yaşıyorum, örneğin kurduğum zamanlamada telefonfaki uygulamada eco sıcaklık (20°) zamanından konfor sıcaklık (24°) zamanına geçse bile, Rf cihaz hala eco sıcaklık istenen değerini (20°) gösteriyor, dolayısıyla kombi ısıtmaya geçmiyor.
  • cihazı yaklaşık 15 gündür kullanmaktayım. Touch smart uygulamasındaki ayarlar menüsünde sistem konfor değerleri bölümüne doğru şifreyi girmeme rağmen sürekli geçersiz şifre diyor ve şifremi unuttum seçeneği de yok. sorun başına gelip çözebilen oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yesilisey Y kullanıcısına yanıt
    Üç tane sıfır girin
  • Çok teşekkür ederim girdi şimdi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vaillant ecotec pure model kombim var. 2 yil daha garantisi mevcut. bu yuzden cosa, general gibi markalari tercih edemiyorum cihaz garanti kapsami disinda kalacagi icin. kablosuz, fazla sorun cikartmayan, gunun belli saat araliklarinda belli sicakliklar girip programlayabilecegim bir kablosuz termostat ariyordum. vsmart pro yeni cikmis sanirim cok bilgi edinemedim. sizce sorunsuz bir sekilde calisarak işimi gorur mu? yoksa baglanti sorunlari vs çıldırtır mı? kullanan arkadaslardan detayli yorum ve kullanim senaryolari tarzi bilgi alabilirsem bu model icin arayista olan bircok insana da yol gosterici olacaktir :)
  • dirtylive D kullanıcısına yanıt

    mümkünse 300 tl fazla verip erelax alın, ama vsmart pro alırsanız ayarlarını doğru yaparsanız sizi mutsuz etmez.

  • thenoone T kullanıcısına yanıt
    Ayarları da 5 saat sonrasına girmesi lazım, çin yerel saatine göre, uygulamada konfor ısısı gösterecek ama kombi eco ısısında çalışacak mesela...
  • Konuyu hortlatayım...

    2 yıldan fazladır kullanıyorum bu cihazı ve memnun(d)um...

    Playstore'daki uygulamaya hesap girişi yapamıyorum.Telefon numarası ve şifrem doğru olmasına rağmen yanlış diye hata ceriyor.

    Şifre resetlemek istediğimde ise doğrulama kodu SMS'si gelmiyor en az 100 sefer denedim..

    Böyle arafta kaldı cihaz ...

    Şifre hatası yaşayan oldu mu daha önce?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.