Şimdi Ara

Vatan bilgisayar şikayet ve uyarı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar konu başlıklarında şikayet bölümünü bulamadım ama yaşadığım tecrübeyi muhakkak sizinle paylaşmak istiyorum ki sizde benim gibi çaresiz bir duruma düşmeyin. 10 mart 2014 de yaklaşık her şey dahil 3600 tl ye bilgisyaar topladım vatanda. Satışdaki arkadaşlara monitörü açalım bakalım dedim abi açamayız deneme yapamıyoruz dediler. İyi dedim (salakça) . Neyse. Eve gittim o heyecanla kasada sorun yok ferrari gibi çalışıyor ama monitörde ölü piksel olayı vardı. Hemen geri gidip monitörü teslim ettim. Servise yolayacaklar diye. Bi şey demedim kısmet dedim şans dedim. Açılmamış kutu bozuk çıktı. Sonrasında vatanla toplamda 6 kere görüşmeme rağmen monitör gelmedi. İnanabiliyor musunuz bir ay oldu. Bugün telefonla görüştüm vatanın müşteri temsilcisi ile hafta sonuna o da belki burada olur diyor yok böyle bi şey arkadaşlar. Ne müdürlerine telefonu bağlıyorlar ne de net cevap veriyorlar. Zaten ben o bilg toplamak için bir yıldır para biriktiriyorum ıvır yaptım zıvır yaptım evde kasa o hali ile yatıyor. Bir daha vatan computerdan bırakın bir şey almayı dükkanların önünden bile geçmeyeceğim. Yazıklar olsun onlara verdiğim paralara. Hakkımı helal etmiyorum. Ve arkadaşlar o monitör gelsin onların mağazasının önünde Antalya konyaaltı mağazasının önünde o monitörü parçalayacağım. Tüm millet görsün.







  • ben 1 ay öncesine kadar mouse almıştım internetten daha sonra beğenmedim gittim 7 gün içerisinde iade ettim hiç bir soru sormadan paramı tekrar aldım şimdi olayla karşılaştırma yapmak istemiyorum tabi ki ama keşke sizde direk iade etseydiniz belki o zaman kabul ederlerdi şansızlık olmuş. geçmiş olsun. Aradan da baya zaman geçmiş gerçekten kötü bir durum olmuş
  • Bununla ilgili yasa olması lazımdı, tüketici mahkemesine başvurabilirsin.
  • Evet arkadaşlar dün Durumu Bimere yazdım şikayette bulundum. İnanılmaz bir olay yarım saat içinde geri döndüler bana durumu açıkladım ve şu açıklamayı yaptılar.
    1. İster 1 ölü piksel olsun, ister yana yana 2 veya ister 100 ölü piksel olsun bu ürün kesinlikle ayıplı mal durumuna giriyor kanunen.
    2. Ayrıca servise verdiğim günden bu yana ctesi leride dahil ( iş günü olarak sayıyor devlet) 23 gün geçtiği için en fazla 20 gün serviste kalırmış her türlü paranızı iade etmek zorundalar dedi.
    Arkasından bulunduğum ilçenin hakem heyetinden bir bayan aradı ve bana aşağıdaki yazıyı yazdırdı. Bu yazıyı vatana imzalı şekilde verin bir örneğinide onlara imzalatın ve bize getirin dediler. İmzalı yazıyı getirince vatan bilgisayara para cezası kesiliyormuş Bilim ve sanayi bakanlığınca ve firmaya kesin ürün bedeli kadar ödeme iadesi yaptırıyorlarmış. süperrr :))
    Hakkınızı arayın arkadaşlar keşke ben öncesinde bu işleri yapsaydım ama iyi niyetimden oldu aslında bir daha tövbe.
    10.04.2014 Sayı:001/2014

    Vatan Bilgisayar Antalya Konyaaltı Şubesi Müdürlüğüne,

    10.03.2014 tarihinde şubenizden 043557 nolu fatura ile belgelenmiş aldığım monitörü 14.03.2014 tarihinde ölü piksel hatası sebebi ile ayıplı mal kapsamında şubenizin gerekli birimine teslim ettim.
    Geçen süre sonunda 21 iş günü dolduğu/geçtiği halde tarafıma ayıplı ürün hakkında bilgilendirme firmanız tarafından yapılmamıştır. Geçen süre içerisinde ben müteakip kereler müşteri hizmetlerinizi aramış olup, cevap olarak yasal olmayan ‘’ 3 ölü piksel yan yana ve/veya 5 ölü piksel dağınık şekilde olmalı’’ gibi kanunsuz gayri resmi açıklamalar yapılmıştır.

    Muratpaşa Kaymakamlığı ve ATSO Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ile yaptığım yüz yüze görüşmeler sonucu;
    1. Faturalı alınan ürünün 30 gün içinde ayıp fark edildiğinde kesinlikle piksel sayısının bir önemi olmadığının değişim ve/veya ücret iadesi ve/veya tamir gibi benim seçeceğim bir seçeneği uygulamak zorunda olduğunuzu,
    2. Ayrıca firmanıza 10.03.2014 de teslim ettiğim ayıplı ürün hakkında 10.04.2014 tarihi itibariyle net bilgi verilmemesi, geçen sürenin 21 iş gününü geçtiği için haklılığımın bir kez daha teyit edildiğini,

    Bu bilgiler ışığında,
    Şu anda ayıplı ürünüm 21 iş günü geçmesine rağmen hala firmanızda bulunmaktadır ve firmanız yetkilileri olan müşteri temsilcileriniz ne zaman geleceği konusunda bilgiye sahip değillerdir.
    Yukarıda açıkladığım hususlar doğrultusunda beni uğrattığınız mağduriyet sebebi ile firmanızdan paramın iadesini talep ediyorum.

    Ekler :
    1. Vatan Bilgisayar 10.03.2014 tarihli 043557 numaralı fatura.
    2. 14.03.2014 tarihli ayıplı mal teslim tutanağı.




  • Yukarıdaki yazıyı az önce vatan bilgisisayar mağaza müdürüne vermeye çalıştım imzalı şekilde almadı korkusundan sadece yazının örneğini aldı bende ptt yolu ile taahhütlü yollayacağım ve birazdan bakanlığa gidip dilekçemi onlarada vereceğim adamla anlaşalım cezadan haklarımdan bahsettim inanın hiç bir şeyden bilgisi yok yok hukuk bürosuyla görüşecekmiş falan filan yapacak bi şey kalmadı artık bunun için bir ay daha bekliyeceğiz ne yapalım
  • Silinsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 18 Ekim 2020; 17:31:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haziran ayında 2300'e kasa toplamıştım.

    Tek problem var, o da ön usb'lerin çalışmaması. Nasıl yapacağım bilmiyorum. Ön USB'lere bir şey takınca donuyor bilgisayar.

    Bu da onlardan kaynaklanan bir problem midir, bilmiyorum.

    Tüketici Mahkemesine başvurman mantıklı bir adım hocam.
  • Helal olsun :) Benimde Ekran Kartı yaklaşık 15 gün kaldı, o ekran kartı üretimden kaldırıldığından para iadesi gösteren makbuz verdiler, ben de üstüne para tamamlayıp daha iyi ekran kartı aldım.
  • Az önce vatan dan geldim şube müdürü ile konuştum. Monitor 23 günüdr ortada yok dedim o da bana kusura bakmayın bizde servise 4 gündür ulaşamıyoruz dedi yapabileceğim bi şey yok dedi bu arada monitör markası AOC bende banane dedim ben sizi tanırım satış yaparken yağlıyorsunuz yıkıyorsunuz ortalığı dedim ve ptesi günü ptt taahhütlü bilim teknoloji bakanlığına, hakem heyetine bir daha, başbakanlık hukuk müşteşarlığına , ticaret ve sanayi odasına ve vatan computer genel müdürlüğüne dilekçeler göndereceğim. Bu olay artık davaya kadar gider arkadaşlar hakkınız helal edin yok böyle yüzsüzlük yazıklar olsun vatan bilgisayara.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.